Close
Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 320
    i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga COB Lexo Postimin
    Ata qe mendojne qe Anglia eshte shtet laik. Vetem nje informacion te shkurter.

Ne Angline Laike, ekziston Gjykata e Sheriatit. E qe na i kemi 90% muslimane ne Kosove na jemi ma Laik se Anglezet. Ne angli kemi mesimin fetar ne shkolla, ndersa ne Kosove eshte e ndaluar.Pse? Pse jemi shtete laike, e Anglia qka eshte ? E shtete tjera te Evropes.

Ok na jena me te menqur se ata. Ku dijne ata kur jemi ne me te menqurit e evropes.

Gjithkund ne Evrope ki lende mesimit fetar, vetem ne shtete me shumice muslimane ne evrope nuk ka.

Ne Kosove, Shqiperi, e edhe nese mund te themi Bosnje e Hercegovine.
    Ne Kosove e Shqiperi ke shkolle te mesme te medrese por ne Angli a ka?, pse ato shkollat e medresese kot jane hapur?...nqs deshiron ta mbarosh shkollen me fryme/motive fetare ik futu tek shkolla e medresese. Nese nuk don te mesosh me fryme fetare mund shkosh shkolla normale si gjithe.

Ne me duket i kemi te ndare shkollat e mesme...kemi shkolle mjekesise, teknikes, gjuhes, matematikes etj dhe sipas deshires mund te aplikosh ne deget perkatese ashtu sic mund te aplikosh edhe ne shkollen e medresese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 13-12-2010 më 20:23

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Ne Kosove e Shqiperi ke shkolle te mesme te medrese por ne Angli a ka?, pse ato shkollat e medresese kot jane hapur?...nqs deshiron ta mbarosh shkollen me fryme/motive fetare ik futu tek shkolla e medresese. Nese nuk don te mesosh me fryme fetare mund shkosh shkolla normale si gjithe.

Ne me duket i kemi te ndare shkollat e mesme...kemi shkolle mjekesise, teknikes, gjuhes, matematikes etj dhe sipas deshires mund te aplikosh ne deget perkatese ashtu sic mund te aplikosh edhe ne shkollen e medresese.
    Une e kisha fjalen ne shkollat publike, e jo private si medresete.

Ne Finland, nese numri i nxenesve musliman arrin ne 5% te gjithe numrit te nxenesve te shkolles, hyn mesimi i fese Islame per keta njerez. Pra ata lere qe mesojne krishterizmin ne shkollat publike, por edhe nxenesve muslimane ofrojne mesim Islami ne shkolla publike. Nese flasim per demokraci, ja shembulli konkrete eshte Finlanda. Ata 5% po japin mesim fetar, ndersa na 90% spo japim. Duhet te vleresohet mire, se a jemi ne me te menqur se Finlandezet. Apo me demokrat se Finlandezet.

Medrese ki plot ne angli, pasi qe jane objekte private, e jo publike.

Kur ju intereson ju, merret shembull Anglia apo ndonje vend tjeter perendimor. Perndryshe i shani nga mengjesi ne darke per degjenerim e imoralitet. Njerez hipokrite e me 700 fytyra. Ne kete rast nuk ju pi uje krahasimi. Kaq ta beni dhembin, ska shamia e gjera te tjera mazllemash. Flini mendjen e bini rehat.

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Ne Finland, nese numri i nxenesve musliman arrin ne 5% te gjithe numrit te nxenesve te shkolles, hyn mesimi i fese Islame per keta njerez. Pra ata lere qe mesojne krishterizmin ne shkollat publike, por edhe nxenesve muslimane ofrojne mesim Islami ne shkolla publike. Nese flasim per demokraci, ja shembulli konkrete eshte Finlanda. Ata 5% po japin mesim fetar, ndersa na 90% spo japim. Duhet te vleresohet mire, se a jemi ne me te menqur se Finlandezet. Apo me demokrat se Finlandezet.

Medrese ki plot ne angli, pasi qe jane objekte private, e jo publike.
    Ne Kosove shkollat e medresese jane publike aq me mire, dhe nuk kushton asgje ndonje pagese shtese.

Ne Kosove ne shkollat e mesme te mjekesise (pra qe jane publike se private nuk ka) pa perparse (mantill te bardhe) nuk te lejne as korridor te afrohesh e lere ne klase, i kane rregullat e tyre shume strikte.

lol cfare krahasime ben, e para e punes Finlanda nuk eshte shtet sekulare si Kosova apo Shqiperia dhe normalisht per ta lejohet se nuk ben.

Po ne turqi qe eshte 100% shtet musliman (me popullesi 70 milion) pse nuk lejohet mesimi fetar ne shkollat e mesme, e ke vra mendjen?...

Tani ne po behemi me te mencur se turqit, ata qe na dhane kete fe?...a ka kuptim logjik kjo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 13-12-2010 më 20:39

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kur ju intereson ju, merret shembull Anglia apo ndonje vend tjeter perendimor. Perndryshe i shani nga mengjesi ne darke per degjenerim e imoralitet. Njerez hipokrite e me 700 fytyra. Ne kete rast nuk ju pi uje krahasimi. Kaq ta beni dhembin, ska shamia e gjera te tjera mazllemash. Flini mendjen e bini rehat.
    Kemi te bejme me Shtetin e Finlandes ketu. Shteti i Finlandes jep keto te drejta. Ha popullsia e Finlandes eshte ndoshta ne kulmin e degjenerimit. Por kjo nuk do te thote se ata nuk kane ndjenje njerezie.

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Ne Kosove shkollat e medresese jane publike aq me mire, dhe nuk kushton asgje ndonje pagese shtese.

Ne Kosove ne shkollat e mesme te mjekesise (pra qe jane publike se private nuk ka) pa perparse (mantill te bardhe) nuk te lejne as korridor te afrohesh e lere ne klase, i kane rregullat e tyre shume strikte.

lol cfare krahasime ben, e para e punes Finlanda nuk eshte shtet sekulare si Kosova apo Shqiperia dhe normalisht per ta lejohet se nuk ben.

Po ne turqi qe eshte 100% shtet musliman (me popullesi 70 milion) pse nuk lejohet mesimi fetar ne shkollat e mesme, e ke vra mendjen?...

Tani ne po behemi me te mencur se turqit, ata qe na dhane kete fe?...a ka kuptim logjik kjo?

Kam vrare mendjen shume per Turqine. Pasi qe iniciativa ka plot, por fuqite e jashtme bllokojne kete.

Valla na lere qe ma menqur se Turqit, na edhe ma te menqur se krejt jena. Historia na tregone fare mire kete fakt.

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Kam vrare mendjen shume per Turqine. Pasi qe iniciativa ka plot, por fuqite e jashtme bllokojne kete.

Valla na lere qe ma menqur se Turqit, na edhe ma te menqur se krejt jena. Historia na tregone fare mire kete fakt.
    Edhe atje ka shkolla medresese, kujt i pelqen le te shkollohen aty. Shume qarte e thote ligji turk.

Cdo shkolle ka dallim njera prej tjetres p.sh shume lende te shkolles mjekesise mos te them 50% nuk jepen ne shkollat e gjimnazit...atyre qe nuk i pelqejne 50% mund vazhdojne ne shkollen normale apo gjimnazit. E njejta gje per ata qe i pelqejne lendet fetare. Jo gjithe i kane pelqimet dhe synimet e njejta.

Kerrar
    Anëtarësuar
    15-02-2009
    Postime
    120
    Edhe atje ka shkolla medresese, kujt i pelqen le te shkollohen aty. Shume qarte e thote ligji turk.

Cdo shkolle ka dallim njera prej tjetres p.sh shume lende te shkolles mjekesise mos te them 50% nuk jepen ne shkollat e gjimnazit...atyre qe nuk i pelqejne 50% mund vazhdojne ne shkollen normale apo gjimnazit. E njejta gje per ata qe i pelqejne lendet fetare. Jo gjithe i kane pelqimet dhe synimet e njejta.
    Medrese ki gjithkund ne bote, nuk po me kuptoni me duket. Une po ju them si lende fetare ne shkolla publike. Bile neper shkolla fillore.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nuk i pengon gje kujt??!!!
    te pengon ty gje nese une vendos nje pike ne balle si simbol i syrit te trete per te treguar se jam hinduist???

duhet ta fshij, sepse te pengoj ty?
    nese mbaj nje kryq mikroskopik ne qafe, te pengoj?
    nese mbaj nje lecke ne koke te pengoj?

Mos dil n'juptier qysh ja ki zakon, vendose edhe ti nje gjysemhene ner kemishe tende dhe askujt nuk i pengon.

Ca mendon ti , a tja nisim secili me kryqa t'mdhoj e me gjysem hana , e me shkronja arabe me dal naper '' SHEHER '' e di sa provokimi do behet?
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Medrese ki gjithkund ne bote, nuk po me kuptoni me duket. Une po ju them si lende fetare ne shkolla publike. Bile neper shkolla fillore.
    Po pra te kuptova e ke fjalen edhe une po flas per shkolla publike, une te thash qe shkollat e mesme jane te ndare sipas degeve ndryshme...ata qe kane deshire per lenden fetare mund vazhdojne ndjekjen e mesimeve ne shkollen e Medresese...ata qe kane deshire lende informatike vazhdojne ne shkollen e mesme te informatikes, ata qe deshirojne lende juridike vazhdojne ne shkolles e mese e juridikut e kshtu me rradhe.

Ne Kosove nuk ka shkolle normale te mesme por gjitha jane te ndare baze degeve, e kupton tani?....c'ne lenda islamike ne shkollen e Mjekesise?....por ju ne medreze e pranonin lenden e Fiziologjise, Patologjise apo Histologjise (lendet e Mjekesise)?...sigurisht as qe behet fjale pra cdo shkolle e ka planprogramin e vet ashtu sic e ka edhe shkolla e medreseses.

Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •