Postuar mė parė nga
Yes*
Tani sa pėr kėtė punėn e njerėzve inteligjentė qė thashė mė lart, e kam dėgjuar pikėrisht nga njeri shumė inteligjent se e ka thėnė, qė me thėnė tė drejtėn pėr inteligjencė qė ka - unė para tij heq kapelėn si i thonė asaj fjale, po nejse temė tjetėr kjo, qė madje dhe u sqaruam besoj nė kėtė pikė me vetė personin.
E sa pėr kėtė qė mė thua, kam njohje goxha tė gjėra, qė do thotė se kam njohur dhe pasur bisedė si me murgesha po ashtu edhe me vajza me ferexhe normale kėtu ku jetoj, dhe me thėnė tė drejtėn pėr ato qė unė kam njohur, janė njerėz tė kulturuar, dhe besimi i tyre personal nuk ka lidhje me kėto qė mė thua mė lart.
Fakti qė ju paskeni njohur ndryshe, nuk kam pse e mohoj, por nga ana ime tė thashė qė kam njohur raste tė tjera.
Dhe pėr ta mbyllur, i qėndroj prap asaj qė thashė nė fillim, nėse pretendon se tė ėshtė shkelur njė e drejtė, kėrkoje nė mėnyrė tė qytetėruar dhe jo duke ulėritur, apo duke bėrė si gjithmonė viktimizim tė panevojshmėm, aq mė tepėr nuk e kuptova kėtė pretendimin qė paskan pasur : "ne na e bėjnė kėtė, vetėm sepse jemi muslimanė" kur nė fakt SHBA ėshtė treguar ca si shumė tolerante ndaj tyre, sepse jetojnė nė atė vend, ushqehen nga ato taksa qė paguajnė qytetarėt e tjerė amerikanė, e ndėrsa kėta bėjnė njė qerre kalamaj nė shpi, dhe si gjithmonė ankohen dhe hedhin vrer mbi Amerikėn.
Mos tė pėrmendim pastaj edhe faktin se ēfarė do ndėrtohet (xhamia) aty afėr ku u shembėn kullat binjake, dhe si gjithmonė kėta bėjnė si viktima.
Krijoni Kontakt