Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 57
    Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    E di qe me pelqen menyra si shprehesh ti Dajt . Ska nevoje fare te ti shoh syte ty une .

e di qe ka te bej dhe besimi ne fakt . Sikur ta imponon tjetri. Luan faktore kryesore ne kete raportin sy-pasqyre - shpirt. Se ne fakt , duhet vene themeli .. baza.. Besimi qe te arrish te shohesh syte e shpirtit.
    Une mendoj se besimi eshte dicka qe duhet mbajtur gjithmone per vete dhe qe s'mund t'i jepet askujt, as atij qe ti do me shume. Ajo qe mund te jepet per mua eshte "konfidenca". Eshte dicka qe te lejon te bazohesh te dikush ne nje menyre jo aq totalitare sa "besimi" dhe sherben si nje parashute per cdo eventualitet.

Nese konfidon tek dikush, i merr parasysh rreziqet e ndryshme dhe mund te manovrosh me lehtesi pa te hyre gjemb ne kembe nese te del ndonje surprize spektakolare gjate rruges. Ben nje investim te matur emocional dhe nuk te prishet llogaria ne rast te ndonje krize.

Nese beson te dikush, eshte njelloj sikur ta lidhesh veten me pranga te ai person dhe t'ja japesh celesin me bindjen se ai nuk do beje ndonje budallik. Eh sigurisht, nqs ai mezi po priste ate moment per te te futur ne kurth, te rrofte besimi pastaj.

Gjeja e pare qe duhet bere eshte qe te pranohet ne vetvete se ne cfare bote po jetojme, dhe te kuptohet qe idera totalitare si puna e "besimit" ngjajne bukur vetem neper letra e neper romanca, por mund te kthehen ne nje ferr te vertete ne jeten reale. Nje dite dikush mund te ngjaje shume i gezuar qe eshte me ty, nderkohe qe te nesermen mund te thote...jo po dale, e di c'ke, prit iher ti se s'e kisha mendu mire une kete muhabet edhe po shof xixa tashi. Pse mbas fyshekzjarreve do rrish ti para mbrapa?

Jo mi goc, as qe behet llaf! Atij jepi timonin, po mos i hiq asiher komet nga frenat!

Ata qe kane pretendime perrallore ne nje bote kaq mizore, per mua ose jane djegur e s'kane mesuar, ose s'duan te mesojne, ose duhet te kontrollojne cfare po hane e po pine se mbase kane ndonje efekt anesor dhe nuk po e kuptojne akoma.
    As qe du me dit!

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    Edhe une mendoj se syte jane me te vertete pasqyra e shpirtit ,sepse e kam provuar me syte e mi ku ndryshojne ngjyren kur une nuk jam ne gjendje shpirtrore mire ,o kur jam e lumtur marrin ngjyre tjeter,...

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    "Syte e laraskes jane shenje poshtersie" -Napoleoni
    Por duhet ta kete patur gabim edhe Napoleoni ,pasi nuk kane te bejne fare me shpirtin, por jane "vegla" per te zgjidhur probleme teper precize.
    Por a mund te themi qe nje shkencetar, Galilei, apo Woody Allen ,etj,etj, qe nuk kane sy te bukur, jane shpirt keqinj?
    La vida es un carnaval

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Sa mire te ishte e sakt kjo shpreja e syve ,sepse shume shpejt do kuptonim shpirt zinjt e shpirt bardhet,,,,,do te shtoja se syt jane pikerisht ata qe din te manevrojn aq me mjeshteri(per keq apo per mire) per te mbuluar gjendjen shpirterore te njeriut.Pra JANE MBULESA e gjendjes shpiterore por JO TRASPARENCA e asaj.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Nje pasqyre lehtesisht e manipulueshme tani qe kane dale lentet e kontaktit...

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Ja te sjellim edhe nje prove tjeter qe syte nuk jane gjithmone pasqyra e shpirtit! Por po deshet te mirekuptohemi nga shembulli pasi nuk ka asnje qellim te keq dhe nuk ofendon askend!
    Nene Tereza ,per shembull, nuk ka qene as top modele, as sex-symbol, dhe nuk ka patur as syrin e Kleopatres,(pra nuk ka patur sy te bukur) apo te ishte miss-Albania, ,,por ama ka qene njeri shpirt mire!
    La vida es un carnaval

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Brari!
    Më bëhet qefi që herë pas here ju kujtohet Librazhdi!
    Po degjoj këngën bashkë me Kujtimin,të përshëndesim por nuk mundemi të futim ndonjë këngë.
    Syt janë vërtet pasqyrë e shpirtit por shumë sy sot po fshihen.....përse?!

i/e regjistruar Maska e dani♥
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Vendndodhja
    ne bot edhe ne qell.....
    Postime
    26
    mos kujtoni qe syt jane vetem per te pare syt thone me shume se sa nje fjale.....
    Danii♥

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Syt jan pasqyra e shpirtit

Syt jan ato qe tregojne gjendjen shpirterore te njeriut,si ndihet njeriu...i/e hidheruar,i/e merzitur,i/e trishtuar apo i/e dashuruar

Por sa keq qe disa njerez nuk e kuptojn kte gje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Linda5 : 22-01-2009 më 11:13
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •