Close

Rezultati i Sondazhit: Çka mendoni për vrasjen e ushtarëve amerikanë nga Arid Uka?

Votues
47. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Krim terrorist islamik

26 55.32%
  • Nuk ka lidhje me fenë e paqes

13 27.66%
  • Nuk i prek shqiptarët dhe nuk më intereson

8 17.02%
Faqja 75 prej 111 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 741 deri 750 prej 1106
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Mendoj se frika është e ekzagjeruar për dy arsye kryesore: Aridi nuk është rritur në shoqërinë shqiptare që të pasqyrojë mentalitetin e rinisë shqiptare dhe së dyti rastet e shqiptarëve të radikalizuar përbëjnë fenomene të izoluara - vetë shqiptarët përbëjnë një nga komunitetet më të mirëintegruara në shoqëritë perëndimore. Nuk është e drejtë të përgjithsohet çështja dhe të merren indirekt përsipër aktet e një të sëmuri mendor, siç qe reagimi i kosovarëve dhe i vetë kryetarëve të këtij shteti. Këto janë komplekse të qarta inferioriteti të shfaqura nga një shoqëri që akoma vuan tranzicionin e thellë dhe e ka tepër të vështirë transformimin. Por problemi nuk qëndron me këta elementë të huaj në shoqëritë perëndimore ku ngjarje të tilla nuk janë risi por me vetë politikat e Perëndimit për sa i takon integrimit. Të qënit në demokraci nuk do të thotë të cënohet siguria e shumicës duke pranuar në gjirin e tyre individë të huaj dhe të paintegrushëm për hir të formaliteteve ligjore europiane. Dështimi i demokracisë fillon kur ajo konsiderohet e perceptueshme nga të gjithë; meqë propagandohet në media 24/7.

Faji është i shtetit gjerman që lejon formimin e getove ku politikat sociale shtetërore dështojnë totalisht. Nëse një tumor lind dhe zhvillohet, përgjegjsia është e viktimës që neglizhon kulturën shëndetsore e cila do ta parandalonte atë në kohë. Para 3 vjetësh një i ri gjerman i konvertuar në islam dhe i indoktrinuar thellë tentoi dhe për pak pati sukses të hidhte në erë aeroportin e Frankfurtit. Çfarë sinjifikimi pati rasti në fjalë në impaktin tek shoqëritë perëndimore kur një perëndimor i nisur gjithashtu nga çmenduria e tij ishte gati të shkaktonte me mijëra viktima të pafajshme? Mos ndoshta e morën përsipër direkt-indirekt idiotësinë e tij?!
    Nuk eshte e vertete qe shqiptaret jane te mireintegruar ne shoqerite perendimore. Ti ngaterron disa raste me shumicen.
    Po marr Brukselin si shembull, ku gjendjen rreth 50 000- 60 000 shqiptare.Shumica e tyre jane fare te paintegruar, dhe jane me te prapambetur se shqiptaret qe jetojne, le te themi, ne Prishtine a Tirane. Nje pjese e mire e tyre nuk integrohen, e shtyjne jeten duke bere ndonje pune tek tuk, duke marre asistence ose kur punojne, duan leke te shpejte, te cilin e bejne duke u marre me droge, prostitucion e krim. Shumcia rrine ne lagje me arabe e turq, dhe kane kontakt te kufizuar me belget vendas te shtresave me te larta. Ca pret prej ketyre shqiptareve? Vetem krim dhe ndoshta terrorizem. Eshte nje mjedis perfekt per lindjen e terrorizmit.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Çaushi Lexo Postimin
    Albo!

Pse behesh kryprokuror i nje ngjarje individuale?
    Pse i paragjykon ne kete menyre te gjithe shqiptaret?

Ti si lider i fsh. nuk te takon te i pergjithsosh shqiptaret ne menyren qe i pergjithsove , se po rritin "monstra" !!! jam shume i habitur si arrite deri ketu qe nga nje veprim individual e ktheve ne veprim gjithekombtar!

Une se dij Ti a ke femije, apo familje , dhe a rriten edhe ne familjen tende "monstra" , pse nuk e ndalon ne familjen tende nje rritje te till...nese i perfshive te gjithe shqiptaret...!?

Me shume se 95% e kombit shqiptare nga e gjithe hapsira shqiptare e denoj kete akt c'njerzor qe ndodhi ne gjermani, dhe kete e kuptoj e gjithe bota se eshte rast individual dhe ska te beje me ndonje urrejtje, te popullit shqiptar ndaj popullit amerikan as gjerman!

A te ka ndodhe te degjosh se fmije mund te rriten ne nje familje shqiptare shume te paster ne cdo aspekt si kulturore si kombetare, por ndonjeri nga ata femije nuk perputhet as nuk eshte bote psiqike e asaj famijle hiq fare!

Çka deshiron te degjosh me teper nga nje familje se si eshte shprehur kryefamiljari i kesaj familje qe i ndodhi rasti, kur thot citoj :
    "Me mire te me vriste mua se sa qe ka vrare ushtaret amerikane"

A do koment me shume me njerzor me te madh, qe tregon se sa mirenjohes jemi ndaj popullit Amerikan se sa ky i ketij familjari.

Albo!
    A ka raste te tilla ne bote apo ndodhi e para kjo, qe sduhej ti ndodhte kurr nje shqiptari nga Kosova, a degjojme ne bote krime te llojllojshme, nga kriminel te te gjitha profileve!?

Mendimin siq ti e solle dhe siq ti e pergjithesove familjen shqiptare, as nje fitim se kemi as ti as une, as si komb nese me te tilla deklarata anti fetare i kontribojm shoqerise sone. Populli jone ka dijt, din dhe do te dije gjithmone ta respektoje dhe te jete mirenjohes ndaj mikut, sepse eshte ne traditen dhe kulturen e Tij mirenjohja.

Çaushi
    E si mund ta quash ndryshe kete njeri,perveq monster,nje njeri i cili u lind si shqiptar,u rrit ne familje shqiptare,dhe ne fund del e vret amerikan per çeshtjen e talebaneve.
    Mos deshe ta quajme patriot te çeshtjes kombetare.Nese familja e ka edukuar si duhet,ky djalosh eshte dashur ta dij se amerikanet jane ata qe na u gjinden e na shpetuan nga vdekja totale si komb.Mirepo Aridi nuk ka komb,nuk ka atdhe.Atdheu i tij doli te jene shpellat e Tora Bores ne Afganistan.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    edhe keto njerez(flas per keto te ketyre forumeve) dun ti bashkohen shqiperise se madhe jo mer vllazen jo
    ti bahet shurra shatervan saliut e edvinit jo jo shqiperia eshte e shqiptareve kan derdh gjak te paret tone per shqypni e jo per afganistali e pordhikali

jam dakord me edvinin ne ato qe shkrun sepse dhe ne austri eshte e njejta dukuri
    JO SEKS PARA MARTESE

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    mos keni frike, se jo te gjithe shqiptaret e urrejne ameriken :

Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-10-2009
    Postime
    356
    Gabim ka bere shqiptari!

Ka serb dhe shqiptar qe ne luften e kosoves kan dhunue femra shqiptare mbi 5000 dhe ketyre eshte dashur me ua mbush me plumba gjoksin e jo amarikaneve.Por tani per kete akt personel nuk duhet ta denoin tere shqiptarin,se ndoshta edhe psiqikisht ky djalosh nuk qendron mire.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Shum te nderuar,
    me nje teme tjeter dikush e permendi nje fjal te mencur: ´´As nji flok e debores nuk ndihet fajtor qe ndodhi orrteku i debore´´

Problemi qendron tek sjellja jone, qi i lejojm te rinjet shqiptar te sille si te ishin arabe rreth nesh, dhe ne vetem i injorojm. Nuk nderrmarrim asgje se nuk eshte i imi.
    Mirepo kur te ndodh ´´orrteku´´ te gjith auuuuu qka u bo nuk e kam dite duhet te dini qe sa me shum kohe e gjate qe te kalon, dhe njerez te ketill nuk asgjesohen, kemi me pas nje rrezik serioz.
    Une kur eci me koleg ne qytet shohim shqiptar te veshur dhe mjekerr cjap karakteristik, thote njeri prej nesh shikoje eshte bere si arabe, tjetri thote lere more se nuk jemi prinderit e ti.
    Une them qe ketu qendro gabimi, po nese eshte ndonje i aferm i yti duhet te mos i flitet keti njeri dhe kur mundohet te predikoj duhet ti thuash axplicit nuk me intereson kjo gje ekstremiste.

Ne te gjith jemi fajtor qe ndodhin keto raste. Te gjith shqiptaret sepse nuk duhet lejuar ne tek fqinjet apo tek te afermit qe te kene sukses ne zbatimin e deshires se tyre.

Ne jemi te gjith Fajtor qe ndodhi ky rast Antishqiptar te gjith jemi Fajtor

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Po e shohe qe ka nevoje te shkruajme per kete qeshtje,sepse po shifet qe ne Forum ka edhe te atille qe po mundohen ta arsyetojne dhe mbrojn nje veper mjafte te ulet dhe te poshter sikur kjo ne Franfurt ku u vrane dy Amerikan dhe dy te tjere u plagosen.
    Si shqiptar te jeshe Mysliman apo i Krishtere apo Ortodoks nuk ka asgje te keqe bile eshte krejte normale dhe per kete gje nuk kemi pasur problem as gjate historise,mirpo koheve te fundit tek disa besimtar mysliman qe ende jan nje numer i vogel verehet nje lloje urrejtje ndaj Amerikaneve per shkake te problemeve dhe lufterave qe po ndodhin ne Lindje me disa shtete Myslimane dhe qe nuk kane kurrfar lidhej me shqiptaret.Keto gjera duhet menjeher te fillohen te luftohen te mos marrin permasa me te gjera,sidomos ne familje prinderit duhet keto gjera ti kundershtojne tek bisedat me femijet e tyre.Perpose Fese asgje nuk na lidhe me keto shtete ne krahasim me popullin dhe Shtetin Amerikan me te cilet na lidhin shume gjera te mira qe na u gjenden gjithmon ne anen tone,duke na ndihmuar aq shume sa qe as ne vetit nuk do dinim ti ndihmojme ma shume.
    Prandaj mos te lejojme as ne Familje as ne shoqeri e as ne shtetet tona te zhvillohen njerezit qe mendojne dhe veprojne me mllefin dhe urrejtjen fetare,tu themi stop dhe ti kundershtojme ne qdo bisede dhe ne qdo kontakte me keta njerez te semure apo qe jan duke u infektuar me kete viruse mjafte te rrezikshem qe munde te na kushtoje shume.

Nuk kemi qene nuk jemi dhe nuk do behemi popull qe vrajme Aleatet tone per asnje lloje feje.
    Atdheu eshte si familja; Vleren ia njohim vetem kur e humbim.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Shum te nderuar,
    me nje teme tjeter dikush e permendi nje fjal te mencur: ´´As nji flok e debores nuk ndihet fajtor qe ndodhi orrteku i debore´´

Problemi qendron tek sjellja jone, qi i lejojm te rinjet shqiptar te sille si te ishin arabe rreth nesh, dhe ne vetem i injorojm. Nuk nderrmarrim asgje se nuk eshte i imi.
    Mirepo kur te ndodh ´´orrteku´´ te gjith auuuuu qka u bo nuk e kam dite duhet te dini qe sa me shum kohe e gjate qe te kalon, dhe njerez te ketill nuk asgjesohen, kemi me pas nje rrezik serioz.
    Une kur eci me koleg ne qytet shohim shqiptar te veshur dhe mjekerr cjap karakteristik, thote njeri prej nesh shikoje eshte bere si arabe, tjetri thote lere more se nuk jemi prinderit e ti.
    Une them qe ketu qendro gabimi, po nese eshte ndonje i aferm i yti duhet te mos i flitet keti njeri dhe kur mundohet te predikoj duhet ti thuash axplicit nuk me intereson kjo gje ekstremiste.

Ne te gjith jemi fajtor qe ndodhin keto raste. Te gjith shqiptaret sepse nuk duhet lejuar ne tek fqinjet apo tek te afermit qe te kene sukses ne zbatimin e deshires se tyre.

Ne jemi te gjith Fajtor qe ndodhi ky rast Antishqiptar te gjith jemi Fajtor
    jo more?! ne qenkemi fajtore e...
    mbane pergjethsi ti nese dikush behet homoseksual??? une jo.
    ti do i thuash: shiko ore njeri i dashur, nuk eshte mire te besh keshtu sepse......
    po nese nje femer vishet si k**ve??? mbane pergjethsi ti? une jo. eshte e drejta e saj te vishet si te doje e te beje cfare te doje me trupin e saj.
    ti do i japesh leksion, se cfare eshte mire e cfare eshte keq???

lirine e mendimit e ke degjuar ndonjehere?
    Vasudhaiva Kutumbakam

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    postuar me par nga Fiesta
    Ajo cka ka ndodh mbrapa nuk kthehet. Osht vu nje njoll te Kosovaret ,por nuk do te thot se ajo nuk mbulohet nese deshirojn miqet tan.Jeta vazhdon per Amerikanet edhe pas 3000 te mbyturve me 11 shtator e dot e vazhdoj edhe pas ketyre 2 vrasjeve. Amerikanet ma teper e denojn vet sistemin e siguris se sa ata qe i bejne aktet .Se sot ne bot ka njerez me mendime te turbulluara,me probleme psiqike e sidomos propaganda mediale qe i shtyn njerezit te dalin nga vetvetja . kjo verehet edhe ktu me gjuhe te ashper vllazerore per interesa personale,klanore,anti ku ta di cfar tjeter .Dhe po keta njerez pak kan dallim nga ai djali UKA,ku nese i ipet mundesia te gjuan me gurr bulevardi,te vret ne emer te luftes,te vret ne emer te kombit,te vret ne emer te fejes,te vret ne emer te ateizmit,te vret ne emer te Rep-it,etj etj mos ti numroj.
    Por vetem nje mund ta them ndoshta ja vlen edhe nje tem te hapet per ceshtje nga Iliria "Dicka nuk ka qen ne rregull me popullin Ilir",se as feja ne pyetje,as diktatura as demokracia nuk kan faj per nje popull me kaq dallime substancionale ,gjithsejt 10 milion shqiptar kemi aq ndryshime ne personalitet sa e gjith Kina apo India nuk e kan.
    Prandaj ky djalosh ka bere gabimin qe nuk e lan as nje lum,po te tjeret mundohuni ta permisoni e mos anoni kah shkatrimi total, deri sa Amerika nuk i jep kahje ashtu siq pretendojn disa ketu .
    Po eshte nje vrojtim i drejt , mirepo duhet marr parasysh qe shqiptaret jemi afro 600 vite te okupuar. dhe duhet marr parasysh se qfar mundesie dhe fuqie ka patur armiku deri tash per te infiltruar popullin tone. Por edhe propagandat jo njerezore antishqiptare gjat shum shekujve ka bere ket qe sote jemi. Nuk duhet marr faji tek iliret por tek zhvillimet e shekujve te fundit.
    Nje mundesi eshte qe armiku ka futur njerez me nesh kur paras 50 vitesh dhe keta ju kan adaptu kultures dhe zakoneve te kultures sone, dhe pas shum ngjarjeve duhet vepruar si shqiptar te emigron te jet i pa pune te jet bari(qoban) etj.

Lereni Iliret, se ata me shum Zotna i kishin punet me mire se ne me nje Zote.
    Ndoshta edhe ata jua kan lehtesu Zotnave punet se nuk ju kan drejtu veq njanit, Zoti kunas me i ndihmu perpara.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hillirian-zo : 05-03-2011 më 08:23 Arsyeja: Se kam cituar gabim

Faqja 75 prej 111 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •