Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 123
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga Renea
    Ne nje intervju per DW ne gjuhen serbe, viti 2007 , Dod Gjergji thot :

Vleresoj se marredheniet e kishes katolike me kishen ortodokse serbe ne nivel zyrtar nuk jan ne nivel te kenaqshem dhe se do te duhet mjaft kohe per tu permirsuar
    .
    Jo pra nuk janë të mira dhe kerkohet kohë per tu permirsuar. Kjo eshte e vertetë.

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Por me intereson qendrimi i Toni77_toni , ne lidhje me takimet qe mbajn kreret e Kishes Katolike te Kosoves me murgjit e manastireve ortodokse serbe ne Kosov, pasi qe ai thot se tek serbet nuk esht Krishti.

.
    Kisha katolike në Kosovë eshte Kishe e Krishtit dhe frymon nga mësimet e Jezusit dhe të shenjtërve e martirve shqiptaro-katolik. Ne nuk perjashtojmë askënd qe te bisedojmë dhe të provojmë qe te gjindet gjuhe e perbashket me seciln. Kjo vlenë pe te gjithe pa dallime. Por nuk perkrahim urrejtjen dhe nxitjen e konflikteve, nuk bëhemi si ata dhe nuk perkrahim padrejtesitë qe u bëhen qoft shqiptarëve qoft serbëve, pra nuk e perkarhim te keqen. E keqja është djalli dhe djalli eshte burim i të gjitha te këqijave duke perfshi edhe urrejtjen nder-fetare dhe nder-komebtare.

Si mendon ti Renea? Mos te flet as mos te kontaktoj me Kishen ortodokse Kisha katolike? Atëher je gabim dhe logjika e jote eshte logjike urrejtje e frymëzuar nga djalli, Kisha nuk ec me logjiken dhe frymen tende, Kisha katolike nuk udhëheqet nga urrejtja por nga dashuria dhe falja. Pa tjeter se dialogu nderfetar kerkohet dhe eshte i domosdoshem në Kosovë ashtu sikurse edhe dialogi nder-komebtar dhe nder-fqinjesor.

Mos se po gabon, kjo atëher i bie sikurse une mos te flas me ty. Ti je i pa sjellshem dhe i pa drejt, arrogant dhe shpifes ndaj kishes dhe te krishterëve dhe une gjkithsesi flas me ty, tash ka dikush te drejt te me akuzon? JO, Pse? Sepse jam i Krishtit dhe në mua eshte Krishti dhe jo urrejtja ashtu sikurse ne ty. E pra, kjo eshte Kisha katolike.

Degjo mire se çka po te them, at minut se ti apo kushdo qoftë ai, mundet, ka deshmi qe ta akuzoj (me argumente) Kishen katolike per tradhti apo luhatje komebtare, unë nuk jam më katolik.

Ule zerin se ti je shume larg me Kishen katolike ne aspektin kombetar.

Renea, unë i lutna Zotit per ty! Paqa e Zotit tu dhuroftë dhe të sheroftë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 05-10-2010 më 08:57
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    A do A largohen nderkombetaret a jo kjo pune nuk dihet, apollo 12, duhet te lidhesh fort me albin kurtin qe te pretendosh te tilla gjera, por deri me sot nuk duket se jeni ne gjendje te realizoni sa thoni. Ti mund te jesh zot ne token tende, por jo ne Kishen time. Atje s`te lejoj une te shkelesh,,,(kuptohet jo une si person)...

per c`fare u duhet kisha kur ju e humbet token. por serbet nuk jane burra ta pranojne humbjen e luftes. kishen si monument e mbrojne vete qytetaret e kosoves ndersa serbet duhet te falen atje ne beograd.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Degjo mire se çka po te them, at minut se ti apo kushdo qoftë ai, mundet, ka deshmi qe ta akuzoj (me argumente) Kishen katolike per tradhti apo luhatje komebtare, unë nuk jam më katolik.
    E pershendes kete qendrimin tend !

Do te me behej shume qejfi sikur te njejten gje ta degjoja edhe prej ilia spiros dhe elinoktonit, por ja qe ata nuk jane te gatshem qe kur kisha e tyre ( ortodoksia) tradheton interesat kombetare, te japin dorehekje prej deklaratave antishqiptare. Por ata e bejne te kunderten, i asyetojne dhe i perforcojne ata deklarata te Irinejit, duke thene se Kosova nuk eshte toke e shqiptareve por eshte toke serbe.

Te gjithe Shqiptaret ( te te trija feve) duhet ta kemi te kjaret se nje fe qe mundohet te na asimiloje
    si komb, duhet te hjekim dore prej asaj feje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 05-10-2010 më 09:15

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    per c`fare u duhet kisha kur ju e humbet token. por serbet nuk jane burra ta pranojne humbjen e luftes. kishen si monument e mbrojne vete qytetaret e kosoves ndersa serbet duhet falen atje ne beograd.
    Une nuk e di se c`bejne serbet, por ne kuptimin e Krishtere, ka rendesi Kisha dhe me pas edhe toka. Une flas parimisht jo per rastin konkret. Kosova si juridiksion orthodhoks eshte Peshkopate ne vartesi te Kishes Serbe. Prandaj edhe plani Ahtisari percaktoi trajtim te vecante per Kishat orthodhokse.
    Keshtu qe serbet mund te falen ne cdo Kishe te Kosoves qe do t`ju duket a aresyeshme.
    Duaje te afermin tend si veten

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    E panjohur (ne fakt je e njohur prej meje), une nuk kundershtoj per gjithcka ke thene, por problemi im eshte se pse ne gjithe kete mal me viktima, ngaterrohet Kisha Orthodhokse, qofte edhe kleriket e saj dhe Patriarku, qofshin keta edhe te kombesise serbe.
    Shume shqiptare, gjate kohes se perndjekjeve u fshehen ne manastiret orthodhokse ne Kosove, por per keto nuk flet njeri.
    Me jepe nje shembull o Ilia,u strehuam tek kishat katolike,gje qe ne kolonen time ku isha udhetare e dhunshme na e shpetuan jeten me ushqim e veshembathje!Ku eshte ai manastir orthodoks ne Kosove qe u doli ne ndihm Shqiptarve?Me thuaj dhe une me nuk do te postoj!Nuk eshte vetem lufta e fundit ajo qe tregon qe manastiret (Kishat)ortodokse vran e persekutuan,por kjo daton edhe nga luftat e meparshme(Sidomos manastiri i Ludeviqit ne Llaushe-Drenice)!Pra mos fole per shkaun se ai nuk meriton as edhe nje fjel te shkruhet per te!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Jo pra nuk janë të mira dhe kerkohet kohë per tu permirsuar. Kjo eshte e vertetë.

Kisha katolike në Kosovë eshte Kishe e Krishtit dhe frymon nga mësimet e Jezusit dhe të shenjtërve e martirve shqiptaro-katolik. Ne nuk perjashtojmë askënd qe bisedojmë dhe të provojmë qe te gjindet gjuhe e perbashket me seciln. Kjo vlenë pe te gjithe pa dallime. Por nuk perkrahim urrejtjen dhe nxitjen e konflikteve, nuk bëhemi si ata dhe nuk perkrahim padrejtesitë qe u bëhen qoft shqiptarëve qoft serbëve, pra nuk e perkarhim te keqen. E keqja është djalli dhe djalli eshte burim i të gjitha te këqijave perfshi edhe urrejtjen nder-fetare dhe nder-komebtare.

Si mendon ti Renea? Mos te flet as mos te kontaktoj me Kishen ortodokse Kisha katolike? Atëher je gabim dhe logjika e jote eshte logjike urrejtje e frymëzuar nga djalli, Kisha nuk ec me logjiken dhe frymen tende, Kisha katolike nuk udhëheqet nga urrejtja por nga dashuria dhe falja. Pa tjeter se dialogu nderfetar kerkohet dhe eshte i domosdoshem në Kosovë ashtu sikurse edhe dialogi nder-komebtar dhe nder-fqinjesor.

Mos se po gabon, kjo atëher i bie sikurse une mos te flas me ty. Ti je i pa sjellshem dhe i pa drejt, arrogant dhe shpifes ndaj kishes dhe te krishterëve dhe une gjkithsesi flas me ty, tash ka dikush te drejt te me akuzon? JO, Pse? Sepse jam i Krishtit dhe në mua eshte Krishti dhe jo urrejtja ashtu sikurse ne ty. E pra, kjo eshte Kisha katolike.

Ule zerin se ti je shume larg me Kishen katolike ne aspektin kombetar.

Renea, unë i lutna Zotit per ty! Paqa e Zotit tu dhuroftë dhe të sheroftë.

Prej kur je bo moderator vetem kercenime jep , ule zerin me thua , per dicka qe se kam then un por e ka then vet Dod Gjergji , i cili thot se Kishes Ortodokse Serbe i nevoitet me shum kohe per ti sheru plaget.

Mos vall muslimanet okupuan Serbine ose mos vall shqiptaret dhunuan e masakruan serbet ?!

Nese Dod Gjergji mendon se KO Serbe i duhet me shum kohe , un them se muslimaneve te Kosoves u duhet me shum kohe per ti sheru plaget dhe pastaj mund te mbajm takime zyrtare e private.

Nese Kisha Katolike esht per dialog dhe zgjatje dore me serbet , ateher le te mbajn takime zyrtare , ne Hotel Grand , e jo takime private , ne takime private pihet kafe ose raki , qeshet e ciritet dhe eventualisht mundet me u marr ndonje vendim qe se kupton askush.

Me i pranueshem per mua esht nje takim zyrtar , ku do te jen prezente mediumet dhe do te shifet se cka behet , sesa nje takim privat i fshehte (sepse asnjeher si kemi par duke u taku).

Gjat ketyre takimeve qe kan pas kreret e K. Katolike dhe KOS-it , cili ishte rezultati ?

Papritur te shofim ne te njejten linj te mendimit me elinokton dhe ilia.spiron , te cileve u tregojshe me heret shkakun pse sduhet Janullatos te shkonte ne inaugurimin e Patriarkut Irinej.

Me heret fryma e djallit ishte prezente te ti , ndersa tani fryma e djalli qenka tek un.
    Fryma e djallit kur dilte nga gishtat e tu :

Ti po flet ne mende tënde sepse nuk besoj se do kishin shkue!
    Te krishterët ortodoks janë vertetë vëllezer në Krishtin por nuk mendoj se serbët e kan Krishtin. Them keshtu pasi qe Krishti eshte Drejtesi dhe në popullin serb unë nuk shoh drejtesi. Të pakten ndaj shqiptarve jane shumë të pa drejt dhe kan mëkate ndaj ketij populli. Krishti eshte pendese dhe falje por unë nuk po sho se serbet dhe kisha serbe po pendohet per ato qe i ka bërë ndaj ketij populli. Ende ajo vazhdon me njeriun e vjeter vrastar, e jo me njeriun e ri Krishtin.
    Prandaj kujdes sepse ajo qe thua lere qe eshte ne kundershtim me vlerat kombetare, por edhe me vlerat fetare.
    Irinej thot : Kosova esht djepi i Serbis.

Teodosij thot : Kosova esht zemra e Serbis.

Pse esht hallall te takohesh me peshkopin Teodosij ? ( me te cilin takohen kreret katolik)

Pse esht haram te marrish pjes ne inaugurimin e patriarkut Irinej ?( ne te cilin mundeshte te marre pjes Janullatos)

===
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 05-10-2010 më 09:38
    Shqiperi eshte edhe Cameria

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Prej kur je bo moderator vetem kercenime jep , ule zerin me thua , per dicka qe se kam then un por e ka then A Dod Gjergji , i cili thot se Kishes Ortodokse Serbe i nevoitet me shum kohe per ti sheru plaget.

===

Renea, unë te thash se edhe pse je i keq do te lutna per ty.

Qellimi yt ka karakter urrejtje dhe perqarje dhe nuk ja vlenë të flitet diçka tjeter pos qe te lutna t'Madhit Zot per ty, Ai te mëshiroftë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Nese Dod Gjergji mendon se KO Serbe i duhet me shum kohe , un them se muslimaneve te Kosoves u duhet me shum kohe per ti sheru plaget dhe pastaj mund te mbajm takime zyrtare e private.
    Nuk e dija qe gjate dhunes serbe ne Kosove paskan vuajtur vetem shqiptaret myslimane. Kujtoja dhe dija se dhuna ka qene njesoj e eger per te gjithe, si myslimane ashtu dhe te krishtere. Mesa duket nocioni shqiptar ne Kosove paska humbur dhe aty po ndahen njerezit ne te krishtere dhe myslimane. Gje e trishtueshme po te mendosh qe nga momenti qe lindim e deri sa vdesim, bukes i themi buke e ujit i themi uje njesoj te gjithe

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Renea, unë thash se edhe pse je i keq do te lutna per ty.

Qellimi yt ka karakter urrejtje dhe perqarje dhe nuk ja vlenë të flitet diçka tjeter pos qe te lutna t'Madhit Zot per ty, Ai te mëshiroftë.
    Ma mori mendja se do te kapesh vetem per ate pjes te shkrimit ,por sapo e bere gabimin e radhes. Edhe serbet kan qellime percarese , psh. kur Teodosij thot se Kosova esht zemra e Serbis , por prap se prap shkon Dod Gjergji dhe takohet me te . Dhe sipas Kishes katolike ky veprim i tij na qenka i mir , ndersa fryma e djallit esht kur dikush esht kunder kontaktimit me persona te kqinj.

Dhe per fund Janullatos doli nje patriot shqiptar ne ket rast, ani qe esht grek , nuk shkoi ne inaugurimin e patriarkut Irinej. Tani mundet dikush ta akuzon se veprimi i tij esht nga fryma e djallit por :

9

Ju kam shkruar në letër, të mos përziheni me kurvarë,

10

dhe aspak me kurvarët e kësaj bote, ose me lakmuesit ose me cubat, ose me idhujtarët, sepse atëherë duhet të dilni nga bota.

11

Por tani ju shkrova të mos përziheni me atë, të ashtuquajturin vëlla, që është kurvar, ose lakmues ose idhujtar, o shpi-fës, o pijanec ose cub; me një të tillë bile as të mos hani bashkë.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Dhe per fund Janullatos doli nje patriot shqiptar ne ket rast, ani qe esht grek , nuk shkoi ne inaugurimin e patriarkut Irinej. Tani mundet dikush ta akuzon se veprimi i tij esht nga fryma e djallit por :
    Mos ngatrro gjerat Janullatos.Nuk shkoj se nuk ishte i ftuar,se nuk e la qe eshte,,burr i mire''Te ngatrrosh Shqiptaret e fes kaolike me serbet (qe s'dij a mund ti quaj orttodoks) kjo vertet eshte nxitese!Por edhe me nxites me duket Ai qe e rihapi temen,kjo vertet eshte vetem ,,molle sherri''!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •