Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 83
    i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Trupin dhe mendjen e pastron njeriu vet, ndersa shpirtin tė cilin ti nuk po e njeh, e pastron Zoti. Nese shpirti eshte i ngarkuar dhe i ndytur-zhyture, kerkohet nje pastrim, kjo me qellim qe ta takojmė Zotin, ne anėn tjetėr, te pakten per arsye te ndergjegjes. Apo, njeriu nuk ka ndergjegje fare?!. Nese nje njeri nuk e respekton ndergjegjen, atėher s'kena as cka te flasim me tė. Ndergjegja e njeriut kerkon te pasrohet, menyra e pastrimit te ndergjegjes se njeriut eshte ne kerkim falje dhe pendim. Ndodhė dhe njeri ka kete fatkeqesi, ai ndodhė dhe e ka roberuar shpirtin dhe JETEN e brendshme, atėher e siguroj se ai njeri nuk po jeton, apo po "jeton" por jeta e tij eshte nė roberi dhe bėn njė jetė brenda botės shtazarake.

Jezusi shkoi nė Malin e Ullinjve. Nė mėngjes erdhi prapė nė Tempull. Mbarė populli shkonte tek ai. Ai u ul e po i mėsonte. Atėherė skribėt e farisenjtė i sollėn para njė grua tė zėnė nė kurorėshkelje. E vunė nė mes dhe i thanė:
    “Mėsues, kjo grua u zu ndėrsa po bėnte mėkatin e kurorėshkeljes. Nė Ligj Moisiu na urdhėroi qė tė tillat tė vriten me gurė. Po ti ēka thua?”
    Folėn kėshtu pėr ta vėnė nė provė qė tė kishin pėr ēka ta padisnin.
    Jezusi u pėrkul e filloi tė shkruajė me gisht nė dhe. E, pasi ata vijonin ta pyesnin, ai iu drejtua e tha:
    Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”
    Pėrsėri u pėrkul e vazhdoi tė shkruajė me gisht nė dhe. Ata, kur e dėgjuan pėrgjigjen, nisėn njė nga njė tė largohen duke filluar prej mė tė vjetėrve. Jezusi mbeti vetėm dhe gruaja qė po qėndronte nė kėmbė nė mes. Jezusi iu drejtua dhe i tha:
    “Grua, ku janė ata? Askush nuk tė dėnoi?”
    “Askush, Zotėri!” iu pėrgjigj ajo.
    “As unė nuk po tė dėnoj i tha Jezusi Shko, por tani e tutje mos mėkato mė!” (Gjn 8; 1-11)

Zoti e ka zbuluar ne botė njė mister te madhe, djalli qe e nxite njeriun ne mekat dhe e fute ne erresiren e tij, ai rrinė i feshehur, ai edhe ja mbushe mendjen njeriut kinse ai eshte i pa mekat, gjoja ai njeri eshte shume ne rregull, por Zoti zbuloj se asnje njeri nuk eshte i pa mekat. Krishti thotė; "Kush nga njerėzit mund tė jetė pa mėkat?" Prandaj, nje njeri qe i beson Zotit, ai ndryshon nga nje njeri qe nuk beson fare. Qėndrimi i besimtarit tė krishter nuk ėshtė ai i “tė drejtit” por tė vetdieshem se tė gjithė jemi mėkatar, te gjithė mund te gabojmė, kemi nevojė gjithmonė pėr faljen e tė cilės eksperimenton fuqinė dhe gėzimin. Kjo ndodhė edhe nė rastin e ketyre rreshtave te Ungjillit qe i sjella ma lartė kur njerėzit shkojnė te Jezusi dhe akuzojnė femren per kurothyrje, per kurveri - veper kjo qe rhen urdherin e Zotit, ndersa ata harrojnė se ata vet, te gjithė, ishin ne thellsinė e mėkateve, ishin edhe ma te errėt se sa ajo femer por fatkeqsisht, mekati i tyre ishte fshehur ne budallakun e tyre.. Dmth, mekatin nuk duhet parnuar si nje gjė te mirė, mekatin duhet larguar nga jeta e vet secili njeri, por, zakonisht duhet ta shikojmė mekatin ne jeten tonė dhe ta gjykojme-denojme dhe jo t'i sjellim tė tjerėt para 'gjykatesit' duke e harruar vetveten.

Zoti e jo prifti. Kisha katolike eshte e vetdieshme se Vepruesi kryesor ne rrefim, edhe pse i padukshem, i tė gjitha sakramenteve eshte vete Zoti. Ama Rrefimi eshte i pajtimi i njeriut me Zotin dhe me Kishen.

Me autoritetin e Krishtit sepse Ai u tha Apostujve; “Merrni Shpirtin Shenjt! Atyre qė jua falni mėkatet, u falen, e atyre qė nuk jua falni, nuk u falen.” (Gjn 20; 19-23)

Ok, unė respektoj vendimet tua, Zoti ja dha njeriut kete liri, Zoti nuk dashti ta perdor njeriun si robot, por, Ai na fton per kthim dhe pendim, gjithsesi, nese deshiron, nese bashkpunon, nese me don.... duke respektuar lirine e njeriut. Ama, kesaj qe thua ti, duke treguar se nuk respekton, as nuk je pjesė e Kishes as e Xjamisė. kėsaj i thojnė I PA FE, gjithmonė i lutna Zotit duke iu drejtuar me kete lutje; "ruajna o Zot mga i pa feu", unė kam dyshim te madh ne njeriun pa Zot.

More ti mund te thuash dicka per te pa feun dhe erresiren e tij, ndersa per Biblen flas unė. Me nje rresht e deshmoj se ti nuk po flet te verteten, lexoje rreshtin biblik:

“Tė gjithė tė pagėzuar pėr tė qenė njė TRUP i vetėm” dhe pėr kėtė janė “Njė trup i vetėm nė Krishtin” (1 Kor 12, 13; Rom 12, 5).

“ Tashti, ju jeni TRUP i Krishtit dhe, secili prej jush gjymtyrė e tij…” (1 Kor; 12, 27).

Kisha, ėshtė TRUPI, kryet e tė cilės ėshtė Krishti. (Kol 2, 19; Ef 4, 15)

Po, Krishti ėshtė Krishti, por pse nuk i beson he...?!!
    Nuk po mundem me kuptuar se cka ka lidhje shpirti me pastrim, mendja eshte ajo qe duhet te qetesohet/pastrohet sepse shpirti nuk mendon poqese deshiron te hysh ne pjese te imta te kesaj lemie.
    Eshte ajo mendja e cila nuk qetesohet poqese njeri ka problem mendore atehere cdo gje ne trupin e tij nuk funksionon si duhet, pendimi dhe kerkim falja ndoshta zbusin gjerat por perseri te berat e keqija do te jene varur atje mbi koken tende tere jeten sepse aty nuk mund te harrohen lehte aq sikur mendon ti.
    Zoti nuk ka zbuluar Djallin por Djalli ka qene Engjulli me I afert I Zotit sipas te gjitha librave fetar por nuk ka pranuar qe njeriu te jete gjeja me e dashur e Zotit keshtu qe perseri ketu nje mendje e shendosh nuk e pranon sepse si eshte e mundur qe Zoti I Madherishem krijon dicka te re dhe shtyen anash tere ata qe punuan per te bere kete krijese te re. Jam lodhur duke degjuar per Musen (Moses), Krishtin (Jesus) dhe Muhamedin sit e derguar te Zotit, pastaj nuk mund te kuptohet se si Krishti lindi dhe na u be femija I Zotit dhe I derguari I Zotit me I dashur. Eshte shume absurde dhe nje mendje e shendosh nuk I pranon keto gjera dhe poqese sot do te viente ndonje person dhe te thoshte se jam I derguar I Zotit e di cka do te benin njerzit do ta thirrnin per te pire dicka dhe kishin bere shaka me te, e di pse? Sepse nuk besojn ne perralla te sotshme sepse mund ti shohin kurse besojn ne ato te cilat nuk I kane pare sepse eshte me e pranueshme per ne te pranojm dicka qe nuk kemi pare.
    “Tė gjithė tė pagėzuar pėr tė qenė njė TRUP i vetėm” dhe pėr kėtė janė “Njė trup i vetėm nė Krishtin” (1 Kor 12, 13; Rom 12, 5).
    Kjo nuk eshte shkruar nga Krishti por nga njerzit 10 vite pasi ai kishte vdekur

“ Tashti, ju jeni TRUP i Krishtit dhe, secili prej jush gjymtyrė e tij…” (1 Kor; 12, 27).
    Jam duke menduar se cka kam trasheguar nga ai, por sipas te gjithave MOSBESIMIN

Kisha, ėshtė TRUPI, kryet e tė cilės ėshtė Krishti. (Kol 2, 19; Ef 4, 15)
    Askund Krishti nuk permend Kishen por Kishen e permendin ato qe shkruan Biblen sepse ju duhej ne shtepi qe te dirigjonin mendjen e popullit.

Nuk besoj ne Krishtin e as ne asnje besim fetar sepse jane gjera te pavlere dhe Zoti nuk ekziston sikur edhe te derguarit e tij, poqese Zoti ekziston ai atehere nuk ben pune te mire sepse me qindra million njerez jane masakruar, vrare ne emer te tij, ne emer te Zotit dhe partive politike te tij (Religjioneve) se kush eshte ne rrugen e drejt e kush eshte ne te gabuaren, pra mos u mundo per ligjerata fetare sepse tek une nuk pijn uje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SatanMyMasterSS : 17-11-2011 mė 00:36
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Nuk ka mekat qe Zoti me anen e priftit nuk fal. Per sa kohe nje njeri eshte me te vertete i penduar, Zoti fal cdo mekat te tij. Nje mekat nga me te tmerrshmit qe te jete, eshte vetem nje pike uji ne oqeanin e Meshires Hyjnore, keshtu thote Zoti ne vizionet e Shenjtores Faustina Kovalska, qe quhet tjeter edhe Apostull e Meshires Hyjnore......
    Pse ti rrefehem Priftit, poqese Zoti nuk me fal mekatet drejtperdrejt nga lutja ime atehere nuk e shoh te rruges qe une te besoj ne Zotin sepse po e shoh qe gjerat nuk jane bardh e zi edhe tek ai dhe nuk e ben punen ashtu sic thote ai.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga unreal Lexo Postimin
    Kur njeriu bene mekat,kerkon shpetimin permes agjentit (priftit) lol.
    Kur prifti,dhe kisha ne pergjithsi dhunon femijet,nuk kerkojne shpetim nga zoti por vetem kalojne ne pozita dhe lokacione tjera.
    Shen Kozma Etoliani, kur u predikonte shqiptareve ne shekullin e XVIII, u thosh keshtu:

"Kur te perballeni ne rruge me nje prift dhe me nje gjykates, mos nxitoni te shtrengoni doren e gjykatesit, por shkoni e puthni doren e priftit. Gjykatesi ka pushtetin e ligjit, mund t'iu denoje me vdekje ose t'iu fuse ne burg. Por Perendia i ka dhene fuqi priftit qe te lidhi e te zgjidhi shpirtrat tuaj ne kete bote e ne ate boten tjeter."

Qe te mesosh edhe nje gje tjeter: Perendia ka nje ligj te vecante per besimtaret e thjeshte, dhe nje ligj te vecante per prifterinjte. Ligji i prifterinjve eshte me i rrepte se ligji i besimtareve te thjeshte. Nje besimtar i thjeshte, fale mekateve te tij, humb vetem shpirtin e tij. Nese nje peshkop apo nje prift bie ne mekat e herezi, ai merr ne qafe nje komunitet te tere njerezish.

Shembujt nga historia jane te shumte, qofte ajo boterore, qofte ajo shqiptare.

Pse ti rrefehem Priftit, poqese Zoti nuk me fal mekatet drejtperdrejt nga lutja ime atehere nuk e shoh te rruges qe une te besoj ne Zotin sepse po e shoh qe gjerat nuk jane bardh e zi edhe tek ai dhe nuk e ben punen ashtu sic thote ai.
    Nese njeriu do te mund te shikonte qofte edhe per nje sekonde fytyren e Perendise, ai do te behej hi. Ta them kete, qe te kuptosh qe njeriu asnjehere nuk mund te komunikoje direkt me Perendine, pasi njeriu eshte natyre njerezore, Perendia eshte natyre hyjnore. Eshte njesoj si te perpiqesh te mbledhesh gjithe ujin e nje oqeani ne nje gote, apo te pushtosh qiellin me duart e tua. Ne e njohim Perendine, vetem aq sa na lejon natyra jone njerezore, dhe vetem aq sa Perendia ka zgjedhur te na shfaqi nga vetvetja. Kjo eshte arsyeja perse Krishti, Biri i Vetemlindur i Perendise, mori mish njeriu e hyri ne historine e njerezimit duke u kthyer ne Perendi-Njeri. Brenda Krishtit jetonin te dyja natyrat, edhe njerezorja edhe hyjnorja, te pandara e te paperziera me njera-tjetren. Ne asnje moment Krishti nuk rreshti se qeni Zot apo njeri. Prandaj Ai na thote: "Une jam e verteta, rruga, jeta. Nuk ka rruge tjeter per tek Ati, vetem permjet meje."

Dhe gjeja tjeter qe duhet te mesoni, eshte qe prifti nuk e merr kete fuqi e kete autoritet vetvetiu, me inisiative personale. Kjo eshte nje dhurate e mistershme e Shpirtit te Shenjte qe gjen strehe ne Kishe. Pra prifti nuk mund te fali dot mekate jashte Kishes, dhe vetem ata prifterinj te hirotonisur me Hirin e Shenjte te Kishes, sipas kanoneve te Kishes, kane fuqine e autoritetin qe u jep Perendia per te degjuar rrefime e per te falur mekate.

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Zoti ka nevoje per sekretare?
    Perendia eshte i pavdekshem e i pamekat. Njeriu eshte i vdekshem e mekatar. Nuk eshte Perendia qe ka nevoje per njeriun, aqsa ka nevoje njeriu per Perendine.

Ajo qe ke thene me lart eshte njesoj sikur te te thosh femija yt neser: perse Zoti me dha mami dhe babi kur une jam i zoti i vetes?!

Lexoni e mesoni me shume per rrefimin ne temen ne vazhdim:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=39918

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 17-11-2011 mė 01:42

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nese une kryej nje akt ne kundershtim me ligjin e Zoti-t si psh: vrasje, perdhunime, vjedhje, inceste, korrupsion etj dhe vete ne kishe te prifti dhe rrefej mekatin qe kam bere, a me falet ky mekat ?

Nese jo, per cfar sherben rrefimi im ne mos qofte per te me bere ndonje padi ne polici ?

Nese me falet mekati, a mund te mekatoj perseri dhe te shkoj te rrefehem qe te me falet mekati ?

Dhe a ka ndodhur qe prifti te kete bashkpunuar ndonjehere me policine per te tilla gjera ? Nese ka bashkpunuar, a eshte e lejuar qe ai ta beje kete gje ?

Pershendetje
    Perfundimisht ti paske hik per lesh.......

Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shen Kozma Etoliani, kur u predikonte shqiptareve ne shekullin e XVIII, u thosh keshtu:

"Kur te perballeni ne rruge me nje prift dhe me nje gjykates, mos nxitoni te shtrengoni doren e gjykatesit, por shkoni e puthni doren e priftit. Gjykatesi ka pushtetin e ligjit, mund t'iu denoje me vdekje ose t'iu fuse ne burg. Por Perendia i ka dhene fuqi priftit qe te lidhi e te zgjidhi shpirtrat tuaj ne kete bote e ne ate boten tjeter."

Qe te mesosh edhe nje gje tjeter: Perendia ka nje ligj te vecante per besimtaret e thjeshte, dhe nje ligj te vecante per prifterinjte. Ligji i prifterinjve eshte me i rrepte se ligji i besimtareve te thjeshte. Nje besimtar i thjeshte, fale mekateve te tij, humb vetem shpirtin e tij. Nese nje peshkop apo nje prift bie ne mekat e herezi, ai merr ne qafe nje komunitet te tere njerezish.

Shembujt nga historia jane te shumte, qofte ajo boterore, qofte ajo shqiptare.

Nese njeriu do te mund te shikonte qofte edhe per nje sekonde fytyren e Perendise, ai do te behej hi. Ta them kete, qe te kuptosh qe njeriu asnjehere nuk mund te komunikoje direkt me Perendine, pasi njeriu eshte natyre njerezore, Perendia eshte natyre hyjnore. Eshte njesoj si te perpiqesh te mbledhesh gjithe ujin e nje oqeani ne nje gote, apo te pushtosh qiellin me duart e tua. Ne e njohim Perendine, vetem aq sa na lejon natyra jone njerezore, dhe vetem aq sa Perendia ka zgjedhur te na shfaqi nga vetvetja. Kjo eshte arsyeja perse Krishti, Biri i Vetemlindur i Perendise, mori mish njeriu e hyri ne historine e njerezimit duke u kthyer ne Perendi-Njeri. Brenda Krishtit jetonin te dyja natyrat, edhe njerezorja edhe hyjnorja, te pandara e te paperziera me njera-tjetren. Ne asnje moment Krishti nuk rreshti se qeni Zot apo njeri. Prandaj Ai na thote: "Une jam e verteta, rruga, jeta. Nuk ka rruge tjeter per tek Ati, vetem permjet meje."

Dhe gjeja tjeter qe duhet te mesoni, eshte qe prifti nuk e merr kete fuqi e kete autoritet vetvetiu, me inisiative personale. Kjo eshte nje dhurate e mistershme e Shpirtit te Shenjte qe gjen strehe ne Kishe. Pra prifti nuk mund te fali dot mekate jashte Kishes, dhe vetem ata prifterinj te hirotonisur me Hirin e Shenjte te Kishes, sipas kanoneve te Kishes, kane fuqine e autoritetin qe u jep Perendia per te degjuar rrefime e per te falur mekate.

Perendia eshte i pavdekshem e i pamekat. Njeriu eshte i vdekshem e mekatar. Nuk eshte Perendia qe ka nevoje per njeriun, aqsa ka nevoje njeriu per Perendine.

Ajo qe ke thene me lart eshte njesoj sikur te te thosh femija yt neser: perse Zoti me dha mami dhe babi kur une jam i zoti i vetes?!

Lexoni e mesoni me shume per rrefimin ne temen ne vazhdim:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=39918

Albo
    Eshte e kote kur mundohesh te shpjejgosh se Prifti ka fuqin nga Perendia te fali, haha. Prift mund te behet kushdo edhe nje njeri me I dobet vetem poqese I rri afer besimit dhe nuk tradheton besimin krishter. Pastaj po flet per Krishtin por ajo cka eshte edhe me e keqe eshte se Katoliket, Krishteret, Mormonet, Jehovasit etj perseri ne ate qe po flet ti nuk perqafojne mendimet e tuaja, sepse shume mire e di se tek Katoliket prifti mund te fal mekatet kurse tek Krishteret vetem Krishti apo Zoti mund te fal dhe askush tjeter pra shihet se edhe Krishti I ka lene ne mjegull se kush mundet dhe smundet me falur mekatet dhe tash nje figure si ai u ndaj/perca ne dhjetera besime se cila eshte me e mira dhe me e drejta. Poqese Perendia ben ndarjen e njerzve qe ai vet I krijoi perseri nuk me nevojitet nje Perendi I till.
    Ne baze te cka do te behesha HI poqese do e shihja Perendine? Edhe toka ka qene e rrafshet dhe me skaje per Kishen per mijera vite, se poqese udheton ne det mund te viesh ne fund dhe te biesh ne te pafundshmen. Krishti ka qene njeri sikur une dhe ti, poqese ka qene ashtu sic paraqitet Krishti atehere pse vdiq, mos me thuaj se ka vdekur per mekatet e njerzimit sepse do te jete shume e pakapashme per mendjen time apo ndoshta ka dashur te hy ne histori sikur shume martir te tjere.
    Poqese Perendia eshte I pavdekshem dhe I pamekat atehere si lejon te vdesin femije per nje goje buke, te vriten femrat apo dhunohen e masakrohen etj keshtu qe me tere keto vepra une them se Perendia eshte mekatari me I madh pasi qe ka fuqi te ndaloj gjera por I le me qellim te ndodhin dhe mos me thuaj se eshte ligj I natyres sepse kete e kuptoj edhe pa Perendin tuaj.
    Nuk jam kunder besimit por kunder shpjegimeve te pakuptimta te qe mundohen tu sherbehen njerzve qe nuk besojn ne Zotin.
    Eshte nje thenie “Kush beson ne Zotin ate e ke perreth teje kush nuk beson ne Zotin ai s’ekziston dhe kurre ska ekzistuar”
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

toni ka ndodhur ndonjehere qe prifti pas rrefimit nuk ja ka falur mekatin ndonjerit ?

Tė kam dhėnė disa pergjigje por si duket te kan kaluar pa i verejtur ato!
    Gjithsesi, njeriu qe pyet sic po pyet ti, duhet ta mendojnė se Jezusi tha: "une erdha qe te bėj tė verbėrit tė shohin dhe ata qė pretendojnė se shohin, tė verberohen".

Lexo ketu miku im.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...97&postcount=9
    Toni e vetmja pergjigje qe me ke dhene ka qene ky shkrim me poshte qe tregon qe nuk ja ke iden se cilat mekate fal prifti dhe megjithate ti shkon ne kishe dhe refen mekatet e tua pa e ditur se cilat mekate falen

EuroStar1, nuk kam ndonjė deshmi qe e kam pa drejt per drejt, por mendoj se ka raste te caktuara, psh Mėkati i rėndė/mortar, realisht mendoj, ky eshte vetem mendim i imi se; meshtari, duke u nisur nga mėsimet e Mėsuesit Krisht, meshtari lutet Zotit sic u lut edhe Krishti "fali o Zot.."
    Por Diella1 i eshte pergjigjur korrektesisht pyetjes time pa e devijuar ( Me aq sa ka besim ajo qe eshte ashtu ) Ta mar si pergjigje perfundimtare dhe nga ana jote dhe vazhdojm ne kete pike apo nuk je dakord me Djella1 ?

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Nuk ka mekat qe Zoti me anen e priftit nuk fal. Per sa kohe nje njeri eshte me te vertete i penduar, Zoti fal cdo mekat te tij. Nje mekat nga me te tmerrshmit qe te jete, eshte vetem nje pike uji ne oqeanin e Meshires Hyjnore, keshtu thote Zoti ne vizionet e Shenjtores Faustina Kovalska, qe quhet tjeter edhe Apostull e Meshires Hyjnore......
    Diella1 mos ma mer per keq, por do te pergjgijem menjehere pasi te kem mare nje pergjigje nga toni pasi ai eshte me aktiv ne keto ceshtje.

Pershendetje
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-09-2009
    Postime
    26

Kontakti me hyjnoren

Kisha katolike ka hijearki hyjnore ,sikurse ka shteti.Nese dikush ka shku te krytari i bashkise apo komunes, se pari eshte dashte te lajmrohet te nji person tjeter ne hymje te zyres. Dmth dikush duhet te ndermjetsoi per nji kontakt ndernjerzor,sikurse kontakti hyjnor. pra Zoti nuk kontaktohet ne menyre aq te thjesht
    Pra figurativisht ,kjo ka kete permbajtje .
    Komentuesit si Albo, Toni gryka e te tjere kane dhane sqarime shume bindse , te tjeret falasin pa njohur materjen e temes.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Nuk jam kunder besimit por kunder shpjegimeve te pakuptimta te qe mundohen tu sherbehen njerzve qe nuk besojn ne Zotin.
    Eshte nje thenie “Kush beson ne Zotin ate e ke perreth teje kush nuk beson ne Zotin ai s’ekziston dhe kurre ska ekzistuar”
    Mendim i thelle i nje personi inteligjent!!Pergezime....!
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga kurti1 Lexo Postimin
    Kisha katolike ka hijearki hyjnore ,sikurse ka shteti.Nese dikush ka shku te krytari i bashkise apo komunes, se pari eshte dashte te lajmrohet te nji person tjeter ne hymje te zyres. Dmth dikush duhet te ndermjetsoi per nji kontakt ndernjerzor,sikurse kontakti hyjnor. pra Zoti nuk kontaktohet ne menyre aq te thjesht
    Faleminderit Zoti-t qe me ne fund mora nje shpjegim bindes dhe konkret mbi fakte te pa kundershtueshme
    Revolution 1848

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Toni e vetmja pergjigje qe me ke dhene ka qene ky shkrim me poshte qe tregon qe nuk ja ke iden se cilat mekate fal prifti dhe megjithate ti shkon ne kishe dhe refen mekatet e tua pa e ditur se cilat mekate falen

.......
    Pershendetje
    Nuk ėshtė ashtu EuroStar1, unė disaher u pėrgjigja, ama nuk mund ta ndriti mendjen tėnde qe ta kuptosh nėse te mungon vullneti yt ne ketė qe bisedohet.

Unė p.sh., tregova shembullin kur Jezusi fali njė kriminel i cili u pendua me sinqeritet, kur ai e tha publikisht dhe i bindur se e meriton dėnimin, por iu lute Jezusit qe ta shpėtoj. DMTH, kjo ka ketė kuptim, nėse njeriu rrėfen mėkatin me sinqeritet, kur njeriu e shprehė atė me fjale dhe me zemėr, atij personi i falet mėkati, kjo ndodhe ne rastin e rrėfimit para njė meshtari – ne emėr te Zotit.

Unė disaher e kam pėrsėritur njė rast tjetėr, kur Jezususit ja sjellėn para tij njė femėr e cila ishte zėnė nė kurvėri, (kurorėshkelės), sipas ligjit ajo duhet te goditet me gurė dhe te vritet. Ata kėrkuan mendimin e Jezusit. Ēka ndodhi? Jezusi nuk tha se mirė ka bė kjo femėr, nuk deklaroj se mėkati falet apo nuk falet apo..., por Krishti deklaroj duke kėrkuar nga ata njerėz duke u thėnė; “cili nga ju nuk ka mėkat, le ta merr gurin i pari dhe ta godet”, por ata duke dėgjuar Krishtin i cili i njohte zemrat dhe veprat e secilit, ikėn dhe asnjėri nga ata nuk e dėnuan. Ēka i tha Krishti asaj femre? Ai i tha; “shko, as unė nuk po te dėnoj, shko dhe tash e tutje....”.

Tash nga kjo mund te nxirret njė pėrgjigje shume e mirė pėr tė dhėnė kuptimin mendjes se secilit njeri vullnet mirė.

1. Krishti e fali edhe kriminelin e penduar, njeriun i cili u pendua dhe sinqerisht, ai u bind se ka gabuar, pos tjerave, ai njeri e besoj Zotit dhe iu drejtua me besim te plotė duke i thėnė; “me kujto Jezus...”.
    Kur Krishti e fali njeriun nė krim dhe vrasje, pasi njeriu kėrkoj shpėtimin dhe paraqiti lutjen dhe pendesėn para Tij, atėherė kjo nėnkupton se meshtarėt e autorizuar nga Krishti qe tė falė mėkate ne emėr te Tij, sigurisht se ashtu munden dhe e ka ketė te drejt dhe pushtet.

2. Krishti ne rastin e dytė, ndaloj qe njeriu mos ta falė tjetrin, ndaloj qe njeriu ta gjykoj njeriun, si e ndaloj? Ai e ndaloj duke na kujtuar se secili njeri ka mėkate dhe automatikisht e humbė te drejtėn qe ta dėnoj tjetrin, ama, Krishti e fali mėkataren e cila kishte thye urdhrin e Zotit, por Krishti e fali me ketė kėrkesė dhe kusht; “tash e tutje...”, d.m.th., nėse falet mėkati, ai nuk duhet te pėrsėritėt. Kėtu nuk nėnkupton qe mos te pėrsėritėt mėkati i cili ishte bė ma parė, p.sh. siē ėshtė rasti i kurvėrisė, por kėrkohet nga njeriu qe personi mos te mėkatoj mė sepse Jezusi thotė; “Shko, por tani e tutje mos mėkato mė!” (Gjn 8; 1-11) qe dmth te ikė nga mėkatet dhe mos te behet vegėl e maktit.

Pra, edhe kjo ja ndalon meshtarit qe te jetė i ngurrtė duke mos ia falur mėkatin njeriut, por e autorizon qe te jap kusht qe “tani e tutje mos mėkato mė”.

Si pėrfundim, EuroStar1 dhe ju te tjerė, e kuptoj se pėr ju kjo mund tė jetė edhe qesharake, mund behet se mua me vlerėsoni kush e di se si dhe ēka, por njė gjė dua tua them me plot sinqeritet, asnjėri nga ju nuk ishte ma kundėrshtar lidhur me rrėfimet dhe faljen e mėkateve sa isha unė dikurė. Me sinqeritetin ma te madhin ua them se unė isha edhe ma kokėfortė dhe ma i bindur se sa ju ne ketė gjė, dhe sa e sa her e kam nėnēmua ketė sakramtėn me fjale dhe sjellje te ndryshme, duke e deklaruar si njė “pollaver dhe mashtrim”, por unė jam penduar shumė, besa edhe jam rrėfye, nga Meshira e Zotit dhe dashuria e Tij per njeriun, unė kam fituar dhuratėn e Zotit, pastaj Zoti me dha dritė dhe unė kuptova gabimin tim.
    Por edhe mė shumė, Zoti mė dha ditė pėr ta kuptuar edhe pse e kundėrshton njeriu rrėfimin dhe pse ai fuqishėm deklarohet se kjo ėshtė njė gjė e pa vlerė, pse? Sepse djalli ketė gjė e ka masė shumti mėrzi, djalli nga pendimi dhe rrėfimi i njėrit trishtohet, ai nuk dėshiron qe njeriun ta lejoj qe te pendohet, sepse nėse njeriu pendohet dhe rrėfen mėkatin, atėherė mėkati vdes dhe njeriu lirohet nga robėria, kėshtu qe, kur njeriu lirohet, aty pushon Shpirti i Zotit, ne zemrėn e atij njeriut pushon paqe e Zotit, hiri i Zotit, ne zemrėn e atij njeriut behėt dritė, kur vjen drita, aty ēdo errėsirė humbet, djalli kur nuk ka errėsirė e humbė fuqinė, ai dėshton sepse drita e bėn te shihet dhe njeriu nuk e dėshiron...! Pra, ėshtė djalli autori qe e pengon njeriun ne pendim dhe rrėfim, kjo me qellim qe ta mbanė ne sundimin dhe robėrinė e tij, d.m.th., qe njeriu te mbetet “argat” i djallit. Kjo qe ju thuani, kėto mendime dhe bindje qe ju paraqitni kėtu apo dikund tjetėr, duke neqmuar veprimin dhe pervujterinė e njeriut duke u rrėfye, duke neqmuar rrefimin dhe pendimin, mundesine qe njeriu te rrefhet para njė meshtari ne emer te Zotit qe realisht ėshtė njė e vertetė dhe fjalė e Zotit, duke mohuar mundėsinė qe njeriut mund t'i falet mėkati dhe ta merr paqen ne zemrėn e tij, kjo ėshtė mėnyre e djallit qe ka gjetur te njeriu, me qellim qe ta pengoj njeriun ne rrugėn e pėrsosmėrisė.

Ju them atė qe ėshtė e vėrtetė:
    Meshtari mund ta fal ma te madhin mėkatar ne botė. Nėse gjen falje para meshtarit, nėse meshtari i thotė njeriut se “te jen falur mėkatet ne emėr te Jezusie Krishtit”, ai njeri pėr jetė ėshtė liruar nga mėkati dhe ka fitua hir te Zotit.
    Apo, nėse meshtari nuk e fal mėkatarin, pėr ēfarėdo mėkati, nėse nuk e zgjidhė at njeri nga mėkatet, kurrė e kurrė e jetės ai njeri nuk do te gjen hir as falje.
    Por, nėse meshtari ka vepruar gabimisht, ne rastin e parė apo te dytin, nėse e fali apo nuk e fali, por p.sh., nėse ka vepruar gabimisht duke e keqpėrdorur pushtetin dhe besimin qe ja ka dhėnė Krishti, realisht ndaj mėkatarit do te ndodhė ashti siē tha meshtari, por meshtari do te gjykohet dhe dėnohet pėr veprimin e tij.

Zoti ėshtė i Amshueshme ashtu edhe Fjala e Tij ėshtė e pėrjetshme. Kur Zoti e flet Fjalėn, Fjala e Tij ėshtė e pėrjetshme dhe ėshtė e pėrfunduar gjithēka, prandaj Zoti i ka thėnė Kishės sė Tij, respektivisht Apostujve te cilėt i ka zgjedhur qe ta pėrfaqėsojnė Jezuit mbi tokė, Ai ja dha pushtetin te veprojnė nė emėr te Atit, te Birit dhe te Shpirtit te Shenjt, gjithsesi duke u premtuar se; “Ja, do te jam me ju deri ne fund te botes”, prandaj kjo ėshtė Fjalė e Zotit dhe ėshtė e gjithėpushtetshme dhe pėrjetshme, nuk ka kthim mbrapa. Por, edhe njė sqarim, edhe meshtari mund ta keqpėrdor besimin dhe ai dėnohet, ama, meshtari ka pushtetin e Krishtit qe kurrė ne jetėn e tij nuk i merret.

EuroStar, besoj se do ta kuptosh diēka ma mirė.
    Klm dhe respekt i nderuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 17-11-2011 mė 10:42
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •