Postuar mė parė nga
arbereshi_niko
Po ē'fare the o Darius..., un ty ste mora vesh..., nje here po, nje here jo, hajde pash Zotin, ti nuk gezohesh, nuk te vjen keq, nuk do tja dish, nuk e nuk e nuk, por une prap ste kuptoj.
Nuk eshte e gjithe Greqia si thua ti.
Une pash qe po gezonin me lart ( ne fillim te temes ) e mu duk pakez e ekzagjeruar..., pasi te gezohesh ne te tilla situata, eshte tradite jo shqiptare.
Sa kane vuajtur shqiptaret gjith'andej nga kane vajtur..., eshte fati i ēdo mergimtari..., por nese grekerit ishin burra te keqinj, shqiptaret nuk ishin te gjithe te mire! Kam degjuar per bemat dhe sa e sa gjera qe nuk elenkohen dot ketu.
Po ne Itali, sa kane vuajtur shqiptaret...?! Kurre nuk do te gezohesha per ndonje fatkeqesi ne kurriz te italianeve! Pasi u jam (gjithsesi ) mirenjohes! Mirenjohja nuk konsiston ne asistencjalizem parazitar, tipike e shqiptarit modern, por ne mundesine e nje jetese sigurisht me te mire se ne vendlindje, kjo ishte edhe fjala "mirenjohje" qe shqiptaret duhet te kene ndaj Greqise.
Keshtu duhet te jemi te tere ( flas per mergimtaret ose emigrantet ), mirenjohja eshte njera nga cilesite me te larta njerezore. Nuk perbejne Greqine 100 o 1000 hund derra grek, pasi nuk ka pyll pa derra o njerez.
Eshte thjesht skandaloze te kendojme sikur magjyperit, kur rane dy kullat ne Nju Jork..., pasi qe do stononim kryekeput me Ballkanin e Evropen, me vallen makaber qe na shtyjne disa "armiq te betuar" te paqes...
Ti ke patur fatin te shikosh Greqine, evropianet e quajne me te drejte "kulla e kultures dhe mendimit perendimor"..., pra nuk e perfaqesojne disa kokrra te kalbura tere plantacjonin, ky eshte mendim i imi.
Eshte ndoshta populli qe me shume na ngjan o i ngjajme, mvaret nga pikepamja.
Dikush shtron temen; Solidarizim me Greqine..., e ē'do te thote? Asgje! Thjesht mos ferkoni barkun o shqiptar, pasi Greqia s'ka nevoje per neve, por te tregojme veten qe ne raste te veshtira, jemi prane qoft edhe ne menyre simbolike, si ja do fqinjesia e mire..., nga te tilla reagime, fillojne edhe miqesite midis popujsh.
Krijoni Kontakt