Kam une pergjigje po sdo ta pelqeni. Po e jap gjithesesi.
Njeriu eshte individualist me mend e veta mbi krye prandaj eshte e pa mundur ta bejne zap sic kerkon te na e shesi video-ja me WHO, UN, World Bank ect. E theksoj e pa mundur! Shihni historine e njerezimit, Nelson Mendela, Gandhi, Martin Luther King etj. Shihni Kosoven njerezit indivualist si Ukshim Hoti apo Rexhep Mala. Lexoni pak Malen:
"Zemra e cila kėndonte nė zė edhe nė brendinė e saj nuk mundi kush me ia ndalur dėshirėn pėr tė kėnduar...Edhe nė qeli kur isha, nuk kishte ditė qė nuk kėndoja edhe pse ishte rreptėsisht e ndaluar, posa ndėgjonin zėrin gardianėt e burgut, vinin dhe mė ndėrprisnin por nuk mungonin as ndėshkimet nga gjakpirėsit e ndytė, ata posa u largonin unė sėrish filloja me zė tė ultė e dalėngadalė mė buronte njė energji dhe e ngrisja zėrin aq lartė, kujt i kėndoja vall..? Popullit tim, heronjėve, dėshmorėve tė rėnė pėr Liri, qėndresės heroike tė vėllezėrve e motrave tė mia shqiptarė".
Mposhtet shpirti i njeriut?! Jo. Prandaj zgjidhja eshte te jetosh jeten tende i pa mposhtur dhe krenar. Do te behesh astronaut, behu. Do te behesh senator, behu. Do te behesh president in UN apo WHO, behu.
Kush eshte Kuper ne video njehere se David e mora vesh qe ishte nje ordiner qe na shitej si i mencur. Nejse ska rendesi, sepse per videon kam mendime kryesisht negative. Duan ta bejene njeriut jo-individualist por rrumpalle si gjithe te tjeret, qe duhet te kemi frike nga cdo gje dhe cdo kush ne qeveri.
Krijoni Kontakt