Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Vdes në moshën 95-vjeçare humoristi britanik Norman Wisdom

njohur si për zhanrin e komedisë ashtu edhe të dramës, ka ndërruar jetë në një shtëpi pleqsh të hënën në moshën 95 vjeçare.
    Familja e tij thotë se ai ka qënë me shendet të dobët prej disa muajsh.
    I lindur në një familje të varfër, Wisdom u bë një nja aktorët më të dashur të filmave komik në Britani në vitet 1950 dhe 1960. Roli që ai luante me veshjen tradicionale me kapele bezi dhe xhaketë që ishte shumë e vogël për të, u bë shumë i dashur për publikun. Në mendjen e tifozëve kanë mbetur rastet kur ai binte në puseta, bllokohej në dyertë që silleshin apo kur rrëzonte tabakatë me pjata.
    Britaniku Norman Wisdon ishte tejet popullor në Shqipëri, ku arriti të bëhej një figurë kulti. Filmat e tij ishin të vetmet komedi nga perëndimi të lejuara nën diktaturën e egër komuniste të Enver Hoxhës.
    Wisdom më pas u bë një portret i televizionit britanik. Ai luajti role dramatike dhe nuk i mungoi as skenës në Broadway por as Hollivudit.
    Wisdom realizoi rreth 40 filma, kryesisht komedi britanike me buxhet të vogël. Por ai luajti edhe në Broduej në një përshtatje si mjuzikëll të veprës Hobson's Choice dhe në një mjuzikëll të Holivudit The Night They raided Minsky's. Ai fitoi edhe çmime në vitet tetëdhjetë për një rol serioz si pacient i sëmurë me kancer. Ishte shumë popullor në Shqipëri. Dhe Charlie Chaplin, hiç më pak, tha njëherë se ai ishte klouni i tij i preferuar.

vidio

http://botasot.info/def.php?gjuha=0&...ry=16&id=80427
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Vdes Pitkini, aktori i huaj më popullor tek ne gjatë diktaturës

Komediani britanik Norman Wisdom, aktori shumë popullor në Shqipëri ka ndërruar jetë në një shtëpi pleqsh në moshën 95 vjeçare.

Familja e tij thotë se ai ka qenë me shëndet të dobët prej disa muajsh. I lindur në një familje të varfër, Wisdom u bë një nja aktorët më të dashur të filmave komik në Britani në vitet 1950 dhe 1960.

Roli që ai luante me veshjen tradicionale me kapele beze dhe xhaketë që ishte shumë e vogël për të, u bë shumë i dashur për publikun. Në mendjen e tifozëve kanë mbetur rastet kur ai binte në puseta, bllokohej në dyert që silleshin apo kur rrëzonte tabakatë me pjata.

Britaniku Norman Wisdon ishte tejet popullor në Shqipëri, ku arriti të bëhej një figurë kulti. Filmat e tij ishin të vetmet komedi nga perëndimi të lejuara nën diktaturën e egër komuniste të Enver Hoxhës.

Ëisdom më pas u bë një portret i televizionit britanik. Ai luajti role dramatike dhe nuk i mungoi as skenës në Broadëay por as Hollivudit.

Ai ka vizituar dy herë vendin tonë, ku është pritur si një hero dhe është përshëndetur nga shumë fansë.

Në vizitën e fundit, gjatë ndeshjes së Anglisë në stadiumin "Qemal Stafa", Pitkini eklipsoi edhe David Beckhamin, pjesë e skuadrës në atë kohë.

Pjesë e karrierës së tij kanë qenë edhe albume me këngë, mes të cilave një këngë kushtuar Shqipërisë me titull "Big in Albania" (I madh në Shqipëri).

Hey po me vika keq qe ka vdekur. Ka qene nga aktoret me te dashur te femijerise sime. Mezi i prisja filmat e tij. Meqe ra fjala, ka ndonje vend ku te shkarkohen disa prej tyre. Kam kerkuar neper torrents po pa rezultat.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    pitkini ne spital. ju kujtohet???

ngushellime.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Mua me kujtohet; Pitkini- fshires dritaresh, ku e guduliste ai cuni I pasur. Lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Mua me kujtohet; Pitkini- fshires dritaresh, ku e guduliste ai cuni I pasur. Lol
    edhe une e mbaj mend kete rexhinald e kishte emrin ai cuni.
    mbaj mend dhe nje tjeter qe ishte shperndares qumshti po me pak

R.I.P. Pitkin

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    pitkini ne spital. ju kujtohet???

ngushellime.
    jo mu kujtohet pitkini ushtar,...lol

ngushellime plako,....

ju paste lene uraten....
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    edhe une e mbaj mend kete rexhinald e kishte emrin ai cuni.
    mbaj mend dhe nje tjeter qe ishte shperndares qumshti po me pak

R.I.P. Pitkin
    Po, Rexhi me theks British, po ishte dhe simpatik. Lol. Mos e shkel barin I bertisnin Normanit. Telef e bente tvsh, Pitkinin.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Me erdhi vertet keq per te pavarsisht se ishe nje 95 vjecar.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Pitkini i madh, kjofte ne parajse forever.

Lexojeni kete reportazh nga Londra.ne nje nga lajmet e heraldextra yahoo e ka lajm te pare.

Albania mourns death of British comic hero

http://www.heraldextra.com/entertain...13ef1a750.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARKIA : 05-10-2010 më 19:40
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •