Close
Faqja 26 prej 79 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 790
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Problemi yt eshte se, perveē Marin Barletit, katolikut, s'doli asnje edhe nje gomar per be nga pala islamike qe te shkruaje per historine e Heroit Kombetar, madje, islamiket preferojne ta mesojne historine e Shqiptareve nga burime shkijesh ose turqish??!!Si ka mundesi qe ti pellet aq shume kunder shkijeve, por pastaj u lepihesh historianeve te tyre, si e si qe te vjellesh kunder nje shqiptari katolik??!! Po a nuk te vjen marre per vrerin qe nxjerr prej barku, moj rrace turku perzier me shkije??!!
    ...kete "perle" natyrisht se duhet vecmas ta komentoj....

....HALT!!!, perkundrazi, nuk eshte problem i imi, por i yti !!!, ja ku ta deshmoj:

- figura historike e skenderbeut ne perditshmerine e shqiptareve nuk njihej per QINDRA VJET (mos me thuaj se ato verioret qe ecni tan diten me gomare e kendonin neper kenge, ata nuk e reprezentonin shqiptarine !!!), ishin pikerisht RILINDASIT, qe ne saje te "nacionalizmit" qe u shfaq ne kohen e reformave te medhaja ne europe (me fillimin e industrializimit, flasim per periudhen 1830-1900) bene BAM me nje figure historike nga mesjeta e vonshme, dhe duke e dijtur potencialin per "konflikte" fetare (jo se skenderbeu ka qen llatin apo orthodoks apo musliman, por armiqet do te shfrytezonin armen FEE per te perqare), ishin aq te matur saqe e gjeten formulen "feja e shqiptarit".....

Je gabim, ne shkallen me te madhe te mundshme qe ekziston, kur thua se PERSE NUK U GJET nje "gomar" musliman....PIKERISHT muslimanet ishin ata, qe i mbanin pejte ne dore per fatin e shqiptarise !!!, formulen e gjeti Pashko Vasa, pra, parimisht, komunitetet jomuslimane ishin ne frige nga percarjet fetare, dhe e kishin te nevojshme ndihmen e shumices dermuese muslimane ne implementimin e shtetit shqiptare !!!, muslimanet kishin alternative, SHPERNGULJEN, kurse te krishteret kishin si alternative nje "principate".......shpresoj se krahas perallave te bicikletit miresh edhe me histori serioze, dhe mendoj se e njeh harten qe ofertuan pansllavistet mbi ndarjen e tokave shqiptare !!!, ke nje pasqyrim shume te mire tek libri i Peter Bartl.....ose te kujtoj Faik Konicen (mos thuaj se ti i njeh me mire rrethanat se Faiku)....

Rradhen tjeter kur te me kerkosh burime, bere kerkesen me nje ton normal, e jo me hunden ne tavan, se ta pres puca nush....

tung

PS: nje te drejte e mar vetvetiu, do ta stigmatozoj marinushin aq sa do te ma lejoj senzi kreativ qe e kam.....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Pikerisht ashtu.
    Meqenese Une i kerkova referenca te besueshme,linqe apo c`fardo te dhena historike qe mbeshtesin tezat e tij anti Barlet dhe ai nuk i ofron (e kerkuar kjo me dhjetra here)....por Nuh Musa ofron vetem variantin privat te "historise" se tij.
    Atehere,une terhiqem dhe do te lexoje / shijoj ne heshtje shparrtalimin e tij nga ana e anetarit Jarigas....
    Roland,

U dorezove a ???, ne ketu diskutojm, nuk jemi ne shkolle....

tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Roland,

U dorezove a ???, ne ketu diskutojm, nuk jemi ne shkolle....

tung
    Baci Nuh,nuk e kuptoj pse kjo ambicie e semure per te fituar doemos ne nje forum.Forumi duhet te jete vend i kendshem diskutimi ku secili jep variantin e vet dhe jo ring....
    Une nuk u dorezova por thjesht jam kurioz te di sa do ti qendroj teza jote argumenteve dhe ku do te dalish me kete pikpamje alternative mbi periudhen e Skenderbeut....neqoftese paraqet nje teze duhesh te ofrosh edhe fakte tjera-referenca te pavarura,harta,citime te personaliteteve te kohes Skenderbiane,punime shkencore qe qendrojne afer tezes sate....kete nuk e ofron !
    Ne anen tjeter qendron vepra e njeriut qe ka qene bashkekohanik i Skenderbeut dhe ka shkruar ngjarjet ashtu sic i kane treguar njerez qe kane qene afer Skenderbeut.....nuk mund te hudhesh keto burime te dores se pare....mandej vepra e Barletit eshte perdorur edhe si reference dhe mbeshteje per shume punime tjera mbi Skenderbeun nga autore te tjere.....mandej varianti i Barletit me sa e di une eshte edhe zyrtar qe mesohet ne shkollat Shqipe....

Per mua jane qesharake mllefi yt dhe ofendimet ndaj nje kleriku katolik para 500 vitesh si "Marinushi i Vatikanit "pedofili i Vatikanit" "agjenti i Vatikanit""plehi i Vatikanit", ndersa "me kreative" eshte gjetja "Shkerrdhatori i Vatikanit"

Me duhet te pranoj qe ky nenforum do te ishte shume i varfer pa shkrimet e tua....te lutem mos mungo me ! ...ja pamja burrerore e Barletit.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 08-02-2012 mė 20:16
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Baci Nuh,nuk e kuptoj pse kjo ambicie e semure per te fituar doemos ne nje forum.Forumi duhet te jete vend i kendshem diskutimi ku secili jep variantin e vet dhe jo ring....
    Une nuk u dorezova por thjesht jam kurioz te di sa do ti qendroj teza jote argumenteve dhe ku do te dalish me kete pikpamje alternative mbi periudhen e Skenderbeut....neqoftese paraqet nje teze duhesh te ofrosh edhe fakte tjera-referenca te pavarura,harta,citime te personaliteteve te kohes Skenderbiane,punime shkencore qe qendrojne afer tezes sate....kete nuk e ofron !
    Ne anen tjeter qendron vepra e njeriut qe ka qene bashkekohanik i Skenderbeut dhe ka shkruar ngjarjet ashtu sic i kane treguar njerez qe kane qene afer Skenderbeut.....nuk mund te hudhesh keto burime te dores se pare....mandej vepra e Barletit eshte perdorur edhe si reference dhe mbeshteje per shume punime tjera mbi Skenderbeun nga autore te tjere.....mandej varianti i Barletit me sa e di une eshte edhe zyrtar qe mesohet ne shkollat Shqipe....

Per mua jane qesharake mllefi yt dhe ofendimet ndaj nje kleriku katolik para 500 vitesh si "Marinushi i Vatikanit "pedofili i Vatikanit" "agjenti i Vatikanit""plehi i Vatikanit", ndersa "me kreative" eshte gjetja "Shkerrdhatori i Vatikanit"

Me duhet te pranoj qe ky nenforum do te ishte shume i varfer pa shkrimet e tua....te lutem mos mungo me ! ...ja pamja burrerore e Barletit.
    Roli,

Ne ketu thjesht diskutojm. Nuk eshte detyre e imja te te sjelli referenca, ngase per te bere nje gje te tille nevojitet kohe, nevojitet edhe mund. Bindjet e mija, mendoj se edhe tek ti qendron puna e njejte, nuk jane formuar duke lexuar ndonje artikull apo liber javen e kaluar, por jane pjek me kohen. Edhe une jam furnizuar nga materialet e njejta si ti, por, une i shoh gjerat pak me ndryshe, kete, jo se i kuptoj te dhenat ndryshe, por se indiciet qe na paraqiten, i INTERPRETOJ ndryshe. Pak a shume eshte ai i shpeshpermenduri kausalitet, qe me le mua te dal ne kete mendim qe e shfaqi ketu. Kete vije mund te ta argumentoj !!!

Argument eshte krahasimi mes interpretimeve te komunisteve, te perfaqesuesve te feve nacionale tona. Don te thuash se nuk ka interpretime ???

Secili e ka pervetesuar Skenderbeun per qellimet e veta politike, kurse, "nofkat" e mia ndaj Barletit nuk kane per qellim ofendimin perzonal ndaj tije, por shprehjen e mllefit tim ndaj "punes" se atij, e cila pune interpretimin e komunitetit katholik shqiptare e ben te "rrezikshem" per sigurine kombetare. Shpresoj se je ne gjendje te me kuptosh ku e kam qellimin !!!, pra, ne fund, interesi im ka te beje me mireqenjen kombetare. Fatkeqsisht duhet ti kthehemi prap frymes se rilindaseve, qe ne kete kohe tranzicioni (perseri jemi ne nje kohe politikisht te veshtire) mos te bjerim pe e politikes keqdashese, edhe pse komuniteti i krishtere i yni kete politik nuk e praktikon me vetedije (perpos udheheqesve fetare te vet, kuptueshem se i mbrojn interesat e vatikanit). Nuk e imagjinoj dot "gjendjen", po qe se ki komunitet te kish qen ne numer potent !!!, por fatmiresisht, perpos disa fshatrave ne kosove e ne shqiperi, nuk kane gjalleruar terre periudhen 600 vjecare te fundit, edhe pse tek ne kuader te perandorise osmane e gjeten hapesiren per tu implementuar politikisht/fetarisht !!!, te kujtoj, se tek rrethanat politike te perandorise ja u mundesuan ngritjen e institucioneve fetare, ne qendrat urbane sic ishin dhe jane prizreni, shkupi apo shkodra. Nen kuader te shtetit serb, nuk kishin jehone, por titullohejn si "malsore" qe perbenin nje pjese jorelevante edhe per politiken e atehershme, dhe ne fakt, ndikimi i venedikut/vatikanit ne tokat shqiptare ka qene praktikisht joprezent, por politikisht kane perzjere cullna......

Tek interpretimi eshte pika kyce !!!, dhe aty ka hapesire, paramendo, kjo pune i ngjan nje diskutimi mbi nje ndeshje futbolli, ku nuk vehet ne dyshim rrezulltati, por, cka do te kish ndodhe, po qe se lojtari A ne minuten e 15 ta kish nxjer topin tek Lojtari C e jo sic e beri tek Lojtari B.

Une mendoj, dhe mund te ta argumentoj, se mendimi im mbi Skenderbeun eshte rruga me e "vertete", kjo thjesht, duke u bazuar ne faktoret kryesore per te bere nje "interpretim" te tille, e ato jane, rrethanat e kohes, profili sociologjik i shoqerise, ai politik. Per te gjithe keto pike ka edhe deshmi te shkruara.

Une jam i perkushtuar rehabilitimit te figures historike te skenderbeut dhe xhveshjes se asaj nga mitet, perrallat, fantazmat dhe romantizmat qe jane nxhesh, qe keshtu interpretimet e ndryshme te akurojne me kallepin e interesxhijve.

Perfundimi im eshte tragjedia perzonale e themeluesit te kombit shqiptare !!!, dua qe shqiptaret pergjithesisht te jene krenare se paku nder popujt e europes te kene cmuar gjakun pastaj fene !!!, dhe me e mira eshte, se ki kombinim, perputhet edhe me mesimet fetare, kur per Allahun jane ithtaret e librit te pranuar, cka ka mbet per mua ???, kushtimisht aman, qe te na lidhin intereset e gjakut. ASSESI !!! intereset fetare, dhe shpresoj se je ne gjendje se paku ta kuptosh mllefin tim ndaj Barletit, i cili mu kete nyje e torpedon !!!, dhe te kuptosh se shuplakat e mia verbale nuk kane te bejne me figuren e skenderbeut, por me kelishat qe i shkojn perreth me gjuhen deri ne toke....kur me thot se e ka luftu fene islame, i them se me ALLAHU EKBER e ka ngrejt shpaten dhe ja u ka pre kryt shkijeve !!!, kjo eshte "interpretim".....une jam i bindur, se skenderbeu nuk do te kish qen krenare per titullin "athleta christi", si mund te jet krenare, kur femijerine e ka kaluar me femijet e sulltanit...........nuk do mend te imagjonojm, se enderrat e tije te bukura skene e kane patur mu ate vend....kurse nese i interpretojm me syrin e barletit, skenderbeu kur e ka enderruar femijerine e tij, i eshte shfaq e ema me lot ne sy e te piskatme dhe dorra e tije e zgjatur per ta kap ate te emes kur "gjakpiresit" e kishin rrok ne bel dhe e terhiqnin per ne karrocen me pranga per ta sjell tek mbreti.....

Une jam "imun" ndaj babes se mendimit, e qe eshte "deshira".

flm

PS:

...nje anektode nga perditshmeria.

Me ke thane, se e ke ndjek shkollen fillore ne vendlindje, ashtu edhe une. Tregom, a kish brenda klases "konkurenc" tek djemt, kish mobbing, kishi shok te dobet qe e qeshni te gjithe ???, me siguri se JO, edhe nese keni pat ndonje karakter te bute dhe frikacak, perseri, ka qen ne gruppe i forte. Armik te "brendshem" ne klasen tone NUK KA PAT, kurse armiku jone ka qen paralelja tjeter....ne i kishim kater paralele, ku "armik" i perbetuar ish paralelja e trete !!!, kurse brenda ne klasen tone, ishim truc, kurse per interese me te larta, lidheshim edhe me paralelet tjera, por kure me te "treten".....

kjo sa per hajgare, por ka nje realitet te mshehur qe e shpalon shpirtin e shqiptarit.....ki esht enje BEKIM I MADH I ZOTIT qe na ka fale, vetem me ate cilesi karakteri jemi ne gjendje te mbijetojme, dhe koha e deshmon, se fara shqiptare i reziston asaj, cfaredo pengese ti dal perpara, deshmi me e madhe per kete cilesi karakteri te shqiptarit eshte ISLAMI, qe edhe qameti te behet, ne nuk do ta shesim, ne dijm ti vleresojm gjerat, edhe pse aty ketu jehojn do zera, por, kur e don nevoja do ti lidhim paralelet......si ne klasen e gjashte....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 09-02-2012 mė 04:08
    albanish by nature

Postuar me pare nga nuh musa;
    POR, nga zemergjeresia ime, jam dakor, po qe se jeni ne gjendje te sillni baza te sdhendosha per nje paditje ndaj turqise si pasardhes juridik i perandorise osmane.....ju uroj qe tash suksese....
    Qenke zemergjere zotrote..., ē'fare fatkeqesie te ironizoj nje qe e mban vehten per shqiptar!
    Nuk eshte zor te gjesh fakte si historike dhe akuza ndaj turr-qive, por eshte gati e pamundur ti detyrosh ata ( trashegimtaret ) te paguajne!, pasi vendet qe mund ta bejne kete gje, jane te prirur te ndihmojne me te fortin..., jo neve, pikerisht si 100-vjet me pare..., por gjithesesi edhe pse te vegjel por te bashkuar, mund edhe te kemi nje fare njohjeje, sikunder 100-vjet me pare!..., por edhe at'here ishim te ndare vet neve shqiptaret e keshtu na gjeten te perēare e paten te lehte te na sundonin..., e sheh pra sepse jemi te ndare neve shqoiptaret e me kot llomotisim ketu per "bashkim", "vellezer" e lesh..., neve kur flasim per shkaktarin kryesor Turqine moderne, KUJDES!, jo ate osmane por te ataturkut, pra modernen, shiko sa larusha na dalin ne ndihme te kuzbabes..., e ē'pret me prej belulit!!!?

Gjithsesi duket qe tema devijohet me dashje, pasi turqia nuk eshte Islami, e Islami nuk eshte turqia..., ka nje diferencim te madh midis dy temave..., Islami nuk ka sjell fatkeqesite qe na ka sjell pushtimi turk..., por myslimane turkamane, fshihen pas fese, keshtu per te gjetur konsesus e perkrahje nga ata myslimane te vertete shqiptar qe per Turqine antike e moderne, as qe u plas .... fare!
    Vazhdojme me mire me temen, pasi me turkun e kemi pare, ka me shume dashamires turk tek neve, se sa ne Turqi..., ē'fare fatkeqesie!
    Une ketu e mbyll, nuk te pergjigjem me, u s'terkonsumua..., o nuh!
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Postuar me pare nga nuh musa;

Qenke zemergjere zotrote..., ē'fare fatkeqesie te ironizoj nje qe e mban vehten per shqiptar!
    Nuk eshte zor te gjesh fakte si historike dhe akuza ndaj turr-qive, por eshte gati e pamundur ti detyrosh ata ( trashegimtaret ) te paguajne!, pasi vendet qe mund ta bejne kete gje, jane te prirur te ndihmojne me te fortin..., jo neve, pikerisht si 100-vjet me pare..., por gjithesesi edhe pse te vegjel por te bashkuar, mund edhe te kemi nje fare njohjeje, sikunder 100-vjet me pare!..., por edhe at'here ishim te ndare vet neve shqiptaret e keshtu na gjeten te perēare e paten te lehte te na sundonin..., e sheh pra sepse jemi te ndare neve shqoiptaret e me kot llomotisim ketu per "bashkim", "vellezer" e lesh..., neve kur flasim per shkaktarin kryesor Turqine moderne, KUJDES!, jo ate osmane por te ataturkut, pra modernen, shiko sa larusha na dalin ne ndihme te kuzbabes..., e ē'pret me prej belulit!!!?

Gjithsesi duket qe tema devijohet me dashje, pasi turqia nuk eshte Islami, e Islami nuk eshte turqia..., ka nje diferencim te madh midis dy temave..., Islami nuk ka sjell fatkeqesite qe na ka sjell pushtimi turk..., por myslimane turkamane, fshihen pas fese, keshtu per te gjetur konsesus e perkrahje nga ata myslimane te vertete shqiptar qe per Turqine antike e moderne, as qe u plas .... fare!
    Vazhdojme me mire me temen, pasi me turkun e kemi pare, ka me shume dashamires turk tek neve, se sa ne Turqi..., ē'fare fatkeqesie!
    Une ketu e mbyll, nuk te pergjigjem me, u s'terkonsumua..., o nuh!
    ...mirmengjesi niki,

...une kam nje akuez me te madhe qe nuk paguhet me para !!!, nuk mund turqia aktuale assesi ti paguaj shqiptaret, nuk mund ta paguaj

Sami Frasherin qe ja u standardizoj gjuhen
    Ibrahim Staroven qe ja u vu themelet politike
    Mehmet Aqifin qe ja u kompozoj himnin shteterore
    Mustafe Qemalin ???, thuhet qe rrenja shqiptare ka patur ???

Attributet me te larta shteterore jane pune e shqiptareve....si mund ta paguaj kete turqia ???, kjo nuk paguhet me para !!!

Por sidoqofte, une nuk ja u mbaj aspak dertin atyre edhe pse ne shkrimet e mia mund te interpretohet ndonje "perkrahje" e cfaredo forme qofte ajo....por dije, se nuk eshte intencioni aty.....ata "turqeli" nder shqiptaret nuk jane asgje tjeter, vetem se pasqyra e llatinve. Po qe se i thua shqiptarit "turk", cka pret ???, llokum me ara ???....pra eshte provokimi pa dashje dhe ai me dashje qe eshte edhe me i rrezikshem, qe i ndan perpjesetimet ashtu sic i shihni, dhe sic i keqinterpretoni dhe keshtu zhyteni edhe me thelle.

NUK KA SHQIPTARE MUSLIMAN qe e vendon turqine para shqiptarise.

flm
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....replike tipike e jarushit, sillesh si ajo p...ordha neper brek...
    Aaaaaa, ne kete disipline filozofike jeni eksperte ju islamiket, qe kur e leshoi nje Muhamedi, ju akoma ne goje e keni.....!
    Kuptoje, edhe pse ne kazanin mbi qafe ka thatesi si ne sahara.....nuk ka besueshmeri tek nje "keshilltare", i cili keshillon me motive te qarta dhe intencion te hapet.....je ka kupton KAUSALITETIN, apo don te ta vizatoj ???
    Tunxh!! Mahnitem me aftesine tende te paarritshme ne perqendrimin e nje turre gomarlleqesh ne nje fjali te vetme!
    Dhe kete e ben ne te gjitha fjalite.....vetem per respekt te forumisteve te tjere nuk zgjatem, se perndryshe do te gajaseshim gjat'n e motit, por pa i shtuar asgje temes!!
    Sipas "logjikes" tende te kulluar islame, nje keshilltar qe te keshillon me arsye (motive) te qarta dhe me qellim(intencion) te hapet, nuk qenka i besueshem!! Pra, gjithmone duke ndjekur rrjedhen e kesaj "logjike", keshilltari i besueshem eshte ai me arsye te fshehta dhe dhe qellime te erreta!!!!Kete e quan logjike islame ti Tunxh??!!... me kesi lloj hajvanlleqesh kerkon te matesh me mua??!!
    E pastaj vazhdon akoma te perdoresh fjalen "kausalitet" pa ia ditur kuptimin, shenje e qarte e "urtesise" islame kjo......ne shqip i thone "shkakesi" ose "rrjedhe shkakore", qarte Tunxh efendia??!
    Si me i than hitlerit te beje studjim sociologjik mbi cifutet !!!, por dyshoj se radaka jote eshte ne gjendje ta kap kete krahasim !!!
    Epo une s'kam rradake islame qe te kuptoj lloj-lloj "kausaliteti", Por te krahasosh nje Shqiptar katolik qe keshillon nje Shqiptar mysliman me Hitlerin qe studion sociologjine ēifute, vetem nje ekspert "p'ordhesh neper breke"(pnb) si puna jote mund ta beje!!!
    Ne i njohim "keshillat" e motres iliria, dhe eshte kulmi i NAIVITETIT, kur muslimani keshillohet me burime muslimane KUNDER islamit !!!,
    Meqe akoma nuk e ke kuptuar ti eksperti islamik i p.n.b, myslimani ne fjale po keshillohej me burime "islame" kunder harapizimit e sidoqofte, per diskreditimin e nje teorie, filozofie apo nje disipline, s'eshte aspak e jashtezakonshme te argumentojme me diēka te marre ne te, po ashtu siē hedim poshte nje teze matematike me argumente po nga matematika e jo nga Historia e PPSH!!Qarte??!
    kjo eshte ekzemplare per tipa si ju, jashta cdo kornize pedagogjike...
    Thuhet "shembullore" Tunxh dhe s'ka fare lidhje me pedagogjine shembulli ne fjale!
    ..bile mer guximin ta quajsh "konflikt ne mes tradites shqiptare dhe harape"..
    Dikur Tunxh, ti ke shkruar kete perlen ketu poshte:
    Shih, kultura arabe eshte kulture ISLAME, kultura shqiptare eshte kulture ISLAME....kurse kultura ARABE nuk eshte kulture SHQIPTARE.....e kupton rradhitjen ??
    Kultura PARAISLAME ne ARABI, ajo ka qene ARABE, kurse me ardhjen e ISLAMIT, ajo ndryshon gati ne pergjithesi
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=137896&page=3 postimi 41TAshi, ēdokush me fare pak logjike, e din se a=x; b=x; => a=b, pra kultura e Shqiptari mysliman eshte e njejte me kulturen e harapit!!
    Eshte pikerisht kunder kesaj qe lufton ēdo Shqiptar qe eshte sadopak atdhetar!!
    ..pse, si ka qen tradita shqiptare ???, i njeh fotografite e qindvjeteshit te fundit, futja ne google nje search dhe i gjen, nuk ke dallim ne veshjen e perditshme mes nje gruaje muslimane dhe nje gruaje te krishtere..
    Ke pare fotografi te grave katolike me thes ne koke ti Tunxh??!! Po silli t'i shohim e mos derdellit me pa fakte!!
    ..pfuuuuuuuuuuuuui, po te dhimbte budallakia do te ndihej e piskatmja deri ketu ne vjene.....motivi i yt per te shkruar ketu ka te beje me mua, me Nuh Musen, me ate qe ti skuq faqet panderpre, qe te perdredh sipas qejfit....nuk shkruan per te me bind mua dhe lexuesit, nuk shkruan per te argumentu, por thjesht per te terhek vemendjen nga problemi thelbesore ne skaje, ta reflektosh ate mbi personin tim duke e pajisur me porcione humoristike.....
    Ketu une le forumistet te gjykojne....nuk e kam gjithe ate mendjemadhesi qe te vleresohem vete!!
    Perfundimisht, doremarja e jote me "argumentet", me "replikuesit" dhe me temen deshmojn realitetin qe e kerkon hapesi i temes....jeni pikerisht ju shok e shoqe me komplekset e juaja qe e demtoni kombin.
    Aha, ti je marre me temen......ne cilin postim, Tunxh efendi??!!
    Baza e gjith ketij "persheshi" eshte konflikti mes deshires dhe pamundesise reale per ta jetesuar deshiren, e cila do te mbetet nje teori e pakryer...
    Edhe Enver Hoxha e mendonte keshtu, por tashi eshte ne halene e perkujtimit kolektiv!! Ti je ne rruge te mire per t'ia arritur....
    ...vetedija ndergjegjesore mbi kete te vertete te hidhur ju le te hidheni ne kete menyre histerike...
    Ku e pe histerine ti Tunxh....me duket se je ti ai qe fillon e perdor figura letrare "te goditura" sapo te has sharra ne gozhde!!
    ..tash mbetet vetem deshira te sqarohet, dhe cdo gje eshte e qarte.....na sqaron deshiren qe ke ???
    Deshira ime edhte te di se: "Sa te djeg ty Nuh Musa, fakti qe Gjergj Kastrioti ua leroi mbare e prape per 25 vjet rresht sulltaneve turq"!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 09-02-2012 mė 15:50
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Faktet HISTORIKE jane keto:

- me ndarjen e kishes, tokat shqiptare mbeten ne sundimin e orthodokosiese - realitet i vertetuar
    - llatineve u mbeten disa qarqe bregdetare, jo me shume, dhe me politike dhe para arrijn te bindin disa feud, i njohur eshte fisi BALSHA, i cili haptaz konverton ne llatinizem.
    - tokat shqiptare kane qene nen sundimin e kishes SERBE.....te djeg ki realitet ???, vet babai i skenderbeut ka firmos me emrin pravosllav IVAN, kete e deshmojn dokumente te shkruara....
    - pedofili barlet e deshmon bile edhe vet se dy fshatra te pollogut i falen manastirit te hilanderit, me te ardhurat e tyre ndertohet KULLA SHQIPTARE e manastirit, qe edhe sot e mban kete emer.......
    - tradita shqiptare, ku nofka "llatin" permban attribute negative, e deshmon perpjesetimin mes orthodoksve dhe llatinve.......edhe kete nuk ta ka treguar krimineli barlet, por une ta tregoj, se te dua, jam zemergjere, humanist, thjesht, shqitare i perkushtuar per largimin e mllefit nderfetare qe e ka mbjell ai plehi i vatikanit....
    - vet doremarja e rilindasve me perkujdesjen me te madhe ndaj "fetarizmit" te figures se skenderbeut deshmon nje realitet tjeter rreth figures historike Skender Beu dhe asaj te "llatinizuar" nga barleti....
    Ne cilen histori i ke lexuar keto "fakte" Tunxh??! Diku, shkruan se ti nuk ke burime te ndryshme nga ato qe kemi ne e pra, sill ndonje reference, ndonje faqe internetei, ndonje titull libri historik, ndonje emer historiani qe ta marrim vesh se nuk je vetem duke derdellitur(der-der ben derri) ne pre te helmit anadallok qe te rrjedh nder damare!!
    Sill ndonje burim!!
    per te pranuar faktin, se llatinet nuk kane patur ne asnje moment ndonje DOMETHENJE per fatin e shqiptarise, ajo nuk shihet gjate terre historise se popullit tone....
    Vertet Tunxh??!! Me duket se shenjat e para te Shqiptarise ne leter i kane shkruar pikerisht ata "llatinat", ndersa myslimat i lepinin turkut prapanicen dhe linin kockat per te ne shkretetirat afro-aziatike!!
    jane pikerisht bithlepiresit e vatikanit qe tash pas komunizmit e marren materialin e komunistve dhe e interpretojn ne ate menyre, qe te na del, se skenderbeu na eshte bere HERO KOMBETARE, se e ka luftuar "islamin"...
    Me duket se te paret qe hapen kete debat ishin disa hoxhallare kosovare(te tipit te Krasniēit), qe filluan te vjellin kunder heroit se paskesh vrare shqiptare myslimane!! Prandaj, duhet te jene ata hoxhallaret "bithlepiresat e Vatikanit"!!
    Sa per te tjeret, asnjehere nuk eshte levduar Heroi ne aspektin fetar, por ate kombetar!! Eshte Evropa ajo qe e cilesoi "Athleta Christi", gje qe e meritoi pa dyshim....por ne e beme Hero Kombetar, sepse askush si ai nuk ka bere per Shqiptaret, askush si ai nuk i tregoi botes mbare se Shqiptaret nuk jane vetem langoj te te tjereve, por luane qe kane harruar historine e tyre dhe i mjafton nje Hero qe t'ia lerojne Perandorise me te fuqishme te kohes per 25 vjet, pa humbur as edhe nje beteje!!
    Tashi, nese disa mysllimave i djeg shume kjo gje, nuk me intereson aspak!!
    Perfundimisht, AS RILINDASIT, AS ENVERI, nuk e potenconin faktorin FEE, per te stilizuar figuren e Skenderbeut....perse e ben ti ???, sepse nuk ka kush ta mshon ftyres......eeee, per kete une them STOP....ne vryme prap....mjaft u eci kungulli mbi uje.
    Ti qe shkon e falesh ne xhamine e sulltan Mehmetit, s'ke fytyre as t'i flasesh nje Shqiptari qe nderon Gjergj Kastriotin, ate qe e futi ne dhe sulltanin turko-mysliman!!
    Ti vazhdon te germosh Tunxh, edhe pse askush deri tashi nuk piskati per fene e Gjergjit, dhe duke germuar do te arrish deri ne rrenjet e tradhetise.....vazhdo, vazhdo...

Tregom jarush aga, PERSE pra HAPTAZI e shtremberon realitetin historik tonin mbi te ciloin shumica e forumisteve ketu jane bile edhe deshmitare okulare ???, aaa ???.
    Ka forumiste qe kane jetuar ne kohen e Skenderbeut??!! Bo, bo....u ngrit Muhamedi e na boni nji mrekulli tjeter.........ēka je duke derdellitur me Tunxh!!!! Cili na qenka ky realiteti qe paskam shtremberuar UNE??!! Silli faktet ketu qe t'i shqyrtojme, se mjaft pellite!!
    Jarigas

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Shkijet qe flasin shqip, kinxhat e Milloshit:

Faqja 26 prej 79 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •