Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Pse ka patur Aleksander te III

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Uriel Lexo Postimin
    Aleksandrin e III jo tė V.
    Uriel te lutem qe mos te nderhysh ne postimet e mia, edhe pse ndonjehere mund te duken banale.
    Kur i ktheva pergjigjen ketij ezel magjupit, e kisha parasysh se nuk eshte serioz...por vetem kerkon pak vemendje sa me humb kohe.

p.s. nuk e ceka cili Aleksander se nenkuptohet per cilin Aleksander po behet fjale.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Uriel te lutem qe mos te nderhysh ne postimet e mia, edhe pse ndonjehere mund te duken banale.
    Kur i ktheva pergjigjen ketij ezel magjupit, e kisha parasysh se nuk eshte serioz...por vetem kerkon pak vemendje sa me humb kohe.

p.s. nuk e ceka cili Aleksander se nenkuptohet per cilin Aleksander po behet fjale.
    Jo "nenkuptohet", por nekuptohet.

Dicka nuk po marr vesh ketu, keto Dari i pare, u dyte apo i trete.!!
    Ne baze te librit mbi Aleksanderin e Madh te Georges Radet, nuk permendet Dari i pare apo i dyte ne lufte me Aleksandrin, po vetem Dari i madh, pasardhes i Kirit, dhe pasardhesi i Darit te madh thuhet ishte Kserksi....Tani o jam gabim une me literature, ose nuk po iu marr vesh se c'po thoni me keto te reja!!!

Dari i madh, pasi humbet para Aleksandrit arrin te largohet dhe me pas i ben shume oferta joshese Aleksandrit, ku ky i fundit nuk pranon, sepse dihet qe Aleksandri i madh nuk kerkonte pasurine por lavdine. Prandaj edhe Parmenioni i thote Aleksandrit "sikur te isha si ti do i pranoja" dhe Aleksanderi i thote "edhe une do t'i pranoja po te isha Parmenioni"

Dihet mjaft mire qe Aleksandri u soll shume njerezisht ndaj popullit te Darit, prandaj edhe vete Dari ne nje rast shprehet "mos lejoni anje njeri pervec Aleksandrit te ulet ne fronin e Kirit (babait te darit)

Eurostari ka te drejte kur thote qe mesa di une per darin i ka mundur shpesh greket, kjo eshte shume e vertete sepse shume njerez me pozita kyce ne athine iu nenshtruan darit si besnike te devotshem ndaj tij, por historia u permbys dhe ti e di qe kjo erdhi pikerisht nga ajo qe quhet beteja e maratonomakut, (dicka e tille)

Gjss nuk do ishte keq te na ndihmonte edhe moderatori Darius, sepse aty ku e kemi ne tek nenforumi, na e ben te gjitheve 8 me 2

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Darius I [522-486 p.e.s] Ky quhej Dariusi i Madh dhe ishte pjesemarres ne luften e maratones. Lufte te cilen e humbasin perset.
    Kserksi I [486-465 p.e.s] Kserksi i Madh, mbreti i cili e sulmoi Greqine e vjeter ne peridhen 480 p.e.s...dhe lufterat vazhduan deri ne vitin 466 p.e.s
    Artakserksi I [465-424 p.e.s.]
    Kserksi II [424-423 p.e.s]
    Darius II [423-404 p.e.s.]
    Artakserksi II [404-359 p.e.s.]
    Artakserksi III [359-338 p.e.s.]
    Artakserksi IV [338-336 p.e.s.]
    Darius III [336-330 p.e.s.) - Bashkekohes i Aleksandrit te Madh

p.s. disfatat greke ndodhin ne periudhen e sundimit te Mbretit Kserksi I.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 23-02-2011 mė 17:26

Atehere pra illyrian ne baze te asaj qe thashe, duke u bazuar tek libri i G.Radet "Aleksandri I Madh", qenka liber me gabime, perderisa e quan Darin e trete si Dari i madh...

Kot nuk ka thene Hegeli: "Historia eshte nje grumbull genjeshtrash per te cilat biem dakort"

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Atehere pra illyrian ne baze te asaj qe thashe, duke u bazuar tek libri i G.Radet "Aleksandri I Madh", qenka liber me gabime, perderisa e quan Darin e trete si Dari i madh...
    Pershkrimi i betejes se maratones na serviret nga "Historia" e Herodotit 484 p.e.s –  425 p.e.s. Herodoti i referohet mbretit pers si Dariusi i Madh.

Kot nuk ka thene Hegeli: "Historia eshte nje grumbull genjeshtrash per te cilat biem dakort"
    Plotesisht dakord me Hegelin. lol

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin

Prej ketu fillon simpatia ime per Hegelin.

Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Prej ketu fillon simpatia ime per Hegelin.
    Jam i bindur qe ti ke shume njohuri nga Hegeli

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Jam i bindur qe ti ke shume njohuri nga Hegeli
    Darius, nja dy jave ne Velipoje ose Shengjin e kishin kthjell pak. lol

Lesho doren pak....lesho. lol

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •