Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 56
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk te la sistemi komunist (vetem 23 vjet e jo 50-te) e jo Shqiperia o kerriç. Ty turku te degjeneroi per 500 vjet, te veshi me citjane e poture, te rrasi tespihet ne dore e cajtoret si koncept, dembelizmin e parazitizmin, te atrofizoi trute e te beri gjytyrym (aq sa ka tipa si ty qe akoma se kane marre veten) dhe me thua mua te mirat qe ka na bere turku. Ytttt se te vjen per te vjelle qe toka mban mbi vete njerez si ty. Nejse, qe mos ta zgjas, Turqise thuaji babe e nane ne tjeter vend, madje edhe Sulltan Muratin beje axhe po jashte ketij forumi. Ketu kane vend vetem shqiptaret e ata qe e duan dhe e respektojne ate vend. Andartet si ty nuk bejne pjese ketu.
    ti munesh me pastru forumin prej muslimaneve,ama nuk asht e drejt,se kutu nuk jam vet po kam shum shok,si un ,krejt muslimanet ketu i kemi te njejtat menime,po dikush i thot troq e dikush me rrotlla,po ne fund jan te nji shije,lexoj te gjitha dhe e shef see kemi nji menim krejt muslimanet,por te shkrume ne forma te ndryshme.

Une skam asgje ndaj myslimaneve shqiptare. E kam ndaj ekstremistave, bashibozukeve dhe antishqiptareve te tipit tend.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Nuk eshte Islamofob por realist,ai nuk po gjykon ne baze te fese se tij por po gjykon argumentet qe ai besimtari ka perdoruar per te argumentuar gjenezen e shqiptareve.Tashi te bej nje pyetje une ty:A mund te jesh dhe besimtar mysliman por edhe te pranosh rrenjet e tua dhe historine tende krahas ate fetare???
    Jo ai nuk esht rrealist por esht mutist....a pse po te pelqen mendim dhe fyerjet qe po i behet islamit ti po thua rrealista ...turp gjithqka qe flitet keq per islamin ju thun rrealist .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Une skam asgje ndaj myslimaneve shqiptare. E kam ndaj ekstremistave, bashibozukeve dhe antishqiptareve te tipit tend.
    ne forum nuk po shoh naj (shqiptar musliman)sipas teje un i kam lexu krejt postimet dhe kundershtimet e vllazniv te mi musliman,krejt i kemi nji mendim per at qe ti i quanekstremisst antishqiptar,e na jemi te bashkum per muslimanizem.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga Pyka Lexo Postimin
    ne forum nuk po shoh naj (shqiptar musliman)sipas teje un i kam lexu krejt postimet dhe kundershtimet e vllazniv te mi musliman,krejt i kemi nji mendim per at qe ti i quanekstremisst antishqiptar,e na jemi te bashkum per muslimanizem.
    Po per Islam mirepo jo per shqiptari. Kombi shqiptar per ju eshte e dores se dyte.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pershendetje nga Adem Ramadani
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nga Adem Ramadani
    Kombi mbi të gjitha

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Njoni-ch, te paska ren ty shorti te diskutosh ne kete teme. Nese pranon nje sugjerim, nuk je per kete pune.
    Sepse nese deshiron me te vertete te besh nje diskutim te drejte dhe konstruktiv, atehere lexo artikullin, dhe aty ku te duket se autori ka thene ndonje gje te pasakte, shprehu.
    Nuk eshte serioze qe ju islamiket, kur diskutoni per nje artikull, ne vend qe te perqendroheni ne faktet apo te pavertetat e artikullin, nuk beni gje tjeter vetem personalizoni diskutimin.
    Dhe, do te ishte me e ndershme per ju, sikur te paraqiteshit ashtu siç jeni, joshqiptar, se sa te predikoni ne emer te te gjithe shqiptareve.
    Dikush me lart kritikoi faktin se ne artikull behet nje krahasim mes pushtuesit turk dhe atij italian. Por nuk shikoj pse duhet te bejme kritika te kota, aty nuk thuhet se italianet duhej te na pushtonin, sepse ata gjithmone pushtues ishin, por permedet fakti se si ky pushtues, perveç natyres se tij pushtuesi beri edhe gjera qe nje pushtues tjeter nuk i beri. Sikur osmanet te kishin bere ate qe bene italianet, sot Shqiperia do te kishte qyetet si Viena apo Parisi. Ju te gjithe duhet ta dini se qytetet e medha europiane u ndertuan qe nga shekulli 13-14 deri ne shekullin e 19. Po te shikoni ndertesat qe kane sot Roma, Milano, Parisi, Viena, Zagrebi, Praga, Budapest e shume qyetet te tjera, ato i perkasin periudhes kur ne Shqiperi ishte pushtuesi turk. Bile ne Shqiperi mund te gjejme shume ndertime te kohes se Romes antike, Butrinti, Dyrrahu, rruga Egnatia, dhe shume te tjera qe nuk me vine ne mend tani. Ndersa, ndertime te bera nga Turqia nuk gjen as edhe nje. Dhe te mendosh se Roma ishte ketu 2500 vjet me pare, ndersa Turqit deri 100 vjet me pare. Ky eshte thelbi i problemit.

Sa per artikullin te gjithe mund ta lexojne dhe te krijojne nje opinion.
    Per ato qe nuk e dijn , GERRARD73 esht vet Vladimir Brucaj , po ska gje , edhe per ket person shqiptaria fillon dhe mbaron te kryqi.

Hajt dhe pak histori , te periudhes ( por ti pasi qe je sllav ose flet gjuhen e tyre, dhe emrin sllav e ke VLADIMIR, smund ta theksosh DH-ne , prandaj e perndor LL-ne, tani se paku qenke mesu ta shkruash):

Vladimir Brucaj alias Gerrard 73 thot :
    Nga te gjitha periullat historike te shqiptareve, paradoksalisht, eshte periulla komuniste qe do te rezultonte si periulla me vendimtare ne deislamizimine shqiptareve.
    ==

Te fillojm me te dashurit e tu , romaket , Vatikani , Papa , Bizanti :

Në muajin shtator 1210 venecianët sheshuan edhe mosmarrëveshjet me kishën e Durrësit, duke vënë në krye të saj venecianin Manfred. Në marrëveshjen që nënshkroi me dukën Pietro Xian në shtator të vitit 1210, kryepeshkopi Manfred u betua se do t'i qëndronte besnik Republikës së Venedikut dhe se do të punonte që qytetarët si dhe bashkësia e Durrësit dhe e zonave përreth t'i bindeshin pushtetit venecian. ( bravo Manfredi , ne kemi tradit ne mbrojtjet e krishterimit , betohemi se do te jemi besnik te Venedikut, Amen, pra Kisha sqenka vetem institucion fetar, por edhe politik , ashtu sic esht edhe sot , dor e zgjatur e Vatikanit).

Vendosja e pushtetit të Nikesë në viset shqiptare nuk e përmirësoi gjendjen e tyre, përkundrazi, një administratë e rreptë ushtarake e civile u vendos në trevat shqiptare, përfshirë edhe Principatën e Arbrit, që kishte luajtur një rol vendimtar në suksesin e nikeasve. ( prap na tradhtuan , ne i ndihmojm te na pushtojn , ndersa ata ashper me ne)

Kapërcimi i shek. XII-XIII solli në Mbretërinë e Sicilisë një ndryshim të dinastisë sunduese....Henriku VI Hohenshtaufen që me ardhjen e tij në pushtet i shpalli hapur pretendimet e tij në bregun lindor të Adriatikut..... në mesin e dimrit të vitit 1257-1258 flota e Manfredit e komanduar nga admirali i tij, Filip Kinardi, zbarkoi në bregdetin shqiptar dhe pushtoi Durrësin, Vlorën, Spinaricën e Beratin.

Pikërisht në praninë e papës Klementit IV u nënshkrua në maj të vitit 1267 në Viterbo marrëveshja midis Karlit I Anzhu e perandorit të shfronëzuar latin të Konstandinopojës, Balduinit II, në bazë të së cilës ky i fundit ia kalonte të drejtat e tij në Lindje mbretit anzhuin. Marrëveshja në fjalë përcaktonte si fazë të parë të ndërmarrjes anzhuine zënien e një kryeure në bregdetin shqiptar, në zotërimet e ish-mbretit Manfred. ( Ja i pagabueshmi Pape , po nenshkruan marreveshje me perandora qe te okupojn trojet shqiptare , ose me then me mir behet fjal per ndryshim te okupatorit , se nen okupim kemi qen vazhdimisht , her nga Papa e her nga Bizanti )

Por regjimi i ri anzhuin nuk pati pasoja negative vetëm në planin politik. Anzhuinët vendosën në zotërimet e tyre një regjim të rreptë shfrytëzimi. Fonde të mëdha tokësore iu rrëmbyen pronarëve vendas, në radhë të parë kundërshtarëve të regjimit anzhuin, e u shpërndanë në të mirë të kurorës, të funksionarëve e feudalëve anzhuinë dhe të kishave, kuvendeve e manastireve katolike të themeluara me shumicë nga klerikët e huaj, të ardhur bashkë me anzhuinët e që përfaqësonin një mbështetje shoqërore e mjet diversioni ideologjik të tyre. ( merr tokat shqiptarve dhe jep kishes katolike, sa kisha jan te ketilla ne trojet shqiptare? pse kjo nuk permendet nga ju dhe ushtaret tjer te Papes)

Ndërkohë "bizantinët" e kishin kthyer Beratin në qendrën ku së bashku me fisnikët shqiptarë organizoheshin operacionet kundër kështjellave anzhuine. ( bizanti po ndihmon shqiptaret me shporr anzhuinet dhe me u fut vet).

Për më se një shekull peshkopatat shqiptare luftuan për t’u shkëputur nga varësia e Raguzës, duke hyrë në konflikt jo vetëm me këtë, por edhe me vetë Papatin. Papa Anastasi IV më 1153 e, pas tij, papa Aleksandri III më 1167 kaluan deri në masa ekstreme, duke shkarkuar nga funksionet peshkopët e Ulqinit, Tivarit, Drishtit e duke kërcënuar me të njëjtën masë edhe prelatët e tjerë, që refuzonin të njihnin si autoritet epror kryepeshkopin e Raguzës. ( A nuk ishim ne te pavarur? , si u be tani Papa prej andej detit te na tregon se cka duhet te bejm? kush duhet te jet peshkop e nen autoritetin e kujt duhet te jemi , shum ekstrem ky Papa i pagabueshem )

Mbledhini keto dhe nxjerrini ne facebook dhe ne cdo forum te mundshem , esht koha te mesohet dhe pjesa tjeter e historise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 16-06-2011 më 05:27
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    Nga Adem Ramadani
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Jo ai nuk esht rrealist por esht mutist....a pse po te pelqen mendim dhe fyerjet qe po i behet islamit ti po thua rrealista ...turp gjithqka qe flitet keq per islamin ju thun rrealist .
    Ju e kani kap gomarin brej bishti prandaj nuk i jepni dot,kshu eshte dhe puna e fese,keni kuptuar mbrapsht cdo gje
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •