Ky akoma se ka kap filmin. Qeke i cuditshem ti![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
nuk e marr vesh gjithe kete debat kot mbi hebrenjte ortodoks.
ata nuk kane asnje lidhje me ortodokset e krishtere. fjala ortodoks perdoret ne shume fusha pervec asaj fetare.
hebrenjte ortodokse ne pergjethsi jane tradicionaliste (duke filluar qe nga veshja).
ata qe nuk kane pranuar reformat fetare. kaq.
jane afro 1/4 e hebrenjve ne bote.
Vasudhaiva Kutumbakam
Orthodox perdoret per "tradicionale", sic perdoret ne anglisht edhe unorthodox si "jotradicionale" apo jo e zakonshme.
Eshte e vertete qe jane disa rabine qe dalin kunder, por te mendosh jeten qe bejne keto rabine personalisht me lindin ca dyshime. Rabinet ne izrael jetojne me leket e shtetit (ose me mire te them me leket e popullit), pasi vete nuk punojne, por rrine tere diten ne sinagoga duke mesuar, duke u lutur apo duke dhene mesime te Torah-s.
Si mund te quhet krijimi i shtetit te izraelit si kunder besimit te tyre, kur ato ne librin e shenjt e kane te shkruar qe Zoti i ka premtuar ri'atdhesim, qe do vij dita kur te mblidhen ne nje toke, e ashtuquajtura toke e shenjte? Atehere toka e tyre duhet te ekzistoje....
Ndaj, kur para ca kohesh degjova nje interviste te nje rabini me lindi pyetja: c'ne keto qe dalin me te tilla shprehje e te tilla pikeveshtrime??
Ajo qe une kam kuptuar nga keto rabine, eshte qe, jane kundra "sjelljes" se shtetit te izraelit.... dmth, ato nisen me idene qe ne jemi kunder dhunes, qe jemi kunder vdekjes se njerezve te pafajshem etj etj duke pranuar normalisht ekzistencen e feve te tjera, e duke mbajtur fene e tyre. Te ishin kunder fese hebreje nuk ma do mendja qe do mbanin mjekren, favoritet e gjata, apo te vishten edhe ne pike te vapes me kostume e me kapele.
Ndersa, persa i perket letres se krye rabinit,mendoj qe kishte te bente me faktin qe e dinin c'do i priste (sic e the edhe ti, po i shohim rezultatet).... po ve edhe nje video qe kam pare kohet e fundit ne lidhje me pozicionin e izraelit, faktin qe eshte i rrethuar nga shtete qe nuk e pranojne dot ekzistencen e izraelit...
La vita non si spiega, si VIVE!
Ok-ej, pasi ju jeni shefat ju keni te " drejt"
Leximi eshte i mire ..
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
fiks ky eshte kyci i problemit.
ka qene Zoti (apo "Z_ti" sic e shkruajne shumica e hebrenjve ortodokse, sepse e kane te ndaluar ta shkruajne fjalen ZOT) qe i ka ndeshkuar te jetojne ne "mergim" dhe ata e kane rreptesisht te ndaluar te kthehen me forcat e tyre ne ate te ashtuauqjtur toke te shenjte. ata thone qe duhet te jete Zoti ai qe do i ktheje ne toke te shenjte e jo ONU.
kjo eshte pikpamja e hebrenjve ortodoks dhe arsyeja sepse e shohin krijimin e shtetit te izraelit nga ONU, si dicka kunder besimit te tyre. "ONU dhe fuqite perendimore qe projektuan krijimin e izraelit dhe kthimin e hebrenjve nga mbare bota nuk jane Zoti" - thone ata.
sa realiste mund te jete kjo pikepamje, nuk po e komentoj fare, por ama kjo eshte![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Keto kerkojne qe te dali nje Mosč tjeter, qe ti largoj nga "egjipti" e te hapi detin me nje shkop e ti thote: kjo eshte toka juajMe mire te mos e komentojme se sa realiste eshte kjo pikpamje.....
Kam takuar nje rabin para pak kohesh, e gjate nje diskutimi me te me thote normalisht te kunderten e asaj qe duan keto rabinet "jo realiste", dmth qe fakti qe ne 1948 u krijua shteti i tyre eshte dora e Zotit ne mes... eshte ai qe beri te mundur qe te ndodhte ky krijim shteti!
La vita non si spiega, si VIVE!
Ti nuk do te deshiroje t'i deshperosh keta...
http://web.me.com/robblair/GaryKah/I...errorist-1.jpg
Une jam sionist, e perkrahi te drejten e judenjeve te kene shtetin e tyre. Normal nuk pajtohem me dhunen, por Izraeli ka te drejte te ekzistoje.
Krijoni Kontakt