Close
Faqja 3 prej 15 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 150
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

a ban nje pyetje..

une jam besimtar musliman dhe nuk po di te bej dallimin midis ipeshkvit dhe ipeshkvise..a jane kthyer ne katolike 5 njerez qe ju ju thoni ipeshkve apo nje grup njerezish qe i perkasin nje grupimi protestant
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga albani1

......Nes nuk e ke bezdi do te tregoje nje histori humoristike.

Ishte nje here nje fshat ku jetonin katolik......

albani1, nëse shkruan rreth temes në fjalë është e mirë, per ndryshe, këto far perrallat dhe barcoletat e pastorve tu si dhe shtjellimet tua apo ma mirë të them keto shtjellimet dhe botkuptimet e sektit të juaj nuk kan vend ne Kishen e Krishtit. Kisha qe ne kohen e apostujve u perball me sekte te ndryshme por ato u harruan ndersa Kisha e Krishti mbeti ajo qe tha vet Krishti:

"dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!"

(Mt 16; 15-20)

Atëherë Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! Edhe unë po të them: Ti je Pjetër - Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!

Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”

Jezusi ka thënë kështu dhe jo unë apo tjetri, Zoti pra tha, Ai Zot qe ti perpiqesh ta shtjellojsh sipas deshires tënde ka thënë këtë fjalë- premtime e jo unë as tjetri, bënë mirë nëse e degjon!!

P.S. Kliko - lexo këtu;
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=118273
    dhe mëso mbi Kishen katolike dhe pastaj eja të bisedojmë, per ndrsyhe mos u merr me sherbime të djallit duke u sherbyer me thash e t'thëna kote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 27-11-2010 më 06:21
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Duket sheshit, kembengul ta them, se ungjilloret kane handikap te madh!

Ju ungjilloret gjendeni ne nje maket te krishterimit, nderkohe qe ju kujtoni se jeni ne krishterimin vete.

Shanset jane ose ta perdorni te qenit ne maket per te hyre ne krishterimin e vertete, ose te "marroseni" perfundimisht ne amatorizmin tuaj.

Shume prej jush tashme kane dhene shenja te qarta te nje EGO-krishterimi subjektiv, te nje adhurimi te vetes te veshur se jashtemi me nje krisht ideologjik te ndertuar me vargje biblike.

Dhe ky eshte pervec se idhujtari, satanizem!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pse e harrut kete burrin?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    albani1, nëse shkruan rreth temes në fjalë është e mirë, per ndryshe, këto far perrallat dhe barcoletat e pastorve tu si dhe shtjellimet tua apo ma mirë të them keto shtjellimet dhe botkuptimet e sektit të juaj nuk kan vend ne Kishen e Krishtit. Kisha qe ne kohen e apostujve u perball me sekte te ndryshme por ato u harruan ndersa Kisha e Krishti mbeti ajo qe tha vet Krishti:

"dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!"

(Mt 16; 15-20)

Atëherë Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! Edhe unë po të them: Ti je Pjetër - Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!

Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”

Jezusi ka thënë kështu dhe jo unë apo tjetri, Zoti pra tha, Ai Zot qe ti perpiqesh ta shtjellojsh sipas deshires tënde ka thënë këtë fjalë- premtime e jo unë as tjetri, bënë mirë nëse e degjon!!

P.S. Kliko - lexo këtu;
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=118273
    dhe mëso mbi Kishen katolike dhe pastaj eja të bisedojmë, per ndrsyhe mos u merr me sherbime të djallit duke u sherbyer me thash e t'thëna kote.

Une kam shkruajtur sipas temes Toni por ti ke fshire pervec historise edhe pjesen tjeter qe nuk duhej ta fshije sepse ishte brenda temes.

{Por Toni nuk ke pse te hqetesohesh per ate histori por me shume duhet te shqetesohemi se Jezusi po vjen eshte shume afer koha , dhe duhet te pyesim veten , a jane te shpetuar vertet ata qe jemi duke drejtuar tek Krishti. Sigurisht nuk varet nga ne por ne te pakten duhet te shpallim fjalen e Zotit qe ti beje njerezit te kuptojne se Zoti do nje mardhenie serioze dhe reale jo siperfaqesore.

Sa per keta ipeshket dua te theksoj se nuk e dime perderisa sillen sa andej ketej nese jane te shpetuar apo jo.

Dhe duhet te kusptosh se nuk shpetohesh duke hyre ne kishen katolike as nuk shpetohesh duke hyre ne kishen protestante apo ortodokse por shpetohesh kur Jezusi hyn ne zemer dhe behet Zot i jetes.

Zoti te bekofte dhe te dhente me drite nga fjala e Tij.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Interesante sepse

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Duket sheshit, kembengul ta them, se ungjilloret kane handikap te madh!

Ju ungjilloret gjendeni ne nje maket te krishterimit, nderkohe qe ju kujtoni se jeni ne krishterimin vete.

Shanset jane ose ta perdorni te qenit ne maket per te hyre ne krishterimin e vertete, ose te "marroseni" perfundimisht ne amatorizmin tuaj.

Shume prej jush tashme kane dhene shenja te qarta te nje EGO-krishterimi subjektiv, te nje adhurimi te vetes te veshur se jashtemi me nje krisht ideologjik te ndertuar me vargje biblike.

Dhe ky eshte pervec se idhujtari, satanizem!
    Krishti tha qe do te shpetoje ata qe kishin humbur jo ata qe kishin fituar.
    Nese nuk e pranon faktin qe je i humbur pa Perendien dhe qe nuk mund te besh ti vete asgje per te shpetuar veten atehere nuk mund te shpetohesh kurre pervecse nje mrekulli.
    Dhe Krishti tha qe Ai deshiron te rrije me amatoret jo me profesionistet sepse profesionistet jane krenare dhe nuk mendojne se duhet te kene ndonje dhurate por e meritojne cdo gje vete. Kurse amatoret kane nevoje per hir qe te permiresohen keshtu qe si amator une nuk meritoj por hiri i Zotit me shpeton dhe besimi tek Ai. Nese nuk e pranon veten se je amator o seminarist atehere je mendje madh dhe mendje madhesia jote te ben ti largohesh te vertetes. Me vjen keq per kete por duhet te pendohesh dhe te kuptosh se je edhe ti amator dhe te duhet te vish tek I vetmi profesionist qe eshte Krishti.

Nese e ke parasysh historine e fariseut dhe ate te tagrambledhesit.Ai fariseu ishte profesionist ne kryerjen e ligjit dhe madje ishte me profesionist se kushdo tjeter. Ai i bente te gjitha pikat e ligjit dhe ishte shume i perkushtuar ndaj gjithe fese, madje po i thoshte Zotit :- Zot une jam i mire sepsae i bej te gjitha me profesionalizem te larte, por ai amatori tjeter atje eshte mekatar dhe nuk te adhuron ty o Zot, keshtu qe faleminderit sepse e meritoj se kam bere pune te mire.
    Por ai amatori nuk e nfrinte dot koken lart dhe nuk guxonte dot as te fliste ai po i thoshte Zotit :- Zot ki meshir per mua mekatarin. Kiush e mori shfajesimin ? profesionisti apo amatori?
    Amatori u kthye ne shtepi i shfajesuar thote Jezusi.
    Sepse nuk eshte me ane te veprave qe ben dhe sa mire qe i ben por me ane te meshires dhe hirit te Zotit .

Jezusi lavdi Zotit nuk na dha rregulla yte tjera per adhurimin pervec se te behet ne Fryme dhe me zemer te vertete perndryshge as ti as askush nuk do te shpetohej dhe nuk do te ishte duke adhuruar Zotin.

satanizem eshte te adhurosh Jezusin!!!! me vjen keq qe ta them por eshte e verteta q do te japesh llogari per cdo fjale te kote qe kew thene por jo para meje por para Perendise .
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 27-11-2010 më 09:10
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Ky eshte vertet forum fetar , LOL ?
    Si ka mundesi ne kete forum te shkruhet aq shume per FE , ku emrin e mban "SHQIPTAR"?
    ..dhe me e keqja qe moderatoret jane ata qe fusin kesi themash , qe edhe ne Angli ju paska dale pune .
    Injoranta !
    Si ka mundesi qe ne ditet e sotme te kete injorant prej kembve deri ne koke, ke sy ne ball apo i ke kot?

ForumiShqiptar ndahet ne shume nenforume, pra i ka dhene te drejten qdo personi te debatoje per qfare te deshiroje ketu, tash per tash je ne nenforumin krishtere-katolik, e ke nenforumin musliman,protestant,ateist etj.. pra krejt kto nenforume fetare bejn e pjese ne BOTEN SHPIRTRORE , nese ty nuk te intereson bota shpirterore mos e vizito ate. Ke nen forume tjera si Shtypi sotem, politika, debate te ndryshme etj.. thjesht zgjedhi ate qe te pelqen dhe futu aty. Pra eshte forum per qdo gje Shqiptare , dhe ja ka len vendin edhe fese sepse edhe kjo ben pjes ne te perditshmen e Shqipetarve.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mesduket, po përjetojmë momente historike në shumë aspekte. Kjo lëvizje qe në horizont, dhe mund të pasoj në formë "epidemike" edhe në Amerikë, ku megjithmend do sillte një rikonfigurim të gjithë rendit të politikave botërore ndaj liberalizmit progresist dhe pushtimit Islamik të Europës dhe Amerikës. Anglezët duke parë këto foto, të njëriut më të fuqishëm në botë ose -ish të fuqishëm, duke parë që Kishat po mundohen ti përshtaten agjendave politike duke favorizuar homoseksualizmin, duke parë se si Kristianët tallen ditë për ditë në mediat liberale ndërsa Muslimanët trajtohen me një rrespekt të frikshëm, ky përfundim është i logjikshëm dhe kuadron me disa nga librat më në zë që parashikojnë për një ndoshta luftë ndërmjet civilizimeve.

Po zgjidhet do argumentonin disa e keqja më pak e keqe, mesaduket kjo është historia e njeriut, nuk është në gjëndje të bëj atë kalim kualitativ që duhet.

"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Une kam shkruajtur sipas temes Toni por ti ke fshire pervec historise edhe pjesen tjeter qe nuk duhej ta fshije sepse ishte brenda temes.

.
    Krejt çka ke folur ishte jasht teme, kjo edhe mund te konfirmohet. Gjithsesi unë nuuk I kam fshi shkrimet tua pos atij shkrimi qe fillove edhe me perralla dhe humore dhe kjo duke ofenduar Kishen Katolike, e kjo ishte jasht çdo norme, Kisha e Krishtit nuk ka nevojë per perralla te pastorve tu por don Krisht.

Por Toni nuk ke pse te shqetesohesh per ate histori
    Në mua nuk ka shqetesime por ty po te duket ashtu, nuk e di se qfar fryme po frynë ne vershin tend dhe po te thotë ashtu, je gabim dhe nuk ka vend per shqetesime.

por me shume duhet te shqetesohemi se Jezusi po vjen eshte shume afer koha ,
    Lavdi Zotit dhe me gëzim e pres, jam I sigurtë se Ai eshte SHPETIMI im dhe kjo nuk me shqeteson. Nuk marr me mend se pse duhet te shqetesohemi per ardhjen e JEZUSIT derisa jemi të JEZUSIT!!

dhe duhet te pyesim veten , a jane te shpetuar vertet ata qe jemi duke drejtuar tek Krishti.
    “Mjek sheroje vetveten” thot Jezusi dhe kjo eshte keshilla me e mira qe mund ta jap dikush.

Sa per keta ipeshket dua te theksoj se nuk e dime perderisa sillen sa andej ketej nese jane te shpetuar apo jo.
    Nuk din a? Vertetë nuk din dhe është mire sikurse ta dije!! Po ato i din Zoti dhe Ai ben thirrje per kthim çdoher por dikush nuk deshiron ta degjoj.

Dhe duhet te kusptosh se nuk shpetohesh duke hyre ne kishen katolike as nuk shpetohesh duke hyre ne kishen protestante apo ortodokse por shpetohesh kur Jezusi hyn ne zemer dhe behet Zot i jetes.
    Edhe ketu veq sa ke treguar pa pjekuri!!

A e din ti se Kisha është bashkësia e besimtarëve që besojnë në Krishtin; Kisha është Korpi mistik i Krishtit. Kisha është gjymtyrë – trupi I Krishtit, me pagëzim bëhen gjymtyrë të atij trupi. Kisha është Tempulli I Zotit sepse Zoti banon në të, Zoti Kishes ua dërgoi Shpirtin Shenjt, që të gjithë në mënyrë misterioze t’i bashkojë në një trup të vetëm, në Korpin mistik të vetin, që quhet Kishë.

Prandaj si ka mundesi njeriu të shpetohet nëse nuk eshter Kishë – nëse nuk është në këtë bashkësi - gjymtyrë – trupi I Krishtit?!

Këto qe ti thua tregojnë dhe na forcojnë bindjen se je jasht çdo realiteti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 27-11-2010 më 20:31

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Krishti tha qe do te shpetoje ata qe kishin humbur jo ata qe kishin fituar.
    Nese nuk e pranon faktin qe je i humbur pa Perendien dhe qe nuk mund te besh ti vete asgje per te shpetuar veten .
    Kush je ore ti se ben kesi lloj gjykimi? Kush ta jep te drejten ty ta akuzojsh nje te krishter ne kete menyrë pa ndonjë fakt? Si ka mundesi ta akauzojsh te krishterin si "njeri te pa Zot" derisa personi eshte ie pagezuar dhe shpresen dhe besimin e ka Zotin, por Zotin në bashkësi. Një Zot me trup dhe jo Zot-kry pa trup. More preke koken dhe ule koken se ke probleme me vetveten, thirri mendjes dhe kontrolloje vetveten se eshte pune e nevojshme per ty.

Tani akuzon per mendje te madhe, kush eshte ma mendje mëdhenje se ju nga sektet e ashtuquajtura te krishtera, ju sektarët jeni te verbuar nga mendja e madhe dhe vuani kinse duke mësuar dikënd, a realisht, jeni ne fund te pusit.

"Vëllezërit e mi, mos u bëni shumë mësues, duke e ditur se do të gjykohemi më rëndë. Për të vërtetë, të gjithë gabojmë shumë. Në qoftë se ndokush nuk gabon në fjalë, ai është njeri i përsosur, i aftë të sundojë mbarë trupin. Nëse kuajve u vëmë frerët në gojë për t’i vënë nën sundim, atëherë mund të drejtojmë mbarë trupin e tyre."
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 27-11-2010 më 20:20

Faqja 3 prej 15 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •