Close
Faqja 34 prej 79 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 790
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pse e dredh bishtin, Nuh Tunxhi?! Sqarimi qe te kerkova eshte tjeter, ja ku e ke:
    Pra, nuk solle asnje postim timin ku une ""potencoj" shpaten e Skenderbeut sa myslimane ka vrare" e tashi duhet ta pranosh perpara forumisteve se je vetem sharlatan e kelysh turku!!
    Po ashtu nuk solle as edhe nje argument per akuzat e tua kunder Marin Barletit.....dyfish sharlatan!!
    Po ashtu nuk sqarove se ē'i lidh Ballaban pashen qe luftoi per sulltanin kunder Shqiptareve me Adem Jasharin qe luftoi per Shqiptaret.....trefish sharlatan!!P
    Po ashtu nuk solle as edhe nje argumet per ato hajvanlleqet e tjere historike, jo bamiresia e turqve nder Shqiptare, jo shkaterrimi i feudalizmit (vertet ia ke idene kuptimit te kesaj fjale?), jo ndriēimit qe kane sjelle turqit, et.....sa fish ēarlatan, Tunxh??!

Keto jane sqarimet qe duhet te sjellesh, jo llogje Stambolli!!

...ate te sulltaneve turko-myslimane, ndersa keto kafshet "shiftaromyslimuna" nuk i njoh dhe s'mund t'i permendja, por nese e ke fjalen per ata shqiptare qe luftuan ne rradhet e turqve kunder Skenderbeut, qofshin myslimane apo te krishtere qofshin, ata hyjne ne kategorine e tradhetareve......e gjithashtu ata qe kerkojne t'i lartesojne si heronj, s'jane tjeter perveēse kelyshet e tradhetise!!

Ja pergjigja ime dhe e ēdo shqiptari jomysliman:Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!
    Une i vetmuar?...ahahahhahahaah....edhe i vetem kunder tradhetise, s'kam per te qene kurre i vetmuar....jo derisa imazhi i Heroit te jetoje ne zemren time!!
    Po aq sa esht eprovokim ta quajme Muhamedin tuaj te dashur "pedofil"!!
    Ti trangullin perdore, se ndoshta ndjen edhe ndonje lezet qe vetem eunuket e kalifeve myslimane kane ndjere, por mos guxņ te prekesh Heroin e Shqiptareve!!
    ...emrat??! Ku i ke, silli!!
    Ne qofte se duken te "vogla" bemat e Skenderbeut, mund t'i referohesh qitapeve te sulltaneve te ndryshem qe hengren pluhurin nen kembet e Gjergjit, se bashku me Ballabanin tend, te cilin ti don ta konvertosh ne hero......ahahahhahaahahah...sa beteja humbi Sknderbeu kunder turqve Tunxh??!
    Mjaft u qaravite per sulltanet e tu te dashur....perpara Gjergjit jane morra!!

Po ti hape gojen Tunxh, por lidhe perpara me trurin e vockel....!
    Kurrfare lidhje me dumbabistet....e pastaj une s'jam "kaur" por Shqiptar e kur te behesh edhe ti i tille, mund te flasim per te tjerat....
    Dridhu e perdridhu , si e si qe t'i shmangesh diskutimit...une te pata shkruajtur tjeter gje:Si do ta quaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
    Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??
    !Pergjigju, trim mysliman, apo s'ta mban??!
    Jaro, besoj se ke ndjese per shkurtimin e testit, se este shume i bezdisshem, pra, do tja fus nje ekscerpti te shkurter dhe do te pergjigjem:

Sa per dredhjen e bishtit, jeni ju ata qe i dredhni punet dhe i interpretoni mes rreshtave. Fjala ish tek "lerimi" i sulltaneve.....nuk e ben ate interpretim tendin fakti se nuk i permend ne fjale edhe shqiptaret musliman ne rradhet e perandorise osmane (qe dikur edhe skenderbeu ish pjesetare i tyre) me te "kuptueshem" intencionin qe ke. Ndoshta te bej edhe pak padrejtesi, por, nese nisesh nga fakti, se me potencimin e "lerimit" te sulltaneve me prek mua ne ndjenjat "talibaneske" e keshtu me shkel "pa hire" eshe mbi vlerat e muslimaneve shqiptare, e ke gabim, ta kam sqaruar dhjetra here, se qendrimi im ka te beje me zbardhjen e realitetit, me xhveshjen e skenderbeut nga epiteti fetare barletesk dhe me shkeputjen e pejve qe tash, te cilet ndoshta ne nje te ardhme do te mund te lidhnin urrejtjet nderfetare.....

Ti e din se une si frigohem diskutimit, e mendo se kinse sheh diku dredhje....mund thjesht te jemi keqkuptuar.

Sa per ballabanin, pushimet e rradhes shko ne univ. e tiranes, dhe hulumtoj dezertacionet e viteve te 2000 ja..... aty i ke punimet qe jane mare ne menyre shkencore me kete tematiken, e jo per sy e faqe te korrektesise politike.....
    bile edhe turkophobi ne perzon, Ismail Kadareja, e ka hedh pyetjen, se ndoshta do te kish qene fati i shqiptareve shume me i mire, po qe se skenderbeu te kish kooperuar me perandorine osmane, por, i nohim ndjenjat e poeteve dhe romantikeve, i kane si Roli jone ketu....hem keshtu e hem ashtu.........

Kriza e identitetit.....kete nuk mund ta mshehish !!!, perderisa nuk del nga goja jote nje "hymn" i qarte per shqiptarine aktuale, pa paragjykime dhe rezerva, nuk mund te me bindish per dic tjeter...nuk eshte é vendit te krahasohet skenderbeu me profetin e muslimaneve....ajo eshte me se shumti dashuri (e verber).....nuk me pengonte kjo, po qe se mos me shitje bindjen, se motivi i dashurise lidhet nepermjet fese, e jo nepermjet gjakut.....kupton shoki jem cka dua te te them ???....eshte pikerisht vjellja jote kunder cdo elementi musliman te shoqerise tone qe deshmon deri tash qendrimin tim ndaj teje.....your turn, master of desaster....

Lufterat e skenderbeut.....mbivleresohen sa i perket rrendesise rajonale.....eshte abzurde te hyjnizohet rezistenca, mbi nje rajon krejtesisht malore, edhe me qesharake eshte kur i perballohet bemes se sulltanit Mehmet II, i cili e mposhti Konstantinopojen dhe hyri ne historine e njerezise me nofken "EL FATIH"....pushtuesi.....rrendesi nderkombetare nuk kish lufta e skenderbeut, perderisa ai i mbronte viset malore, sulltani Mehmet II e zgjeroj pushtimin e vet ne krejt anet e horizontit.....kurse per propaganden e venedikut dhe kishes kish lufta e skenderbeut natyrisht vlere te larte....te ciles fatkeqesisht i referoheni sot !!!, edhe pse preteksi i rilindaseve me stilizimin e skenderbeut ish nje tjeter....

Dhe e fundit, te kisha lut edhe njehere, MOS PREK NE KOMBESI, dhe do te diskutojm shume me qarte dhe frutshem....une nje gje te tille NUK E BEJ, ti e ben, duke i quatur muslimanet turka e harapa.....dhe ne kete senz i ngre edhe krahasimet cka do te bente shqiptari, serbi, greki etj.......nuk me cudit aspak edhe titulli i kesaj TEME....mu mendime degjeneratve te ketij soji nxjerin kesij pjellash....jo jo shoku jar, nuk kam dredh, as bile kam mare mundin te te pergjigjem....te kam "vjelle" nje keshille, po e krahasove mire, tama si edhe tash....mbi kombesine NUK DISKUTOJ UNE !!!, kjo nuk ka te beje me ikje, por me nje vlere te larte qe per mua NUK PREKET !!!, akoma je shqiptare, dhe do te mbetesh, mos ta kam mohuar ndonjehere ???, deshmo te kunderten, nese jo, atehere kjo te tregon besnikerine time....une "ju" akuzoj per njecfare krize qe e verej, dhe e cilesoj si semundje, andej dhe jam i mendimit, se duhet te sheroheni, pasiqe shumica e semundjeve kane edhe sherim.....apo nuk ju kam thane dhjetra her se dua te ju bej "shqiptare" ????

tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    do te perqendrohem vetem ne piken qe eshte me rrendesi ne derdellitjen monotne dhe stereotipile te rradhes:
    Pike se pari fjalen me bold une i pari e kam perdorur ndaj teje i motivuar nga shkrimet e tua.Mos vjedh fjalet nga te tjeret sic ben edhe me fjalorin e anetarit Jarigas...vjedh shprehje pa meshire nga ne te dy,ne mungese te pasurise se fjalorit tuaj
    Une emrin e sknderbeut(Skenderbeut) e kame shkruar ne keto forma

- skenderbeu
    - Skenderbeu
    - Skender Beu
    - skender beu
    - skenderbegi
    - SKENDER BEU

......roli, mund mjdisit ketu ti argumentosh, perse te rra ne sy vetem ajo nen te zeza ???....se paku MENYRA e te shkruarit tim eshte karakteristike ne kete forum, perse pra mendon, se nje detaje skajore qe edhe ndergjegjesisht nuk me hin ne pune, eshte me vlere per t'u komentuar ???..........e sheh sa i dobet je ???...edhe kesaj i thone "turpesi"...
    Ti me qellim shkruan emrin e Skenderbeut me shkronje te vogel,duke menjanuar edhe rregullat gramatikore.Nuk do te me biente ne sy neqoftese nuk do ta shkruaje gjithmon keshtu...por kur behet fjale per ballabanin tend atehere je shume i kujdesshem te shkruash jo vetem emrin por edhe mbiemrin me shkronje te madhe.Mandej te emri i atij tradhetari te shkon dora ne caps lock...thjesht desha te them qe me kete detaj tregon respektin ndaj ballabanit dhe nencmon Skenderbeun....
    E sheh sa i dobet je dhe i turpshem...mu si vepra e atij ballabanit....
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Shqiptaria qe e kemi sot, nuk ka te beje me rezistencen ne kulla a kalaja
    Kombi formohet ne lufte.Kombi nuk formohet neper sallone.Krenarija dhe vetedija e nje kombi forcohet neper beteja.Mohimi dhe shprehja e dyshimit per rezistencen e kalave Shqiptare te kohes Skenderbiane tregon qellimet e mbrapshta te njerezve qe i promovojne.Kalate dhe kullat Shqiptare jane simbole rezistence ndaj armikut prej kalase se Krujes deri te kullat e Tahir Mehes dhe Adem Jasharit.Ti nga verberija Osmane nuk sheh asgje Shqiptare,per ty dic tjeter eshte me rendesi! Te vret syte qe heronjet e mesjetes neper ato kalaja kane qene te krishter ky fakt eshte i mjaftueshem per ty qe te harrohen.Per ty eshte me rendesi ajo qe thua plot krenari "sot jemi musliman" dhe te krishteret jane pakice (fakt qe ty te shkakton orgazem).Dhe nuk na intereson ajo histori...Cungon historine e nje populli...
    Neqoftese nuk do te ishte rezistenca neper ato kala sot nuk do ishim komb...ato kala formuan kombin Shqiptar...apo kombin Shqiptar e formuan vajzi i hoxhallareve dhe xhamit...apo ulja ne karrigen e kryevezirit te sulltanit..
    .kur shqiptaret pranvere per pranvere i mblidhnin valixhet tja grahin bjeshkes (se vinte turnusi i luftes)
    Po pse iknin Shqiptaret neper bjeshka...nga kush iknin..nga vetvetja,nga begatija apo nga dhuna osmane..
    .....thuaj se nuk e tradhetuan skenderbeun me ne fund edhe priftat, thuaj se nuk eshte e vertete....
    Tradhetija ndaj Skenderbeut e ka formuar muslimanizmin shqiptar...Gjergji nuk deshtoi por mjeranet mbas tij....dobesi njerzore,ofiqe,epolete mbi supe,ikje nga tatimi,ruajtje cifligjesh...ne kundershtim me shpirtin e Kastriotit ....
    Faktikisht politika deshtuese e skenderit e beri qe popullata e krishtere e zonave malore te emigroje mos te kete mundesi te konsolidohet me rrethanat......e kunderta ndodhi ne zonat tjera, edhe mali i zi i vogel u tregu me i shkathet !!!, u ngrejten vasale u formuan despoti, dhe me ne fund ???.....orthodoksia ndash ne serbi, ndash ne hungari, ndash ne rumani, ndash ne bugari "mbijetoj", mbijetoj aq, saqe sot jane terresisht homgjonen ne perberjen fetare...apo siq e quani ju, "ne fene e te pareve".....kete se kujton, apo ???, kuptohet, nuk ta ka mesuar kush....
    Krishteret e zonave malore emigruan nga dhuna turke...ortodokset sllav mbijetuan dhe formuan autonomi te mbrendshme me kishat e tyre...dhe shih cudine edhe me shkolla ne gjuhen e tyre ne mes te stambollit....Arberoret e Skenderbeut shin te vetmit ne Ballkan qe luftuan turkun tend te dashur dhe mos pasja e nje kishe te konsiliduar ne trojet Shqiptare ishte nje nder faktoret e nenshtrimit te lehte (lexo.konvertimit) fetare...pra,puthja e dores dhe prapanices se sulltanit dhe pranimi i vazalitetit ishin faktore qe fqinjet sllav paten pozite me te mire nen turqit e tu....
    Mos e keqinterpreto luften e skenderit me intereset e rilindaseve, NUK PERPUTHEN....
    Pse cilin interes kishin Rilindasit ? cilin e moren si model te Shqiptarise...rreth kujt formuan aurealin e lirise.... cilet ngjarje historike i levruan ne veprat e tyre...cilen rruge propozuan te ndjekim si komb...NF "gjaketor e zemerderr,nga frika me bejne nder" apo "kendo engjell,urtesite...Skenderben e trimerite."...
    Cili ishte interesi i Rilindasve qe biente ndesh me luften e Skenderbeut ,na kthjello urtar Wienez..
    Ne essence edhe feudalizmi eshte nje forme e mvarsive punedhenes/punemares, me nje dallim thelbesore karshi timarit.....timari ish prone e shtetit (pra, e te gjitheve), dhe marredhenjet ishin te siguruara nga ligji i pergjithshem, ku patjeter sigurohej ekzistenca ndash e timarxhiut, ndash e bujkve qe punonin per ate !!!......ki rrjet social i avancuar mund te bastardohet vetem nga njerez me mllef te jashtzakonshem dhe intencione keqdashese, ose thjesht nga njerez pa fije diturie.......nuk te permenda kot microsoftin amerikan, qe eshte asgje me shume se nje konglomerat interesesh ndermjet punedhenesit dhe punemaresit, ku syndicatat e pershtatshme e rruajn drejtesine proporcionale, kurse tek timari syndikate supreme ka qene ligji, apo sheriati, i cili edhe per sulltanin karshi bujkut nuk ka njoh privilegje.......te krahasohet pra ki realitet me feudalizmin e mesjetes, qe kulminacionin arrijti me pronesine trupore te feudit mbi bujkun eshte tjesht per me qare.........Roli....ta vazhdojm a ???
    Ore,burri dheut ti the keshtu:"me arrdhjen e perandorise osmane ne trojet shqiptare ,ajo shparrtalloi rregullimin feudale".
    Tani,luan djalin e "zgjuar" dhe i ik te komentosh kete dhe thurr lavde nje sistemi shtypes timaro-spahik...nga verberija osmane levderon gjithcka te saje...aq sa thua qe ky sistem ishte nje "rrjet social" madje edhe i avancuar...shpreh besimin tend qe ne kete sistem kishte drejtesi ,ku fshatari ishte i mbrojtur ...ku sherijati luante rolin e sindikateve te sotme...ku sulltani dhe fshatari ishte nje dhe nuk kishte privilegje.....
    E din ti cka te pelqen ketu (sistemi timaro-spahi) .Nuk te pelqen "barazia" e shpifur dhe sindikatat e tua imagjinare ,por ty te pelqen timaret sepse permes ketij sistemi perandorija osmane kishte mundesine e regrutimit masiv e cila i mundesonte te fitonte luften ndaj cdo kundershtari te atehershem...mundesija e regrutimit ishte e pashtershme permes ketij sistemi dhe kjo e pranoj qe ishte gjetje gjeniale e mongoleve azijatik...mandej edhe njera dege e rendesishme e perandorise tende ishte grabitjet dhe vjedhjet e shteteve fqinje,qe e motivonte rajen te mirrte pjese...."eja ne lufte se te perze prej tokes" "eja te grabisim " jane thirrje qe bente jehonen....
    Tipike per Nuh Musen ikje nga pergjigja konkrete dhe rreshqitje me e madhe ne absurditete tjera...e krejt kjo nga dashurija per osmanet azijatik..."sesht me rendesi cka flas,kryesorja te levderoj mongolet"

....dhe te kisha lut ne te ardhmen mos e potenco jeten seksuale te sulltanit
    Perse jeta seksuale e sulltanit nuk duhet permendur...mos po frigohesh per paralelet qe mund te terhiqen per nje "sulltan " tjeter nga Arabija...apo permendja e jetes private te sulltaneve tu e lendon sueten tende ...apo don ta ruash figuren e paster te Sulltaneve dhe do te prekesh neqoftese shkruaj detaje tjera te "kripura" nga jeta e tyre haremore...apo don te propzosh ligj per ruajtjen e pastertise se figures se baba sulltanit...apo nuk don te dali amoraliteti i sulltaneve te tu ne orgji me sllave dhe hebreje nga ku rrjedhin sulltanet e tu...

Nuh Musa ka parashtruar lutje per mos permendjen e jetes seksuale te Sulltaneve ..hahahahahahhaahh

DY....skenderbeu ish ai qe pati me shume dobi nga gjith shqiptaret e asaj kohe mu per arsye te ketij sistemi.....por ai me kthimin ne vendlindje e roki shancin e pare per te pefituar edhe me shume.....te ish qene diplomat i shkathet, ne sot ketu nuk do te diskutonim mbi keto detaje....
    Vajtim direkt pse u rebelua Skenderbeu...pse nuk qendroi afer baba sulltanit...ci duhej atij te luftoj per kombin e tij....pse iku ,ore, pse iku nga beteja e Nishit...duhej te kthehej ne Stamboll !
    Ja qe u kthye ne Krujen e vet dhe ti vajto ende !

MESO, e mos na the k....rin me dembellekte e tua.....
    Citim sa per te pare me ke kam pune.....edukate nga Wienna.

o cun, njerezit me kesisoj pyetje kontroverze kane mbrojtur doktoratura.
    Me cito disa persona (se paku 5 veta ) qe kane mbrojtur tezat e tyre te doktoratures ,titulli i punimit duhet me siguri te jete "derdhja e gjakut ne lufte kunder kombit tend,cilesohet i humbur ai gjak apo ?"....o
    kafehanexhi i lales....mos pash zotin se mjaft u tregova i meshirshem ndaj teje....
    E une nuk te ofroj meshire dhe do te rri mbi koke ne cdo shkrim...sidomos tani kur e kam te qarte kush je...cdo shkrim i yti do te kaloj ne recenzionin tim te rrepte...dhe nuk do te lejoj te pellitesh ndaj asgje Shqiptare...per historine turke dhe turqit thuaj cka te duash,nuk me intereson.....[QUOTE]
    ....skenderbeu padyshim e meriton te jete HERO klasik sipas definimit....
    Sipas definicionit thua. E sipas vepres eshte hero ?

....ha !, kjo e forte....nje shpalosje e thelle e krizes identitore......shqiptaret ne pergjithesi nuk e potencojn te jene "shqiptare" ngase cfare hamamin jane tjeter ???.....kurse ti ke nevoje per ta potencuar shqiptarine tende !!!, me vjen keq o roli !!!, sinqerisht !!!
    Une te dhash vetem informate ,meqenese paturpesisht perdor termin "gjysmak" ...e meqenese fut ne loje "krizen e identitetit" atehere pse pellet tere diten me shkrime kilometrike per Islamin tend...nuk je musliman...je Islamik i deshperuar,apo si ?
    Une replikova ne shkrepjet "apelative" te nderlidhura me superlativa "kulla e jasharajve kulla e krujes" etj.....duke dash me rrefimin tem te ta bej me dije, se NUK TE DEL NE NDIHME POPULLI KOSOVARE edhe pse ja lyn buzet me superlativat qe ja prekin intuicionin, kur ai VET E DIN, se "po rra nje musliman ne lufte, ai automatikisht bjer SHEHID".....dhe kete, jo per te potencuar mendimin e shehidit mbi fene islame, por doremarjen e shokeve me rastin ne fjale.....pra, me nje fjale, une te tash, se Adem Jashari eshte varros me petkat e luftes, koken kthyer kah kibleja....ketu ish intencioni....i cili u lidh me zerin apelativ te shkrimit tend....por edhe kesaj rradhe, nuk besoj se do te jesh edhe ne minimum i gatshem te me kuptosh.....jo se nuk kupton, por se nuk te perputhet ne kallepin qe e ke ndertuar....
    Kush i vesh tash heronjet me petkun fetar ,ti apo une ? kush i perdor te renet per lirin e Kosoves per qellime fetare...pse atehere te pengon Barleti kur potencon krishterimin e Skenderbeut...pse nuk qendron "kulla e Krujes " me "kullen e Jarashreve" kur te dyja kane prapavijen Shqiptare...pse te eshte e rendesishme feja ne keto ngjarje,...nuk thash une se me eshte e rendesishme krishterimi i Skenderbeut.
    Une ,te shumten thash qe vepra e Barletit eshte e kohes se Skenderbeut dhe reference qe duhet te mirret parasysh kur studjohet vepra dhe jeta e Skenderbeut...krejt kete ti e fillove duke e kundershtuar,qe Barleti ka qene tendencioz dhe falsifikator...gjer me tani pa ofruar varijantin tend te argumentuar...
    Pra, deri sa jam gjalle, do te ja u drejtoj samarin juve pisave..
    Po nuk munde ore,nje shkrim ta shkruash pa shar dhe fyer...cti bejsh edukate nga Wienna..
    ..ne te kunderten, duhet komuniteti jomusliman shqiptare te jete me se i kujdesshem dhe i matur ne kete pike....sic e deshmon Gjergj Fishta.....
    Ti ngrit probleme te paqena nga zelli yt i shfrenuar Islamik...e deshmon Gjergj Fishta ,por a e deshmon hoxhe Krasniqi ?

.....ndoshta edhe shumica, nuk eshte me rrendesi per mua.
    pra kur flitet per krishteret Shqiptar,ti thua "nuk eshte me rendesi per mua".Ashtu ,qendrim patrioti !

...gjuha vullgare e imja nuk ka te beje me turpesine qe eshe ne fjale..
    Edhe kete e the dhe mbete gjall....sinqerisht me thuaj cka ju edukojne hoxhallaret lidhur me turpin,egziston ai te ju...apo eshte humbur...turperoheni ndonjehere ?

Nuk munde te mos e shkruaj prap"Te lutem mos ma permend jeten sexuale te Sulltaneve ,se hidherona " hahahahah
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 16-02-2012 mė 01:38
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Pike se pari fjalen me bold une i pari e kam perdorur ndaj teje i motivuar nga shkrimet e tua.Mos vjedh fjalet nga te tjeret sic ben edhe me fjalorin e anetarit Jarigas...vjedh shprehje pa meshire nga ne te dy,ne mungese te pasurise se fjalorit tuaj

Ti me qellim shkruan emrin e Skenderbeut me shkronje te vogel,duke menjanuar edhe rregullat gramatikore.Nuk do te me biente ne sy neqoftese nuk do ta shkruaje gjithmon keshtu...por kur behet fjale per ballabanin tend atehere je shume i kujdesshem te shkruash jo vetem emrin por edhe mbiemrin me shkronje te madhe.Mandej te emri i atij tradhetari te shkon dora ne caps lock...thjesht desha te them qe me kete detaj tregon respektin ndaj ballabanit dhe nencmon Skenderbeun....
    E sheh sa i dobet je dhe i turpshem...mu si vepra e atij ballabanit....
    Roland,

Fjala e nxjer fjalen, dhe kur njeriu mbron qendrimin e vet, ai kuptueshem se do te reagoj ne ate forme qe ti kthehet prap kallepit te qendrimit....pra, edhe une nese ta deshmoj bindshem se "intencioni" im nuk ka qene ai qe ti goja e zberthen, PRAP, do te gjindet nje shteg qe ti te te bjer puna ne kantare......pune sofizmi...

....ti je reakcioni, kurse une akcioni.....gje qe te shpalon joseriozitetin, ku ne shenjestre nuk eshte e verteta, pra, qellimi i diskutimit, por perforcimi i bindjes tende, se une e shkruaj nga mosrespekti skenderbeun ashtu si e shkruaj, edhe pse te deshmova te kunderten, ta deshmova TRUNGUNG e argumentit tend, qe ne fakt me cfajeson mua, pra, e shkruaj sipas dinamikes qe kushtezohet nga intencioni qe e ndjek.....me nje fjale, nese dua ta potencoj figuren e skenderbeut, ate do ta shkruaj keshtu SKENDER BEU !!!, por kjo mvaret nga intencioni, i cili eshte ne permbajtjen e gjith shkrimit, e jo ne ndonje floskule skajore.

Kjo pune i ngjan atij proverbit shqiptare qe thot, me e gjet kimen ne dhall..... e kape ???.....dhe nese me lejohet pak te fillozofoj, sipas cdo vlersimi te artit te te folurit, kjo pune tregon se ja u kam perdredh qafen.....se nuk ju ka mbet gje tjeter, vetem se te lidheni per kesij gjera pa piken e vleres per temen....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ti e din se une si frigohem diskutimit, e mendo se kinse sheh diku dredhje....mund thjesht te jemi keqkuptuar.
    Demostroje perpara te gjitheve se nuk i frigohesh diskutimit, pra pergjigju pyetjeve qe te jane shtruar( si pasoje e deklarimeve te tua, pra me nje shkakesi te logjikshme):Si do ta quaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
    Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??!
    Pergjigju, trim mysliman, apo s'ta mban??!
    Kriza e identitetit.....kete nuk mund ta mshehish !!!, perderisa nuk del nga goja jote nje "hymn" i qarte per shqiptarine aktuale, pa paragjykime dhe rezerva, nuk mund te me bindish per dic tjeter...
    Perseri qaravitesh ti Tunxh?! Pse akoma me qarte duhet te shprehem ngase jam shprehur me pare: Ja pergjigja ime dhe e ēdo shqiptari jomysliman: Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!
    Ke ndonje gje te paqarte ketu?!
    nuk eshte é vendit te krahasohet skenderbeu me profetin e muslimaneve....ajo eshte me se shumti dashuri (e verber)....
    Absolutisht jo!! Gjergj Kastrioti eshte shqiponja ndersa Muhamedi eshte merimanga!! E te mos zgjatemi ketu se del me brinje te thyera....
    ....eshte pikerisht vjellja jote kunder cdo elementi musliman te shoqerise tone qe deshmon deri tash qendrimin tim ndaj teje.....your turn, master of desaster....
    Kunder ēdo elementi turko-harap.....ne fakt nuk e konsideroj Islamin fare si fč......
    Lufterat e skenderbeut.....mbivleresohen sa i perket rrendesise rajonale.....eshte abzurde te hyjnizohet rezistenca, mbi nje rajon krejtesisht malore, edhe me qesharake eshte kur i perballohet bemes se sulltanit Mehmet II, i cili e mposhti Konstantinopojen dhe hyri ne historine e njerezise me nofken "EL FATIH"....pushtuesi..
    ..e Gjergj Kastrioti hyri ne histori si Athleta Christi, mbrojtesi i pamposhtur i Evropes, Heroi Kombetar i Shqiptareve!! Sa te djeg qe ua leroi tere sulltaneve e ballabanave, Tunxh turqelia??!!
    Ti s'ke frige te pergjigjesh, apo jo?!
    ...rrendesi nderkombetare nuk kish lufta e skenderbeut, perderisa ai i mbronte viset malore, sulltani Mehmet II e zgjeroj pushtimin e vet ne krejt anet e horizontit...
    Ne horizontet e Azise dhe Afrikes, se ne EVROPE , Gjergji ia mbylli deren!! E shkoi e pushtoi pikerisht harapet myslimane, popullin e Muhamed profetit.....ahahahahahahah...myslimanet turq kunder myslimaneve harape...!
    ..kurse per propaganden e venedikut dhe kishes kish lufta e skenderbeut natyrisht vlere te larte....te ciles fatkeqesisht i referoheni sot !!!, edhe pse preteksi i rilindaseve me stilizimin e skenderbeut ish nje tjeter....
    Jo per "propaganden", Tunxh efendia qeperdor fjalet pa ua ditur kuptimin, por per "mbijetesen".....pa Gjergjin si mburoje, Evropa ne ate moment historik, ndoshta do te kishte rene nen kthetrat e anadollakeve.....te djeg, Tunxh??!
    Dhe e fundit, te kisha lut edhe njehere, MOS PREK NE KOMBESI, ...........mbi kombesine NUK DISKUTOJ UNE !!!, kjo nuk ka te beje me ikje, por me nje vlere te larte qe per mua NUK PREKET !!!,
    Per t'u habitur Tunxh, mburresh me kombesine tende, por akoma nuk na ke thene se ēfare kombesie je??! Deri tani je mburrur vetem me turqit, harapet dhe shqiptaret qe luftonin per ta!!Na kthjello pakez, me ēfare elementesh te kombesise Shqiptare krenohesh ti , Nuh Musa??!!
    akoma je shqiptare, dhe do te mbetesh, mos ta kam mohuar ndonjehere ???
    Nuk ka krimba turqelish qe te mund te me mohojne kombesine mua...!
    deshmo te kunderten, nese jo, atehere kjo te tregon besnikerine time....une "ju" akuzoj per njecfare krize qe e verej, dhe e cilesoj si semundje, andej dhe jam i mendimit, se duhet te sheroheni, pasiqe shumica e semundjeve kane edhe sherim.....apo nuk ju kam thane dhjetra her se dua te ju bej "shqiptare" ????
    Qysh do te na besh "shqiptare", duke levduar "ballabanat", turqit, harapet e duke peshtyre mbi figurat e kombit, duke levduar harapēen e zvetenuar shqipen, duke i mbajtur syte nga Anadolli e jo nga Evropa nene, duke kenduar "kuluvallahun" e jo "Gjuhen shqipe" te Gjergjit.......shpjegona Tunxh!!

P.S.Per ēudi, edhe ne kete postim tendin, emrin e Skenderbeut e shkruan me te vogel(nuk ke gabuar as edhe nje here), ndersa ate te Mehmetit II, me te madhe!!Ketu s'ka te beje respekti per turqit, eh Tunxh turqelia?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 16-02-2012 mė 05:26
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Kombi formohet ne lufte.Kombi nuk formohet neper sallone.Krenarija dhe vetedija e nje kombi forcohet neper beteja.Mohimi dhe shprehja e dyshimit per rezistencen e kalave Shqiptare te kohes Skenderbiane tregon qellimet e mbrapshta te njerezve qe i promovojne.Kalate dhe kullat Shqiptare jane simbole rezistence ndaj armikut prej kalase se Krujes deri te kullat e Tahir Mehes dhe Adem Jasharit.Ti nga verberija Osmane nuk sheh asgje Shqiptare,per ty dic tjeter eshte me rendesi! Te vret syte qe heronjet e mesjetes neper ato kalaja kane qene te krishter ky fakt eshte i mjaftueshem per ty qe te harrohen.Per ty eshte me rendesi ajo qe thua plot krenari "sot jemi musliman" dhe te krishteret jane pakice (fakt qe ty te shkakton orgazem).Dhe nuk na intereson ajo histori...Cungon historine e nje populli...
    ...shkurt dhe prere:

Mua me interesojn EDHE ata shqiptare, qe luftonin KUNDER atyre qe i permende.....duke u nis nga faktet historike......eshte interesante kjo puna jote, qe gjith ato "sherre" qe mi hedh mua, i ke ne zemren tende.....edhe ketu populli yne i madh ka lan nje shprehje qe e ka gdhend koha: te te them, sa nuk me ke thane.....

Rol, leri sofizmat pash zotin se na lodhe.....nuk behet miza bellic, haroje kete....skenderbeu eshte faktori KRYESORE qe sot popullata e krishtere eshte nje grusht njerezish !!!, nuk mund te kamuflohet rezistenca dhe lufta e tije me "ideale", kur perfundimi eshte nje tragjedi ne vete, decimimi i nje rajoni te terre, vetem se NJE PERZON, nuk ka patur piken e aftesise diplomatike.......mund ta quajsh Kadarene turkofil ???....pyete ate cfare mendimi ka per kete pike !!!

Jo, une nuk e akuzoj skenderin per asgje, ngase skenderi historik, me skenderin tone nuk kane shume te perbashketa.....gjith heroizmi i skenderit aktual lidhet per kuvendin e lezhes, i cili eshte tipik per kohen.....me qellimin e prere te formohet nje identitet kombetare....e jo se si i ka luftuar "osmanlijt".....aq konfuz jeni ne qendrimet, saqe nje here jane "osmanlij", nje here jane "turqeli" e ku na cohet bibilushi ndryshe, jane edhe "tradhetare"......shkurt, te verteten, nuk e thoni asnjehere, se behej lufte per "fuqi" rajonale....ku palet ishin thejsht grup interesesh...te thash, me ne fund edhe prifterinjt u bene kundershtare te skenderbeut....

Neqoftese nuk do te ishte rezistenca neper ato kala sot nuk do ishim komb...ato kala formuan kombin Shqiptar...apo kombin Shqiptar e formuan vajzi i hoxhallareve dhe xhamit...apo ulja ne karrigen e kryevezirit te sulltanit...
    ...edhe nje sofizme e rradhes....pash zotin, na lodhe....mos i shtrembero realitetet historike....cfare kontroverze, qe te bjer habi.....e mytet intuicionin e mejre te lexuesve.....

Te permbledhim pra: rezistenca e skenderbeut e beri popullin tone KOMB ???.....aha, interesante kjo, e MADHE....gjeniale......o ROLAND KUMANOVA, nuk e msheh realitetin e hidhur, pra, NJE GRUSHT MALESORE NE MALET E SHQIPERISE DHE KOSOVES KU EC VEC GOMARI, faktin, se e PERMEND truc me kullen e jasharajve kete mesele......STOP....mos e manipuloni popullin.....

Po pse iknin Shqiptaret neper bjeshka...nga kush iknin..nga vetvetja,nga begatija apo nga dhuna osmane..
    ....lexo barletin.....apo, PSE veriu i kosoves ne ditet e sodit eshte ne shenjestre te qeverise kosovare ???.....don nuk don, populli yne asaj kohe ka qen ne qeverisjen e nje sistemi te RRI civilizatore.....te permenda, kur shkupi modernizohej, skenderbeu ja grahte maleve e kodrave.....centralizimi i territorit (kjo, JO NE PERIUDHEN 1444 deri 1448 !!!)......implementimi i rrendit shteterore gjithperfshires....detyre se pari e pergjegjesve politik te krahinave te prekura.....apo nuk e ke kuptuar, se skenderbeu luftonte kunder pashallareve lokal ???....don te na nxjerish edhe nje mize per bellic ???....Mehmeti II i rra nder kembe skenderbeut, apo ???, ai, EL FATIH (ne te madhe, per te kuptuar domethenjen e tije karshi europes, jo nje krahine malore te shqiptarise), qe e pushtoj stambollin dhe e zgjeroj edhe me tej territorin shtenore ???....hajt pash zotin, jam, kurioz te dije perlat© e rradhes (si zakonisht do te permbahen ne "levdaten" qe ja bej tash "mehmetit II", se e permenda me nofken lavderuese !!!).

Tradhetija ndaj Skenderbeut e ka formuar muslimanizmin shqiptar...Gjergji nuk deshtoi por mjeranet mbas tij....dobesi njerzore,ofiqe,epolete mbi supe,ikje nga tatimi,ruajtje cifligjesh...ne kundershtim me shpirtin e Kastriotit ....
    ......jaaaau, kjo e forte, RRUAJTJE CIFLIGJESH......e cka beri skenderbeu ???...cka mbrojti ai ???.....nuk i mbronte TOKAT e veta ???.....lexoje bre barletin, SECILA KULLE qe e ndare, e filanit, dhe e fistekit....kruja e kujt ish ne fund ???....pse, me cfare te drejte i takonte skenderbeut "pasuri" feudale, e te themi zenebishajve JO ???....pse skenderbeu e kish mjekren me te gjate, apo cfare ishin tiparet e nje njeriu, per te MERITUAR kete apo ate ???.....lufta per ZOT, per TOKE, apo per ATDHE ???.....zenebishajt MUSLIMAN luftonin poashtu PER ATDHEUN E TYRE....apo ???, nuk e sheh dilemen ???

E sheh ku e keni seriozitetin per ceshtjen, ne hamam....i keni thurur konstruktet ideale, dhe mundoheni edhe me irracionalitetin me te madh ti mbroni !!!....pfuuuuuiiii.....me vjen keq o Roli, aman faktori FEE eshte i vetmi, qe e legjitimon nje forme argumentimi per skenderbeun dhe luften e tije......per kete edhe shigjetat e mija kundrejt anusit te barlushit.....mu mbi kete "trung" eshte ndertuar edhe konstrukti skenderbe i tije !!!, kuptueshem, per ate osmanlijt nuk ishin gje tjeter, vetemse te pafe, antikrishta, bashk me tradhetaret e gjaut, qe per ti debuar duhej kryqezate e stileve te mehershme, kurse skenderbeu yne qe nje figure propagandistike per qellimet me te larta te tyre....

Krishteret e zonave malore emigruan nga dhuna turke...ortodokset sllav mbijetuan dhe formuan autonomi te mbrendshme me kishat e tyre...dhe shih cudine edhe me shkolla ne gjuhen e tyre ne mes te stambollit....Arberoret e Skenderbeut shin te vetmit ne Ballkan qe luftuan turkun tend te dashur dhe mos pasja e nje kishe te konsiliduar ne trojet Shqiptare ishte nje nder faktoret e nenshtrimit te lehte (lexo.konvertimit) fetare...pra,puthja e dores dhe prapanices se sulltanit dhe pranimi i vazalitetit ishin faktore qe fqinjet sllav paten pozite me te mire nen turqit e tu.....
    Cka the tash pash zotin ???................nje perdhunim masovik i realitetit, nje sofizme e rralle qe mund te vjellet vetem nga nje trushperlare i klases me te larte !!!...kjo eshte turpesija e rradhes roli.....

...pikerisht, mungesa e nje organizimi dhe nje rrjeti strukturore ishin faktoret perse (sidomos) shqiptaret u adaptuan (nuk u pushtuan, haroje kete budallaki enveriste, se do ja u pres veshet) ne sistemin shteterore.....Brankovici, miku i skenderbeut, ish ne kete pike SHEKUJ me para se Skenderbeu (atij Murati II ja pranoj despotine mbi serbine ne 1444, por, jo mbi tokat shqiptare)....PIKERISHT KETE SYNIM e kish edhe Skenderbeu, qe u shkollua ne oborrin mbreterore, pra, konsolidimin, formimin, strukturimin e territorit te banuar me shqiptare sipas modelit bashkkohore, ku ai osman ish me i perparuari......mirepo, skenderbeu ate model duhej ta shpik nga ZERO (sepse me heret nuk ekzistonte, tokat shqiptare ishin nen patronazhin e kishes serbe).....ai duhej ti THEJE strukturat e vjetra (sistemin feudal), qe ishin te adaptuara ne ate te kishes serbe, dhe ti bashkoje nen umbrellen shqiptare (ketu u ngjiten rilindasit).

Une ta shkruaj kete, ngase per mua te dhenat historike nuk lene interpretim tjeter, dhe mendoj se eshte shume me afer realitetit, sidomos duke i analizuar edhe rrethanat qe ekzistonin asaj kohe. Fakt eshte, se me mareveshjen e szhegedit, perandoria osmane leshoj pe nga pjesa e ballkanit ku nuk kish faktikisht sundim te konsoliduar, ne tokat shqiptare i kish gati 50 vite qendrat urbane me fisniket lokal ne krye dhe fuknsiononte rrendi, keshtu qe tokat tona vizatonin kufirin territorial te perandorise osmane.....nje SKENDERBE si pasha i vilajeteve shqiptare do te kish qene ENDER per sulltanin e stambollit, se do ta kish hjek ate brenge nga koka e tij.....tragjedine e solli KOHA....sulltani dha doreheqje, dhe se paku per tre deri kater vite ish territori jone nje vend pa ndikimin e forces qendrore, thjesht, u etabluan WARLORDS-at....koha per te ngrejt koke gjith karrieristat e vendit........dhe prej tyre kish shume......

A nuk thote edhe barleti, se hamzai e tradhetoi mu ne momentin kur i lindi djali trashegimtare skenderit ???....pra, hamzai paska patur interese politike per perkrahjen e axhes se tije ???

...plot lule e trandafila e bleta e flutura qe fluturojn mbi livadhe dhe zoga qe cingellojne melodite me te hareshme mbi rruzull.....keshtu na prezentohet shqiptaria e shek. 15/16.....MESJETA, periudha me e erret e historise njerezore.....e cila per DISA shqiptare, dhe TERRE POPULLIN SERB eshte periudha me e vlefshme e historise se tyre.....

Pse cilin interes kishin Rilindasit ? cilin e moren si model te Shqiptarise...rreth kujt formuan aurealin e lirise.... cilet ngjarje historike i levruan ne veprat e tyre...cilen rruge propozuan te ndjekim si komb...NF "gjaketor e zemerderr,nga frika me bejne nder" apo "kendo engjell,urtesite...Skenderben e trimerite."...
    Cili ishte interesi i Rilindasve qe biente ndesh me luften e Skenderbeut ,na kthjello urtar Wienez...
    Rol Trimi, guximi ju shkon aq larg, saqe nuk beni ndal edhe para krahasimeve me fantastike....e si e shpjegon qendrimin e po atyre rilindasve ndaj perandorise osmane ne te cilen jetonin ???

Mos bre burr, mos i mer senzin poetik te njerezve per te argumentuar ketu fakte historike !!!, ne anen tjeter poezia ish asaj kohe edhe mjet propagandistik, i cili ju sherbente shqiptareve per intereset kombetare. Natyrisht se eshte stilizuar lufta e skenderbeut, por karakteri shpirterore i tyre, ku potencohet dashuria per atdhe....tamam edhe kjo ne shpirtin e kohes !!!....por, per ju nuk ka cep qe intuitiv ju hin ne kallep, e qe mos ta perdhunoni....sharlatanizem ne kulm kjo pune...

Ore,burri dheut ti the keshtu:"me arrdhjen e perandorise osmane ne trojet shqiptare ,ajo shparrtalloi rregullimin feudale".
    Tani,luan djalin e "zgjuar" dhe i ik te komentosh kete dhe thurr lavde nje sistemi shtypes timaro-spahik...nga verberija osmane levderon gjithcka te saje...aq sa thua qe ky sistem ishte nje "rrjet social" madje edhe i avancuar...shpreh besimin tend qe ne kete sistem kishte drejtesi ,ku fshatari ishte i mbrojtur ...ku sherijati luante rolin e sindikateve te sotme...ku sulltani dhe fshatari ishte nje dhe nuk kishte privilegje.....
    E din ti cka te pelqen ketu (sistemi timaro-spahi) .Nuk te pelqen "barazia" e shpifur dhe sindikatat e tua imagjinare ,por ty te pelqen timaret sepse permes ketij sistemi perandorija osmane kishte mundesine e regrutimit masiv e cila i mundesonte te fitonte luften ndaj cdo kundershtari te atehershem...mundesija e regrutimit ishte e pashtershme permes ketij sistemi dhe kjo e pranoj qe ishte gjetje gjeniale e mongoleve azijatik...mandej edhe njera dege e rendesishme e perandorise tende ishte grabitjet dhe vjedhjet e shteteve fqinje,qe e motivonte rajen te mirrte pjese...."eja ne lufte se te perze prej tokes" "eja te grabisim " jane thirrje qe bente jehonen....
    Tipike per Nuh Musen ikje nga pergjigja konkrete dhe rreshqitje me e madhe ne absurditete tjera...e krejt kjo nga dashurija per osmanet azijatik..."sesht me rendesi cka flas,kryesorja te levderoj mongolet" .
    ...Roli, pra, je dakor se u shpartallu sistemi feudal mesjetare ???

Perndryshe, natyren e luftes e ke te qarte ???..........pse behen lufta ??...sa per dijeni, despoti Branovic ndihmoj ne pushtimin e konstantinopojes....dhe, mos haroj, edhe prifterinjt e maslsise e luftuan skenderbeun....

Shihet haptazi se nuk ke haber nga islami, as ne pikat me te thejshta qe mund njeriu ti kuptoje, po qe se don kuptohet. Te habit fakti, se sulltani ishte i barabart me "bujkun" ???....ki eshte realitet.....deshmohet gjetiu ku sklleverit (e jo me bujku i lire) arriten edhe sundim qindravjecare, shih mameluket e egjyptit....shih edhe njecfare ballabani nga toka e kastrioteve....

Pra, une te dhash bukur e qatze pergjigjen, e cila "nuk te pelqeu", edhe pse nuk e kundershtove, aman, pasiqe nuk te paloj ne kallep, nuk ish "konkrete".....e per te largu tash vemendjen nga deshtimi i shokut Rol, duhet perseri te perdhunojm intuicionin dhe ta drejtojm vemendjen kah ajo, se NUha ka dashur ne fakt ta "lavderoje" sulltanin, e jo te ma dhuroje mua ne menyre festive ate te famshmin trangull, sic ju dhurohen peharet atleteve ne arenat sportive....

Tragjedia eshte, se edhe nga realiteti nuk ja ke fort haberin, jeton ne nje bote te imagjinuar, ne ate te kesulkuqes.....

Perse jeta seksuale e sulltanit nuk duhet permendur...mos po frigohesh per paralelet qe mund te terhiqen per nje "sulltan " tjeter nga Arabija...apo permendja e jetes private te sulltaneve tu e lendon sueten tende ...apo don ta ruash figuren e paster te Sulltaneve dhe do te prekesh neqoftese shkruaj detaje tjera te "kripura" nga jeta e tyre haremore...apo don te propzosh ligj per ruajtjen e pastertise se figures se baba sulltanit...apo nuk don te dali amoraliteti i sulltaneve te tu ne orgji me sllave dhe hebreje nga ku rrjedhin sulltanet e tu...
    ....jo, duke e dijtur senzin tim per vullgaritete te natyrave te ndryshme, doja te te mbroj.....ne nje replike tjeter e kam dhan nje mendim te shkurter mbi kete pune ne nje relacion tjeter, po qe se deshe me dijt, se sa i krun osman abija nuh babushti per pun't e krevatit te mbretit e halifit ....burr i dheut, aqe fuqi bindese, saqe edhe bastardat e kopilat me leshverdhat e leshkuqet va u mshun dajallareve....

Nuh Musa ka parashtruar lutje per mos permendjen e jetes seksuale te Sulltaneve ..hahahahahahhaahh...
    ...per te miren tende bre Rol...thuaj se nuk te dua !!!

Vajtim direkt pse u rebelua Skenderbeu...pse nuk qendroi afer baba sulltanit...ci duhej atij te luftoj per kombin e tij....pse iku ,ore, pse iku nga beteja e Nishit...duhej te kthehej ne Stamboll !
    Ja qe u kthye ne Krujen e vet dhe ti vajto ende !
    ...jo, kruja nuk ish e atij, ajo u dha ne sherbim te interesave te perbashketa te fares shqiptare "liges se lezhes"....kush thot se skenderbeu "rebeloj" ???.....bythleti ???...si rebelohet, me 300 njerez !!!, pra, me nje perqindje vendimtare te ushtrise ???....nuk ka teori matematike qe e le ketu fantazmen e "rebelimit" si te sakte !!!, ata thjesht u kthyn ne VENDLINDJE, qe le te nenkuptojm, se skenderbeu me gjith shqiptaret e ushtrise u shkeput, dhe secili prej tyre shkoj te shpija e vet.....kjo, si RRJEDHOJE e amrmepushimit mes sulltanit dhe hunyadit qe u realizua ne szheged te hungarise !!!, ku nder te tjera edhe u pranu sundimi i brankovicit mbi tokat serbe (despotat)!!!, apo ke ndonje "burim" tjeter, ndosta ndonje vjershe mjalti nga goja e ndonje rilindasi ???

Citim sa per te pare me ke kam pune.....edukate nga Wienna.!
    ...mos thuaj pastaj se nuk te paralajmerova !!!

Me cito disa persona (se paku 5 veta ) qe kane mbrojtur tezat e tyre te doktoratures ,titulli i punimit duhet me siguri te jete "derdhja e gjakut ne lufte kunder kombit tend,cilesohet i humbur ai gjak apo ?"
    ....this is of course a killing argument !!!.....joooj......nese nuk ke pune tjeter, shko ne univerzitetin e tiranes dhe hulumto, dhe mos ma the.... (vijimin e njeh, mendoj)

....o E une nuk te ofroj meshire dhe do te rri mbi koke ne cdo shkrim...sidomos tani kur e kam te qarte kush je...cdo shkrim i yti do te kaloj ne recenzionin tim te rrepte...dhe nuk do te lejoj te pellitesh ndaj asgje Shqiptare...per historine turke dhe turqit thuaj cka te duash,nuk me intereson......

....e shohem bre Rol, e shohem.....e shohem kujt i hip temperatura ketu.....si tha miza mbi shpinen e bellices kur e kaloj uren ???, eh mize e p...dh same, shih si trandet ura nen peshen tende.....

Recenzimi i jot ka te beje me leshin e grave te sulltanit....

Sipas definicionit thua. E sipas vepres eshte hero ?.

vepra ???.... te konkludojm: nje grusht te krishtere ne viset malore ku ec gomari !

Kush i vesh tash heronjet me petkun fetar ,ti apo une ? kush i perdor te renet per lirin e Kosoves per qellime fetare...pse atehere te pengon Barleti kur potencon krishterimin e Skenderbeut...pse nuk qendron "kulla e Krujes " me "kullen e Jarashreve" kur te dyja kane prapavijen Shqiptare...pse te eshte e rendesishme feja ne keto ngjarje,...nuk thash une se me eshte e rendesishme krishterimi i Skenderbeut..

Jo, prap nuk e paske kuptuar intencionin tim....ai nuk ka te beje me protagonistet ne fjale, por me perpjesetimin e drejtperdrejtshem mes realitetit bashkkohore, dhe "interpretimin" tend.....por edhe kete nuk do ta kuptosh.....me thejsht, Adem Jashari ka luftuar si atdhetare, por eshte varos si SHEHID musliman....ky, nuk eshte potencim i FESE SE TIJE, por nje qendrim i prere real pa motive. Kete ta them per te vetmen arsye, qe te ta bej me dije, se populli shqiptare eshte popull musliman. Dhe se FEJA e tije, nuk i hin ne pune, ngase nuk ka me ate ndonje PROBLEM.....problemin e ke ti.....kete dua te ta rras ne koken, qe sa duket vetem ta mbron brendine e qafes mos te ta lage shiu....pikerisht e sterhollova figuren legjendare te Adem Jasharit, ngase ai pasqyron shpirtin e gjith shqiptareve "normal" dhe pa ndikime nga jashte....VETEDIJEN kombetare.....ku feja eshte natyrisht prezente, ne gjak dhe shpirt, por nuk meret si stoli.....e kunderta ndodh me tipa si puna jote, ku PA PATUR NEVOJE, faktorin fe e nderlidhni ne argumentime......silleni sikur me e pat mizen nen kesule, edhe pse askush nuk ju akuzone ne kete drejtim....apo une e solla relacionin mes KULLAVE ???

Kjo perpjesetimisht vlen edhe per ballabanin !!!

Une ,te shumten thash qe vepra e Barletit eshte e kohes se Skenderbeut dhe reference qe duhet te mirret parasysh kur studjohet vepra dhe jeta e Skenderbeut...krejt kete ti e fillove duke e kundershtuar,qe Barleti ka qene tendencioz dhe falsifikator...gjer me tani pa ofruar varijantin tend te argumentuar....

Natyrisht se eshte e shtremberuar per te permbush detyren qe e ka !!, e ajo nuk ka aspak te beje me realitetin historik kur e stilizuan rilindasit figuren e skenderbeut (me histori e kam tash ndermend kohen e rilindaseve).....shume leht mund kjo te argumentohet......Jari plot levdata e potenconte "vip"-llekun e skenderbeut ne oborret perendimore.....deri kure ???....tamam, deri ate dite, kur perendimit i kaloj friga nga osmanlijte.....skenderbeu nga fundi i shek. 18 fillon te harohet ne europen perendimore.....ngase nuk ju sherbente me per nevojat politike, osmanlijt nuk ishin me ujku, por i semuri i bosporusit....aman me diturine tende mbi realitetet historike edhe kesaj do ti nxjerish ndonje lajke......por qendrimin e fishtes, se skenderbeu i ka luftuar edhe te krishteret, ate nuk ke si ta maskerosh....ai qendron si BOMBE ATOMIKE.....

Po nuk munde ore,nje shkrim ta shkruash pa shar dhe fyer...cti bejsh edukate nga Wienna..
    Ti ngrit probleme te paqena nga zelli yt i shfrenuar Islamik...e deshmon Gjergj Fishta ,por a e deshmon hoxhe Krasniqi ?

pra kur flitet per krishteret Shqiptar,ti thua "nuk eshte me rendesi per mua".Ashtu ,qendrim patrioti !

Edhe kete e the dhe mbete gjall....sinqerisht me thuaj cka ju edukojne hoxhallaret lidhur me turpin,egziston ai te ju...apo eshte humbur...turperoheni ndonjehere ?

Nuk munde te mos e shkruaj prap"Te lutem mos ma permend jeten sexuale te Sulltaneve ,se hidherona " hahahahah
    Shih, Rolce, une kam per shqiptaret te cfaredo feje qofshin respektin e duhur !!!, por, per hire te pervertimeve historike qe behen per arsye te ndryshme (sidomos politike), nuk do te toleroj padrejtesine !!!, kete ti nuk e kupton !!!, ti mendon, se une ndjeki ndonje qellim keqdashes.......per mua kjo semundje ne koken tende eshte e kuptueshme, ngase nuk te le konstrukti i ndertuar rreth skenderbeut/atdheut/atdhedashurise/te ardhmes/kultures/perditshmerise etj. te pranosh kritike, edhe nese e sheh konstrutive, PRAP, e quan "problem i paqene", ku ARGUMENTET i mohon duke u kap per formalitete, e jo per essencen e tyre......apo don DESHMI per kete....

tung shoki jem....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Demostroje perpara te gjitheve se nuk i frigohesh diskutimit, pra pergjigju pyetjeve qe te jane shtruar( si pasoje e deklarimeve te tua, pra me nje shkakesi te logjikshme):Si do ta quaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
    Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??!
    Pergjigju, trim mysliman, apo s'ta mban??!
    Perseri qaravitesh ti Tunxh?! Pse akoma me qarte duhet te shprehem ngase jam shprehur me pare: Ja pergjigja ime dhe e ēdo shqiptari jomysliman: Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!
    Ke ndonje gje te paqarte ketu?!
    Absolutisht jo!! Gjergj Kastrioti eshte shqiponja ndersa Muhamedi eshte merimanga!! E te mos zgjatemi ketu se del me brinje te thyera....
    Kunder ēdo elementi turko-harap.....ne fakt nuk e konsideroj Islamin fare si fč......
    ..e Gjergj Kastrioti hyri ne histori si Athleta Christi, mbrojtesi i pamposhtur i Evropes, Heroi Kombetar i Shqiptareve!! Sa te djeg qe ua leroi tere sulltaneve e ballabanave, Tunxh turqelia??!!
    Ti s'ke frige te pergjigjesh, apo jo?!
    Ne horizontet e Azise dhe Afrikes, se ne EVROPE , Gjergji ia mbylli deren!! E shkoi e pushtoi pikerisht harapet myslimane, popullin e Muhamed profetit.....ahahahahahahah...myslimanet turq kunder myslimaneve harape...!
    Jo per "propaganden", Tunxh efendia qeperdor fjalet pa ua ditur kuptimin, por per "mbijetesen".....pa Gjergjin si mburoje, Evropa ne ate moment historik, ndoshta do te kishte rene nen kthetrat e anadollakeve.....te djeg, Tunxh??!
    Per t'u habitur Tunxh, mburresh me kombesine tende, por akoma nuk na ke thene se ēfare kombesie je??! Deri tani je mburrur vetem me turqit, harapet dhe shqiptaret qe luftonin per ta!!Na kthjello pakez, me ēfare elementesh te kombesise Shqiptare krenohesh ti , Nuh Musa??!!
    Nuk ka krimba turqelish qe te mund te me mohojne kombesine mua...!
    Qysh do te na besh "shqiptare", duke levduar "ballabanat", turqit, harapet e duke peshtyre mbi figurat e kombit, duke levduar harapēen e zvetenuar shqipen, duke i mbajtur syte nga Anadolli e jo nga Evropa nene, duke kenduar "kuluvallahun" e jo "Gjuhen shqipe" te Gjergjit.......shpjegona Tunxh!!

P.S.Per ēudi, edhe ne kete postim tendin, emrin e Skenderbeut e shkruan me te vogel(nuk ke gabuar as edhe nje here), ndersa ate te Mehmetit II, me te madhe!!Ketu s'ka te beje respekti per turqit, eh Tunxh turqelia?!
    Cka fole bre burr i dh(e)ut !!!???

Gjithe kete carshaf me monotonine dhe perseritjen e njohur. Blah, cfare primitivlleku. Dhe ti mer guximin ketu te mbrosh "shqiptarine".....nga dhomat e vatikanit dhe kuptueshemn, ANDEJ DETIT. Nga edhe derderlliti Barlet Pederasti.....

Per teje kam nje detaj te vogel:

- ne nje rast kur skenderbeu ka ik mos kapet peng, eshte strehuar ne nje shpelle.....ku marimanga ne hyrje se shpejti e ka thur rrjetin........e keshtu nuk u has nga ndjekesit qe nuk ju shkoj mendja se mund te fshehet aty, pasiqe rrjeti i marimanges ish i paprishur....... te kujton kjo dicka ???, apo nuk e njeh historine e lavdishme te skenderbeut permendesh ???

Une te deshmoj panderprere se nuk i frigohem diskutimit, diskutimit i frigohet nje bilbil si puna jote, qe i ndjek edhe shkronjat qe i shkruaj nje pas nje, mos valle ndonjera eshte gabim e shkruar....faleminderit per respektin jarush, nuk e shoh vetveten kaq larte, aman si duket jam shume i madh per teje dhe rolin, perndryshe nuk e di se si e meritoj kete respekt.

tungi

PS: mehmedi II e pushtoj "konstantinopojen".....nje akt qe permendet edhe ne HADITHET e pejgamberit alejhiselam te muslimaneve !!!, pra, pak a shume, per 2 mrd. musliman, mehmedi i II ka rrendesi historike.....thurre tash relacionin mes ketij realiteti historik, dhe konstruktit tend qe te mer spoj ne tru.....vaj, vaj, vaj.....oooo kukuuuuuu per muslimanet bre, skenderbeu ja u ka nal turrin per ne europe......o trandafil i but pa therra (vallahi piken e theres nuk e ke), por ai kish pune ne konstantinopoje bre jahu....atje shkruajti histori....cfare hamamin i vinin atij nja dhjetra km² mal shqiptare ???, ate pune ja u la vendalijve ta zgjedhin.....
    albanish by nature

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Nuh, aman mos humb kohe me keta dy... A nuk e sheh se krejt forumi ua leshon rrugen, vetem ti po ua eksiton ate semundje per replika qe e kane...

Lej, po edhe ti mos u jep shume pas turkve, sepse islami eshte dicka, kurse turku dicka tjeter, shume njerez bejn perzierje ne keto ceshtje...

Nuk d.t.th: se cdogje qe e ka vepruar turku ka qene islamikisht ne rregull.

Per fat te keq njerezit ne kete ceshtje jane ne 2 ekstreme, e rralle dikush eshte syhapur e mesatare:

1. Njeri ekstrem nuk sheh asgje pozitive tek turqit dhe ndihmen qe ata na e dhane ne luften kunder okupatorit sllave dhe pozitat e larta qe i kishin shqiptaret kunder sllaveve te Ballkanit, po i shohin vetem aspektet negative, te cilat padyshim se kane ekzistuar, madje shkojn edhe ne ekstrem saqe krejt muslimanet i quajn turq dhe tradhtare. Kush thote keshtu per shqiptaret musliman eshte k...l vatikani dhe anti-kombetari me i madh qe ekziston...

2. Kurse ekstremi tjeter eshte i atyre qe mundohen te arsyetojn cdogje qe e ka vepruar turku, edhe kjo eshte gabim, sepse shume gjera qe ata i kane vepruar s'kane te bejne me islamin asgje, po madje disa gjera nuk kane qene ne interesin kombetare.

Mbylleni me kete teme ju lutem sepse po ju humb respekti tek forumistat e tjere... kurse ti Nuh "leshojau rrugen" sic thote populli.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    [QUOTE=IslamInfo;
    [COLOR="Red"]
    1. Njeri ekstrem nuk sheh asgje pozitive tek turqit dhe ndihmen qe ata na e dhane ne luften kunder okupatorit sllave dhe pozitat e larta qe i kishin shqiptaret kunder sllaveve te Ballkanit, po i shohin vetem aspektet negative, te cilat padyshim se kane ekzistuar, madje shkojn edhe ne ekstrem saqe krejt muslimanet i quajn turq dhe tradhtare. Kush thote keshtu.[/[/COLOR]QUOTE]

Po si do ti kishe qujtur shqiptaret, po te ishine komandant te ushtrise serbe dhe ti kishin masakruar shqiptarete e kosoves, dhe duke luftuar kunder UĒK-se, Ore hoxhe i allahut pa babe dhe i pa Nene ?
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    [QUOTE=Nuh Musa;3341166]

- ne nje rast kur skenderbeu ka ik mos kapet peng, eshte strehuar ne nje shpelle.....ku marimanga ne hyrje se shpejti e ka thur rrjetin........e keshtu nuk u has nga ndjekesit qe nuk ju shkoj mendja se mund te fshehet aty, pasiqe rrjeti i marimanges ish i paprishur....... te kujton kjo dicka ???, apo nuk e njeh historine e lavdishme te skenderbeut permendesh ???QUOTE]

Nuh Bimbash ballabani, mos njellos, historin edhe Figuren e Gjergj Kastriotit, se prek mbi vlerat e nje populli te vujtur nga steregjysherit e t'u, perndreyshe ti je me emer dhe mbi emer ne ket forum !!!!!
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Faqja 34 prej 79 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •