Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Nasa zbulon anijen e re kozmike që do të dërgojë njeriun e parë në Mars

Publikuar te Enjten, 15 Shtator 2011 11:32
    Shkruar nga SOT NEWS
    Nasa zbulon dizajnin e anijes së re kozmike, SLS, e cila do të dërgojë njeriun e parë në planetin Mars. Agjensia Hapësinore Amerikane është shprehur se kjo është anija më e fuqishme e krijuar ndonjëherë nga dora e njeriut, dhe më e larta për nga gjatësia. Ajo ka formën e një rraketë, dhe krahas tre motorrëve të fuqishëm ka edhe dy të tjerë të mëdhenj nga krahët.“Kapitulli i ri i historisë së eksplorimit të hapësirës për Amerikën po shkruhet sot. Presidenti Obama na ka kërkuar të krijojmë ëndrrën e re amerikane,dhe ne këtë po bëjmë. Ëndrra e re e jona është udhëtimi drejt Marsit”, - ka deklaruar zyrtari më i lartë i NASA-s, Gjeneral Charles Bolden. Pas arritjes së këtyre objektivëve, NASA planifikon të çoi njeriun e parë në Mars në vitin 2030. Në fillim raketë do të mbajë nga 70 deri në 100 ton ngarkesë, më pas planifikohet të rritet kapaciteti deri në 130 ton. Anija e fundit kozmike e përdorur kishte një kapacitet prej 27 ton, për të bërë një krahasim. Raketa do të kushtoj 18 miliard dollarë dhe do të duhen 5 vjet për ta ndërtuar.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Nese kjo del me sukses,ky shekull i keti mijevjeçari do shenohet si shekulli i kolonizimit te planetit Mars nga Toksoret!!....
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 15-09-2011 më 14:35
    Mos i bej dikujt ate,qe nuk ke deshire te ta bej dikush

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Un mendoj se edhe kjo meriton te quhet ''Gomari i Ngadalt'' si paraardheset e saje, eshte shtu kapaciteti dhe shpejtsia por kushton shume 18 miliard vetem per nje perdorim.

Sa i perket teknologjis zyrtare jemi ende shum larg per kolonizim te hapsires.
    Nothing comes from nothing

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Postime
    141
    A e kuptova drejt !!!, se tek ne vitin 2030 do te behet zbarkimi i njeriut te par ne Mars ? !!!!

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    "Hapsires"the!!Eshte fjale e madhe!!!Kjo duhet te futet ne nje kontekst relativ....perndryshe hapsiren si tersi nuk e perkufizon dot...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 15-09-2011 më 15:44
    Mos i bej dikujt ate,qe nuk ke deshire te ta bej dikush

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    "Hapsires"the!!Eshte fjale e madhe!!!Kjo duhet te futet ne nje kontekst relativ....perndryshe hapsiren si tersi nuk e perkufizon dot...

Po kush e tha pushtim te hapsires?
    Ti ke shku me larg se un sepse kjo shprehja ime perfshin dhe Henen qe i bie me afer se ajo cka ke thene ti, kolonizim d.m.th. me kolonizu aqe sa mundesh edhe vetem Henen mjafton.
    Nothing comes from nothing

Akoma vazhdojne te tallen me masat keta palaco? Vazhdojne akoma me raketa konvencionale dhe nuk duan qe nuk duan ta publikojne teknologjine qe perdorin prej kaq vjetesh neper programet sekrete. Plehra qe jane keta amerikanet :@:@:@:@:@

i/e regjistruar Maska e Urimy-meraga
    Anëtarësuar
    23-04-2011
    Vendndodhja
    Hijen e drites
    Postime
    223
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Akoma vazhdojne te tallen me masat keta palaco? Vazhdojne akoma me raketa konvencionale dhe nuk duan qe nuk duan ta publikojne teknologjine qe perdorin prej kaq vjetesh neper programet sekrete. Plehra qe jane keta amerikanet :@:@:@:@:@
    Darius kam lexuar se kan teknologjin amerikanet te udhetojne permes wormholes prej nje galaktike ne tjetren,a është e vertet

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shumë mirë e bën që e mban sekret.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Po per tre anije kozmike qe i afrohen tokes ka ndonjeri ndonje koment?
    Lajmi eshte dhene nga astronomi amerikan Craig Kasnov dhe ky lajm eshte publikuar ne sitin "techno-internet,blogspot.com,Kasnov astronom i SETI (Search for Extra-terrestrial intellegence.Kasnov dhe stafi i tij kane deklaruar se tre objekte te medha jane duke ju afruar me shpejtesi tokes dhe eshte e mundur te verifikohet autenciteti i ketij siti -space-map.org ku kordinatat jane:
    19 25 12-89 46 03 qe i korespondon objektit te pare me dimension shume te madh, ndersa kordinatat 16 19 35-88 43 10 i perkasin nje objekti ne forme cilindrike, ndersa ne kordinatat 02 26 39-89 43 13 eshte objekt i madh ne forme rrethore.
    Sipas SETI tre objektet do te mbrrijne ne dhjetor 2012.
    Kasnov eshte gati te konfirmoje pa asnje dyshim qe strukturat jane absolutisht reale dhe qe Nasa po kerkon te fshehe te verteten.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •