Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 123
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk e dija qe gjate dhunes serbe ne Kosove paskan vuajtur vetem shqiptaret myslimane. Kujtoja dhe dija se dhuna ka qene njesoj e eger per gjithe, si myslimane ashtu dhe te krishtere. Mesa duket nocioni shqiptar ne Kosove paska humbur dhe aty po ndahen njerezit ne te krishtere dhe myslimane. Gje e trishtueshme po te mendosh qe nga momenti qe lindim e deri sa vdesim, bukes i themi buke e ujit i themi uje njesoj te gjithe

Dod Gjergji ishte kreu i Kishes Katolike , si esht e mundur ai te thot se serbeve u nevoitet me shum kohe per ti sheru plaget.
    Mua me len te kuptoj se ai si krer i Kishes Katolike , po i viktimizon serbet dhe nese ai si katolik mendon ashtu , ateher do te del Naim Ternava kreu i Bashkesis Islame dhe do te thot : sjemi akoma te gatshem per tu taku me Kishen ortodokse serbe , sepse si kemi te sheruara plaget.

Nuk te duket skandal intervista e Dod Gjergjit.

Nese ai ja ka fal serbeve , muslimanet sja kan fal akoma.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Serbet as diskutohet qe kane bere krime nga me monstruozet ne Kosove dhe ai gjak qe kane derdhur nuk harrohet kollaj. Por nese Kosova eshte duke ndertuar nje shtet te ri ku bashkejetesa nepermjet etnive eshte nje realitet qe nuk anashkalohet dot dhe nje kusht per te fillim te ri, a nuk jane institucionet fetare te parat ato qe duhet te japin mesazhin e paqes? Te krishteret shqiptare e dhane mesazhin e tyre dhe zgjaten doren. Serbet vazhdojne ende me avazin e vjeter. Kjo i ben shqiptaret me fisnike dhe me te nderuar. Perpara Zotit dhe botes ata treguan qe dine te falin e jane te gatshem te bashkejetojne ne paqe. Serbet serisht treguan qe jane barbare te Kaukazit. I bie qe prape ne te jemi te fituar.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Mos ngatrro gjerat Janullatos.Nuk shkoj se nuk ishte i ftuar,se nuk e la qe eshte,,burr i mire'' ngatrrosh Shqiptaret e fes kaolike me serbet (qe s'dij a mund ti quaj orttodoks) kjo vertet eshte nxitese!Por edhe me nxites me duket Ai qe e rihapi temen,kjo vertet eshte vetem ,,molle sherri''!
    Sesht ne rregull te shahen ortodokset per shkak te Janullatosit , por ishte toni77 ai qe ishte kunder takimit me serbet , ndersa un solla fjalet e vet kreut te K. katolike qe pranonte se kan takime me kishen ortodokse. Pas kesaj ai ndryshoi mendimin dhe doli ne krah me ilia spiron e elinokton.

Nese esht jo e moralshme per Janullatosin ateher esht jo e moralshe edhe per Dod Gjergjin ose Naim Ternaven.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    por ishte toni77 ai qe ishte kunder takimit me serbet , ndersa un solla fjalet e A kreut te K. katolike qe pranonte se kan takime me kishen ortodokse. Pas kesaj ai ndryshoi mendimin dhe doli ne krah me ilia spiron e elinokton.

Nese esht jo e moralshme per Janullatosin ateher esht jo e moralshe edhe per Dod Gjergjin ose Naim Ternaven.
    O Renea, jo ti, por askush ne bote, as vet dreqi me kelyshet e vet nuk mundet mua t'më nxitë qe te mbaj qendrim te pa drejt.

Istitucioni katolik - ipeshkevia e Kosoves do te takohet me secilin qe kerkohet por jo te kremtoj dhe të merr pjesë në cermoni ku fyhen istitucionet e Kosoves dhe lufta çlirimtare dhe Pavarsia e Kosoves. Jo aty ku shkaktohen dëme ndaj kombit tonë. Per ndryshe Kisha katolike ne Kosove, gjithmonë do të luftoj dhe nuk do te kursehet qe të sjellë frymen e paqes dhe tolerances në shoqerin¥ ksoovare. Nuk eshte Kisha katolike ajo qe mbjelle perqarje dhe nxite urrejtje. Nuk i shreben Kisha katolike qellimeve te armikut. Nuk e ka mison urrejtjen dhe dhunen ashtu sikurse ti e mendon por paqen dhe dashurinë, dialogun qe eshte i domosdoshme, por jo perqares apo fyes por gjithnje ne frymen e paqes dhe te stabilitetit. Unë e kuptoj shqetesimin dhe dhimbjen tende por kjo eshte kjo dhe nuk ka tjeter. Zoti te ndihmoftë.

Kisha katolike shqiptare ka si mision vazhdimin e rruges qe udhëheq Fryma e Zotit e jo ajo e djallit. Të vazhdoj rrugen e martirve shqiptaro-katolik te cilet u flijuan per fe dhe atdhe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 05-10-2010 më 10:46
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Renea, mos bo percarje! Se nuk ka pasur dallim katolike apo muslimane. Gjeje librin mbi viktimat dhe e sheh se serbet kane luftuar thjesht kunder shqiptareve. Se katolikeve per patriotizem ju vjen anash ti !

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Une nuk e di se c`bejne serbet, por ne kuptimin e Krishtere, ka rendesi Kisha dhe me pas edhe toka. Une flas parimisht jo per rastin konkret. Kosova si juridiksion orthodhoks eshte Peshkopate ne vartesi A Kishes Serbe. Prandaj edhe plani Ahtisari percaktoi trajtim te vecante per Kishat orthodhokse.
    Keshtu qe serbet mund te falen ne cdo Kishe te Kosoves qe do t`ju duket a aresyeshme.
    plani athisari eshte plan i perkohshem
    kosova eshyte e pavarur dhe serbet duhet ta kuptojne qe eshte me mire per ta te shikojne punet e veta jo te mendojne vetem per lufte me fqinjet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Shqiptaret prej se jetoj nji her kan hedh hapin e pastaj kan ber hoooopppppaaaaa e ne kanal .Sesht fare qudi shiqo ne ket forum edhe disa shqiptarve sikur ju vie keq per shkie se e kan humbure ate te drejt qe te vrasin ,dhunojn ,djegun pronat shqiptare vetem se u bije qefi.Sa her qe deshen na vran na perndjeken e prap ua fali zeri i shqiptarit jo ai jo ku sa e veshtir per serbet qenka te sherohen plaget jo serbet po thrasin ne paq po po harrojn larukat e mija shqipet e trasha se pasi na dhunuan dogjen e poqen qdo gje shqiptare normal se edhe nji strof apo 3 kater rreshta fjalesh billo pa proshllo ishte e kaloj . Me nji fjal nuk e di pse jemi kaq idiota te qenefta disa shqipo folsa po Serbija qenefk nuk esht ortodokse po esht vet shejtani .A na e kan ber mire them po pse kure gjen budalla ti zhdripesh ,pse te mose e bej prap ...sa her te doj ...Ata na vrasin ne na vije keq se i gjakosem ata na i matin tokat neve na vje keq se do ken djers nese e punojn .Ua dhithsha shqiptarve patriotizmin falco qe ma kan ...u shkyet duke i hy shkaut e grekut ne both madje disa edhe turkut e arabit sa krejt kan heq dor nga kjo tok qe zoti e fali per ta .,pra per shqiptar .Ket popull jo vetem Musliman pore edhe ortodoks edhe katolik duhet mjes e mbremje me e rref dru .Po te isha sundimtar i kti populli per Zotin kisha me ja u vjerr ne qaf nga nji dajak qe kure tua kerkoj ti shtrij dru ta kan me vete ,policin e kisha len pa revole veq ne raste te jasht zakonshme sepse edhe plumbin per vrasje ja kisha obligue ta mbajn qytetaret e vendit.Si nuk i ndalohet nji Ilia ***** e disa tjerve qe po na e mbrojn Serbikaken. Une dukem anti shqiptare me ket postim po jo edhe Pro serb siq jon ca qenefer shqiptare he ua befsha nga nji *** te nxeht ne goj e serbi uaq...... nanaen.

Akoma sjeni ngi shkie po u betohem se kan me ardh prap se po i ndjellni hajde more hajde .Sot jeni ber si kafshet urrejtje partiake e gjak e lak mes vete... PRITNE SHKAUN se po ju pergjigjet ngase po e ftoni vet ju shqiptaret.Me shum keni urrejtje mes vete se ndaj shkaut qe u dogji ne pleme me zjarr ,me shum ndjeni dashuri per grekun qe u poqi.Vazhdoni shqipe kshtu se vertet spo ja luani terezin hiq djallit..ju ka mbet urrejtja nder vetidhe e bajshi me shendet deri ne kjamet .

Kategorikisht jo! Kosoven ja mori Serbise Amerika, nuk pyet njeri per ju kosovaret..po doje ajo ja kthen prape, ...edhe pa lufte fare bile. Sic ke te drejte ti te kerkosh pavaresine..ashtu ka te drejte edhe Patriarku te kerkoje zbatimin e kushtetutes se Serbise, ku Kosova eshte pjese e saj.... Patriarku shprehu nje deshire..dhe i beri nje lutje komunitetit nderkombetar, kjo eshte thjesht nje kerkese brenda te drejtave te njeriut...
    Euuu ilia bre ! Edhe kte ta zuri goja te e thuash a ? !

Ja un po ta them shkurt : Edhe 100 amerika tjera, se kosova kurre nuk mund ti kthehët serbis ! Edhe preshevën qe e mban peng si izraeli gazën, do t'ua shkulim nga duart ! Vonim po, e shpetim kurresesi ! Me kosovën e pavarur asgje s'ka mbaruar, perkundrazi ky eshte vetem fillimi dhasht Zoti !

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Kategorikisht jo! Kosoven ja mori Serbise Amerika, nuk pyet njeri per ju kosovaret..po te doje ajo ja kthen prape, ...edhe pa lufte fare bile. Sic ke te drejte ti te kerkosh pavaresine..ashtu ka te drejte edhe Patriarku te kerkoje zbatimin e kushtetutes se Serbise, ku Kosova eshte pjese e saj.... Patriarku shprehu nje deshire..dhe i beri nje lutje komunitetit nderkombetar, kjo eshte thjesht nje kerkese brenda te drejtave te njeriut...
    Ti je serbo- sllave,nuk e di pse nuk te kan perjashteruar moderatoret???!!!!!!!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    E panjohur (ne fakt je e njohur prej meje), une nuk kundershtoj per gjithcka ke thene, por problemi im eshte se pse ne gjithe kete mal me viktima, ngaterrohet Kisha Orthodhokse, qofte edhe kleriket e saj dhe Patriarku, qofshin keta edhe te kombesise serbe.
    Shume shqiptare, gjate kohes se perndjekjeve u fshehen ne manastiret orthodhokse ne Kosove, por per keto nuk flet njeri.
    He se harrova te theme edhe kete:
    Se per te gjitha planet qe shteti serb ka nderrmarre ndaj popullsive tjera, gjithmone ka kerkuar dhe e ka pase bekimin e kishes. Edhe sot nuk eshte ndryshe. Ne Serbi edhe sot e kesaje dite kisha nuk eshte e ndare nga politika por eshte pjese e saje. Per kete shkak shqiptaret e Kosoves, por edhe popujt e tjere, ceremonite ortodokse serbe i marrin gjithmone me rezerve sepse ato se pakut 50% ne vetvete jan tubime politike.
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •