...shoqi, rri ne teme !!!
Epistemologjia ka te beje me zberthimin e rruges qe ka sjelle ne nje mendim apo veper, ne kuptimin e fjales eshte nje "shkence teorike" dhe assesi absolute !!!, pra, ne rastin ndaj shokut "pa dorreza" kjo don te thote, se ai nuk interesohet perse nje "hoxhe" e perkrah nje veprim atdhetare dhe tjetri "hoxhe" e lufton, por, thjesht....kush e perkrah eshte i mire, kush nuk e perkrah eshte i keq......nje qendrim adoleshent me te cilin ndeshena ne shkollen fillore....nuk ka teori qe nje "forumist" me kete pergatitje te miret si serioz, per tipa te tille kame vetem nje "damar" qe me punon, ate per "kamxhikun".....fijuuuuuuu fijuuuuuuuuuu redh vesheve....
Mos u kap edhe ti per "kime k....ri".......ke dicka me vlere, "bojrum" si thot turku....
tungi
albanish by nature
O shoki jem, une nuk jam ketu te ta mbushi mendjen me realitete historike nese ti e ke lidh interpretimin e te kaluares me qetesine shpirterore (edhe nje here, ketu leshon boje mvaresia jote identitore - kush nuk eshte shqiptare i plote, duhet ta potencoje shqiptarllekun duke e msheh ate pas te piskatmeve). Shqiptare me maska ka plote populli jone, nuk na prish neve qetesine realiteti jot i imagjinuar dhe i fortifikuar me sharlatanizem.....
Te jesh i PASUR paska qen FEUDALIZEM....mjerim kjo.......e cka eshte sot MIKROSOFTI ???.........nen feudalizem te pasur kane qene VETEM KRERET, qe i ke edhe sot ne formacionin SOFT ne perendim.....kurse nen perandorine osmane karriere kane bere ata qe kane qene TE AFTE...ata qe kane patur COJONES.....perandoria e ka jetesuar kapitalizmin qe e ke sot edhe ne perditshmerine globale !!!....nen feudalizem njerezit kane vdekur edhe per buke !!!, nuk ja ka nij fort "kralit" se veshtiresite meterologjike e kane dobesuar sasine e drithit, ai pjesen e tije e ka hedh ne hambar.....
........joooj roli, me bere tash nder !!!, faleminderit qe ke mare persiper te "interpretosh" se cka deshi te na thote Nuh Musa.....ke deshmi se une "mendoj" ashtu ???, apo ta pret teje Radaka se Nuha donte te thote kete, por nuk e tha se eshte shume i rri e turperohet, keshtu ma la mua te foli per ate ???.....eshte tipike kjo sjellje......nuk ju ben mirre trangulli sa e shoh, mire, do te tregoj pakez meshire....
JO, une thjesht te tregova nje rregull "normal", ku "per hero" zakonisht emerohet nje luftetare, i cili ka rra ne fushen e betejes per ate "punen" e vet per te cilen ka luftuar.....kuptohet, se HERO eshte vetem per anen per te cilen ka luftuar, kurse per anen qe e ka luftuar eshte thjesht nje armik.....
Gjith kjo, nuk eshte pjelle e imja, por e historianeve SHQIPTARE pa krize IDENTITETI.....te cilet e kane shtruar kete pyetje ne shenje diskutimi te frutshem, e jo per te matur nervin e gjysmakave si puna jote.
.....jo shoqi, me kete derdellitje apelative nuk te del kush ne ndihme....e ke rras vetveten aty, dhe benu burre te dalesh vetvetiu....hajde pra kumanova city.....hop hop....Adem Jashari si musliman RRA SHEHID.....mohoje kete....edhe BALLABAN BADERA ra SHEHID.....nuk ka dallim ketu.....po te dy musliman......do t'ja u pres veshin, nuk mund Adem Jasharin ta pervetesoni per dreqllekte primitive tuajat, ne jemi GJALLE, dhe jemi deshmitare okulare te ngjarjeve....qe te dy me BISMILAH dhe ALLAHU EKBER kane rrok pushken.....
...per kete me mjafton ai i barletit.....Hamzai vdiq diku ne p....dh te semes, fukara dhe pa brek....
....of course.....qellimi ish ai qe ja pane rilindasit, edhe Gjergj Fishta, qe e citove vetvetiu.....Kruja nuk ka qen qytet.....qytetet shqiptare kane qene ne duar te krereve tjere, si arianti, muzakaj, thopia e balshaj.....ata i kane patur cojones me te medhaja....alternativa e vetme ish ne veri, tek tokat e venedikut.....rajonet tjera ishin "FORTE" ne doren e babademave te kohes.....
...disa fise malsore te veriut jane "muhaxher" bre....ke bile nje teme ketu ne forum....
....den wald vor lauter bäumen nicht sehen können.....nuk eshte shprehje e imja, por proverb gjerman....kur jam lavderuar une per kete ???...e kam sjelle dhjetra her kete shprehje dhe e kam potencuar si proverb gjerman.....
Nuk ka nevoje te turperohem, se nuk sillem turperisht, gje qe me dallon nga teje....
...per kete jam i bindur se do te shkosh para meje ne haxh.....me kete tregon se je i afte te mesosh nga shkolla e Nuh Babushit....
....une i dua edhe gjysmakat, ngase jam zemergjere dhe jo prishaqejf...
tung shoki.....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 14-02-2012 mė 12:04
albanish by nature
Si thua ti Tunxh, kur gomari pellet, duhet te perkthej pellitjet apo te merrem me gomarin??!
Te lumte Tunxh!! Tani ke per te sjellur argumente te mbeshtjella me referenca nga burime te ēertifikuara!!bukur !!!, nuk presim edhe dic tjeter, ne mungese te argumenteve ..............Mos i bezdisim shume lexuesit me vjelljet perzonale, do te perqendrohem shkurt ne aty dy tri pikat me vlere qe gjinden ne ate repliken e mjere dhe tash me simptomatike per jarigasin.....
Ne cilin liber e ke lexuar Tunxh?!Sill nje emer historiani te vetem qe e ka shkruar kete gje!!- implementimi i komunitetit "llatin" ne shoqerine shqiptare si trup "juridik" me gjith attributet qe i perkasin nje komuniteti fetare, u mundesua nga rrendi shoqerore i perandorise osmane. Me pare pikerisht shkelnin tokat qe i shkel edhe ne kohet e modernizuara te sodit vetem gomari, apo sic thuan Zhelinasit, "magjoori", dhe nga shqiptaret orthodoks (jo nga serbe e bugare, qe mos ju shkoj mendja se tokat shqiptare i paslan banuar vetem llatinet malsore sic pretendojn te na bindin serbet) thirreshin pikerisht me termin "llatin" qe attributet negative i ka mare ne ate kohe.
Nuh Musa, po qe se e sjell postimin ku e kam "potencuar" kete hajvanllekun ketu, betohem perpara te gjithe forumisteve se do te therras "Allahu hyqber", ama nese nuk e sjell, ti duhet te pranosh perpara gjithe forumit se je kelysh turku dhe sharlatan!!- mos u mundo te shtiresh si patriot dhe atdhetare, se, kur te ngushtohet puna, je ti ai, qe e potencon "shpaten" e skenderbeut sa musliman ka prere.
Une kam thene gjithmone se Gjergj Kastrioti ua ka leruar sulltaneve turko-myslimane e ti s'ke guximin te na tregosh se sa te djeg kjo gje!!
Presim pergjigjen tende Tunxh Musa!!
Shoh se te paska pelqyer "trangulli", Tunxh.....e si mos t'i pelqeje turqeliut!!Gjith shqiptaret musliman, pra ne kosove 95,7%, kur eshte ne pyetje feja e tyre te mbrohet karshi nje sharlatani si puna jote, do te sillen tamam sic sillem edhe une, pra, trangullin de ta rrassin atje ku normalisht nuk e ka vendin..
Ti me dashje ngaterron rendin e gjerave ketu, Tunxh efendi!!
Nuk jam une ai qe sulmon Shqiptaret myslimane, e shumta jam ai qe mbron figurat e kombit nga krimbat!
Ishe ti ai qe fillove sulmin kunder nje historiani Shqiptar, vetem pse ishte i nje feje tjeter nga ajo e pushtuesit tend te dashur turk!!
Jemi duke pritur akoma argumentat e akuzave kunder Marin Barletit, mandej mund edhe te diskutojme nese shqiptaret myslimane te Kosoves dhe Maqedonise vene fene mbi komb apo anasjelltas!!
Derisa ti te mos sjellesh ndonje argument ne mbrojtje te akuzave kunder Marin Barletit(mund te sjellesh edhe ayo burimer serbe qe permende), ngelesh vetem nje gomar qe pellet "badihava".....dmth, gomar turk!!
Primitiv toni im, Tunxh??! Thene nga nje "inxhenier" me "kulture" austriake, pardon, anadollake qe shprehi si ajo me te kuqe, eshte groteske....!..ergo, edhe atyre do t'ju verlusesh ne "kundermbrotje" me te njejtin ton primitiv qe me drejtohesh mua.
Jo shqiptaret myslimane qe nuk ndajne botekuptimin tim, por shqiptaret qe i thurin lavde turkut osmanlli, nuk mund te jene tjeter perveēse kelyshe turku!!Kuptohet, e piskatmja jote ndaj shqiptareve musliman qe "nuk e perkrahin botekuptimin tend" me "kelish arapi", turk e blub bluba tjere ka te beje me ndergjegjen tende "nervoze" mos valle me prekin dikund ku do ta shpaloj shpirtin tim, i cili eshte i permbushur me hipokrizi...
Si do t aquaje ti nje shqiptar ortodoks qe i thur lavde serbit, Tunxh efendi??!
Si do ta quaje ti nje shqiptar qe te propozonte si Hero, nje shqiptar qe ka rene ne beteje kunder shqiptareve duke luftuar ne rradhet serbe??!
Ja kush je ti Nuh Musa, qe propozon per Hero Ballaban Pashen, ne vend te Heroit Kombetar, Gjergj Kastriotit!!
Une e kam zgjidhur "krizen e identitetit" Nuh Musa, pikerisht ate dite qe hodha tutje petkun(edhe pse egzistonte vetem si emertim) te myslimanit dhe zgjodha t'i kthehesha fese se Heroit Kombetar, fese para-osmallie, fese se stergjysherve te mi!!...jarush, kjo eshte TIPIKE per konvertues si puna jote....krizen e identitetit e mbuloni me mbivleresimin e natyres juaj, qe e shitni me shtrenjte sec eshte.....fukarallek.....
Keshtu qe nuk kam asnjefare konflikti me identitetin tim evropian, kombetar e liridashes!!
Kush ka krize identiteti, eshte ai qe i thote vetes shqiptar, krenohet qe eshte i paperkuluar kunder armikut dhe pastaj shkon e falet ne tempullin qe mban emrin e armikut te dikurshem, madje, pikerisht fale kesaj krize identiteti arrin deri atje sa te mos jete ne gjendje te dalloje heronjte nga tradhetaret, mikun nga armiku, logjiken nga ēmenduria...!
Tema titullon "islami kunder Kombit" e shkrimet e tua e vertetojne katerciperisht kete teze!!
Deri tanime, vetem islamiket flasin kunder te gjitha atyre vlerave qe perbejne Kombin, e ti je misherimi i islamikut Nuh efendia!!
P.S. E nuk po zgjatem me bollekun e zhgarravinave drejtshkrimore, sintaksore, logjikore e edukative me te cilat jane perplot postimet e tua!!
P.P.S.Ta ka thene mire vellai im, qeveriablu: Une s'mund te jem kurre mik i nje krimbi qe levdohet me "heroizmin" e nje tradhetari si Ballabani dhe peshtyn mbi Gjergj Kastriotin!!Ptu...
Jarigas
Genti,
Gjerat qe thuhen ne afekt ke te drejte te reagohet me "WOW".Por ,shume postime paraprake meritojne nje reagim te tille.Forumisti Nuh Musa provokon panderprere.
Une nuk terhiqem prej atyre fjaleve,te cilet lehte munde te devijohen sic i do dikujt qejfi.Une mendova ne "Islamiket ekstremist ,Wehabistet nga Maqedonija" qe flasin kunder historise shqiptare dhe personaliteteve te tij,ata qe zvetnojne dhe perdhosin historine e ketij populli !
Te gjith ata qe ndjehen te ofenduar me kete shkrim ,egziston trekendeshi per paralajmerime dhe do ta dija per faliminderit te me largojne nga nje forum qe i jep hapesire shtremberimit te historise,te motivuara nga bindje fetare....
Respekte !
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Qeveria..: Nuk eshte hera e pare qe e shpreh mllefin tend anti-kombetar vetem pse shqiptaret tjere mendojn ndryshe dhe kane besim tjeter, po madje edhe tallesh me ndjenjat dhe besimin e tyre, pastaj une marr verejtje se te tilleve si ju ua kthej ashtu sic e meritojn. Kurse ju shpetoni te paprekur... Sepse per te qene shqiptar duhet te jesh o katolik o gjini asnjejese, perndryshe s'je musliman po turk apo ku ta di cka.
Po e them njeher e pergjithmon: Islami dallon prej turqizmit, poashtu jo cdo musliman eshte pro-turk ne te gjitha gjerat. Poashtu turqelit i kane pasur gabimet e veta. Mos i perzieni gjerat ti e Jari se jeni bere dyshja me monotone e forumit.
Pėrderisa nacionalizmi ėshtė urrejtje ndaj tjetrit,
patriotizmi ėshtė dashuria vetėm ndaj vetvetes.
Shok i tė dyjave ėshtė racizmi dhe lartėsimi i egos.
Islami nuk thirr nė asnjėrėn nga kėto, siē thirr krishterimi
e hebraizmi, duke i konsideruar tė tjerėt kafshė, e duke
e lartėsuar egon dhe nacion e tyre.
Islami thirr nė lexim, drejtėsi e kujdes ndaj njerėzve!
Madje madje drejtėsia aq ėshtė parėsore ndaj njerėzve saqė
njė jobesimtar i drejtė (me plotė kuptimin e fjalės edhe nė vepėr)
ėshtė mė i dashur tek Zoti (Allahu) sesa njė besimtar i padrejtė!
Le tė marrė mėsim ai qė e fut mendjen nė pėrdorim!
E kam thėnė edhe njė herė (si thėnie tė urtė) se: "Vlerėsimi i njeriut
pėrnga raca e gjuha ėshtė njėsoj si vlerėsimi i njė libri pėrnga kopertina
dhe fonti i shkronjave." Do tė thotė se ėshtė vlerėsim pa mend.
Nacionalizmi s'ka tė bėjė aspak me vlerėn "njeri", por me urrejtje ndaj tjerėve;
pra le tė vdesė nė urrejtje ai qė i urren tė tjerėt pėrshkak tė ndonjė tipari.
Edhe pėr fund: pse luftohet Islami?!Sepse ėshtė i fortė e numėr 1.
Ai qė ėshtė i fortė nuk lufton askė: "Nuk ka dhunė nė fč!" [Furkan, 2:256]
Dikush do tė thotė se me dhunė e shpatė ėshtė pėrhapur. I them: "Ma gjej
atė qė ka shkuar nė Indonezi?!" S'ka shkuar askush, veē disa tregtarėve.
Ndėrkaq atje thuajse mė tepėr se 2/3 janė muslimanė dhe shteti me ma shumė...
Por ja qė ka disa qė i pėrziejnė me kast "muslimanėt" me "Islamin".
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ermedin : 14-02-2012 mė 16:13
Ti prapė mundohesh me na shit mend.... se filozofimit nuk i thuajn ndryshe pos shitje mendsh. Sipas epistemologjisė, kur njihet rezultati si p.sh. tradhtia e Hamza's atėherė kėtu shqyrtohet shkaku se si erdhi tek tradhtia dhe jo se pse u bė kjo. Kėshtu qė edhe njė herė pėrmbaju shprehjeve nė gjuhėn shqipe (ose cfarė gjuhe tjetėr qė e di mė sė miri) se punėt do ti kesh mė mirė. Si p.sh. nė rastin tjetėr vijues;
Shprehja intencionet ėshtė e njėjtė me qėllimetPostuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
une te njoftova me nje shkence qe quhet "etymologji", e cila shkence miret me intencionet, me rrethanat, me qellimet dhe qendrimet e njerezve per veprat e tyre, pse dhe si i bejn ato vepra.
Dhe sa pėr devijim(dalje ndoshta e merr veshė mė mirė) nga tema e kam vėrejtur se ti pėr shkak tė verbėrimit nga ēdo gjė orientale uuuups mė falė gabim... ēdo gjė arabe nuk mundė tė kuptosh ndjenjat e shprehura shqiptare tė shumė forumistėve kėtu dhe kam hequr dorė qė tė bindi se ke gabim kur shumicėn e figurave kombėtare i sheh me njė dyshim, i cili dyshim pėr ēdo person me njė trohė ndjenje kombėtare do tė neveritej.
Se kur njė person sot del dhe kėrkon rehabilitimin e tradhtarėve tė kombit sikurse janė Ballaban Badera, Hamza Kastrioti etj nesėr do tė dalė edhe me kėrkesėn e rehabilitimit tė Rrahman Morinės me shokėt e tij. Se tradhtari pėr mua ėshtė tradhtar pa marrė parasysh se pse u bė ai tradhtar, s'ka kėtu ngjyrė jeshile(shqip e pėrhitur) Dhe fati i tradhtarėve ėshtė ditur gjithmonė, janė pėrdorur pėrderisa i kanė shėrbyer interesave tė sundimtarėve tė tyre, nė atė moment qė sunduesi nuk ka pasur nevojė pėr ta ata ose janė helmuar, si rasti i Hamza's ose janė vrarė dhe varrosur nė njė gropė pa emėr.
P.S. Ruaju se ēfarė gjuhe pėrdorė se mė kėtė nuk tregon asgjė tjetėr pėrpos edukatės suaj personale.
P.S.S. Se harrova edhe njė gjė.
Pėr mua pėrkatėsia fetare e njė heroi nuk ka rėndėsi, ai/ajo ėshtė thjeshtė njė shqiptarė qė gjatė tėrė jetės ėshtė munduar pėr tė mirėn e gjithė shqiptarėve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga yllbardh : 14-02-2012 mė 16:34
Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė
Krijoni Kontakt