Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 50
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Darius, mė fal, si ėshtė puna e atyre 40.000 shqiptarėve se nuk e kuptoj mirė?
    Nga kėto wikileaks cables qė dolėn edhe pėr ne, cable 09TIRANA480 ndėr tė tjera:
    "... First, there is serious concern over the reliability of Albanian
    ammunition, most of which is of Chinese or Soviet make and
    over 30 years old. Second, efforts to sell ammunition could
    increase MOD staff's reluctance to proceed with its
    demilitarization and destruction, which is one of our highest
    national security priorities for Albania."

Me tė vėrtetė, pėrparėsi kaq e madhe qenka pėr sigurinė kombėtare tė ShBA ēarmatimi dhe shkatėrrimi i armėve dhe municioneve 30 vjeēare tė Shqipėrisė?
    Armėve kimike. Ke njė postim qė i pėrgjigjem Freebyrdit. Carmatimi i armatimit kimik shqiptar ishte me rėndėsi strategjike pėr NATO-n, sepse mund tė biente nė duar jo fort tė mira.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    E para punės kjo nuk ėshtė teoria ime, por janė fryt i shkollimit, leximeve, eksperiencave, seminareve, debateve etj, qė un i sjell nė forum nė formė supertėkondensuar.
    Kete nuk eshte se po e ve njeri ne dyshim, por desha te shtoj se pak rendesi ka perkufizimi teorik i klases se mesme, apo sa $, apo shtepi apo equity duhet kete nje njeri qe te futet ne ate klase ne amerike dhe sa pasuri ne shifra duhet te kete nje tjeter ne Evrope ( tek e fundit atje e keni njesine matese me gallone ne Evrope eshte me litra lol), apo sa vjet histori ka njerzimi 3000 vjet bc apo 2000 after bc, etc, shumezoje jo me 10 por shumezoje edhe me 100 po te duash.

pyetja e kesaj teme eshte, nese kriza ekonomike do te sjell rend te ri boteror apo jo? dhe historikisht krizat ekonomike te ketij kalibri po ti referohemi krizes financiare te 2008 kane sjell vetem nje rend ri boteror, dhe kjo quhet lufte, pra kjo krize eshte cilesuar si kriza me e madhe boterore financiare qe prej depresionit te madh te viteve 30' dhe dihet lufta e dyte boterore aty e ka zanafillin, nuk po sugjeroj aspak se bota nuk mund ti shpetoje ketij graviteti historik edhe mundet, por ne kete lloj platforme qe ndodhet tani veshtire do ta kete. Por ka gjithmone hapesire per optimizem tek e fundit pothuajse cdo gje varet prej nesh pra qenieje njerzore.
    mateo

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ka rėndėsi shumė se ku ėshtė caku dhe si e definojmė. Nė Evropė nuk ka njėri me kėto asete, shumica e pasurisė pra ėshtė "inherited" nga baba, konti, viskonti, markezi, x apo y industrialist tek tuk dhe kaq. Dhe ėshtė me tė vėrtetė qesharake dhe njėkohėsisht revoltuese taktika e njerėzve tė thjeshtė atje qė nė vend ti kėrkojnė tė drejtat nė politikat vendore welferiste, ja ngjeshin fajin pėr cdo gjė Amerikės dhe sistemit kapitalist, i cili ka mbi 100 vjet qė ka vdekur. Tek shkrimi im e ilustroj qartė kėtė gjė.

Tjetėr a ka mekanizėm lėvizės "upward mobility" qė quhet nė Evropė ? A mund tė bėhesh ti askushi dikushi me biznes dhe me punė tė ndershme ? Po/jo, pyetje shumė e thjeshtė. Un nuk po them tė kesh tė jetosh e tė vendosėsh bukėn pėr tė ngrėnė, njė sistem mjeksor dhe tė jetosh me 15 ditėshin. Sa ėshtė nė gjėndje tė ruaj Europiani ? Sa i ka rrogat ? A ke mundėsi tė ruash lekė, sa % etj.

Botėn e ka kapur njė cmirė dhe sėmundje e pėrhapur kudo se pse ti o Bill Gates bie fjala qė ke krijuar me qindra miliona vėnde pune me produktin tėnd ke kaq lekė dhe unė nuk kam. Eshtė krijuar njė klimė e paduruar nga njerėzit qė nuk janė orientuar sic duhet ose janė orientuar qėllimisht gabim qė tė godasin atje ku nuk duhet tė godasin.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Darius, mė fal, si ėshtė puna e atyre 40.000 shqiptarėve se nuk e kuptoj mirė?
    Ate punen e 40.000 shqiptare une e shoh si genjeshter qe nuk e kane sajuar mire. Si ka mundesi te jene kaq shume shqiptar ne kamp te Guantanamo Bay, Kuba kur popullsia shqiptare s'eshte dhe aq e larte. Te ishte e vertete, gjysherit tone do ta dinin, prinderit tone do ta dinin, ne vete do ta dinim, femijet do ta dinin.

Hyllien tek pergjigja me Freebyrd e bere sikur kishim WMD ne Shqiperi. Qe per here te pare nga ty e lexova ne kete menyre.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Pse o ****, cka do ndodhi ? A ke bukė me ngrėnė ? A ke punė ? A je mirė me shėndet ? Ajo ka rėndėsi, kėto gjėrat e tjera janė si tė thuash bonus, vec pre e anarkistave mos biesh. Nėse je mirė e ke dėshirė tė punosh e ke forcė me punu ske pėr cfarė shqetėsohesh.
    hello Hyllien deri tani mire i kam te gjitha, sma mban per pune por do punojme skemi cbejme. btw ate qe thashe e lexova ne bloomberg edhe eshte e vertet cdo dite vetem lajme te keqe degjojme. Nejse koha do e tregoj edhe shpresoj te behet me mire.
    I LOVE GOD

j&g

Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Ate punen e 40.000 shqiptare une e shoh si genjeshter qe nuk e kane sajuar mire. Si ka mundesi te jene kaq shume shqiptar ne kamp te Guantanamo Bay, Kuba kur popullsia shqiptare s'eshte dhe aq e larte. Te ishte e vertete, gjysherit tone do ta dinin, prinderit tone do ta dinin, ne vete do ta dinim, femijet do ta dinin.

Hyllien tek pergjigja me Freebyrd e bere sikur kishim WMD ne Shqiperi. Qe per here te pare nga ty e lexova ne kete menyre.
    Dokumenti eshte hartuar perpara se Guantanamo te perdorej si burg. Perpara 9/11... Nuk jane te burgosur por pretendohet te jene trupa ushtarake.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    I pe aeroplanat e sjellura tek ajo tema tjeter? Me cfare po lexoja sot ne forum kisha bere ndermend te merrja nje varke dhe te peshkoja ne mez te detit per jetese. Por me tha Station -"Shko, shko se edhe atje tė vjen Saliu me not se e kemi kampion noti." ahaha!
    Prinderit tane kane jetuar dhe me keq dhe me krize buke sic u be njehere ne Shqiperi por prap njerez pozitiv ishin per te ardhmen. Keshtu Juli :-)
    ahaha Soni une nuk ankohem nga ana materiale por kam frik se mos behet edhe me keq crime & war (god forbid). Lets face it crime has gotten crazy. ketu ne philly edhe nje nene me femije ne krahe e plackiten edhe e gjuajten ne sy te femijes per nje gift card $50.00. If i have to live a simpler life with less i will be happy. I agree me ty ne shqiperi benim nje jete shume here me te thjesht edhe ishim me te qete shpirterisht.
    I LOVE GOD

j&g

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ushtarė janė ? Epo mirė athėre, true to tradition mbetėm.
    s0ni, armėt kimke janė tė cilėsuara si wmds.

****, ta qaj hallin, atje ėshtė bėrė pak si keq. Madje edhe bums janė mė tė rrezikshėm. Nė vėnd tė tjera tė kėrkojnė "1 dollar", atje tė thonė "got a 20 man".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-11-2011
    Postime
    64
    Jo te prodhoje ,por do e pjelle

TENIOLTENI Maska e teniolteni
    Anėtarėsuar
    01-05-2004
    Vendndodhja
    Albania/Tirana
    Postime
    45
    Une jam i bindur qe keto kriza qe dalin ne pah sot ne Bote, do te sjellin ndryshim te domosdoshem te rregullave ekonomike, ligjeve dhe tė ēdo gjeje tjeter qe shperben per te kontrolluar shtete, popujt, individe e deri tek territoret te pa prekuara nga kjo eleite. Elita qeveritare qe drejton boten mbare, eshte e vetedijshme per ate qe po ndodh sot ne bote nga vjedhjet dhe nga anashkalimi i taksave te firmave e deri tek individi, pa harruar ketu shperblimet qe ēdo shtet, apo ēdo kompani e cila kryente per interesa personale ne dem te individit, apo kujdo tjeter qe ka lidhje me qeverine e ēdo shteti. Sot Gjermani mund te marre ne dore fatin e Euros, por ajo do qe te ēoje Euron ne piken minimale te saj duke falimentuar edhe ndonje shtet tjeter e ndoshta me gjere?
    Qellimi i ligj i qenieve frymrore, qe fshihen mbas Elites globale eshte per te nxjerre ligje kontrolli mbi buxhet e vendeve anetare dhe atyre qe nuk jane anetare, apo edhe atyre qe do te antaresohen ne te ardhmen ne BE. Tani nepermjet kaosit ekonomik dhe politik ndoshta i vjen ora per te gjetur dhe per te drejtuar Rendin e Ri boteror vetem me ane te nje nje diktatori si puna e Hitlerit, qe ne kohen e tij donte te merrte frenat e Europes me lufte.
    Sot dalja e ketij diktatori do te vije ne momentin e duhur, kur Ai te gjeje terrenin e duhur mbas kaosit ekonomik, qe ne fakt ka filluar te levize ne mbare boten qe nga 2009 e deri me tani ne 30/11/2011. Sot pothuajse ēdo vend ka borxhe dhe kriza ne vendin e tij, kjo tregon qe pushtetaret e zgjedhur nga populli nuk jane te afte te organizojne zgjedhje te lira dhe te administrojne financat e tyre, sepse ata e kane mendjen per te vjedhur dhe pasuruar. Sot edhe populli nuk paguan taksa dhe anashkalon dhe vjedh ēte mundet ne administrate po e po, por sot vjedhin edhe ne firmat qe abuzojne kunder shtetit te tyre. Fitimet e firmave jane kolosale, por pagat e puntoreve jane teper te vogla pr te paguar taksat. Sot vertete nuk eshte e hapur shume lufta kunder popujve , por sot po mbizoteron lufta mbi kontrollin e ekonomise me shume, sikurse ndodhi me Greqine. Une nuk jam ekspert mbi ēeshtjet e ekonomise, por na zhvillimet dhe te dhenate fundit une kuptoj qe duke shkuar ne piken zero si nepermjet kaosit ekonomik ashtu edhe politik dhe te mosmarreveshje te ndryshme mbi cdo gje qe ka te beje me ligje nderkombetare, mendoj se "KOHA E RENDIT TE RI BOTEROR" eshte vertete afer. Si valle do te drejtoj nje njeri i vetem gjithe mbreterite e botes? Nje PC universa perkrahe nje rrjeti te kudogjendur per ēdo kontroll ndaj nje matrikulimi te rraces njerezore dhe ēdo firme apo ēdo individid qe nuk paguan taksat dhe qe nuk i bindet ligjeve e Rendit te Ri Boteror do te perfundoje mish per kafshet dhe lojrat qe do te zhvillohen ne arene e shteteve te tyre. Vdekje me gazep shkurt o vlla! Bota drejte kesaj rruge po shkon, mjere ata qe nuk kane veshe per te degjuar dhe mjere ata qe nuk sy per te lexuar ato qe shkrimet thone per koherat tona.

Uroj qe te kem qene i qarte ne ate se cfare ju kam shprehur ketu!

A do ta pranonit matrikulimin ne dore, apo ne ball per mbarevajtjen e ligjeve dhe shpjetesise se kryerjeve se vepirmeve monetare , te gjitha do te sherbejne ne kuadrin e Rendit te Ri Boteror?
    Une per veten time do te refuzoje edhe sikur te me vrisnin me pushkatim, gjithmone nese do te isha ketu ne kohen e atij diktatori te ardhshem.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •