Close

Rezultati i Sondazhit: Censusi: Cila ishte përshtypja juaj e pjesmarrjes në census?

Votues
63. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Pozitive

30 47.62%
  • Negative

17 26.98%
  • Indiferent

16 25.40%
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Censusi: Cila ishte përshtypja juaj e pjesmarrjes në census?

Duke filluar nga 1 tetori 2011, pak dite me pare, per here te pare ne historine moderne te shtetit shqiptar, shteti shqiptar ndermerr nje inisiative qe te regjistroje popullsine e vete. Kjo eshte nje nisme e vecante ne Shqiperi, pasi historikisht ne Shqiperi jane bere regjistrime popullsie, por asnjehere keto regjistrime nuk kane qene demokratike: nuk u pyet cdo familje e qytetar i atij vendi qe t'i japi pergjigje vete me gojen e vete pyetjeve, por u bazuan ose ne numrat e komuniteteve fetare te kohes, ose ne numrat qe prodhonte vete Partia e Punes se Shqiperise, ashtu sic e diktonte politika dhe propaganda e saj.

Eshte bere shume zhurme per kete inisiative te vonuar te shtetit shqiptar, eshte bere shume debat ne lidhje me censusin. Por te gjitha keto kane marre tashme fund dhe procesi eshte ne fazen e tij te permbushjes: te derguarit e administrates publike shteterore ne cdo qytet e fshat te vendit po trokasin dere me dere me nje formular qe permban nje liste pyetjesh te ndryshme, qe cdo qytetar eshte i lire t'iu pergjigjet vete, ose te absternoje qe t'iu pergjigjet pyetjeve te caktuara.

E hapa kete teme per te vjele pershtypjet e te gjithe anetareve teane ne forum qe jetoj ne Shqiperi dhe qe kane marre pjese ne kete proces. Jeni te lutur t'iu pergjigjeni pyetjeve te meposhtme:

- A moret pjese ne census dhe cila ishte procesi qe ju ndoqet?
    - A e mbushet formularin e censusit me doren tuaj apo personi i administrates mbante shenim pergjigjet qe ju u jepnit me goje pyetjeve?
    - Sa kohe zgjati ky proces?
    - A iu pergjigjet te gjitha pyetjeve te censusit? Nese kish pyetje te vecanta qe zgjodhet te mos pergjigjeni, cilat ishin keto?
    - Regjistrimi u be ne rang personal apo familjar?
    - A mendoni se procesi ishte demokratik dhe transparent?
    - A mendoni se ky census ishte dicka e re e pozitive apo dicka e panevojshme?

Si ne cdo sondazh, secili eshte i lire te votoje dhe japi pershpyetjet e tij duke iu dhene pergjigje pyetjeve me siper ne nje postim. Nuk ka nevoje te replikoni mendimin e njeri-tjetrit, secili ka mendimin e tij, por jeni te lire te lexoni ne heshtje pershtypjet e anetareve te ndryshem.

Albo

P.S Komentet e replikat do te fshihen. Nje anetar - Nje vote - Nje postim.

2. #-8
    Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Te dilen, shyqyr e kisha dite pushimi, sa po me zinte gjumi... isha ke ai momenti qe edhe 2-3 sekonda, edhe smerr vesh me gje, kur i bie dikush deres. bej cbej, shkoj e i hap deren. Kur me del perpara nje djale, diku ke te 20, i pa rruajtur me nje bllok ne dore.
    Gjeja e pare qe me shkoi ne mendje ishte nje pjese nga libri i Puzo, ku njerezit paguanin te parin e lagjes, qe ai ti kishte nen mbrojtje. Edhe tani imagjinata ime buze gjumit me solli simendim qe ky tipi kishte ardhur te mbushte listat edhe te merrte pagesen e rralles. Kur me tha qe ishte nga Censusi,te them te drejten u lehtesova, te pakten, sdo paguaja ndonje para...

Nejse, si fillim fillova muhabetin ke dera, por kur pashe sa pak pyetje kishte formulari, e ftova ate tipin brenda, duka share e nemur nen dhembe Censusin, qe ne ate ore te dites, ne vend qe te me sillinin ndonje studente te parfumosur e te palestruar, me sollen nje tip te palare. Perfundimi: Me pyeti. Iu pergjigja. Iku. Fjeta.

Duke iu permbajtur temes tani:
    - A moret pjese ne census dhe cila ishte procesi qe ju ndoqet? Mora pjese. Pyetja e dyte e ke pergjijen meposhte..
    - A e mbushet formularin e censusit me doren tuaj apo personi i administrates mbante shenim pergjigjet qe ju u jepnit me goje pyetjeve? Une fola, ai tipi shkruajti. Normalisht e kontrollova ca shkruajti, se sdoja qe emri nga Gjergj te me dilte Jorgo.
    - Sa kohe zgjati ky proces? Diku ke 10-15 minuta.
    - A iu pergjigjet te gjitha pyetjeve te censusit? Nese kish pyetje te vecanta qe zgjodhet te mos pergjigjeni, cilat ishin keto? PO iu pergjigja te gjithave, edhe pse e kisha me dy mendje ke kombesia edhe feja. Nje pyetje me idote se tjetra.
    - Regjistrimi u be ne rang personal apo familjar? Hmmm, te dyja?
    - A mendoni se procesi ishte demokratik dhe transparent? Une citova,ai personi shkruajti. Nuk mund te them ne ishte demokratik apo jo, pasi nuk kam sesi te provoj qe ato cfare une shkruajta do jene te vlefshme, apo nuk do te ndryshohen. Fundja fundit... nuk firmosa gjekundi, pervecese tregova nje mjet identifikimi nuk beme ndonje kontroll tjeter, ne isha Xhemali, apo ne isha Xhelali qe fliste ne emer te Xhemalit... Pra, heret per te folur per ket.
    - A mendoni se ky census ishte dicka e re e pozitive apo dicka e panevojshme? Tani, e panevojshem nuk mund te quhet, pasi duhet ditur deri diku se sa eshte numri i popullsise, % e filan dhe % e fistek gjeje. Por jo te pergjigjem une aty, "sa piruna perdor", "sa banjo kam", "sa here shkoj ne banjo", "A jam i kenqur nga pefundimi i aktikvitetit ne banjo?". pra ca pyetje, nuk duhen bere. Deri diku I nevojshem, Deri diku i panevojshem. Ndersa per pozitivitetin... kjo do te shihet kur te dali perfundimi, sa veta i kane shtuar emrit nje "is", "os" ose ndonje prapashtese tjeter greke,nekembim te nje muaj rroge..
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

3. #-7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    - A moret pjese ne census dhe cila ishte procesi qe ju ndoqet? - nuk mora pasi isha ne pune dhe anketuesi pertonte te vinte prape ose ne fundjave dhe keshtu vellai plotesoi regjistrimin per mua (dhe te gjithe)
    - A e mbushet formularin e censusit me doren tuaj apo personi i administrates mbante shenim pergjigjet qe ju u jepnit me goje pyetjeve? - vellai me tha qe e ka plotesuar vete
    - Sa kohe zgjati ky proces? - se di, ndoshta 30 min (kuptohet dhe nje cike muhabet e kane bere)
    - A iu pergjigjet te gjitha pyetjeve te censusit? Nese kish pyetje te vecanta qe zgjodhet te mos pergjigjeni, cilat ishin keto? - i eshte pergjigjur te gjithe pyetjeve, por c'ti besh vellait tim, nuk ma plotesoi deshiren qe te vetdeklarohesha Amerikane, meqe ishte me vetdeklarim
    - Regjistrimi u be ne rang personal apo familjar? - ne rang personal, nje pyetesor per cdo person te familjes
    - A mendoni se procesi ishte demokratik dhe transparent? - c'te them, procesi mire eshte teorikisht po anketuesit jam e sigurte qe nuk e bejne sic duhet punen, duke hequr ato qe bejne qellimisht hile (si psh plotesojne vet formularin dhe lene bosh kutine e etnise dhe fese, kete e kam me te degjuar)
    - A mendoni se ky census ishte dicka e re e pozitive apo dicka e panevojshme? - shume pozitive, pervec pikes se vetdeklarimit te etnise
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

4. #-6
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Ne pergjithsi c'do gje shkoi me korrektesine me te larte. Anketuesit erdhen dite te djele dhe une sapo isha zgjuar nga gjumi, sigurisht me xhentilesen me te madhe me priten qe te rregullohesha pakes

Proces goxha pozitiv.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

5. #-5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-01-2011
    Postime
    3
    Sigurisht qe nuk ka asnje gje te keqe apo te dyshimte dhe besoj qe regjistrimi i popullesise ,eshte nje gje e domosdoshme. Kushdo duhet te dije se sa shqiptar jetojne brenda territorit te vendit te vet dhe sa marrin pjese ne kete regjistrim ,si bejne deklarimet e tedhenave apo te tjera si keto.
    Si te gjithe edhe une e bera deklarimin tim persa i perket censusit , duke deklaruar kombesine shqiptare dhe fene orthodhokse se ciles i perkas dhe ku asnjeri besoj qe nuk duhet te nguroje qe ti shpreje asaj te ciles i perket si races , kombesise apo fese. Dihet qe Shqiperia eshte nje vend ,ku te tre fete bashkjetojne prej vitesh me njera tjetren ne harmonine me te mire te mundeshme , qe kushdo do ta kishte zili dhe per kete me vjen shume keq , sepse disa qarqe apo rryma po mundohen ta kanalizojne kete proces te domosdoshem dhe delikat sipas oreksit dhe interesave te tyre.Dua te ndalem pak tek ky moment per ta komentuar ,sepse nje pjese e shikon regjistrimin ne baze feje , si nje manipulim dhe kane frike te deklarojne , p.sh nese une bera deklarimin e fese orthodhokse te ciles i perkas nuk do te thote qe jam grek , apo e kunderta nje qe i perket fese myslymane nuk do te thote qe eshte ekstremist islamik . Prandaj mendoj qe ne kete pike kushdo duhet te tregoje civilizim dhe qytetari dhe te mos arrije te manipulohet , nga elemente qe apo njerez te caktuar qe nuk ju intereson kjo bashkejetese dhe harmoni nder fetare qe egziston ketu ne Shqiperi

6. #-4
    mikja dhe armikja Maska e lediris
    Anëtarësuar
    04-02-2009
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    23
    Pershendetje!
    Regjistrimi me qesharak duhet te me kete ndodhur mua,te nderuar miq....me regjistruan pa qene une fare prezent dhe te them te drejten une ende nuk e di cfare thuhet ne ate flete per mua dhe femijet e mi...proces qesharak,edhe pse ndoshta nuk kam te drejte ta pergjithesoj,por gjithesecili niset nga vetja per te dhene pershtypjet dhe une nuk e di sa-ve si une u ka ndodhur e njejta gje...

7. #-3
    ***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Une kam nje propozim qe pyetjes mbi kombesine ti nxirret idiotlleku qe e karakterizon dhe europa ta kuptoj se si eshte zhvilluar censusi ne shqiperi. Thuhet qe njerezit duhet te shprehin kombesine ashtu si ndihen (ska rendesi ke gje te dokumentuar apo ajo). Shume mire atehere; nqs ju vijne anketuesit per kombesine jepni pergjigje qesharake: psh: Kinez, Nigeria, Indian, Kongolez, Xhamaikan, somalez etc qe kur te dalin rezultatet te kuptohet qe censusi nuk eshte i vlefshem pasi te dhenat nuk jane reale.
    Moderator, e di vet ti...

8. #-2
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2010
    Postime
    40
    Po per shtetasit shqiptare qe gjendeshin jasht kufinjve te shqiperise, cfare u vendos?
    Me cfare kriteresh u regjistruan?

9. #-1

Ende nuk ka asnjë rezultat përfundimtar, sepse priten gjithashtu edhe verifikim mbi saktësinë e tij, pra si duket me gjasa do vijnë edhe një herë shpi më shpi, për të konfirmuar nëse të dhënat që kemi dhënë - janë ato.
    Por mesa dëgjova, minoritetet kishin dalë kundra rezultateve të Çensusit (nuk e di se nga i kanë marrë rezultatet këta) duke thënë që nuk i njohin rezultatet (sindromi Rama)
    Pra nëse minoritetet kanë dalë tani kundra, ndoshta parashikimet dhe investimet e tyre, kanë dalë huq, mbase dhe mund të kemi një rezultat pozitiv që nuk e kemi pritur për vendin tonë...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •