Une po ta lej 10 dite se pi me.
Jo me dy muj sakrifice qe ska shonse ta filloj prap. Gabim ke bo per menimin tim.
Nejse une kshu direkt se lej dot. Por po e rralloj nga 1 pkt , ne 1 pkt ne dy dite. Dhe ndihem si cun i ri
Tashi qe eshte vere eshte koha me e duhur per lenien e duhanit ,s'shtyhet fare pervec kafes ne mjes![]()
Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.
pse Sthua Ti Fashion Po E Provoj Ne Une
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Shume filozofe ne mos drejt per se drejti, ne menyre anesore e kane thene, lufta me e veshtire e njeriut, eshte ajo ndaj vetes.
Une kam 2 vite e ca dite me teper qe kam hequr dore nga cigarja, pasi e piva per 9 vite me rradhe. E kam nisur ne moshe fare te vogel, gje per te cilen jam penduar.
Kisha gati 36 ore pa gjume dhe gjate ketyre oreve pija cigare pa fund. Pa e ekzagjeruar gjate atyre oreve mund te kem pire mbi 5 paketa i vetem. Diku nga dreka kur po shkoja ne shtepi ndeza nje cigare rruges mu afer shtepise. Mu peshtiros, kur kaloja tymin e cigares me neveritej. Ne ate moment e hodha cigare, e zhubrosa paketen me gjith cigare dhe e flaka ne kazan te plehrave me gjith ēakmak. Vendosa nuk do pi me cigare.
Ate dite nuk ishte e veshtire te rrija pa cigare, sepse sapo shkova ne shtepi me zuri gjumi. Veshtiresia vinte nga dita e neserme e mepastaj. Mendova po ti shmangesh problemit, aq me shume te ndjek, edhe nderkohe me erdhen ne mendje nja 2 shprehje, 1 popullore e 1 sportive. Plumbi nxirret me plumb dhe ajo tjetra, Mbrojtja me e mire eshte sulmi.
Keshtu pra, nuk iu shmanga tymit te cigares, as kafese, as clubeve, gje te cilen mundohen ta bejne ata qe lene cigaren. Une perkundrazi, rrija aty ku pihej duhan me teper, pija nga 4-5 kafe ne dite si dhe kur ma kishte qejfi shkoja dhe ne club. Keshtu pra i shpalla lufte cigares. Muajt e pare ishte shume e veshtire, madje kishte momente kur lekundesha dhe mendoja qe une kurre nuk do mund ta le cigaren. Por vullneti im paska pas qene me i forte se nikotina e cigares. Keshtu pra, tashme qe kane kaluar mbi dy vite, mund edhe ta quaj te fituar luften, ne mos betejen.
Tani vone, e kam provokuar veten edhe me ndonje cigare, pa e kaluar tymin, thjesht duke e djegur kot. Por prap nuk me terheq me ta vazhdoj, dhe nuk me ben asnje pershtypje me.
Un do ju inkurajoja te gjitheve ju qe pini duhan, te hiqnit dore me ēdo lloj menyre. Ne kete rast jam fanatik i shprehjes "Mjeti justifikon qellimin". Pra, beni gjithēka per te lene cigaren. Do shikoni se do jeni te fituar nga ēdo aspekt.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
une nuk mund ta imagjinoj dot veten pa cigare,
HISTORY HOLDS
for the time to come and share.
un jua keshilloj ,kur ka funksionu me babin tim, kishte 15vjet qe pinte cigare nga 3 paketa ne dite sa i tha doktorri qe i kishte mushkrite cop cop ,o vdekjen zoteri ose jeten ,skishte nga t'ja mbante dhe vendosi ta lente !
pastaj ne fund te fundit nuk humbisni gje nese e provoni me kte metode !
MISSION TE MBARE TE GJITH ATYRE QE KAN NDERMEND TE LEJNE CIGAREN
p.s. NOTHING IS IMPOSSIBLE !
Une provova ne daten 31 maj ta lija. Bleva dhe nga ato cigaret elektronike qe bejne vetem avull dhe pihen ne cdo ambjent. Permbajne nikotine te lenget dhe asgje tjeter nga kimikatet e demshme qe gjen tek cigaret normale. Eshte hera e dyte ne shume vite qe e pi qe po provoj ta le. Heren e pare e lashe per pothuajse 1 muaj dhe se di sa te lehte e kane disa kur thone qe 10 ditet e para jane te veshtira pastaj ste shkon me ne mendje. Personalisht si diten e pare si diten e 30 isha njesoj. Kam pershtypjen qe nuk eshte tek pamundesia e lenies por tek mungesa e deshires. Jemi vete qe nuk duam ta leme e jo se nuk mundim. Qe mos zgjatem me llafe kot me kot edhe heren e dyte qe provova se zgjata me shume se 2 dite. Diten e trete e ndeza dhe rashe rehat. Kam provuar nikorete si gum, si patch, kam provuar edhe pipen me nikotine qe vjen me rula te mbushur gati, cigaren elektronike dhe asgje nuk me ka funksionuar. Me ka mbetur pa provuar Champix, nje ilac te cilin e kane marre disa te njohurit e mij qe e pinin forte duhanin dhe mbas disa javesh e kane lene pasi funksioni i ilacit eshte te neverisi shijen e nikotines ne organizem. Eshte shume e veshtire ta lesh por gjersa ka te tjere qe e lene atehere eshte dicka qe behet. Mjafton qe personi qe do ta leje, te jete i bindur ne vetvete per ta lene. Perndryshe e kote te provohet.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Une e pata lane per 3 vjet e gjysme, po ja fillova perseri.
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Krijoni Kontakt