Jo pra nuk janë të mira dhe kerkohet kohë per tu permirsuar. Kjo eshte e vertetë.Postuar më parë nga Renea
Ne nje intervju per DW ne gjuhen serbe, viti 2007 , Dod Gjergji thot :
Vleresoj se marredheniet e kishes katolike me kishen ortodokse serbe ne nivel zyrtar nuk jan ne nivel te kenaqshem dhe se do te duhet mjaft kohe per tu permirsuar.
Kisha katolike në Kosovë eshte Kishe e Krishtit dhe frymon nga mësimet e Jezusit dhe të shenjtërve e martirve shqiptaro-katolik. Ne nuk perjashtojmë askënd qe te bisedojmë dhe të provojmë qe te gjindet gjuhe e perbashket me seciln. Kjo vlenë pe te gjithe pa dallime. Por nuk perkrahim urrejtjen dhe nxitjen e konflikteve, nuk bëhemi si ata dhe nuk perkrahim padrejtesitë qe u bëhen qoft shqiptarëve qoft serbëve, pra nuk e perkarhim te keqen. E keqja është djalli dhe djalli eshte burim i të gjitha te këqijave duke perfshi edhe urrejtjen nder-fetare dhe nder-komebtare.
Si mendon ti Renea? Mos te flet as mos te kontaktoj me Kishen ortodokse Kisha katolike? Atëher je gabim dhe logjika e jote eshte logjike urrejtje e frymëzuar nga djalli, Kisha nuk ec me logjiken dhe frymen tende, Kisha katolike nuk udhëheqet nga urrejtja por nga dashuria dhe falja. Pa tjeter se dialogu nderfetar kerkohet dhe eshte i domosdoshem në Kosovë ashtu sikurse edhe dialogi nder-komebtar dhe nder-fqinjesor.
Mos se po gabon, kjo atëher i bie sikurse une mos te flas me ty. Ti je i pa sjellshem dhe i pa drejt, arrogant dhe shpifes ndaj kishes dhe te krishterëve dhe une gjkithsesi flas me ty, tash ka dikush te drejt te me akuzon? JO, Pse? Sepse jam i Krishtit dhe në mua eshte Krishti dhe jo urrejtja ashtu sikurse ne ty. E pra, kjo eshte Kisha katolike.
Degjo mire se çka po te them, at minut se ti apo kushdo qoftë ai, mundet, ka deshmi qe ta akuzoj (me argumente) Kishen katolike per tradhti apo luhatje komebtare, unë nuk jam më katolik.
Ule zerin se ti je shume larg me Kishen katolike ne aspektin kombetar.
Renea, unë i lutna Zotit per ty! Paqa e Zotit tu dhuroftë dhe të sheroftë.
Krijoni Kontakt