Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 132
    Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    boll be me tej komunist ... paska ngele ti te nr tregosh pralla ,haj fejtja ni xhiro
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Muslimanet ndertojne xhami dhe krenohen me to. Po cfar do ndertoni ju te mjeret e papes qe kishat po ju kthehen ne banka e diskoteka e biles edhe ne xhamia,ku ndertohet xhami dmth ka besim islam e kjo tregon se shqiptaret ciles fe i perkasin. Cfar nuk keni te qarte?
    Perpara se te flase goja duhet te lexoje mendja. Ju mjerane qe keni llomotitur aty me vrap do beni mire te lexoni cdo rrjesht te shkrimit hapes te temes se ka shume te verteta aty dhe shume vend per te reflektuar. Autori nuk shan fene myslimane dhe as besimin ne te. Perkundrazi tregon respekt per cdo fe. Por ai flet si shqiptar qe do vendin e tij dhe shqetesimi qe ngre eshte shume real. Kush do lexon e meson. Kush nuk do, llomotit e ben gam gam me mendjen se sa me shume gjiriz te hedhesh aq me shume shtohet era.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Asnje vendim i prer nuk eshte marr,nuk dij pse po hargjoni kohe kot!
    Jemi aq shum te cuditshem sa as djalli nuk na bie ne fije!U qua aq shum pluhur per ndertimin e katedrales nga myslimanet,por ajo u ndertua,ne vetem sa u perqam mes vete,tani per nje xhami qe ende as nuk eshte aprovua bejm hata mes vete,pa asgje.Le te ndertojn a eshte mekat te ndertohet xhamia apo katedralja?Ato jane shtepi te zotit,e drejt e sejcilit eshte te mbaj besimin e vet,por pa fyerje te besimeve tjera!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Kosova ka problem ne arsim ndersa ju na derdellitni per xhami e katedrale.Te mesojne njerezit qe te shkruajne dhe te lexojne letersi shqipe,histori shqipe me pas kendojani kembanave dhe megafoneve per keto ndertesa.
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Shihja referencat njehere.
    I feel Kosovereign!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nga George Fred Williams:

Gjuha shqipe është aq e dallueshme nga gjuhët tjera të Europës sikurse është gjuha Kelte dhe Baske. Ata s’kanë literaturë veçse pak libra të priftërinjve katolikë; as alfabet të qëndrueshëm nuk kanë akoma. Në shkollat e pakta turqit nuk kanë lejuar që të mësohet gjuha e tyre dhe nuk janë shumë ata që dijnë me shkruajtur e me lexuar. Historia e Shqipërisë është një shënim i gjatë shkeljesh, plaçkitjesh dhe gjakderdhjesh. Këngët e tyre tregojnë, theksojnë, vetëm lufta e trimërira. Të gjitha shkeljet e Europës mizore e kanë përshirë këtë vend me zjarrm e shpatë.
    Mbasi vdiq heroi Gjergj Kastrioti që mbajti larg nga Shqipëria për 24 vjet ushtritë e sulltanit duke i zhdukur nga faqja e dheut njërën mbas tjetrës, otomanët mundën ta pushtojnë Shqipërinë dhe e mbajtën nën zgjedhë për më se 450 vjet. Përveç popullit të fushave, të cilët i ka vrarë më shumë zgjedha e robërisë, përgjithësisht Shqiptarët janë trima e luftetarë të fortë. Malësori nuk del kurrë prej shtëpisë së tij i pa armatosur, e deri bariu mban tufën e vet i armatosur deri në dhëmbë. Lufta ka qenë i vetmi besim i tyre; biles ata thonë: aty ku është shpata aty është besimi. Djali rritet pa farë edukate ose disipline përveç se përdorimit të armëve. Në ushtrinë turke ai mësoi se si me vjedhë e me grabitë; në shtëpinë dhe vendin e vet zyrtarët dhe tagrambledhësit e pengonin në kursimet,
    punimet dhe industritë. I rritur në një atmosferë dhune dhe vjedhje, edhe urija shpesh here e ka shtërnguar të fitojë rrojtjen e tij si të mundet, qofte edhe prej armikut që i ka shkelë në votër. Nuk duhet shikuar për çudi pse vjedhja që i bënin turqve quhesh patriotizëm i lartë. Pa dyshim këta malësorë janë të egër dhe të pamëshirshëm në mësymje ose në mbrojtje. Që këta kanë edhe zakone të këqija s’ka nevojë për vërtetim, porse janë rritur në një atmosferë pesimiste.
    Parimi i zhvleftësimit

Shqipëria ka plot gojëdhana të së kaluarës por turqit nuk lejonin gërmime, gjë që mund t’i sillte ndërmend këtij populli lulëzimin e parë. Mësimi i gjuhës Shqipe ishte krejt i ndaluar në çfardo shkolle. Sot nuk ka ndonje alfabet të caktuar, s’ka shtypshkronja që të shtypin gazeta dhe libra për këtë popull. Rregullat turke arrestonin dhe internonin ata të cilëve u gjenin qoftë edhe në postë libra të çdo lloji në gjuhën Shqipe. Gjuha e Shqiptarve duhej të heshte për hir të sunduesit. Që mos me u dhënë raste për bashkim për të kërkuar lirinë dhe të drejtat e tyre, turqit ndiznin dhe shtonin çdo ditë e më tepër armiqësinë në mes familjeve, lagjeve, katundeve dhe besimeve të ndryshme. Fanatizma dhe shpërblimet që merrnin kryetarët e vendit kanë qenë helmi më i fortë për të mëkëmbë çdo të keqe dhe kanë rënduar zgjedhën e kanë penguar përparimin. Djali katundar i lindur në Shqipëri u rrit krejt i paditur për arsye se Turqia lejoi të hapen shumë pak shkolla në gjuhën e saj, përveç atyre të huaja; kështu që mos të zgjohej mendja, shpresa dhe ambicja e të riut Shqiptar. Babai i shkretë, i mbytur në varfërinë e tij, mund t’i jepte djalit të vet vetëm një rrugë jashtë shtetit duke e dërguar në Stamboll ku medoemos do t’i përshtatej jetës ushtarake, do të gufosesh nën një uniformë me xhufka dhe do të ushqehesh nga kazani i mbretit. Megjithatë kurrë nuk e pa të arsyeshme sundimtari turk zgjimin e djalit Shqiptar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-09-2010
    Postime
    778
    o Agim Beluli qenke nje cop injoranti qe nuk e kupton se cpo ndodh, shko ore, meso gjuhen shqipe dhe per cilet shtete kemi nevoje -njehere pastaj merru me arabet e turqit-ose shko me mire ne turqi e rri aty shullahu ne plehrat e Stambollit

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Ne token e vete, komuniteti islamik apo cdo komunitet tjeter ne shqiperi e kosove ka te drejte te ngreje cte doje, pa dhene llogari ndaj nesh. Nese disave nuk u pejlejne xhamite, keto jane punet e tyre, aspak tonat. Kultura e vertete perendimorja, jo krishtero-fashizmi qe po kaplon kontinentin sot, ehste respekti i plote per pronen e tjetrit. Pike.
    Kantonizimi i hapësirës shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Ne token e vete, komuniteti islamik apo cdo komunitet tjeter ne shqiperi e kosove ka te drejte te ngreje cte doje, pa dhene llogari ndaj nesh. Nese disave nuk u pejlejne xhamite, keto jane punet e tyre, aspak tonat. Kultura e vertete perendimorja, jo krishtero-fashizmi qe po kaplon kontinentin sot, ehste respekti i plote per pronen e tjetrit. Pike.
    Për cfarë Krishtero-fashizëm e ke llafin se po më habit. Ti jeton në Evropë, Egjipt apo ku ?
    Evropa i ka hapur dyert tashmë, prandaj dhe Shqipëria gjendet në at deregje, sepse ka humbur dhe kuptimi gjeopolitik i atij vendi, ose një nga kuptimet që ka patur. Pamvarësisht fesë, shqiptarët janë popull me vlera perëndimore.
    Krishtërimi në Evropë ka vdekur me kohë tashmë. Eshtë vetëm nocion kulturor dhe asgjë më tepër.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Darius- flm per keshillen,heren tjeter do lexojm tani do shkruajme
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    ke quani integrim ju vetmohimin

Kombi shqiptar duhet ta dij qe ne Shqiperi dhe Kosov dhe ne trevat e tyre qe i jan dhen fqinjeve me pa te drejt faktori myslyman esht shumic

se na qenka ni shqiptar katolik ashtu si ni gjerma spanjoll apo italian duhet te jen ashtu dhe te tjeret apo se na qenka nje shqiptar ortodoks si greket dhe serbet duhet te jen dhe te tjeret qe te quhemi europjan.

Qe te integrohmei duhet qe ne te jemi te vetdijshem per vlerat tona dhe te tjeret te na pranojn ashtu si jemi
    Per ndryshe integrimi nuk esht dicka qe na shkon ne si komb per shtat dhe dh*te mu ne integrim

Ne shqiptaret per bashkjetes fetare duhet tu japim mesim atyre te civilizuarve e jo ti lejojm qe te na percajn

ajt me shendet patriota dhe ndajini gjerat kombi per te gjith dhe feja per secilin prej tyre

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •