Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 141
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Sipase nje shkrimi te nje historiani boshnjake,edhe Milosh Kopiliq esht me origjine Vllehe-Shqiptare?

Citim Postuar më parë nga Gameness Lexo Postimin

Kjo organizatë minoritare greke ka kërkuar sot nga vllehët në Korçë që të regjistrohen si helenë.
    E kujt po i hapet barku se cfare kerkon OMONIA?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    po pse mos jane vetem vllehet -> greke ? lol kemi gjithashtu

vllehe-> shqiptare

jevgj-> shqiptare

osmane-> shqiptare

shqiptare -> greke

e ndonje tjeter qe harrova te permend. Ne pergjithesi i gjithe regjistrimi eshte nje mega fallcifikim.

PS. ironia qendron ne faktin se nga vllehet u mbajt Korca brenda kufijve shqiptare dhe sot po ndodh e kunderta
    jo, une do e kuptoja deri diku psh te pretendoni te jeni te afert me italianet per shkak te gjuhes neolatine, megjithse keni gjak trako-ilir, pra te njejte me gjakun tone, po me greket c'ne juve?!
    Korcen brenda kufijve shqiptare e mbajten shqiptaret sepse ka nje shumice dermuese shqiptare mbi 95%, vllehe vetem ne voskopoje dhe shipcke ka, vllehte e korces vijne nga malet, le qe ti e di me mire se une

osmane- shqiptare une s'kam degjuar, te pakten jo brenda territorit te RSH...evgjite po, i ka sjelle turku, por ti e di shume mire qe ne shqiptaret diferencohemi prej tyre fare qarte, dhe pse ata nuk dine gjuhe tjeter vec shqipes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2011 më 14:45

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    c'do me thene qirja ja lesi
    e kam degjuar shpesh nga nje shoqe
    shpresoj ta kem shkruajtur mire
    me mire sbehet
    e ke shkruar shqip dhe kerkon ta perkthejne vllehisht ???
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Qe kur gjuha cobance paska shkrim edhe lexim sot po e mesoj
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    c'do me thene qirja ja lesi
    e kam degjuar shpesh nga nje shoqe
    shpresoj ta kem shkruajtur mire

" Qirio leison" = Zot na ruaj

Asht shprehje e marr nga Kisha Greke, nuk ka asnji lidhje me gjuhen Vllehe

i/e regjistruar Maska e issa
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    GRADEC NEGOTINE E POLLOGUT GOSTIVAR
    Postime
    32
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Shume qesharake kjo vidio,keta njerez e duan fotokopjen thjesht per ta paraqitur si dekument per nje pension ,njerez kini kujdes kur te vdisni se po vdiqet te themi ne Kine [kur te shkoni per turizem ]mundet te ju quajne kinez ty dhe femijet e tu............
    Bukur shume e ne se vdesim ne kine jemi kineze ,ne serbi serbe po ne kosove? maqedoni(FYROM)?
    -O njerez mos ndegjoni propagande greke e slave perher rena na kane shit e do na shesin edhe vlehet qenkan greke po larg nga greqia e kane origjinen ore te uruar sa per pensione kane punuar dhe le ta gzojne si shqipetar e ju hengt e m....(mernja si te doni e mira ,mortja)vlene per ato qe kerkojne vertetime e shpallen greke duke mos qene te tille e greket nese jane e gzofshin bankrotin....

i/e regjistruar Maska e issa
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    GRADEC NEGOTINE E POLLOGUT GOSTIVAR
    Postime
    32
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Duhet te kete pasur mbase ne te kaluaren, por tani nuk e di qe ka komunitet vllehe ne Kosove, meqe nuk e di dikush te jete deklaruar ne Kosove si komunitet e tille, sepse dhe ne kohen e Jugollsavise do te kishin qene shume me te favorizuar se shqiptaret dhe do te ishte me mire te deklaroheshin ne perkatesine e tyre.

Ma merr mendja qe dhe ky komuniteti "turk" ne Kosove eshte krijuar ne kohen e Jugosllavise meqe nuk kane qene te diskriminuar sikurse kur jane deklaru shqiptare.

Keni degjuar ju per ndonje diskriminim te atyre te ashtuquajtur "turq". sigurisht se jo.
    -Ne kosove ska vleh po ne serbi dhE maqedoni po ndrishe quhen. ne slaviste eshte "cincari",Nje popul nomad me origjine me te afert me rumunet e sodit popull i vier dhe punetor tregtare te mire si dhe blegetor ne shqiperi skam ditur qe paska nje komunitet me te madh dhe ndegjoj se disa prej rilindaseve i perkasin ketij komuniteti qe me gezon se kane punuar per shqiperi e per troje shqipetare sa kam njohuri kane mare pjese aktive ne kryengritjen e Krusheves ne menyre aktive duke furnizuar kryengritesit e ketyre trojeve kunder pushtuesve turq -otoman mendoje se nuk jane afer grekerve e as qe kane qene ndonjehere..
    .komuniteti turk ma mer mendje eshte kryjuar nga mbetjet e turqeve dhe simpatizanteve te tyre e me shume kjo e dyta se qytetaret per te mbajtur nje si pozite me te larte nga 'rraja"me mire e kane pase te quhen turq ..por do jane detiruar me zor te shkruhen turq e te shperngulen ne turqi prej mizorive te pushtuesve slave duke zgjedhur te keqen me te vogel dhe duke kerkuar jete me te mire ne turqi kemi nje komunitet te madh shqipetar... VESIKA TURKE KA QENE NE ATE KOHE VIZA SHENGEN...

"VAJ VATANI VAJ MILETI KU E LAME E KU NA GJETI"
    Ndryshuar për herë të fundit nga issa : 11-10-2011 më 15:46 Arsyeja: GABIM SHTIPI

Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin

κύριε ελέησον=nuk kane perkthim keto fjale se jane greke haha mbase jam ne meshiren e zotit eshte shpjegimi i sakte
    Kryqi paqes na jep ta fota sou
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin

Cobancja nuk shkruhet; eshte trasheguar vetem nepermjet te folurit. Ate "qiro leson" e kam shkrujt ne shqip siq e degjoj se per ta shkrujt ne cobanisht nuk ka.
    Tani na doli nga gjuha greke. Nejse; shume fjale te cobanishtes jane harruar dhe vllehet kane huazuar fjale nga gjuhe te tjera te botes si kjo "qiro leso" psh. Kjo eshte dhe arsyeja mendoj se greket pretendojne se vllehet jane greke per shkak se disa fjale cobance jane marre nga greqishtja. Arsyeja pse vllehet kane huazuar fjale nga greqishtja eshte per shkak te tregetise me Greqine. Shume vlleh (une perfshire) vijne nga zona e Voskopojes dhe voskopoja ne antikitet ka qene nje qender e zhvilluar tregtare madje ka qene nje qytet mesjetar i zhvilluar. Si rrjedhim tregtia me Greqine per shkak te afersise se kufirit ka qene shume e zhvilluar dhe perdorimi i gjuhes Greke kishte avantazh perball vllaces pasi greqishtja mund te shkruhej.
    Nje fakt tjeter eshte se zona e Voskopojes eshte nder zonat e para ne shqiperi nga ku njerezit emigronin me kohe ne vendet e tjera (Greqi, Itali, Rumani e deri ne Amerike). Keto emigrime kane sjelle edhe perdorimin e fjaleve te huaja per fjale qe u harruan ne vllace. Une kam dhe vete ne shtepine time kur nuk u kujtohet nje fjale ne cobance ja fusin shqip. E nis fjaline cobanisht e perfundon shqip pasi nuk kujtohet fjala ne vllace. Kjo ka ndodhur edhe me pare kur vlleheve nuk i kujtoheshin fjalet ne vllace dhe i zevendesonin me greqisht. Kjo nuk od te thote qe vllehet jane greke.
    Moderator, e di vet ti...

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •