Close
Faqja 15 prej 148 FillimFillim ... 513141516172565115 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 1475
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pa dale nga tema, ose me sakte po na dhe ndonje reference te qarte ne nje teme tjeter Darius, si eshte kjo puna e 2012. Kam degjuar dicka per Kalendarin Majan qe mbaron ne ate kohe ? Gjithashtu, i besoj keto gjera, duke qene se Etrusket kane parashikuar fundin e tyre 900 vjet perpara se te ndodhte !!!

Nje gje interesante ama ne lidhje me ket punen e 2012, orakujve e permbytjeve, mbase jam gabim se nuk eshte fusha ime e ekspertizes sic mund te jete e disave ketu, por me sa thuhet te gjitha rracat jane shuajtur nga Permbytje, dhe Zoti pas permbytjes se fundit ne Bibel sikur ben paqe me njerezit dhe premton jo me permbytje ?

Genesis 8:21
    And the LORD smelled a sweet savour; and the LORD said in his heart, I will not again curse the ground any more for man's sake; for the imagination of man's heart is evil from his youth; neither will I again smite any more every thing living, as I have done.

Genesis 9:9-17

And God spake unto Noah, and to his sons with him, saying,

9 And I, behold, I establish my covenant with you, and with your seed after you;

10 And with every living creature that is with you, of the fowl, of the cattle, and of every beast of the earth with you; from all that go out of the ark, to every beast of the earth.

11 And I will establish my covenant with you, neither shall all flesh be cut off any more by the waters of a flood; neither shall there any more be a flood to destroy the earth.

12 And God said, This is the token of the covenant which I make between me and you and every living creature that is with you, for perpetual generations:

13 I do set my bow in the cloud, and it shall be for a token of a covenant between me and the earth.

14 And it shall come to pass, when I bring a cloud over the earth, that the bow shall be seen in the cloud:

15 And I will remember my covenant, which is between me and you and every living creature of all flesh; and the waters shall no more become a flood to destroy all flesh.

16 And the bow shall be in the cloud; and I will look upon it, that I may remember the everlasting covenant between God and every living creature of all flesh that is upon the earth.

17 And God said unto Noah, This is the token of the covenant, which I have established between me and all flesh that is upon the earth.

------------------------
    Mos eshte kjo aresyeja qe kesaj rradhe shikohet per nje katastrofe nga qiejte ? Mbase jashte teme, i lire ta fshish, por ma shuaj ket kuriozitet po qe.

Edhe dicka tjeter per 2012

Predicted and scheduled events

[edit] January

* January 1 - Czech Republic and Hungary will adopt the euro
    * January 1 - Albania might join the EU.

"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Genesis

------------------------
    Mos eshte kjo aresyeja qe kesaj rradhe shikohet per nje katastrofe nga qiejte ? Mbase jashte teme, i lire ta fshish, por ma shuaj ket kuriozitet po qe.
    Bah te mora inat se me vodhe subjektin e temes se ardhshme lol.

Bej shaka. Ne fakt eshte sic thua ti qe njerezimit i eshte premtuar qe sdo i leshohet me permbytje dhe PO, kete rradhe katastrofen e kemi nga Qiejte. Genesis jam i sigurt qe e ke idene po srri dot pa e thene qe nje tribu e vogel dhe e varfer 'rreckamanesh' ne Afrike (DOGONET) dine shume me teper sec dine kokat e shkences sone...

Ouch sa shume dolem nga tema

p.s. Per kalendarin e Majave sapo jam duke vazhduar kapitullin e Graham Hancock tek libri Fingerprints of the Gods ose sic e kam titulluar ne forum Gjurmet e Civilizimeve te Zhdukura dhe flet pikerisht per kete kalendar dhe vitin 2012. Shkrimin e ke si kryeteme tek nenforumi i Shkenca dhe Jeta. Eshte arkeologji e gjalle dhe jo vetem aq . Mund ta lexosh aty.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Darius
    E perseris qe ky shkrim u punua per temen e Lekes se Madh por duke qene se faktet lidhen me njera tjetren dhe ne kontekst del qarte se e kujt ka qene Dodona, vendosa ta postoj edhe ketu. Ata lexues qe detyrohen ta lexojne per se dyti nje shkrim te njejte, i kerkoj ndjese.
    Jo Darius, je plotsisht gabim nese i kerkon ndjese atyre qe jan te detyruat ta lexojne dy here kete text e keto fakte, ku eshte ajo e mire po te lexonim keso gjera nga dy e me shume here, por fatkeqsisht nuk po e bejme, po kemi qef ti biem gjerave per se shkurti ose perkryet .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 08-02-2007 më 22:29

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    “Ne kohet e lashta, Dodona ishte nden Thesprotianet, sic ishte edhe Mali Tomar, ose Temarus (sepse quhet me dy emrat) ku qe vendosur tempulli. … Me vone ra nden varesine e Moloseve.” Strabo

“ Tomourou” qene prifterinje me kembe te palara te Zeusit, keshillen e te cileve ”ne se Tomorou e Zeusit te madh aprovojne” Telemaku kerkon tek “Odiseu”.

Pindari thote qe eshte me mire te thuhet “tomouro” se sa “themiste” ku keto te fundit me shume njesojne dekretet, ligjet ose urdherat me origjine orakullore, se sa orakujt vete. Homeri kur permend “themiste” ose “boulai”, do te thote se jane bere nga ligji. Vete fraza “t’i vesh veshin ligjit” mendohet se rrjedh nga gjethnaja folese e Zeusit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 08-02-2007 më 23:00
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Styx
    “Ne kohet e lashta, Dodona ishte nden Thesprotianet, sic ishte edhe Mali Tomar, ose Temarus (sepse quhet me dy emrat) ku qe vendosur tempulli. … Me vone ra nden varesine e Moloseve.” Strabo

“ Tomourou” qene prifterinje me kembe te palara te Zeusit, keshillen e te cileve ”ne se Tomorou e Zeusit te madh aprovojne” Telemaku kerkon tek “Odiseu”.

Pindari thote qe eshte me mire te thuhet “tomouro” se sa “themiste” ku keto te fundit me shume njesojne dekretet, ligjet ose urdherat me origjine orakullore, se sa orakujt vete. Homeri kur permend “themiste” ose “boulai”, do te thote se jane bere nga ligji. Vete fraza “t’i vesh veshin ligjit” mendohet se rrjedh nga gjethnaja folese e Zeusit.
    Me bere kurioz me kete emer. Kush e di sa i vjeter eshte emri i malit Tomaros ne Janine dhe nese eshte quajtur gjithmone keshtu? Pyes sepse di qe ka nje tjeter emer Olitzika ose Olytsikas.

Ndersa ky materiali tjeter eshte ne menyre te vecante per Barat. Lexoje me vemendje se sdua ta postoj te gjithin ne anglisht ketu dhe skam kohe ta perkthej. Eshte ne pdf dhe perqendrohu me shume ne faqen 6 e me pas. Po te citoj vetem nje pjese sa per te te zgjuar kureshtjen.

Materialin lexoje ketu: Robert Temple
    Ndersa citimin po ta postoj te fotografuar

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Me bere kurioz me kete emer. Kush e di sa i vjeter eshte emri i malit Tomaros ne Janine dhe nese eshte quajtur gjithmone keshtu? Pyes sepse di qe ka nje tjeter emer Olitzika ose Olytsikas po me teper se kaq nuk di.
    Olytsikas, Elis-cika, Cuka e Ilit, Elit, Hyllit. Njelloj si Olymp. Sipsa Homerit, Zeusi rrinte jo mbi Olymp por mbi Temauros per te vrojtuar luften e Trojes.

Ne fakt po te hipesh mbi Hisarlik shikon cfare behet ne Korfuz.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Darius, ke patur nje problem ne kete teme dhe ta shpjegoj. Ke barazuar argumentat te cilat kane te bejne me egzistencen e pellazgeve me argumentat qe kane te bejne me identifikimin e shqiptareve (ose ilireve me mire) si pellazge.

Pra argumentimi i egzistences se pellazgeve (qe une nuk e mohoj) dhe qe del qarte nga Herodoti apo nga shkrimtare te tjere te lashte nuk do te thote se keta ishin ilire. Qe ka patur nje popullsi ne hapesiren qe tani ndodhen greket nuk eshte nje gje e re, prandaj mos bej sikur zbulove zjarrin.Eshte nje fakt qe nuk e mohon asnjeri. Dhe qe te mos entuziasmohesh kot, se mbase i gjen pellazget edhe ne ndonje autor tjeter te them paraprakisht se ne gjithe literaturen e lashte greke termi pellazg referohet rreth 600 here dhe qe te mos lodhesh kot me Herodotin po te jap pikerisht referencat perkatese tek ky autor. Pra do ti gjesh tek: Historiae 1.56, 1.57 (6 here), 1.58 (3 here), 1.146, 2.50, 2.51 (5 here), 2.56, 2.171, 4.145 (2 here), 5.27, 6.136, 6.137 (4 here), 6.138 (3 here), 6.139 (4 here), 6.140 (2 here), 7.42, 7.94, 7.95 (2 here) dhe 8.44. Numri i pare eshte ai i librit (Muzes) dhe numri i dyte te paragrafit. Pra sic e shikon rreth 47 here.

Ne qofte se do une mund te te tregoj edhe te gjitha vargjet e autoreve te tjere qe flasin per pellazget, keshtu qe te mos thuash se te vjedhim informacion. Autori qe ka me shume referenca eshte Straboni dhe pastaj Stefani Gramatiku. Tek Homeri permenden 7 here.

Ti mbase je i ri dhe nuk ke arritur gazetat e epokes se diktatures. Ne keto gazetat, sidomos ato me karakter kulturor, pasqyrohej e gjithe historiografia popullore shqiptare (pra jo-shkencore). Tek keto flitej shume per origjinen 'alternative' shqiptare. Si te harroj une gazeten 'Drita' e cila shkruante me germa te medha qe ne vitet 70 se 'Etrusket flasin shqip' (diku e kam ne arkiv, dhe do ta publikoj me rastin me te pare). Me kete dua te them se gjithmone ne Shqiperi ka egzistuar 'sindromi i te mbyturit', pra kapja nga c'do gje qe gjendet afer, sepse mungon nje baze e forte. Prandaj te mos te te duket sikur tani po rishikohet historia dhe do gjesh ato qe te ka 'vjedhur' njeri apo tjetri.

Per prezencen e popullsise parahelene ne Epir, Dodonen etj eshte nje artikull shume i mire nga N.G.L. Hammond, "Prehistoric Epirus and the Dorian Invasion", ABSA 32 (1931-32) f. 131-79. Hidhi nje sy dhe do te te zgjidhen te gjitha pyetjet per ceshtjen.

P.S. Sa per tabelat qe ke sjell ti dhe Baptist mos u bej qesharak (si ky i fundit, qe mesa duket eshte baptisur ne raki) pasi ato jane te gjitha ne greqisht, shumica jane kerkesa per orakulin e Dodones dhe jane kaluar ne tabelat e Mbishkrimeve Greke (kryesisht me katalogim SEG).

Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Darius, ke patur nje problem ne kete teme dhe ta shpjegoj. Ke barazuar argumentat te cilat kane te bejne me egzistencen e pellazgeve me argumentat qe kane te bejne me identifikimin e shqiptareve (ose ilireve me mire) si pellazge.
    Absolutisht jo ! Pellazget skam si ti argumentoj une qe kane ekzistuar sepse ajo dihet boterisht.

Pra argumentimi i egzistences se pellazgeve (qe une nuk e mohoj) dhe qe del qarte nga Herodoti apo nga shkrimtare te tjere te lashte nuk do te thote se keta ishin ilire. Qe ka patur nje popullsi ne hapesiren qe tani ndodhen greket nuk eshte nje gje e re, prandaj mos bej sikur zbulove zjarrin.Eshte nje fakt qe nuk e mohon asnjeri. Dhe qe te mos entuziasmohesh kot, se mbase i gjen pellazget edhe ne ndonje autor tjeter te them paraprakisht se ne gjithe literaturen e lashte greke termi pellazg referohet rreth 600 here dhe qe te mos lodhesh kot me Herodotin po te jap pikerisht referencat perkatese tek ky autor. Pra do ti gjesh tek: Historiae 1.56, 1.57 (6 here), 1.58 (3 here), 1.146, 2.50, 2.51 (5 here), 2.56, 2.171, 4.145 (2 here), 5.27, 6.136, 6.137 (4 here), 6.138 (3 here), 6.139 (4 here), 6.140 (2 here), 7.42, 7.94, 7.95 (2 here) dhe 8.44. Numri i pare eshte ai i librit (Muzes) dhe numri i dyte te paragrafit. Pra sic e shikon rreth 47 here.
    Per pjesen e bere me bold ty te duket sikur une po bej sikur kam zbuluar gje? Mua skane cme duhen 600 heret qe permenden pellazget. Me duhen vetem ato vende ku del qe pellazget jane paraardhes te ilireve.

Ne qofte se do une mund te te tregoj edhe te gjitha vargjet e autoreve te tjere qe flasin per pellazget, keshtu qe te mos thuash se te vjedhim informacion. Autori qe ka me shume referenca eshte Straboni dhe pastaj Stefani Gramatiku. Tek Homeri permenden 7 here.
    Informacioni eshte gjeja me e fundit qe vidhet sot. Me kaq mundesira sa ka ai eshte vetem free. Pra se konsideroj aspak vjedhje.

Ti mbase je i ri dhe nuk ke arritur gazetat e epokes se diktatures.
    U ti rrofsh per keto fjale . Jo vetem i kam arritur Tan djali po fatkeqesisht i kam 'pertypur' dhe bere ne oren e informacionit politik me vite me rradhe. Tani jo qe nga 70 po ca me mbrapa.

Ne keto gazetat, sidomos ato me karakter kulturor, pasqyrohej e gjithe historiografia popullore shqiptare (pra jo-shkencore). Tek keto flitej shume per origjinen 'alternative' shqiptare. Si te harroj une gazeten 'Drita' e cila shkruante me germa te medha qe ne vitet 70 se 'Etrusket flasin shqip' (diku e kam ne arkiv, dhe do ta publikoj me rastin me te pare). Me kete dua te them se gjithmone ne Shqiperi ka egzistuar 'sindromi i te mbyturit', pra kapja nga c'do gje qe gjendet afer, sepse mungon nje baze e forte. Prandaj te mos te te duket sikur tani po rishikohet historia dhe do gjesh ato qe te ka 'vjedhur' njeri apo tjetri.
    Te kerkosh historine tende dhe te perpiqesh qe te gjesh gjurmet e lashtesise tende si popull nuk eshte aspak sindrom i te mbyturit, eshte ndergjegje kombetare dhe minimumi i te qenurit erudit, shkenctar apo studiues i historise se vendit tend. (Natyrisht qe e kam per ata jo per veten time)

Per prezencen e popullsise parahelene ne Epir, Dodonen etj eshte nje artikull shume i mire nga N.G.L. Hammond, "Prehistoric Epirus and the Dorian Invasion", ABSA 32 (1931-32) f. 131-79. Hidhi nje sy dhe do te te zgjidhen te gjitha pyetjet per ceshtjen.
    Artikuj ka shume dhe nga autore te ndryshem. Une nuk i hyra asnje artikulli te tille. U bazova tek cfare ka thene Herodoti, Straboni dhje te tjere.

P.S. Sa per tabelat qe ke sjell ti dhe Baptist mos u bej qesharak (si ky i fundit, qe mesa duket eshte baptisur ne raki) pasi ato jane te gjitha ne greqisht, shumica jane kerkesa per orakulin e Dodones dhe jane kaluar ne tabelat e Mbishkrimeve Greke (kryesisht me katalogim SEG).
    Sdi te kem sjelle asnje tabele ketu pervec nje fotoje te nje mbishkrimi ne Dodone.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Edhe ti Tannhauser harron shume gjera.
    Ka nje fakt te pamohueshem, qe nuk jane vetem Shqiptaret ata qe pretendojne Pellazgjine por dhe Greket gjithashtu. Problemi Pellazg, mendoj se eshte nje problem eskluzivisht i dy popujve qe sot jane fqinj dhe grinden me njeri tjetrin. Besoj ketu nuk do kesh gje te thuac kundra. Serbe, Bullgare, Avare, e lloj lloj fisesh te tjera jane te ardhur shume me vone.

Nese e ke ndjekur temen, barazimet behen me shume faktore, nga ritualet e tyre, nga toponimia qe ekzistonte ne kohe(shih lumenjte, malet fshatrat, qytetet qe po krahasohen(dhe jane vetem maja e ajsbergut)), nga vendbanimi i tyre, nga fakti qe nuk ka asnje burim qe te nxjerri Iliret e ardhur, dhe Shqiptaret e sotshem te ardhur(asnje kronike nuk ekziston per kete pune, madje jane munduar turpshem sllavet qe Aghbanine ta benin Albani ne Azi) etj etj.

Per punen e Zacharia Mayanit, eshte thene se e ka financuar shteti shqiptar, dhe prandaj eshte hedhur poshte ? Por sa pune financohen sot nga Institutet e studimeve Helenike ? Ketu ku jam une ne Londer, di te them qe behet hataja. Mos do thote qe do i hedhim poshte keto studime ? Perse nuk i hedhim poshte keto studime ? Fakti ti Tannhauser, eshte qe Zacharia Mayani eshte nje nga mitologet me ne ze jo vetem te Etruskeve por dhe Semiteve(kam lexuar dhe plot libra e kumtesa te tjera te tij), por nuk kam pare njeri te merret dhe te hedhi poshte teorite e tija te tjera, por vec ate Etruske, dhe kjo pa asnje bazament llogjik. Mbas Zacharia Mayanit, erdhen plot, ku spikat Catapano, te cilit liber nuk i gjendet ne asnje arkive, madje sipas kontakteve qe ka patur dikush me editoret e Librit, Libri i Catapanos nuk ekziston as ne arkivat e vete shtypshkronjes dhe cilesohet si "i humbur". Nderkohe qe akoma nuk eshte perkthyer ne Shqip, Ardian Klosi, ose DR. Margariti dhe Ardian Vehbiu (kesaj rradhe jane "shqiptaret" qe i vejne zjarrin atyre qe merren me keto probleme sic ishin kalibrat e Hammondit me shoke qe i vejne zjarrin Mayanit) e sulmojne kete njeri pa u perkthyer akoma ne shqip dhe ma merr mendja pa e lexuar dhe vete librin, perderisa as Biblioteca Vaticana qe e kishte ne katalog deri para disa vitesh nuk e ka me ! Raste te tilla ka plot, ku spikat vepra e Pappas Bernardo Billotta i cili ka shkruar gjere e gjate per Pellazget.

Kemi harta, toponimira, citime nga Elena Gjika, Skendeberbeu(shiko letrat ku ai quan veten pasardhes i Epiroteve, qe kane jetuar ne Dodone dhe kane jetuar atje ku kane jetuar dhe Pellazget barbare(sipas Herodotit qene Barbare si Iliret dhe Epirotet), fjalore te ndryshme te Frang Bardhit, libra te tere nga Arbereshet madje dhe nje trung familjeje qe ka patur mbiemrin Pellazgu dhe kane qene shume influent ne Rumani. Fakti eshte qe Shqiperia i ka dhene botes disa nga figurat me te shquara mbas Skenderbeut. Un per vete kam arritur te zbuloj nje numer jo te vogel humanistesh qe kane shkruajtur latinisht por qe jane me origjine shqiptare, kolonele, gjenerale ne Napoli dhe oborret mbreterore te Spanjes, njerez me ze ne Perandorine Romake, Bizantine, Turqi, Egjipt, Rumani, Itali dhe Greqi etj. Keto jane fakte qe nuk mund ti mohoj kush, dhe nuk mund te jene kurrsesi veper e nje populli evgjit dhe te shartuar, por mund te jene veper vec e nje populli te rrahur mire nga shekujt dhe me nje perceptim te jashtzakonshem.

Per origjinen tone Pellazge flet me se miri Dhimitri Pilika, i cili e ka mbrojtur ate ne France ne nje salle ku ka patur me qindra studiues nga gjithe bota. I ndjeri ka marre letra nga presidente dhe njerezit me te fuqishem te globit, nderkohe qe eshte lene ne harrese nga vete Shqiptaret.

E si ke guxim te permendesh nje titull gazete te qelbur te vitet 70, dhe nderkohe nuk sheh realitetin Grek se cfare shpif per Shqiptaret dite per dite. Hipokrizia juaj nuk ka kufij, por ka ardhur koha qe te na paguani borxhin historik, do apo sdo do ti, Klosi, Berisha dhe gjithe te tjeret. Shiko mire artikullin e Belushit qe te kam vene tek tema e Klosit, ajo e permbledh me se miri ate situate qe ti e quan se ka propagandizuar per origjinen e Pellazgeve etj. Sikur ajo te bente qofte 10 % e atyre qe ti i atribuon sot Shqiptaret nuk do kishin kurrfare dyshimi se cfare ishin, ose do ta ruanin ate me zell te jashtzakonshem. Faktikisht te gjithe e dijme se si ndodhi, por ama tani jetojme ne nje kohe kur njeriu eshte i lire te besoj te lexoj dhe mendoj se populli shkon atje ku e ka origjinen e tij ne afat gjate. Psh Serbet deshin te beheshin Ilire por nuk u bene dote, dhe e njejta gje ndodhi me Bullgaret qe duan te jene Thrakas dhe Maqedonas. Ma merr mendja e njejta gje do ndodhi dhe me Greket qe pretendojne te jene Epirot. Zoti sheh nga lart, dhe nuk vonon.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •