Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 54

New York City - Konflikt me Policine Per Ndalimin E Shamise

New York - Nje park lojrash ne Westchester County (PlayLand) u detyrua te mbyllet mbas nje zenke te filluar ne momentin qe grate myslimane u ndaluan te merrenin pjese ne nga lojrat e parkut deri sa te hiqnin shamite e tyre te kokes. Dy punonjes sigurie te parkut dhe 15 njerez perfshi ketu 3 femra jane arrestuar ne Ray Playland ne New York. Akuza eshte per prishje te rregullit publik dhe sulm ndaj personit.

Parku ka rregulla shume te forta per pjesmarresit neper lojra te ndryshe dhe atraktione te tipit karusel apo sic i kemi pas thene ne shqip rrodhane dhe ndalon ne menyre absolute mbajtje te objekteve elektronike gjate xhirove, kamera, telefona, veshje qe mund te shkaktoje demtime te aparaturave dhe vere ne rrezik serioz jeten e pjesmarreve etj. Per kete qellim administrata e parkut i kerkon pjesmarreve qe te lene neper shtepiat e tyre objektet e mesiperme ose i ka mundesuar atyre dhoma speciale me dollape me celes ku mund te lene objektet deri sa te mbaroje vizita ne park. Por mesa duket rregullat nuk jane te aplikueshme njelloj per disa qytetare te cilet nen velin e fese harrojne detyrimet e tyre civile dhe tregojne moskokecarje per sigurine e jetes te te tjereve. Myslimanet e perfshire ne zenke akuzuan policine per brutalitet dhe deklaruan se jane trajtuar si kafshe. Njeri prej tyre u shpreh se: "Kjo eshte e qarte, ndodh sepse ne jemi mysliman".

Ketu qendron dhe paturpesia dhe barbaria e ketyre njerezve. Nuk kane as sensin me te vogel te respektimit te rregullave civile e qytetare. Nen justifikim fetar ata tregojne hapur qe nuk perfillin asgje e cila mund te shkoje kunder fese se tyre edhe sikur kjo mosperfillje te veje ne rrezik jete njerezish.

Ketu eshte video: http://www.myfoxny.com/dpp/news/dist...d-20110830-LGF

Ndersa ketu lidhja origjinale: Mass brawl at theme park after Muslim women are banned from going on rides unless they remove their head scarves

Po qė kur, pėrbėn problem ndėrkombėtar, ajo se ēfarė ndodh nė njė park lojrash nė New York? Mė fal Sir, se po tregohem kėshtu e d.p.d, por kam dėgjuar dikė tė thoshte njėherė : "ka raste kur ndonjėherė, njerėzve inteligjente - i'u pėlqen t'ia kėpusin kot"...

Nga ana tjetėr, nuk mund tė rri pa thėnė, se edhe mėnyra e tė sjellurit qė paskan shfaqur kėta gratė, lė pėr tė dėshiruar. Ka mėnyra tė tjera mė civile, edhe pėr tė kundėrshtuar raste tė kėsaj natyre...sidomos kur je femėr! Nėse dikush pretendon se i ėshtė shkelur njė e drejtė, le ta kėrkojė kėtė atė nė mėnyrė mė tė qytetėruar.

Fjala Probleme Nderkombetare ka zevendesuar seksionin e Lajmeve nga Bota. Pra nuk duhet te jete patjeter 'problem' qe te perfshihet ne kete nenforum. Jane thjesht lajme nderkombetare. Tjetra, nuk eshte mire te gjykohet puna e nje smod qe ka 9 vjet eksperience ne mirembajtjen e ketij forumi.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    habitem me kto njerez qe dun ti imponojn cdo shoqerie rregulalt e zakonet e flliqta te tyne. kan gjet europen e but po ne amerik u has sharra en gozhd
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Tjetra, nuk eshte mire te gjykohet puna e nje smod qe ka 9 vjet eksperience ne mirembajtjen e ketij forumi.
    Mund ta kurseje kėtė fjalinė mė lart, sepse mė duket e tepėrt, duke qenė se as e kam thėnė ndonjėherė, dhe as e kam menduar. Shumė mirė, ma shpjegove qė tani qenka zėvėndėsuar nga problem - nė lajm nga bota; por kjo puna e tė gjykuarit tė punės tėnde - nuk e di nga tė doli ?!

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    habitem me kto njerez qe dun ti imponojn cdo shoqerie rregulalt e zakonet e flliqta te tyne. kan gjet europen e but po ne amerik u has sharra en gozhd
    Derjans kam qene ne kete park lojrash 3 here. Heren e fundit (2008) me kujtohet qe disa nga njerezit qe ishin aty nuk u lejuan te merrnin pjese sepse rrobat qe kishin veshur ishin shume te medha dhe mund te ngecnin gjate rrotullimit dhe te rrezikonin jeten. Ishin nje cift zezakesh dhe gruaja uli koken e largua pa bere asnje fjale sepse e kuptoi qe ishte ne shkelje te rregullave. Ndersa keta te tjeret kujtojne se jane te vecante dhe se duke perdorur justifikimin fetar do bejne sipas qejfit. Nuk duan ta kuptojne qe se can koken njeri per te ulur fene e tyre por rregullat duhen zbatuar njelloj nga te gjithe.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anėtarėsuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Po qė kur, pėrbėn problem ndėrkombėtar, ajo se ēfarė ndodh nė njė park lojrash nė New York? Mė fal Sir, se po tregohem kėshtu e d.p.d, por kam dėgjuar dikė tė thoshte njėherė : "ka raste kur ndonjėherė, njerėzve inteligjente - i'u pėlqen t'ia kėpusin kot"...

Nga ana tjetėr, nuk mund tė rri pa thėnė, se edhe mėnyra e tė sjellurit qė paskan shfaqur kėta gratė, lė pėr tė dėshiruar. Ka mėnyra tė tjera mė civile, edhe pėr tė kundėrshtuar raste tė kėsaj natyre...sidomos kur je femėr! Nėse dikush pretendon se i ėshtė shkelur njė e drejtė, le ta kėrkojė kėtė atė nė mėnyrė mė tė qytetėruar.
    o YES,
    Ne radhe te pare njerez kaq intiligjente sa thu ti qe ja fusin un nuk kam pare deri tani,mbase me vone si dihet.

Ndersa per ate menyren civile qe thu ti,qe duhet reaguar me respekt,shko ne ndonje aeroport,priti,dhe do shikosh qe do bejne nje dush,dhe do shkojne direct per sex ne ndonje shtepi publike,dhe alkol vetem,ose do pine vetem hashash me nargjile.
    Pra te gjitha keto do ti shikosh kur te hysh ne miqesi me ta ose me ato.
    Megjithate...hajt mo pune njerezish = gjelle kafshesh.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po rrace jevgjish, rrace e poshter. Ne emer te muslimanizmit, fese dhe diskriminimit ndaj tyre. Blah blah. Nuk i ha me njeri keto. Parku ka rregulla. Shume e thjesht, ste pelqejne, ik, shko ne nje park tjeter ku ska rregulla. Konflikt me rregullat- kjo eshte absurde. Pastaj, cduan keto neper parqe, dine keto cfare eshte qefi kshu? Shif shif. Une heren e fundit qe isha ne kshu parku, sme lane as te hyja, jo rides, ku as qe diskutohet fare, por dhe nje si tip shpije ku gjuanin kalamajte me topa sfungjeri. Sme lane,qe sme lane te hyj me gjithe kamera (qe nuk rrezikohej absolutisht asgje). Edhe cfare do zihesha me ato,dhe te kerkoja pse-ne? Quhen rregullaa, ste pelqejne ik, me zorr ste mban njeri te luash aty. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar mė parė nga Alti Elezi Lexo Postimin
    o YES,
    Ne radhe te pare njerez kaq intiligjente sa thu ti qe ja fusin un nuk kam pare deri tani,mbase me vone si dihet.
    Tani sa pėr kėtė punėn e njerėzve inteligjentė qė thashė mė lart, e kam dėgjuar pikėrisht nga njeri shumė inteligjent se e ka thėnė, qė me thėnė tė drejtėn pėr inteligjencė qė ka - unė para tij heq kapelėn si i thonė asaj fjale, po nejse temė tjetėr kjo, qė madje dhe u sqaruam besoj nė kėtė pikė me vetė personin.

Ndersa per ate menyren civile qe thu ti,qe duhet reaguar me respekt,shko ne ndonje aeroport,priti,dhe do shikosh qe do bejne nje dush,dhe do shkojne direct per sex ne ndonje shtepi publike,dhe alkol vetem,ose do pine vetem hashash me nargjile.
    Pra te gjitha keto do ti shikosh kur te hysh ne miqesi me ta ose me ato.
    Megjithate...hajt mo pune njerezish = gjelle kafshesh.
    E sa pėr kėtė qė mė thua, kam njohje goxha tė gjėra, qė do thotė se kam njohur dhe pasur bisedė si me murgesha po ashtu edhe me vajza me ferexhe normale kėtu ku jetoj, dhe me thėnė tė drejtėn pėr ato qė unė kam njohur, janė njerėz tė kulturuar, dhe besimi i tyre personal nuk ka lidhje me kėto qė mė thua mė lart.

Fakti qė ju paskeni njohur ndryshe, nuk kam pse e mohoj, por nga ana ime tė thashė qė kam njohur raste tė tjera.

Dhe pėr ta mbyllur, i qėndroj prap asaj qė thashė nė fillim, nėse pretendon se tė ėshtė shkelur njė e drejtė, kėrkoje nė mėnyrė tė qytetėruar dhe jo duke ulėritur, apo duke bėrė si gjithmonė viktimizim tė panevojshmėm, aq mė tepėr nuk e kuptova kėtė pretendimin qė paskan pasur : "ne na e bėjnė kėtė, vetėm sepse jemi muslimanė" kur nė fakt SHBA ėshtė treguar ca si shumė tolerante ndaj tyre, sepse jetojnė nė atė vend, ushqehen nga ato taksa qė paguajnė qytetarėt e tjerė amerikanė, e ndėrsa kėta bėjnė njė qerre kalamaj nė shpi, dhe si gjithmonė ankohen dhe hedhin vrer mbi Amerikėn.
    Mos tė pėrmendim pastaj edhe faktin se ēfarė do ndėrtohet (xhamia) aty afėr ku u shembėn kullat binjake, dhe si gjithmonė kėta bėjnė si viktima.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anėtarėsuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Tani sa pėr kėtė punėn e njerėzve inteligjentė qė thashė mė lart, e kam dėgjuar pikėrisht nga njeri shumė inteligjent se e ka thėnė, qė me thėnė tė drejtėn pėr inteligjencė qė ka - unė para tij heq kapelėn si i thonė asaj fjale, po nejse temė tjetėr kjo, qė madje dhe u sqaruam besoj nė kėtė pikė me vetė personin.

E sa pėr kėtė qė mė thua, kam njohje goxha tė gjėra, qė do thotė se kam njohur dhe pasur bisedė si me murgesha po ashtu edhe me vajza me ferexhe normale kėtu ku jetoj, dhe me thėnė tė drejtėn pėr ato qė unė kam njohur, janė njerėz tė kulturuar, dhe besimi i tyre personal nuk ka lidhje me kėto qė mė thua mė lart.

Fakti qė ju paskeni njohur ndryshe, nuk kam pse e mohoj, por nga ana ime tė thashė qė kam njohur raste tė tjera.

Dhe pėr ta mbyllur, i qėndroj prap asaj qė thashė nė fillim, nėse pretendon se tė ėshtė shkelur njė e drejtė, kėrkoje nė mėnyrė tė qytetėruar dhe jo duke ulėritur, apo duke bėrė si gjithmonė viktimizim tė panevojshmėm, aq mė tepėr nuk e kuptova kėtė pretendimin qė paskan pasur : "ne na e bėjnė kėtė, vetėm sepse jemi muslimanė" kur nė fakt SHBA ėshtė treguar ca si shumė tolerante ndaj tyre, sepse jetojnė nė atė vend, ushqehen nga ato taksa qė paguajnė qytetarėt e tjerė amerikanė, e ndėrsa kėta bėjnė njė qerre kalamaj nė shpi, dhe si gjithmonė ankohen dhe hedhin vrer mbi Amerikėn.
    Mos tė pėrmendim pastaj edhe faktin se ēfarė do ndėrtohet (xhamia) aty afėr ku u shembėn kullat binjake, dhe si gjithmonė kėta bėjnė si viktima.
    Per punen e intiligjencesh eshte e mbyllur pa u hapur fare,eshte shume e gjate,nejse,nuk ka rendesi se ku jeton dhe se sa i njeh,por po te them qe pjesen dermuese te afrikes se veriut e njoh shume mire,dhe ne fund e permblodha me Pune njerezish gjelle kafshesh!
    Pra te gjithe jemi kafshe te civilizuara............

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •