Close
Faqja 10 prej 36 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 360
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Pra Arjan=bjond sy blu?
    Jo! As Himmler nuk e formuloi dot kete... menduan se raca u ruajt me e paster ne vendet nordike (qe quhen edhe gjermanike) per kete arsye filloi eugjeniken. Deri ne tibet shkuan per te provuar origjinat e races edhe studimet me te sakta ne fakt jane ato te asaj periudhe... se me pas quheshe racist, anti semit etj po te beje studime te ketij lloji.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Yes, cut the crap,
    pergjigju shkurt dhe qarte pa i bere bisht,
    ēfare tiparesh fizike percaktojne nje njeri si pjese e rraces Arjane?
    Dmth tema eshte per tipare fizike, ne po flasim per pune feje e per dije te zotit.

Se hapesi i temes nenkuptoi qe bjond me sy blu eshte arjan, ne te tjeret jemi te perzjere.
    Pra Arjan=bjond sy blu?

Si thua ti biem shkurt dhe qarte pa u verdallisur kot me kot.
    i bie qe te dalin polaket me arjan se gjermanet

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Bjonde... lmao... pink get a tripod for ur night photography
    I do have it . . Po ate Nate ishte pa plan . Ishte dhe shume ftohte. Lool
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    O Yes* pi ndonje gote uje te ftohte edhe mos merr flake. Jo per gje po nuk po impresiono njeri a aq me pak mua. Po deshe mos kthe pergjigje si e forte po reago me ndonje argument.
    Kur te bera nje pyetje direkte u shmange (Si i perkufizon ti arianet?)... keto gjerat e tipit "ca dije zoteronin arianet" jane budalleqe wikipedia. Ja ta them une dijen e leshit: keta ishin sekt kristian qe nuk e pranonin jezusin si te njejte me zotin. bazoheshin me nje ungjill te caktuar. Kaq... mund te fillosh te flasesh per tesofiket etj etj po jane te gjitha budalliqe si ato te crowleyt e shoke.
    Hiqe kete fiksimin e kunjave se edhe kur flas ndonjehere per te ndez "acarim" e kam me teper per humor... nqs do thuaje edhe as te ze ne goje fare se na gerrice me te vertete tani. Edhe ta kam thene edhe me pare... ti si mendjehapur qe je... hapja mendjen edhe idese qe mund te jesh shume larg nga ajo e verteta sublime edhe mjaft i fole te tjereve sikur po poston nga bodrumet e arkivave te vatikanit. Zbrit nga podiumi imagjinar.
    Nese vertete do te angazhohesh me nje diskutim me mua, merr nje pozicion edhe fol... po ti citoj postimet e tua ne kete teme, nuk besoj se ke lene ndonje gje te mundshme pa thene per arianet. Kuptohet pervec atyre qe jane te mbeshtetura realisht ne studime per te cilat nuk besoj se ke ndonje reference. Po kjo ska rendesi se jo cdo gje mund te jete fushe interesi e gjithkujt.
    Une para se te shkruaj 2 faqe sqarim llogjik se ca dreqin "mund" te kene qene arianet (vi re fjalen kyc mund), sigurohem qe mundi nuk me shkon kot.
    E kam bere edhe here te tjera ne kete forum pa rezultat duke shkruar tema me dhjetera faqe ku idiotet si gjithmone dilnin ne konkluzion tjeter per tjeter.
    E para e punės, ėshtė e pasjellshme t'i drejtohesh tė tjerėve: "shko e pi ujė tė ftohtė, apo bėj kėtė e atė". Njė mėnyrė tė tillė tė drejtuari nuk e kam pėrdorur as ndaj teje, dhe askujt tjetėr, kėshtu qė s'para ėshtė korrekte.
    Tjetėr, nuk shkruaj pėr tė impresionuar njeri (dhe ku aman, nė forum kam mbetė pėr vėmendje se nuk ma var njeri jashtė prej kėtu, e ke parasysh?) aq mė tepėr tė tė impresonoj ty. Lėre pastaj, se mė demoraliozove me atė podiumin imagjinar...
    E thashė shumė thjeshtė edhe nė temė: idea ime ėshtė thjesht e pėrgjithshme nga ajo qė kam mundur tė lexoj, dhe nuk po pretendoj tė them mendime absolutiste...Tani ē'ke qė pėrmend tė folurėn time si me qenė nga arkivat e vatikanit dhe se unė qenkam tek e vėrteta sublime?
    Ah se desh harrova; nuk u shmanga, e thashė shumė qartė: sipas mendimit tim janė racė, dhe e shoqėrova pastaj duke thėnė: jam e hapur ndaj korigjimeve, dhe njė mendimi mė tė saktė nga ku ta ndryshoj mendimin e pėrgjithshėm qė kam..dhe prita ta zhvilloje pėr mė tej. Nuk kisha gjė tendencioze dhe as absolutiste nė atė qė po thoja, por impresionet mbeten gjithmonė personale dhe subjektive, kėshtu qė edhe mund t'i mbash se mua s'mė prish punė.

Sa pėr atė qė mė nė fund na e sqarove mbi dijen e le...it qė zotėronin: flm qė na e bėre tė qartė, sepse unė fundja thjesht pyeta pėr tė marrė pėrgjigje...
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Brezi i dyte ishin bijte e Zotit , brezi i pare ishte Zoti me gjithe grua ?
    Aman o zot se nuk e kisha seriozisht...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 23-01-2012 mė 12:48

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    I bie tė jeni brezi i tretė domethėnė, para Atlantasve qė ishin brezi i katėrt, se pastaj brezi i pestė janė Arianėt.
    Kėta Lemurianėt ishin gjigandė fare fare...
    Hė tė pėlqen si ide?
    Brezi i dyte ishin bijte e Zotit , brezi i pare ishte Zoti me gjithe grua ?

Po bej nje nderhyrje ketu se e shoh qe tema po del pak nga binaret. I gjithe Forumi Shqiptar eshte i hapur per diskutime e komente. Por ka nenforume te cilat jane shume specifike dhe pjesmarrja aktive ne to kerkon njohuri dhe pergatitje. Dhe njeri prej tyre e me i rendesishmi eshte ky i Historise. Do ishte e udhes qe disa antare me mire te lexojne sesa te komentojne e te bien ketu fantazira. Jo domosdoshmerisht duhet te tregojne qe dine gjera siperfaqesore se e bejne veten qesharake dhe demtojne temat. Eshte me mire te lexosh e te mesosh sesa te komentosh duke u hequr sikur di dicka ne nje kohe qe sdi asgje. E kam me te lehte te fshij masivisht shume shkrime ne kete teme sesa te bej komentin qe sapo bera. Por besoj se mund te perdoret si reference per tema te ardheshme.

Ju faleminderit.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Nga ajo qė kam thėnė deri mė tani, nisur nga fakti qė pėrmenda edhe tiparet e dallueshme fizike tė tyre, tė cilat pėrmblidhen nė atė qė quhet racė nga antropologjia
    Antropologjia ka ca qindra vjet qė nuk e njeh e pėrdor mė termin racė! Kėtu po pėrpiqen tė bėhen akrobacira tė guxuara shkencore Si i grupokeni njerėzit kaq arbirtrarisht vetėm duke marrė pėr bazė tipare 'ngjyrė floku, lėkure, sysh,' e ku di unė tjetėr ?!

Qėniet njerėzore kanė njė super variacion tė madh gjenetik, qė ndryshon nga individi nė individ. Mjafton tė pėrmendet fakti qė midis dy individėve tė ndryshėm ekzistojnė gati 3 milion variante tė ndryshme ADN-je. Imagjinoni pak tani qė afėrsisht 80% e kėtyre varianteve ndeshen brenda njė popullsie e ky variancion thellohet ende mė shumė nqs ka dukuri imigruese tė popullsisė.

Pastaj njė 10 % variacion gjendet midis dy popujve tė njė zone gjeografike ose tė njė gjuhe: psh midis francezėve dhe gjermanėve. Kurse ai 10% tjetėr ėshtė ndryshimi i tiparave fizike midis popujve qė jetojnė nė rajone gjeografike tė ndryshme, po them europianėt me afrikanėt si shembullin klasik. Mė thoni ju lutem nė cilėn 'racė' ti grupojmė Hindi dhe Urdu e Indisė?!

Gabimi me i madh qe mund te behet per mendimin tim, eshte te perzihet antropologjia me linguistiken.
    Dhe kėtu ky njeri ka tė drejtė. Arian, se po bėhem dhe unė kompetente kėtu:P ėshtė term gjuhėsor dhe aspak njė kategori njerėzisht me tipare tė caktuara. Duke qėnė se gjuhėt indoeuropiane kanė ngjashmėri mes tyre dhe popujt pėrkatės pak a shumė kishin kulte tė njėjta u arrit te idea qė kėto popuj e kishin prejardhjen nga njė trung i njėjtė, njė popullsi qė vetėquhej Arya! Andej nga shk. 19 pastaj u realizua njė akrobaci e ngjashme me ato qė tentohen kėtu: u kalua me finesė e elegancė nga linguistika te etnologjia. U pretendua se njerėzit qė flisnin njė nga gjuhėt indogjermanike, de facto europianėt, janė pasardhėsit e grupimit gjuhėsor tė zhdukur tė arianėve!!!! Rrjedhimi ishte njė teori e tillė:
    Arianėt ishin fiset e para qė populluan Europėn, tiparet e tyre fizike kryesisht ishin kėto: tė bardhė tipikė, flokė tė ēelur (bjondė po themi), sy blu - jeshilė, tė gjatė.... s
    Kalohet nga njė tipar gjuhėsor te tipare tė kushtėzuara gjenetike. E me tė drejtė pyet F-I, po indianėt apo persėt dmth iranianėt s'na qėnkan arianė?! Mė tej : ēifutėt qė kanė po kėto tipare por gjuhė semite qė nuk ėshtė IE pse s'na qėnkan arianė?!
    Logjikisht ngre pyetjen: si mund tė pretendohet se njė popull ka desendecė kulturore nga njė popull tjetėr kur nuk ka dokumente gjuhėsore qė e vėrtetojnė kėtė gjė?!

Meqė me pjesėn lartė jam komplet jashtė temė, pėr t'mos u shlyer postimi im po futem nė binarė Nqs i referohemi shqiptarėve e tė marrim pushtimin turq: 500 vjet qė turqit ndejtėn ulur kėmbėkryq te ne, nuk mund tė kenė kaluar pa lėnė gjurmė. Duke lėnė mėnjanė rrahjet e gjoksit nacionalist, doni tė mė thoni se shqiptarėt kanė ditur tė vetėkonservohen e nuk janė ngatėrruar me turq, grek e sllav?! Nejse, pyetje idiote kjo... A mund tė pretendojmė ne shqipot e sotėm, qė kemi ngjashmėri tė njėjtė me ilirėt e dikurshėm? Ne me ilirėt jemi 26 kusur shekujsh larg. Jemi pasardhėsit e tyre por s'mund tė jemi ende gjenetikisht tė njėjtė ashtu si edhe gjuha s'ėshtė mė e njėjtė.
    Elegance is an attitude.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Po bej nje nderhyrje ketu se e shoh qe tema po del pak nga binaret. I gjithe Forumi Shqiptar eshte i hapur per diskutime e komente. Por ka nenforume te cilat jane shume specifike dhe pjesmarrja aktive ne to kerkon njohuri dhe pergatitje. Dhe njeri prej tyre e me i rendesishmi eshte ky i Historise. Do ishte e udhes qe disa antare me mire te lexojne sesa te komentojne e te bien ketu fantazira. Jo domosdoshmerisht duhet te tregojne qe dine gjera siperfaqesore se e bejne veten qesharake dhe demtojne temat. Eshte me mire te lexosh e te mesosh sesa te komentosh duke u hequr sikur di dicka ne nje kohe qe sdi asgje. E kam me te lehte te fshij masivisht shume shkrime ne kete teme sesa te bej komentin qe sapo bera. Por besoj se mund te perdoret si reference per tema te ardheshme.
    Ju faleminderit.

Ti me kete deklarate po na jep te kuptojme ne rajave te shkrete qe gjoja ti paske informacionin e vertete dhe se ketu pjesa me e madhe paskan shkruajtur brockulla.

Na ndrico o i iluminuar.

O yes* akoma nuk me dhe pergjigje per ate qe kishe shkruajtur..
    Mos valle arianet kishin dijen e Zotit?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Meriamun : 23-01-2012 mė 13:07

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Nqs e kishe me mua:

Qė unė, me kėtė qė vetėm deklaratė nuk ėshtė, nuk po mundohem tė hiqem sikur jam e iluminuar, por doja tė thoja me shumė fjalė fatkeqėsisht atė qė ka thėnė smodi Darius sipėr.

Mė ndje qė nuk mė rrinin gishtat! Vazhdoni iluminoni njėri-tjetrin me fantashkecė.
    Elegance is an attitude.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Jo jo, skam gje me ty.

Shkrimi jot perkundrazi ishte goxha simpatik dhe me pelqeu..

Faqja 10 prej 36 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •