Close
Faqja 6 prej 135 FillimFillim ... 456781656106 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 1350
    DoctorsPc Maska e jay..xx
    Anėtarėsuar
    05-12-2003
    Vendndodhja
    NE PLANETIN TOK
    Postime
    4

Seshte dhe e thjeshte

Apell e ka ndertuar keshtu qe e ka ber monopol iphone
    por por ama mund te behet.....ka shum menyra cfar do doje? mund te behesh me i qarte ? do ringtones te tjera te hedhesh brenda apo? mund te ndihmoj e kam iphone dhe e kam ber te flas me vete......
    You can do anything, but not everything.....J-C

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

Do doja tė kryeja procesin Jailbreak te IPhone

Pershendetje

Do doja te kryeja procesin e jailbreak (per ato qe nuk e dine, eshte proces i thyerjes se atij murit qe ndalon instalimin e programeve te cilat apple nuk i lejon)

Pas shume shfletimeve ne internet verej qe shume njerez jane ndeshur me probleme teknike pas keti procesi. Nga ana tjeter jailbreak i hap kufijte e mundesive te shfrytezimit ne maksimum te iPhone, me nje pafundesi programesh te ndryshme.

Nese dikush e ka kryer, apo eshte ne dijeni te procesit, cfare mund te me sygjeroni?

Kam MacBok (2.0GHz Intel Core 2 Duo) dhe iPhone 3G, 2.2 firmware.

Faleminderit.

Degjo, nese e ke marre kete telefon me te lire dhe kerkon ta c'bllokosh, mendoje mire para se ta mbash per vete ne te ardhmen. Po ta them kete sepse kam degjuar (llaf i sigurte) se se shpejti Apple do nxirrka nje program qe do ti beje update vetvetiu iphone-it ne momentin e pare qe te lidhet online. E keqja eshte se me ane te ketij update, gjithe tel pirate pa kontrate me AT&T do bllokohen dhe s'do kete burre nene ti c'bllokoje me. "E bukura" gjithashtu eshte se edhe te duash te ikesh tek dyqanet e AT&T per ta c'bllokuar, ta bejne konfiskim menjehere se konsiderohet si vjedhje
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Faleminderit brooklyn2007

Ne fakt eshte telefon i imi, qe e kam vete me kontrate ne rrjetin O2 ketu ne Angli.

Nuk jam shume i interesuar per ta cbllokuar qe te punoje me rrjete te tjera, por me teper i interesuar per kete procesin Jailbreak, pasi mund te perdori programe te cilat apple nuk i ka lejuar ne app store, programe qe me te vertete ja vlen ti kesh ne telefon. Dhe me cfare di une jailbreak dhe unlock jane procese te ndryshme. Mund te besh jailbreak edhe telefoni perseri eshte i kyqur ne rrjetin ne te cilin eshte hedhur fillimisht, por per ta cbllokuar duhet te kesh bere jailbrak me pare.

Te them te drejten nuk jam shume i sigurte, dhe prandaj vendosa te pyesja ketu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Pershendetje
    BvizioN keto jan dy procese instalimi jailbreak dhe crackimi i mobilefirmwork (thyrja e IPA fileve) nuk po e zgjas shum me gjas qe dot arish procesin deri ne fund.
    Separi bej update Iphone ne 2.2 firmware permes Itunes ne mnyr legale, pasi te behet update mbyll Itunes dhe bej download Quickpwn per verzionin firmware 2.2 per mac (un nuk kam provu permes OS Mac por vetem Windows por sa jam ne dieni procedura esht e njejt) Nese ke siguru quickpwn dhe firmware ateher fillo proceduren, konekto iphone ne Mac dhe hap quickpwn dhe aty ke browse dhe bej lidhjen me firmware 2.2. dhe nese procedura arrin deri ketu shiko ne foto
    http://www.2and2.net/files/49579e11f0198.jpg
    shiko rreshtin e dyte ku shkruan ''Hold down the home button 5 seconds'' ateher mbaj shtypur butonin perpara 5 sekonda
    pastaj reshti i tret, mbaj per 10 sekonda edhe butonin power me gjith butonin home te dyat mbaj shtypur per aq koh sa nuk del reshti katert, pastaj lesho butonin home dhe mbaj ende ate power perafersiht 30 sekonda dhe nese kalon edhe reshti katert ateher lesho butonat prit 20 minuta deri sa te kryhet instalimi jailbreak. Pasi te jet kryer procedura bej edhe nje ristart Iphone.

Tash ne iphone e sheh qe ke disa ikona me shum se zakonisht kliko ne iconen Cydia dhe shiko kerko aplikacionin OpenSSH dhe instalo ne Iphone, Mbyll Cydian dhe futu ne settings me gjas qe ke lidhje Wireless dhe shiko Ip te cilen ka be lidhjen Iphone me MAC.
    Tash gjej nje FTP manager qe perkrah edhe lidhje SFTP (un perdor WinScp per windows) Nese ke siguru managerin ateher bej lidhjen Iphone me MAC dhe hap managerin dhe fute IP te cilen e sheh ne lidhjen wireless me MAC

User: root
    Password: alpine

Tash e sheh filet qe gjinden brenda Iphone, vazhdojme
    Shko ne /private/var/mobile/ dhe ne ket folderin mobile shko proporties jep privilegjet me numrin 777
    Po ketu ne te njejtin vend krijo nje folder me emrin “Documents” (shkruaj me ''D'' te madhe pra ''Documents'') jepi edhe keti folderi privilegjet 777
    Tash shko /Applications folder krjo prap si me lart folder me ermin “Documents” dhe jep prap privilegjet 777
    Vazhdo ne /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework dhe bej rename ne “MobileInstallation” me ''MobileInstallation.bak''
    Te duhet te kesh Patch MobileInstallation kerko ne google ose drejtohu tek un me MP,
    Pasi te kishe siguru Patch MobileInstallation ateher vendos ket file ne te njejtin vend ku bere rename “MobileInstallation.bak” pra /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework dhe jepi privilegjet me numrin 775 dhe fike Iphone.
    Tash Instalimin e Aplikacioneve ne Iphone mund ta besh ne mnyr normale permes Itunes, kuptohet qe edhe ato qe kushtojn ti i ke te gjitha free vetem gjej ato Programe/Lojra ne file .IPA (shiko ne torrent site gjen thuaj se krejt shopingun Itunes free)

Nese shfaqet ndonje penges lajmrohu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga autotune : 28-12-2008 mė 14:36

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Faleminderit cvcx

Kam 2.2 firmware por mesa duket eshte mire te perdoresh quickpwn me nje firmware me te hershme se 2.2 pasi e ngushton mundesine e nje zhbllokimi ne te ardhmen (mesa lexova ne net) sikur ta besh me kete kete te fundit. Nuk e di a egziston mundesia per te kryer downgread nga 2.2 nje nje firmware te meparshme.

Do e provoj pas pune, zhpresoj te mos e bllokoj krejt

flm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Mundesh ta kthesh ne qfardush versioni firmware dhe kuptohet qe edhe Quickpwn duhet ta kesh per te njejtin verzion nese prap fut jailbreak
    Nese arrin ta kryesh proceduren deri ne fund nuk besoj qe do kthehesh ne firmware te me hershme per shum arsye. Firmware 2.2 mban Iphone per 20 deri 30 minuta me shum batterin !!
    Iphone esht shum me stabil, lidhjen me wireless e ben me shpejt
    Disa aplikacione krijojn konflikte ose punojn me ngadal me firmware me verzione te vjetra
    Nuk di qte them tjeter, por edi qe iphone pa jailbreak esht shum i vetmuar

Zimo kam nje shok qe e ka bere jailbreak disa here (dmth te vetin dhe te te tjereve) dhe ja ka marre doren. Po i them te te tregoje sesi. Famtiresisht sapo eshte rregjistruar ne forumin tone dhe rrezik i bie te jete postimi i pare ketu

Mashtrusi Maska e kriku
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    9
    Pershjendetje te gjitheve..
    Une kam iPhone 2.1 Version te cilin e kam bere disa here Jailbreak. Ka shume menyra per ta bere Jailbreak. Menyra me e mire eshte perdorimi i QuickPwn e permendur nga CVCX. QuickPwn shkarkohet edhe per Windows XP/VISTA po ashtu dhe per MAC.
    Experienca ime me perdorimin e QuickPwn ka qene shume e shpejt dhe pa komplikime. Une kam Firmware 2.1 dhe nuk kisha nevoje aspak te beje asgje me teper se sa bente vete programi QuickPwn..DMTH shkurt cdo gje behet nga programi. Mbas si e ke bere 1 here jaibreak, edhe NQS e nderron firmware here tjeter nuk do kesh nevoje qe te perdoresh QuickPwn prap. Menyra me e mire eshte te shkarkosh nje firmware qe quhet iPhone1,2_2.1_5F136_Custom_Restore (ne rastin tim eshte 2.1).
    Tani qe te shkarkosh kete custom firmware e cila e ka gati jealbreak brenda ne iPhone, duhet te hapesh iTunes dhe ne kur te lexosh butonat RESTORE dhe UPDATE mbaj shtypur SHIFT dhe kliko RESTORE. Ky veprom do te hapi folderin ku ke ruajtur Custom Firmware, kliko ne te dhe kliko hape. Mbas ksaj nuk ke nevoje te besh gje tjeter se te tera veprimet jane auto. Ne 2.1 Verson nuk ke nevoje qe te fusesh asgje per te downloduar programe dhe lojra. Te gjitha jane gati per tu shkarkuar.

Faqja 6 prej 135 FillimFillim ... 456781656106 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •