Close
Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 298
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Japoni, kriza më e rëndë që nga Lufta e Dytë Botërore
    Sipas njoftimeve të medieve rreth 390.000 vetë kanë marrë arratinë prej shkatërrimeve. Në pesë provinca janë ngritur më shumë se 1.400 kampe emergjence.
    (I plotësuar) Kryeministri Naoto Kan tha se Japonia po përballet me krizën më të rëndë që nga Lufta e Dytë Botërore, derisa po lufton pasojat e tërmetit shkatërrues.
    Në mesin e frikës për rrezik bërthamor pas shpërthimit të centralit në Fukushima, Kan tha se "situata në uzina vazhdon të jetë në gjendje alarmante".
    Teknikët japonezë po luftojnë për të ulur presionin në një reaktor tjetër bërthamor, të dëmtuar pas tërmetit të së premtes.
    Zyrtarët thonë se reaktori N3 humbi sistemin emergjent të ftohjes. Një problem i ngjashëm shkaktoi shpërthimin e reaktorit të shtunën.
    NHK: Më shumë se 10.000 të vdekur
    Në tërmetin më të rëndë në historinë e Japonisë me një cunami pasues mund të kenë humbur jetën më shumë se 10.000 vetë. Kjo u njoftua nga stacioni televiziv japonez NHK. Megjithatë, përmasat e vërteta të katastrofës nuk janë të parashikueshme.
    Vetëm në një qytezë në provincën e prekur rëndë Miyagi autoritetet nuk kanë lidhje me gati 10.000 banorë. Kjo është gjysma e popullsisë së qytezës.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Po t'mendosh keshtu s'ka mbarim, qe te gjithe jane gjynah.
    Prandaj s'ka vlere krahasimi qe bere, fatkeqsia e njerit nuk krahasohet me tjetrin.
    e kam fjalen qe ka miliona njerez qe lindin e vdesin ne gjendje katastrofale dhe askujt nuk i behet vone... askush nuk di gje per ta.
    tani qe dime se c'ndodhi ne japoni, te gjithe themi: "japonezet e shkrete. sa gjynaf".
    mirepo 95% e njerezve, as qe ia kane idene asaj qe ndodh neper afrike.

ndihma jote do te ishte me e vleresuar ne nje vend super te varfer afrikan, sesa ne japoni... kaq.

pastaj dihet qe nje xhest human, mbetet nje xhest human kudo qe te kryhet.
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Nuk eshte vetem problemi tek Japonia, o admiral! Me lart ke postimin ku te thote qe boshti i Tokes eshe zhvendosur 10 cm, eshte problem i perbashket ky.....
    e di edhe une qe eshte problem i perbashket. nuk thashe kund te kunderten.
    une thjeshte iu pergjigja asaj qe tha "do shkoja per te ndihmuar ne japoni, sikur ta kisha mundesine...."
    do shkosh ne japoni ti te vendosesh boshtin e tokes aty ku ishte?

ka njerez me ne hall se japonezet e askujt nuk i plas fare.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Nuk kemi pare ndonje here japonez o kinez, amerikane o ruse, etj, te gezohen me fatekeqesite qe ndodhin shpesh ne vendet e prapambetura me fe islame..., si karestite qe ndoshin ne sudan o mauritani, algjeri o marok, tsunamet me intensitet pak a shume te forte, permbytjet e medha ne pakistan, bangladesh o hindi, termetet e shpeshta ne turqi, afganistan o pakistan, kataklizmat ne indonezi etj, etj, etj...
    Nuk keni per te gjetur ne vendet e botes se zhvillur popuj perendimor por edhe kineze o japoneze o australiane qe te gezohen me fatekeqesite qe ndoshin shpesh ne vendet e lartpermendura..., te thone; "Mire u behet, Zoti po i denon, ose jane te pafe'..."!, pasi vetem nje tip "kulture gjakatare aq sa e pazhvilluar dhe injorante, mundet te shprehet ne te tilla forma! - Sikur vihet re ne rastet kur nje tornado ben deme ne Amerike, ose nje termet ne Itali e Greqi, nje shperthim ne Rusi, ose nje tsunami ne Japoni, vetem ne forumet e gabelve si harapt dhe persianet, mund te vihen re te tilla komente..., ose ne forumin shqitar por qe fatkeqesisht eshte nje interference dhe nuk ka se si te jete nje motiv "gezimi" per shqiptaret, sikur u gezuan jevgjit ne shkretetirat kur rane dy grataçelat (binjaket) ne Amerike, te gjithe gabelet u gezuan dhe festuan ate akt terrorist sikur nje feste fetare..., tere naten! Mallkim!
    Kush gezon me fatkeqesite e nje tjetri, qofte edhe ne thellesi te zemres se tij, mallkim, pasi kjo gajasje e peshtire te bie mbi krye!!! Rrace e keqe!
    Neve shqiptaret jemi nje popull me zemer te madhe, sikur e gjithe Evropa, pasi si kriter kemi Thenien; MOS I BEJ TJETRIT ETE QE NUK DO TE TE BEJNE TY, DUAJE TE AFERMIN SI VEHTEN, etj etj etj..., pasi nuk jemi rrace inferiore jevgjiterish endacake........
    Ncncnc....
    Veç kote e ke quar gjithe kete tym.

Ku shkrun qe une gezohem oh burr ???
    Edhe une jam nje shqiptar me zemer te moooodhe.
    Apo ndoshta nuk jam shqiptar se jam musliman ??
    Apo kjo eshte menyra qe ti therret ne rrugen e besimit tend ?!

Ps. Lexo komentet e vellezerve tu katolik se sa ju dhimben pakistanezet kur paten vershime !!!
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=128161&page=2
    Ndryshuar për herë të fundit nga muslim_ks : 13-03-2011 më 12:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    E cfare zgjidhim o muslim duke akuzuar, problemi eshte se tashme i kemi duart e lidhura dhe, me duket se na ka dalur "gjumi" vone per akuzat....
    Kjo qe po ndodh ne Japoni eshte vetem fillimi !!!
    Keshtu qe duhet ti kuptojm disa gjera sepse edhe neve na vjen rendi keshtu !!!

Citim Postuar më parë nga muslim_ks Lexo Postimin
    Ncncnc....
    Veç kote e ke quar gjithe kete tym.

Ku shkrun qe une gezohem oh burr ???
    Edhe une jam nje shqiptar me zemer te moooodhe.
    Apo ndoshta nuk jam shqiptar se jam musliman ??
    Apo kjo eshte menyra qe ti therret ne rrugen e besimit tend ?!

Ps. Lexo komentet e vellezerve tu katolik se sa ju dhimben pakistanezet kur paten vershime !!!
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=128161&page=2
    E ke shume gabim, pasi per mua jane tere njelloj.
    Katoliket jane vellezer per mua po ne te njejten mizure sa jeni ju myslimanet...!
    Une nuk bej dallime, por nuk toleroj dhe s'kam ate kulture injorente qe te gezohem me fatkeqesite natyrore te dikujt.
    Kaq...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Kush ka probleme me syte le te shkoje ku te doje ti pastroje..., nuk merrem me femije qe duan te kalojne kohen me lojra si fluturon gomari apo jo...
    Kush do i gjen postimet me dy kuptime o deri edhe me nje kuptim pa keqkuptim!
    Marr pjese sinqerisht ne dhimbjen dhe hidherimin e popullit japonez, sikunder ( kur ka ndodh ) ne ate te popullit pakistan, turk, haitian, kilian, indonezian, afgan, etj...
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Kush ka probleme me syte le te shkoje ku te doje ti pastroje..., nuk merrem me femije qe duan te kalojne kohen me lojra si fluturon gomari apo jo...
    Kush do i gjen postimet me dy kuptime o deri edhe me nje kuptim pa keqkuptim!
    Une syte lol i kam te paster fare dhe me shume shkelqim madje, dhe nuk po shihja gje ne kete teme kur t'i e postove ate komentin tend foshnjarak qe ketu po gezohemi per fatkeqesine e tjetrit, madje fillove edhe percarje ketu....
    Jam me e re se ty por jo femi, dhe se a fluturon gomari me duket se fluturon bashke ti me te, se une per vete edhe kur kam qene femi nuk e kam luajtur kete loje, por ti si duket paske akoma nostalgji perderisa e permend.
    Edhe sikur te kem probleme me syte, une ia gjej hallin: nje pale lente kontakti dhe all corret, por halli yt si i behet qe flet percart e pa lidhje, dhe pretendon te na shesesh humanizma me ate fjalor.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    muslim mjaft na trashe me fene dhe ne kete teme. Kur do e kuptoni qe jo cdo gje vertitet rreth fese?
    Oh Darius te kuptoj boll mire, dhe me vjen shume keq nga ti sepse tema kthehet ne besim fetar !!!

Une thjesht e thash mendimin tim, duke mos perzi fene fare, mire po, Arbreshi eshte ai i cili e lidhi fene me postimin tim !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga muslim_ks : 13-03-2011 më 13:08

Une syte lol i kam te paster fare dhe me shume shkelqim madje, dhe nuk po shihja gje ne kete teme kur t'i e postove ate komentin tend foshnjarak qe ketu po gezohemi per fatkeqesine e tjetrit, madje fillove edhe percarje ketu....
    Jam me e re se ty por jo femi, dhe se a fluturon gomari me duket se fluturon bashke ti me te, se une per vete edhe kur kam qene femi nuk e kam luajtur kete loje, por ti si duket paske akoma nostalgji perderisa e permend.
    Edhe sikur te kem probleme me syte, une ia gjej hallin: nje pale lente kontakti dhe all corret, por halli yt si i behet qe flet percart e pa lidhje, dhe pretendon te na shesesh humanizma me ate fjalor.....
    Si nuk ke durim e te lexosh..., shiko se nuk mund te perqendrohesh vetem ne faqet e fundit, lexo pak me shume! Ose nuk te ben pershtypje fare...?!
    Pse per ty ata qe fillojne te tallen, pastaj dikush hedh "dyshimet" qe mund te jete "veper e Zotit"..., per ty, nuk ka kuptim??? Po ai qe del me fatura me elegante, duke lene te nenkuptoje qe ndoshta jane shkaktare nendeteset amerikane, po pse ai qe fillon te thote hapurazi " ne te s'emes nuk kane shkuar" kuptohet e shqiperuar..., pasi nuk mendoj te jete i vetedijeshem kur poston, por thjesht sa per te argetuar..., ja pra vogelushe
    Shiko ti qe dashke tagji..., as nuk kam deshire te bej polemik e sidomos me anetare te reja si ti, por nje keshille miqesore, vazhdo keshtu se me ritmin qe mban, shpejt do jesh nje nga rekordmenet e gines..., pune te mbare!
    Te jesh keshtu edhe ne jete, me ritmin e postimeve qe mban...........
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •