E vertet kjo mirpo nje numer i madhe i shqiptarve te Novi Pazarit ,Pazarit Te ri apo jenipazarit jan asimiluar dhe sote e quajn veten Boshnjak edhe pse e dine dhe e pohojne po thuaj se te gjithe se kan gjake shqiptari mbase shum prej tyre i mbajne mend edhe gjyshrit e tyre me Plisa te bardhe .
Ndersa historia e shqiptarve te Nishit Kazas se Leskovcit Toplices e Kosanices esht diqka tjeter esht nje histori ne vete histori ku nuk ka pasur Asimilime por ka patur Masakra dhe debime masive te shqiptarve dhe pjesa me e madhe e tyre sote jan ne turqi por ka shume edhe ne kosoves dhe pothuajse komplet rajoni i shkupit me rrethine e kan prejardhejn perj andej.
ti pse si pyet Arbreshet cfar mall per vendlindje kan edhe se ende edhe sot e flasin shqipen, Shqiptaret e Turqis nuk din shqip edhe jan asimiluar edhe nuk kan asnje mall per Vnedlindjen, Gjyshi im ka dy daja ne Stamboll edhe une kam kushrinj andej, asnjeri prej atyre as e ndjen veten Shqiptar as din te flasin shqip.
Miti qe "Shqiptaret" e Turqis din shqip edhe kan nostalgji ndaj vendlindjes eshte deshifruar ka koh sepse Shqiptaret e Turqis nuk egzistojn me edhe nese egzistojn mund ti numerosh ne gishta.
Mia San Mia
Strumgewehr shkrimi jote eshte 50% i vertet
1- eshte realitet ajo qe thua per shqiptaret e turqis 100% ashtu eshte
2- por nuk eshte realitet ajo qe the per arbereshet dhe 0% eshte e vertet
Kam njohur arberesh dhe ketu ku jam ne Toronto dhe ne New York. Jane te ardhur 40-50 vite me pare nga Italia e Jugut. Dine italisht, anglisht dhe...prit, cuditerisht dine dhe shqip. Dhe jo vetem ata qe jane pleq po dhe femijet qe ose i kane patur fare te vegjel kur kane ardhur ose ju kane lindur ketu. Flasin nje shqipe te vjeter po shume te bukur. Mbase mall per nje vendlindje qe nuk e kane pare kurre nuk kane por qe mundohen ti ruajne vlerat e kulturen e tyre, per ate duhet ti shtrengosh doren e ti puthesh ballin.
Sa per Dragostunjen, e njoh ate realitet se e kam pare me syte e mij dhe eshte nje katastrofe. Jo pse banoret jane fetare te devotshem. Ashtu kane qene gjithmone qe ne kohe te Enverit dhe e kane ruajtur besimin e tyre por per ndryshimet qe kane bere ne besimin e tyre qe ska asgje te perbashket me myslimanizmin e praktikuar gjithmone ne Shqiperi. Tjeter eshte te jesh mysliman sic kane qene gjithmone shqiptaret e tjeter eshte te fillosh praktika arabe te te ndaluarit te muzikes, tv, artit, radios... e te perfundosh te fusesh veten e familjen ne nje erresire mesjetare percesh, ndasise seksesh e ndasise shoqerore. Kjo eshte e keqja qe duhet te ruhen dhe jo thjesht besimi qe kane ne Zot.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 02-03-2011 mė 23:11
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt