Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Mbase mund të jetë gabim teknik. Këto certifikata duhet sa më shpejt të hiqen nga përdorimi. Me këto certifikata iu mohuaka njeriut gjëja më elementare: përkatësia kombëtare. Kjo është fyerje.

Sa di unë në Shqipëri ka këto minoritete: malazez, serbë, goranë, maqedonë, grekë, romë ( nuk e di atje a janë të ndarë si në Kosovë: romë, ashkalinj e egjiptianë ).

Le të jetojë secili me përkatësinë kombëtare! Mos t'i mohohet askujt kjo e drejtë.
    Pershendetje Projektues, te pergezoj per njohurite e tua ne drejtim te minoriteteve te Shqiperise. Na sill ketu edhe ndonje statistike psh per minoritetet e Greqise.
    Hajduti thote kapeni hajdutin..( nga nje fjale e urte) . Keshtu ben dhe greku
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cdo shtet i botes, ka te drejten dhe gjen kohen te beje prononcime per ate qe ngjet ne vende te tjera, sidomos ne vendet fqinje, kur ky shtet prek interesat e te drejtat e minoritetit te tyre ne vend. Shteti grek nuk reagon se e mori malli per problemet e Shqiperise, por sepse minoriteti grek ne vend preket nga ky ligj. Keto certifikata minoritaret i kane perdorur dhe perdorin per ti provuar konsullatave dhe ambasades greke qe i perkasin minoritetit grek, dhe ishte menyra se si pajiseshin me viza per Greqi.

Ashtu sic ka te drejten Shqiperia te komentoje ligjet qe dalin ne Greqi dhe prekin interesat e shtetasve shqiptare qe jetojne e punojne ne ate vend, ashtu ka edhe Greqia te prononcohet per ceshtje qe prekin interesat e minoritetit grek ne vend.

Albo
    Jo tamam, jo në botën globale të paktën ku punohet në një "framework" të caktuar. Psh, sipas kushtetutës Amerikane sulmi në Libi i forcave Amerikane është antikushtetues, mirëpo ja që ja urdhëroi OKB-ja ndërhyrjen që si një organizatë supranacionale teorikisht mund të përdoret argumenti ligjor se është mbi edhe kushtetutën Amerikane. Sigurisht ky rast nuk mund të krahasohet me atë Grek, ku ata ndodhen tërësisht në "frameworkun" e ligjeve Europiane. Ka disa probleme me deklaratën Greke sic thashë. Ky shtet nuk duhet të guxoj të provokoj më Shqipërinë se do e ndaloj të futet në Europë, kur Shqipëria sot për sot është populli me përqindjen më të lartë të popullit që do të jetë pjesë në Europë. Kjo përqindje ja kalon dhe popujve ekzistues të Europës. Nga ana tjetër Greqia dhe Kroacia, por sidomos Greqia është populli që jo vec nga ana qytetare por dhe nga ana politike kanë rreth 1 vit, qysh kur u krijuan problemet ekonomike që duan të dalin dhe të rifusin dhraminë, të shpallin falimentim e të fusin botën në kushedi sa halle me një lëvizje të poshtër anti-integruese dhe anti-Europiane. Se si vajti ky shtet, që kishte në dorë gjithë financat e Europës Juglindore nga një "yll" i Europës në një "greek tragedy" pa fund, kjo është dicka që e tejkalon këtë temë. Por moralisht, politikisht, ekonomikisht etj etj Greqia nuk ka më asnjë lloj autoriteti ti bie të njëjtës qimone se do na bllokoj futjen në Europë. Pra Greqia është anti-rrjedhë përsa i përket kohërave kur ndodhemi dhe po tregohet një shtet rrebel me lloj lloj problemesh.

Përsa i përket ID-ve, këto janë ID shtetërore që përdoren po u kape në rrugë nga policia, kur të tërheqësh lekët nga banka, apo ndonjë certifikatë, aplikim pune etj. Amerika një herë nuk e ka këtë gjë në ID, e ka vec në pashaportë.

Gjithashtu, këto karta kushedi sa herë të tjera do bëhen, dhe Greku mund të ketë një farë të drejte të flasë, vetëm kur shqiptari të udhëtoj si Italiani, pra kur ky dokument të përdoret dhe si dokument udhëtimi. Në të kundërt, këto janë cështje të brëndshme shqiptare. Minoriteti dihet ku ndodhet dhe madje ka dhe karta që ja ka ofruar Greqia për ti dalluar.

Tonet e përdorura, dhe e theksoj sidomos kur i referohet aspiratave Shqiptare në Europë janë pavënd. Europa deri tani nuk është ankuar për këtë gjë. Rrjedhimisht Greqia të shohë punët e veta.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Nga aspekti politik, nenpunesi i ministrise se jashtme greke ka te drejte: ky eshte nje vendim politik dhe jo nje vendim ne princip. Kreu i qeverise Berisha nuk po ben ate qe eshte e drejte sipas ligjeve te atij vendi dhe ne princip, por po zgjedh qe t'i nenshtrohet presionit te nacionalisteve te rruges shqiptare.

Albo
    Ne aspektin politik ky loloja grek ben mire te shohe punet e veta se tonat i rregullojme vete.
    Ne certifikatat e reja greke(taftotita) eshte hequr perkatesia fetare...... edhe kjo a nuk eshte nje shkelje e te drejtave nga ana e qeverise greke?
    Dmth ti Albo thua se duhet ti nenshtrohemi Greqise dhe nacionalisteve si puna jote ?

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Hiqet kombësia nga certifikatat

Ministria e Brendshme shqiptare prej pak ditësh ka ndryshuar modelin e certifikatave për shtetasit e vet.

Sasia e certifikatave te prodhuara se fundmi dhe të shpërndara në zyrat e gjendjeve civile në të gjithë vendin nuk kanë më të shkruar kombësine, sic ishte në certifikatat e meparshme. Qe nga e hena qytetarët janë ndeshur me kete ndryshim madje duke shkaktuar edhe probleme.

Sipas zyrave te gjendjes civile shtetasit qe mbajne kombesine greke kerkojne qe ajo te specifikohet ne certifikate. Burime nga Ministria e Brendshme, te pyetur ne lidhje me kete model te ri te certifikates, shprehen se nuk eshte e nevojshme percaktimi i kombesise ne certifikatat, perdorimi i te cilave eshte i destinuar brenda vendit. Nderkohe, jane shfaqur edhe reagimet e para nga sherbimet konsullore greke.

Te pakten ne qytetin e Gjirokastres, ne konsullaten greke nuk po pranohen certifikatat e reja ku nuk percaktohet kombesia. Sipas qytetareve, zyrtaret greke kane thene se certifikatat e reja nuk jane miratuar nga Ministria e Jashtme greke. Menjehere pas ketij refuzimi ka reaguar organizata OMONIA, me nje deklarate per shtyp sipas se sicels modeli i ri i certifikatave eshte shkelje e te drejtave te njeriut, ndaj kerkon nga shteti shqiptar korrigjimin e menjehershem te tyre.
    Shume gabim.Kombesia shqiptare ne certifikate gjithmone duhet pasi jep statusin e qytetarise se individit.Kombesia shqiptare konfirmon qytetarine shqiptare te individit,pamvarsisht nese do perdoret brenda apo jashte vendit.
    E cfare te drejtash te njeriut jane shkelur sipas grekut,te drejtat e minoritetit grek ne shqiperi besoj,qe sipas tyre duhet te vihet shtetesia greke per cdo minoritar.qe merr certifikate.
    Greku te shikoje punet e veta dhe te mos fuse hundet aty ku nuk i takon.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-12-2010
    Postime
    378
    Patjetèr qè nè veprimet qè ndèrmerr njè individ apo shtet duhet tè niset nga pèrvoja dhe shembujt;
    Ne rastin e qeverise shqiptare ajo ka bere hapin e duhur duke marre si shembull SHBA, shtetin mik nè hallin tonè, me demokratik dhe mè modern ne bote, pèrkundèr Greqisè e cila po ushtron njè politikè aspak dashamirèse, me presione e pretendime absurde. Pèr mè tepèr kur pretendimet e saj ajo nuk i njeh as minimalisht nè territorin e legjislacionin e vet. Praorientimi kuptohet lehtè se nga anon; nga botèkuptimi modern demokratik dhe jo nga njè i tillè i atrofizuar me qèllime shoviniste.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Ne aspektin politik ky loloja grek ben mire te shohe punet e veta se tonat i rregullojme vete.
    Ne certifikatat e reja greke(taftotita) eshte hequr perkatesia fetare...... edhe kjo a nuk eshte nje shkelje e te drejtave nga ana e qeverise greke?
    Dmth ti Albo thua se duhet ti nenshtrohemi Greqise dhe nacionalisteve si puna jote ?
    Se cfare ben Greqia e shteti grek, eshte pune e tyre. Nuk po diskutojme problemet e Greqise ne kete teme, po diskutojme se si cdo shtetas shqiptar, qe do te pajiset me kete certifikaten e re, nuk do te kete ne certifikate kombesine e tij.

Me sa duket, per ty eshte e pranueshme qe certifikata qe do te marresh ne shtet, te mos permbaje kombesine tende. Per mua nuk eshte aspak e pranueshme, une e dua certifikaten te tregoje kombesine time.

Ne rastin e qeverise shqiptare ajo ka bere hapin e duhur duke marre si shembull SHBA, shtetin mik nè hallin tonè, me demokratik dhe mè modern ne bote, pèrkundèr Greqisè e cila po ushtron njè politikè aspak dashamirèse, me presione e pretendime absurde. Pèr mè tepèr kur pretendimet e saj ajo nuk i njeh as minimalisht nè territorin e legjislacionin e vet. Praorientimi kuptohet lehtè se nga anon; nga botèkuptimi modern demokratik dhe jo nga njè i tillè i atrofizuar me qèllime shoviniste.
    Te gjitha leternjoftimet qe shteti amerikan jep, permbajne kombesine. Qe nga green-card per emigrante qe jane ne proces natyralizimi, edhe per te gjithe shtetasit qe pajisen me pashaporta e mund te kene lindur ne kete vend.

Per amerikanet, kombesia ne keto certifikata dhe leternjoftime eshte mese e nevojshme, pasi duke qene nje popull emigrantesh, kombesia i jep informacionin administrates amerikane ne lidhje me vendin e origjines se shtetasit, prej nga ka hyre ne Amerike.

Dhe jo vetem kaq, por edhe censusi qe mbahet cdo 10 vjet, permban pika ne formular ne lidhje me racen dhe kombesine e pjesetareve te familjes.

Albo

Hiqet kombësia nga certifikatat

Ministria e Brendshme shqiptare prej pak ditësh ka ndryshuar modelin e certifikatave për shtetasit e vet.

Sasia e certifikatave te prodhuara se fundmi dhe të shpërndara në zyrat e gjendjeve civile në të gjithë vendin nuk kanë më të shkruar kombësine, sic ishte në certifikatat e meparshme.

Vendim per tu pershendetur. Mjaft më me lojrat e kombesise.

Athina reagon për çertifikatat
    03/06/2011 00:00

Zëdhënësi Delavekuras, kërkoi nisjen e dialogut me përfaqësuesit e minorietetit grek në lidhje me këtë cështje.
    Nuk e vendos minoriteti grek sesi duhen bere ligjet e rregullat ne Shqiperi dhe as Athina zyrtare e jo zyrtare.

“Cështja e cërtifikatave me ndryshimin e kombësisë, e përdorur ndër vite në vendin fqinj, në kombinim me shtyrjen e regjistrimit të popullsisë, na bën të dyshojmë se qarqe të caktuara ekstremiste po i imponojnë qeverisë politika aspak largpamëse. Ne besojmë që këto qarqe nuk duan të ketë një regjistrim të saktë të minoriteteve në Shqipëri”, thotë zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme greke duke i bërë thirrje qeverisë shqiptare të fillojë dialogun serioz dhe të sinqertë me përfaqësuesit e minoriteteve.
    Normal qe do fusin hundet menjehere keta. I ka prekur tamam ne thember. Po na tregoka dhe qarqe ekstremiste pinxhoja. Edhe po na kercenoka me EU. Le te shohin hallin qe i ka zene me EU-ne dhe mos merren me Shqiperine se punet tona dime ti rregullojme vete e jemi vete zot ne vendin tone. Greke te ndyre, as lekure e as avaz nuk kane per te ndryshuar ndonjehere. Hajde mos i urre keta kerma.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Më kujtohet që para disa vitesh grekët këmbëngulnin brenda BE-së për të mbajtur të shënuar besimin fetar në dokumentet e tyre. Kujtonin se po i përkëdhelnin prapë në Europë. Erdhi puna që nuk çau kokën njeri për qarjet e grekëve përkundrazi, ua shkulën me zor hollandezët. Të shkretët, futën menjëherë bishtin mes këmbëve dhe e zhdukën ortodoksinë e thekur nga pashaportat para se të kërkonin kredinë e radhës.

Uroj që shteti ynë të rezistojë edhe nja 2 muaj (medet çfarë urimi), sepse gjithsesi katastrofa financiare greke është mjaft pranë. Nuk e di me ç'do arrijnë të kërcënojnë pastaj.
    Prektora

Se pari, Ministria e Brendshme eshte ne kundravajtje duke ndryshuar certifikatat, qe jane perpiluar ne baze te nje ligji te dale ne Kuvendin e Shqiperise. Nuk mund te ndertohet shtet, me njerez qe per motive nga me te ndryshmet, ndryshojne certifikatat sic u do qejfi. Certifikatat ndryshojne vetem atehere kur ndryshon ligji ne Kuvend.

Se dyti, justifikime si "e ndryshuam pasi certifikatat perdoren vetem brenda vendit dhe ne vend nuk duhet kombesia", eshte justifikimi me idiotesk qe nje nenpunes i shtetit mund te beje. Kjo bie ne kundershtim me lirite kushtetuese te shtetasve minoritare, qe ose nuk kane lindur ne Shqiperi, ose nuk kane kombesi shqiptare. Por aspekti me qesharak, eshte mentaliteti i nenkuptuar i nje deklarate te tille: Te gjithe ata qe banojne e jetojne ne Shqiperi jane shtetas me kombesi shqiptare! Rikthim ne mentalitetin e epokes komuniste, ku minoriteteteve u jepnim kombesine shqiptare me nje rene te lapsit te Partise e Shokut Enver!

Nga aspekti politik, nenpunesi i ministrise se jashtme greke ka te drejte: ky eshte nje vendim politik dhe jo nje vendim ne princip. Kreu i qeverise Berisha nuk po ben ate qe eshte e drejte sipas ligjeve te atij vendi dhe ne princip, por po zgjedh qe t'i nenshtrohet presionit te nacionalisteve te rruges shqiptare.

Albo
    albo,
    po te te kujtoj qe vete greqia nuk njeh asnje kombesi tjeter ne territorin e saj,
    sa per sqarim njeh vetem minoritete fetare , por jo etnike,
    pra te gjithe jane greke ne kombesi por thjesht ndryshojne pikpamjet fetare te disave,
    nderkohe qe ne greqi ka te pakten : vllahe, arvanitas, turq, sllavomaqedone, rom e mbase edhe te tjere.
    kur nuk e zbaton dicka vete , atehere pse ua kerkon te tjereve qe t'a bejne kete/
    a nuk eshte nje konkluzion i drejte ky?
    pershendetje!
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    “Kombësia”, Dule: Do apelojmë në Strasburg

KORÇE- Kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule gjatë një takimi me mbështetës të partisë së tij në Korçë deklaroi se vendimi për heqjen e termit “kombësi” nga Gjykata Kushtetuese do të apelohet në Gjykatën e Strasburgut.

Sipas Dules, ky vendimi i Kushtetuese është marrë në kundërshtim të plotë me Kushtetutën.

Ai tha se po synohet tkurrje e minoriteteve në Shqipëri. Dule kritikoi edhe njëherë procesin e censusit, për të cilin tha se ka munguar e drejta për të vetëdeklaruar të dhënat personale.

http://www.panorama.com.al/lajmi-i-f...-ne-strasburg/
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •