Close
Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 188
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    keni probleme te medha, prandaj ju duhet ta hudhni logjiken .
    Lexo ketu dhe i sheh problemet dhe logjiken.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...36#post3301136
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

TE shkretin Ahmed Didat, edhe ne varr nuk e lene rehat, ai nuk njifte Islamimizmin jo me krishterimin qe nuk ja kishte haberin fare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nëse mendon se kriter për Zotin do te jenë numri, sasia dhe jo cilësia, atëherë te siguroj se je gabim. Për ndryshe, nëse fillojmë dhe llogarisim ne turma dhe numra, edhe këtu te siguroj se dreqi do te ketë numër ma shumë.

Unë mendoj ashtu siç thotë Jezusi. Ai porositë dhe na përgatitë për një rrugë te ngushtë, pos asaj Ai paralajmëron se "pak njerëz do te qëndrojnë ne ketë rrugë" – është e ngushtë, e kuptoj edhe me logjiken time se; ta pranoj njeriu Zotin dhe te jetoj me Zotin, pak do të jenë sepse kjo botë e ka një "shije" te "mollës" së Kopshtit ku ishin Adami dhe Eva dhe kjo fatkeqësi e përcjellë njeriun deri ne fund te botes. Nuk habitna edhe nëse 90% e botes nuk e dëgjojnë dhe nuk e besojnë Jezusin, nuk është lehtë, ta pranoj ne jetën e vet dhe ta besoj njeriu Jezusin, kërkohet qe personi ta "marr Kryqin dhe ti shkoj pas Tij", e kryqi ka edhe vuajtje dhe poshtërime, vetëmohime, besa edhe gozhda - qe do te thotë ta gozhdoj trupin e vet, epshet dhe .... qe ka trupi...! Kështu qe shumë do të mohojnë Zotin e gjallë dhe të vetmen të VERTETË KRISHT dhe do te shkojnë pas "zotave" qe imponon kjo botë.

Pastaj (Jezusi) u tha të gjithëve: “Nëse dikush do të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, ta marrë çdo ditë kryqin e vet dhe të më ndjekë”. (Lk 9, 23-26)

Ne Krishterim nuk ka Krisht pa kryq. Disa mendojnë se kryqi është qe të varet ne qafë për qëllime te ndryshme, por JO, Kryqi përmban ne vetvete misterin e shëlbimit, sepse ne kryq shfaqet dashuria!
    Vuajtja, vetëmohim ne ketë botë, poshtërime dhe .... – vërtetim feje dhe dashurie.

Kryqi – Krishti e pranoj Kryqin
    Kryqi – Jezusi e barti me shpinë Kryqin
    Kryqi – Krishti u rrezua sa her me kryq
    Kryqi – Jezusi u poshtrua dhe nenqmua ne Kryq
    Kryqi – Jezusi pati dhimbje ne kryq -
    Kryqi – Jezusi e gozhdoj trupin e vet
    Kryqi – Jezusi e drejtoj menden dhe shpirtin ne Atin qiellor nga kryqi
    Kryqi – Jezusi edhe vdiq ne Kryq.

Etj etje, te gjitha këto janë shembuj dhe simbolika qe duhet ti përjetoj një i krishtere me trupin dhe jetën e vet. Jo ta marr një dru dhe te kryqëzohet, apo ta varë ne qaf nje kryq.....! por jeta e një te krishteri është kryq –duhet te jete i gatshëm në qëndresë – luftë me vetveten dhe me gjëra qe sjellë kjo botë, ta kryqëzoj trupin e tij ndaj synimeve dhe shumë gjërave e kërkesave qe ka trupi i njeriut dhe kjo botë qe na rrethon, duke qëndruar në Zotin dhe ndaj Zotit besnik pavarësisht se çfarë kryqi do të përjetoj. Prandaj, shumë nuk do të qëndrojnë – u pëlqen jeta ndryshe dhe “zotat” tjerë duke u imponuar nga disa ligje dhe rregulla kinse kështu i pëlqen Zotit, këta dhe secili eshte i lirë, askush nuk do ti detyroj me dhunë, Zoti ja dha lirinë njeriut qe te veproj si te doj por Ai e dergoj Jezusin në botë duke ja dhënë mundesinë secilit njeri qe të shpetohet dhe të çlirohet nga roberia. Ajo qe dua te them është se nuk habitem nëse njerëzit nuk qëndrojnë në Jezusin, kjo bote i ka rrethuar dhe duan te shërbejnë ne një rruge qe ka sjellë bota dhe njerëzit e kësaj bote, kështu qe ndihen ma mirë. Rruga e mbarë u qoftë por janë pa Zotin, ata vetëm por shfrytëzojnë emrin e Tij = edhe ma keq!!!

Kështu qe, i krishteri duhet ta pranoj Kryqin. Kryqi pra është shenje e shëlbimit, dhe ne shëlbim është e përbëre premtimi i Ringjalljes dhe fillimi i një jetë të re. RILINDJE.
    Zoti e dergoj Jezusin"Zotin" . 2 Zota te kokan ??

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nje gje me vjen cudi me ju avokatet e islamit se ju flisni llogje te kota duke u bazuar me ca u kane mesuar hoxhallaret neper medresera po pa patur fare idene se cfare flisni. Edhe cudia me e madhe eshte se ju besoni 100% verberisht ato llogje qe shkruani. Cudia me e madhe me vjen me islaminfo qe e mban veten per shkollar e mburet per "al-jebra" se si arabet paskan krijuar algjebren e sotme po pa permendur fakte te rendesishme si ekzistencen e algjebres shume vite para se islami te dilte ne skene, faktin qe "algjebra" ose me sakte arithmetika e perdorur nga arabet eshte thjeshte algjebra indjane te cilen e zotruan vetem pas pushtimit te indise nga ushtria muhamediane, haron faktin qe ne te vertete arabet e kthyen algjebren nje hap mbrapa duke hequr nga konsiderimi numrat negative te perdorur nga indjanet, haron faktin qe te gjithe shkollaret qe perpunuan algjebren arabike ishin greke, indjane, persjane, egjiptjane, romake, cifute. Ajo qe algjebra ka mare nga arabia eshte vetem emri i ardhur nga titulli i nje libri me permbledhje matematikore indjane e greke. Normale qe ka edhe disa arabe qe kane kontribuar po jo ne thelbesine e kuptimeve algjebrike.
    Ju vete nga njera ane caheni e therisni se si ne jo besimtaret e kuranit nuk mund ta kuptojme kuranin fjale per fjale po duhet ti marim kuptimin e nga ana tjeter talni krishteret duke mare biblen fjale per fjale pa ditur kuptimin. I shkreti jarigas ka 2 vjet qe ju ben pyetjen "cfare jeni ju: mendja juaj, trupi juaj apo qenja juaj" e asnje islamik si eshte pergjigjur deri me sot. Kur u thone qe ju skani fakte po menyra se si debatoni eshtevetem me kundervenje ne baze te personit qe debatoni. Nuk ja u mohonasnjeri se cfare keni bere per njerezimin vetem mjani e bete sikur bota nuk do ekzistonte po mos ish islami.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    1. Cili realitet?? A e din se per cka jam duke folur une deri tash??

2. Europianet kane pasur perandori, mirepo une po flas per perparimin shkencor dhe njerezor. Pioneret e te dyjave kane qene muslimanet.

Konventa e Gjeneves eshte bazuar ne sjelljen e Salahudin Ejubit ne shume rregulla qe i ka vendosur.

Edhe sot e kesaj dite shoqerite islame jane me te shendosha, me pak te degjeneruara, dhe ardhmeria iu takon musliamaneve, sepse ata shtohen kurse Europa eshte ne minus. Do ta shohesh nese jemi gjalle pas 30-40 viteve se si do te jete gjendja.
    Nuk eshte e vertete ajo qe ke shkruar dhe ti e dine mire kete gje!!
    Me thuaj pse nuk ndodhi asnje zbulim i rendesishem gjate periudhes se tyre ,p.sh rryma,telefoni ,vakcinat,penicilina etj kane pasur kohe me se te mjaftueshme, 1000 vjeqare ???
    Nje fakt i rendesishem rreth shkencetare te periudhes islamike ,shumica ishin persian dhe me kete rast musliman shiit gje me vertetoi dyshimet e mia !!!

Nese ka me pas ne te ardhmen nje ngritje te mulimaneve dije me siguri qe ata nuk do jene muslimanet sunit por shiit ,por qe ty nuk do te gezonte sepse ata sipas jush nuk jane musliman fare,jane te devijuar

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete ajo qe ke shkruar dhe ti e dine mire kete gje!! Me thuaj pse nuk ndodhi asnje zbulim i rendesishem gjate periudhes se tyre ,p.sh rryma,telefoni ,vakcinat,penicilina etj kane pasur kohe me se te mjaftueshme, 1000 vjeqare???
    A e din ti se shkenca nuk eshte formuluar per nje dite sic eshte sot, po proces i gjate, disa zbulime kane shkaktuar disa zbulime tjera, disa informata kane ndihmuar per do gjera tjera, e keshtu me rradhe. Une te thash se muslimanet kane kontribuar shume ne vendosjen e bazave, apo ne pionerizem ne shkence, pastaj kush e ka shfrytezuar ka vazhduar perpara.

Nje fakt i rendesishem rreth shkencetare te periudhes islamike ,shumica ishin persian dhe me kete rast musliman shiit gje me vertetoi dyshimet e mia !!!
    Nuk eshte e vertete, po edhe nese jane PERSIAN, shumica prej tyre deri ne qindvjeqarin e fundit kane qene SUNI. S'ka lidhje kjo gje.

Nese ka me pas ne te ardhmen nje ngritje te mulimaneve dije me siguri qe ata nuk do jene muslimanet sunit por shiit ,por qe ty nuk do te gezonte sepse ata sipas jush nuk jane musliman fare,jane te devijuar
    S'e kam problem une kush te doje le te perparoj...

Padyshim se shiitet jane te devijuar, temen e kemi tjeterkund, mos kce prej ketu atje palidhje...

Kosovë e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    kryesorja ftyren e paskan mlu,
    ej njerz paramendoni perpara Muhameti veq u ul, e ska pas nevoj mi jep hiq, se kto paskan bo per to, koka knaq Muhameti, jo qasi Muhameti isha bo edhe une

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    I shkreti jarigas ka 2 vjet qe ju ben pyetjen "cfare jeni ju: mendja juaj, trupi juaj apo qenja juaj" e asnje islamik si eshte pergjigjur deri me sot.
    Ardi, prej kur na qenke bere avokat i Jarigosit?

Te lutem mos me shkruaj verejtje.

Pergjigja eshte: Mendja trupi dhe qenja ime jane cilesi te nje qenjeje, kurse ATI, BIRI dhe SHPIRTI i shenjte jane tre qenje.

Andaj i thash edhe Jari Mata Harit: Pyetja duhet te jete Ti dhe Biri yt, jo ti dhe mendja jote.

Ne baze te kesaj konkluze racionale te them: Une dhe biri im jemi DY VETA.

Ciao Amigo

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Lexo ketu dhe i sheh problemet dhe logjiken.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...36#post3301136
    jane ketu tani:

https://mail-attachment.googleuserco...jDLLE&sadssc=1
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

[QUOTE=bani;3302069]jane ketu tani:

me fal , ketu:http://www.scribd.com/doc/77455081/H...e-Madhe-Islame
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •