Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 64
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Partia greke LAOS kërkon shpalljen e Autonomisë së Vorio Epirit

Partia greke LAOS kërkon shpalljen e Autonomisë së Vorio Epirit

Partia ekstreme greke LAOS ka disa ditë që ka filluar propagandën e saj ësht përqendruar në çështjet e nacionalizmit ekstrem duke sulmuar fqinjët e Greqisë.
    Arben Llalla-INA

Greqia po kalon një periudhë të vështirë ekonomike dhe politike.Qytetarët grek i ka pushtuar frika për falimentimin si shtet por dhe klasa e tyre politike po pëson goditje të njëpasnjëshme me skandalet e zbuluar kohëve të fundit si përgjimet që ambasada e ShBA në Athinë i ka bërë ish-kryeministrit Kosta Karamalis, dokumentat e botuara për financimin e Andrea Papandreut nga SHBA me 100 milion dollarë më 1974 për themelimin e partisë PASOK, mbështetja që i ka dhënë SHBA dhe NATO pushtimit të Qipros nga Turqia më 1974, marrëveshja e fshehtë e qeverisë së sotme midis Greqisë dhe Turqisë për stërvitje të përbashkëta ushtare në detin Egje e cila është në kundërshtim me Kushtetutën greke, dhe shumë fakte të reja që lidhen me personalitetin e Jorgo Papandreut dhe familjen e tij.
    Këto skandale ekonomike dhe politike për tju vënë kapaku dhe harresa e përkohshme si rrugëdalje është vetëm shpallja e zgjedhjeve të parakohshme të cilat mund të mbahen në nëntor.(Në rast se PASOK i humb këto zgjedhje atëherë Jorgo Ppapandreu do japi dorëheqjen nga kryetari i PASOK dhe do të kandidojë për president të Greqisë). Prandaj partitë vogla greke ia janë futur punës për të gjetur platformën parazgjedhore me qëllim që të mbijetojnë në parlamentin e tyre.
    Kështu, partia ekstreme greke LAOS ka disa ditë që ka filluar propagandën e saj ësht përqendruar në çështjet e nacionalizmit ekstrem duke sulmuar fqinjët e Greqisë. Javën e shkuar kjo parti i parashtrojë parlamentit grek kërkesën në lidhje me çështjen e emrit të Maqedonisë, Aleksandrit të Madh dhe botimit të një fjalori greqisht-maqedonisht.
    Ndërsa më 31 gusht i dërgoj një kërkesë ministrisë së punëve të jashtme greke në lidhje me minoritetin grek në Shqipëri, regjistrimin e popullsisë, pronat si dhe shpalljen e autonomisë së Vorio Epirit. Në kërkesën e saj grupi i deputetëve të LAOS bënte krahasimin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës para tre vitesh me shpalljen e autonomisë së vorioepirit të shpallur 97 vite më parë. Më tej kërkesa vazhdon me një histori midis Greqisë dhe Shqipërisë, politikave të dobëta të qeverive greke në lidhje me Vorio Epirin, dhe në fund i parashtronin pyetje ministrisë së jashtme se

a) Kur parashihet të zbatohet “Protokolli i Korfuzit” i cili m ligj mbron të drejtat e vorioepiriotasve?
    b) Çfarë veprimesh do të bëni për të siguruar regjistrimin e drejtë të vorioepiriotasve në Shqipëri?
    c) Si e stimuloni nxitjen e çështjes së bashkimit të Vorio epirin me nënën Greqi?
    d) Si do të reagoni për bashkëpunimin e marrveshjeve turko-shqiptar?

Në fund kërkesa është firmosur nga 16 deputetët e partisë LAOS.

Jorgos Kraxhaferis
    Kostandinos Aivalotis
    Jorgos Anatolaqis
    Vacos Apostolatos
    Qiriakos Velopulos
    Voridhis Mavrudhis
    Spiridon Gjeorgjiadhis
    Kostandinos Kiltidhis
    Angjel Kolokotronis
    John Korantis
    Paul Markaqis
    Urania Papadhaqis-Papandreu
    Athanasios Plevris
    Elias Polatidhis
    Asterios Rontulis
    Aleksander Krisanthakopulos
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    grek o grek te ****** rracen,ju ****** fisin edhe atyre shqipetareve qe thon jemi grek,ju ****** gjalle e vdekur/

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga B.C.B Lexo Postimin
    grek o grek te ****** rracen,ju ****** fisin edhe atyre shqipetareve qe thon jemi grek,ju ****** gjalle e vdekur/
    Në fakt trecereku i atyre emrave janë Arvanitë, pra Shqiptarë. LAOS-i sa për dijeni është si me thënë LZHK-ja ose ndonjë parti edhe më e vogël.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Jorgaqis..Kara-Xhaferis. Si ju tingellon: " Ellas, Elinon, Kristianon" ?

Athanasios Plevris Ky eshte shqiptar dhe njekohesisht me antishqiptari ne LAOS. Duhet te rregullojme mardheniet me Turqine urgjentisht, sepse USA eshte shume larg per nje ndihme urgjente. Greko-slavet jane duke perg. suprize per Perendimin me viktime Shqiperine.
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin

Athanasios Plevris Ky eshte shqiptar dhe njekohesisht me antishqiptari ne LAOS. Duhet te rregullojme mardheniet me Turqine urgjentisht, sepse USA eshte shume larg per nje ndihme urgjente. Greko-slavet jane duke perg. suprize per Perendimin me viktime Shqiperine.
    Salam!
    USA bazat zotëri i ka në gjithë Europën, ku ndër më të mëdhatë, Bondsteel gjëndet në Kosovë. Nuk kemi aspak nevojë të ndryshojmë historinë tonë ne sepse kshu thoni ju për motive politike, Bej Vrionët e rinj.

Duhet te rregullojme mardheniet me Turqine urgjentisht, sepse USA eshte shume larg per nje ndihme urgjente. Greko-slavet jane duke perg. suprize per Perendimin me viktime Shqiperine.
    Ska pse te rregullosh aspak marrdheniet me Turqine se m ut njera e k ake tjetra jane. Shqiperia eshte ne NATO dhe greku jo vetem qe ska asnje mundesi te bej zullume po ska as sigurine ekonomike e politike te brendeshme qe te merret me Vorio Epirin. Shteti grek eshte ne prag te falimentimin, nuk e ben politiken zyrtare greke nje parti me 20 gomere e kokekrisur. Greku jam i sigurt qe do vazhdoje te pretendoje per tokat shqiptare qe i quan si te tijat por ka perenduar koha kur mund te demtonte Shqiperine. Nese ne do jemi te mencur te perfitojme nga dobesia e grekut si shtet atehere edhe raportet e forces e influences ne Ballkan mund te ndryshojne ne favorin tone.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Greqia po kalon një periudhë të vështirë ekonomike dhe politike.Qytetarët grek i ka pushtuar frika për falimentimin si shtet por dhe klasa e tyre politike po pëson goditje të njëpasnjëshme me skandalet e zbuluar kohëve të fundit si përgjimet që ambasada e ShBA në Athinë i ka bërë ish-kryeministrit Kosta Karamalis, dokumentat e botuara për financimin e Andrea Papandreut nga SHBA me 100 milion dollarë më 1974 për themelimin e partisë PASOK, mbështetja që i ka dhënë SHBA dhe NATO pushtimit të Qipros nga Turqia më 1974, marrëveshja e fshehtë e qeverisë së sotme midis Greqisë dhe Turqisë për stërvitje të përbashkëta ushtare në detin Egje e cila është në kundërshtim me Kushtetutën greke, dhe shumë fakte të reja që lidhen me personalitetin e Jorgo Papandreut dhe familjen e tij.

Edhe unë si byrazeri turk mendoj. Duhen rregulluar sa më shpejt marrëdhëniet me Turqinë. T deklarojmë Skënderbeun serb dhe të bëjmë stërvitje të përbashkëta greko-turko-shqiptare që të mbrohemi nga greku.
    -

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Pirdh o brekëgrisur pirdh i thonë kësaj.
    Elegance is an attitude.

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin

Salam!
    Po se do ju ndihmonte USA po te ishte afer ahahahah.Kur deshi usa te ishte gr nr 1 ne ballkan e beri edhe pse ishte larg,tashi e don ne fund,dhe aty le te rrije

Greqija ka falimentuar po nuk e kane deklaruar akoma mos kini frike nga deputet nazi
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •