Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Kam edhe nje kerkese ketu,qe mendoj qe ka baze.Njejte sikurse kengetaret sllav,ose serb ashtu edhe ky kengetar nuk meriton te rankohet tek muzika boterore pasiqe nuk e degjon bota,por vetem Turqija,Bosnja dhe disa shqiptar.
    Edhe kjo teme duhet te mbyllet.Nuk ka vlere pseudoarti i ketij kengetari te ze vend ne rubriken e artit-muzikes boterore.
    Gjithmone mendoj ne ruajtjen e vlerave te mirefillta edhe ketu ne forum.
    Duhet ta kuptojme te gjithe se me muzike boterore nenkuptojme artist qe japin vlera boterore,jo ballkanike.
    Nuk eshte bota as ne Serbi,e as ne Turqi.
    Vetem ne te plagosen si ki,le te hapin tema edhe per kengetare sllav

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2006
    Postime
    77
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    Vetem ne te plagosen si ki,le te hapin tema edhe per kengetare sllav
    LOL

Usa e fort kjoo ..

Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Kam edhe nje kerkese ketu,qe mendoj qe ka baze.Njejte sikurse kengetaret sllav,ose serb ashtu edhe ky kengetar nuk meriton te rankohet tek muzika boterore pasiqe nuk e degjon bota,por vetem Turqija,Bosnja dhe disa shqiptar.
    Edhe kjo teme duhet te mbyllet.Nuk ka vlere pseudoarti i ketij kengetari te ze vend ne rubriken e artit-muzikes boterore.
    Gjithmone mendoj ne ruajtjen e vlerave te mirefillta edhe ketu ne forum.
    Duhet ta kuptojme te gjithe se me muzike boterore nenkuptojme artist qe japin vlera boterore,jo ballkanike.
    Nuk eshte bota as ne Serbi,e as ne Turqi.
    Per Turceli na qan zemra. Bejme gam gam neper forum kunder serbeve po Turqit qe na shkretuan e perveluan per 500 vjet, qe na dhunuan gjuhe e kulture, fe e tradita, ata i duam shume, i bejme duva dhe i quajme shpetimtare te kombit. Ironia me e madhe eshte qe pikerisht ata qe u treguan me te eger ne ankesen dhe sondazhin kunder muzikes serbe, tani po perdellehen e po ju qan zemra per nje kerme turke. Njerez hipokrite dhe anadollake me 700 fytyra...

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Per Turceli na qan zemra. Bejme gam gam neper forum kunder serbeve po Turqit qe na shkretuan e perveluan per 500 vjet, qe na dhunuan gjuhe e kulture, fe e tradita, ata i duam shume, i bejme duva dhe i quajme shpetimtare te kombit. Ironia me e madhe eshte qe pikerisht ata qe u treguan me te eger ne ankesen dhe sondazhin kunder muzikes serbe, tani po perdellehen e po ju qan zemra per nje kerme turke. Njerez hipokrite dhe anadollake me 700 fytyra...
    Per mua nuk ka dallim aspak ky kengetar nga ata serb qe u hapen temat me heret.Flas per nga ana artistike e kengeve te tyre.Te dy kategorite jane kengetar te turbofolkut,nje rryme e degjeneruar e muzikes e shprehur tek disa popuj ballkanik.
    Ne fakt nuk e di se a ka pore te jetes qe nuk e kane turqizuar Turqit ne trojet shqiptare.Duke filluar nga ligjet me te thjeshta te jeteses deri tek ato me te larta.Duhet te pyesim veten se cka trashegojme nga te paret tane.Thuajse shume pak,sepse ishte Turqia bashke me aleatet e saj sllav qe zhduken nje pjese te madhe te shpirtit kulturor,gjuhe dhe tradita te shqiptareve.Nuk jane pak 500 vite te tjetersimit te vlerave shqiptare nga ana e tyre.
    Historia,tradita,gjuha,kultura shqiptare nuk fillon me invazionin turk ne trojet shqiptare.Me invazionin turk e sllav kultura shqiptare u dhunua dhe u degjenerua.
    Thene te drejten eshte veshtire te largohemi nga ndikimi anadollak i shqiptareve,500 vite ndikim e sundim jane shume.
    Prape mbes i mendimit se kjo teme duhet te mbyllet,per shkakun me te thjeshte se ky njeri nuk bene art,por antivlera dhe pseudokulture.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •