Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642

Postimet e mia dhe mendimi ndryshe

Pėrshėndetje staff i nderuar,

Tek tema "Reformimi i Islamit - Kusht i domosdoshem per integrimin ne Perendim." i Autorit Matrix, kam bėrė njė postim ku kam paraqitur mendimin tim, pa ofenduar ndokėnd, kam dhėnė shpjegime rreth temės pėrkatėse mbi Islamin nė Ballkan dhe kjo gjė i ka penguar moderatorit tė ketij nėnforumi (Matrixit) i cili e ka fshirė postimin tim, ai i ka fshirė dy postime tė mia njėrin me arsyetimin e "fjalorit tė pahijshėm" ok, por tek postimi tjetėr i karakterit shpjegues rreth tradites dhe shkollave juridike Islame nė Ballkan ai e ka fshirė vetėm pėr arsyen se unė nuk mendoj si ai. Ai deshiron qė muslimanėt tė jenė si thotė ai, nuk kam asgjė kundėr deshirave tė tij, por tė paktėn duhet tė tregoj njė ēik tolerancė pėr lirinė e shprehjes, thjeshtė kerkoj nga ju qė postimin tim ta ktheni brenda temės dhe tė vazhdojmė bisedat me anėtaret qė ishin tė kyēur nė temė.

P.s Ju lutem mė ktheni pergjigje pa emocione.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Po ky Matrixi na isht i krishter, si mundet nje i krishter te vendos se c'duhet then nje besimtar musliman ?

ky forum a eshte shqiptar, apo eshte murgjish shqiptar ?!
    Shoh vetem moderator kristian dhe anti-islamik.

Edhe un i mora dy verejtje pa fije arsyetimi !

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Po ky Matrixi na isht i krishter, si mundet nje i krishter te vendos se c'duhet then nje besimtar musliman ?

ky forum a eshte shqiptar, apo eshte murgjish shqiptar ?!
    Shoh vetem moderator kristian dhe anti-islamik.

Edhe un i mora dy verejtje pa fije arsyetimi !
    Ilirian, askush nuk percakton se ēka duhet thėnė ne kete forum por ėshtė rregullorja e forumit e cila i ka te shenuara ato. Nese nuk e ke lexuar, atėher me vjen keq pse nuk e bėre kėtė para se tė anėtarsohesh nė Forumin Shqiptar.

Jeni disa anėtar qe na detyroni tė mbajmė "roje" per arsye te juajen ore nga fyrjet dhe ofendimet qe i bėni!!. Mosni bre se per besė ėshtė turp se si silleni ndaj te tjerve.

Shkrimet tua lere qe permbajnė ofendime por edhe kerecime ndaj anėtarve!!

PSH:

Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Kjo qe ben masteri dhe bani mund ti kushtoi me jetė ! Prandaj mos i enkurajoni ne kete drejtim te gabuar ! Blasfemi te tilla denohen jo vetem ne arabi e afganistan, por ne ēdo skaje te botes !
    Mos mendoni se nuk percillet secili shkrim ketu.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Moderimi tek nenforumi fetar eshte i veshtire dhe problematik. Dihet si reagojne antare te ndryshem kur bie fjala tek feja. Moderatoret sillen ne varesi te sjelles se antareve. Sa me te ashper e bejne ata retoriken, me te njejten monedhe duhet te pergjigjen dhe moderatoret. Perndryshe eshte e lehte te humbasesh kontrollin. Matrix deri tani gjykohet si moderator qe e ka permbushur detyren e tij me se miri.

Arsyeja qe u pergjigja me shume ne kete teme eshte kjo fraze:

Kjo qe ben masteri dhe bani mund ti kushtoi me jetė ! Prandaj mos i enkurajoni ne kete drejtim te gabuar ! Blasfemi te tilla denohen jo vetem ne arabi e afganistan, por ne ēdo skaje te botes !
    Kercenime te tilla nuk e kane vendin ne forumin tone. Ata antare qe perdorin kete gjuhe ndaj antareve te tjere, sidomos atyre qe mendojne ndryshe e gjejne veten te perjashtuar.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Gimche

Une nuk t'i kam fshire postimet se ti mendon ndryshe.
    Po te ishte kjo gje e vertete, une do t'ua kisha fshire gjithe muslimaneve postimet, sepse ata mendojne ndryshe nga une.

Postimi yt i dyte u fshih, sepse ti i ishe pergjigjur me tallje nje pyetjeje qe fisniku-student i kishte bere master2006. Fshirja u be per shkak mungese serioziteti ne diskutime
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642

Pse o Matrix?!

Vazhdon terrori i fundamentalistit ortodoks Matrix, nuk ēuditem kur nga kjo fe gjatė historisė pėrveē terrorit asgjė tjetėr ska sjell, kėshtu ishin edhe Sllobodan Millosheviē, Ratko Mlladiē, Radovan Karagjiē etj. Kėshtu janė edhe grekėt e besimit ortodoks, kėshtu ėshtė edhe Matrixi i cili e ka trashėguar fundamentalizmin ortodoks.
    Ju them hapur ketu nė kėtė temė: Falenderimi i takon All-llahut qė paraardhėsit tanė (nė Kosovė) u konvertuan nga ortodoks nė musliman dhe flaken nga trojet e Dardanisė njė fe tė gjenocidit. Kam respekt tė madh pėr Albo-n i cili megjithėse ėshtė ortodoks ėshtė treguar shumė mė tolerant se sa fundamentalistat e llojit tė Matrixit i cili vazhdon avazin e fshirjes sė postimeve kjo ngase i pengon mendimi ndryshe dhe nuk mund tė argumentohet me diē tjetėr.
    Pėrderisa Toni dhe tė tjerėt na tregojnė neve pėr Islamin e tyre, kjo gjė nuk lejohet qė edhe ne ta bėjmė me Krishterimin e tyre.
    Ja postimi qė u fshie nga Matrixi, pa dyshim se i pengon dhe ēdo tė Krishteri do t'i pengon, kjo ngase njė e vėrtetė rreth Bibles del nė shesh.

Kam postuar 2-3 shkrime nė kėtė temė, por mė janė fshirė, kuptohet me arsyetimin se nuk kemi pergjigje pėr ato qė thua.
    Po vazhdoj tė bėj edhe kėtė postim, jo pėr faktin se dua tė ju bėj rivalitet X moderatorit i cili tash e sa kohė ėshtė i zhytur nė urrejtjen qė i ka ndjell feja e tij, ndaj tė feve tjera, por po e bėj postimin sa pėr tė treguar krenarinė ime rreth Islamit, ngushėllime tė gjithė atyre qė nuk kishin pergjigje pėr postimet e mia dhe i fshinė ato.
    Kjo nuk ishte pėr ty i nderuar toni, por ishte pėr ata qė fshihen pas tolerancės fetare, ftojnė nė Islamin e moderuar, ndėrkaq vet janė mė ekstremistė se sa Millosheviēi, andaj tė ftoj qė tė mos e keqkuptosh atė qė thashė
    Tė bartėmi tek libri i vetėm qė ti e pason dhe qė nuk ka libėr tjetėr udhėrrefyes nė kėtė jetė:

"Sillni armiqtė e mi ketu, tė cilėt nuk donin qe unė tė mbreteroja mbi ta dhe vritni pėrpara meje" (Luka 19:27)
    "Bėni masakren e fėmijėve pėr shkak tė paudhėsisė sė etėrve tė tyre" (Isaiah 14:21)
    "Dhe tė tjerve u tha, nė menyrė qė unė ta dėgjoja: "Kaloni nėpėr qytet pas tij goditni; syrit tuaj tė mos i vij keq dhe mos kini mėshirė aspak. Vritni deri nė shfarosje pleq, tė rinjė, virgjiresha, fėmijė dhe gra" (Ezekieli 9:5,6)
    "Pastaj Zoti i foli akoma Moisiut duke i thėnė: "Marrua hakun bijve tė Izraelit kunder Medianitėve. Dhe luftuan kunder Medianit ashtu si e kishte urdhėruar Zoti Moisiun, dhe vranė tėrė meshkujt" (Numrat 31:1,7)
    "Bijtė e Izraelit zunė robinja edhe tė gjitha gratė e Medianit dhe fėmijėt e tyre, rrėmbyen tėrė bagėtinė e tyre, tėrė kopetė e tyre dhe tėrė pasuritė e tyre, pastaj u vunė zjarrin tė gjitha qyteteve ku ata banonin dhe tė gjitha kalave tė tyre." (Numrat 31:9,10)
    "Moisiu u tha atyre: "Keni lėnė gjallė tė gjitha gratė?" (Numrat 31:15)
    "Prandaj vrisni ēdo mashkull nga fėmijėt dhe ēdo grua qė marrėdhenie seksuale me njė burrė" (Numrat 31:17)"
    "por ruajini tė gjalla pėr vete tė gjitha gratė qe nuk kanė pasur marrėdhenie seksuale me burra" (Numrat 31:18)

Tek Numrat i gjithė Kapitulli 31 flet pėr kėtė ngjarje tė Moisiut dhe i ka 54 versete ja lexoje edhe vet
    http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b04c031.htm

MashaAll-llah, pas kėsaj tė gjithė do ta pranojnė Krishterimin

P.s E di se kjo i pengon Matrixit, e di se pas kėsaj mund tė pėrjashtohem, por prapė se prapė kjo gjė nuk e shuan krenarinė time pse jam musliman, e nuk jam pjesėtar i ketyre urdhėresave tė cilat rrjedhin kryekput nga kleri katolik dhe ortodoks, e qė nuk kanė as edhe 1% shenjtėri nė veten e tyre. Zoti nuk urdhėron masakrimi e fėmijėve, e as virgjereshat tė mbahen pėr vete, ja se sa tė shfrenuar jeni dhe se nė ēfarė shfrenimi na ftoni.
    P.s Versetet biblike janė marrė nga njė faqe interneti qė kontrollohet nga tė krishterėt dhe nuk ka tė bėjė me manipulim dhe devijim tė verseteve
    Ti je hija e Kastriotit

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    gimche,

shkrimet e tua mbajne ere urrejtje nder-fetare.
    shih si shprehesh:

Falenderimi i takon All-llahut qė paraardhėsit tanė (nė Kosovė) u konvertuan nga ortodoks nė musliman dhe flaken nga trojet e Dardanisė njė fe tė gjenocidit.
    Pra sipas kesaj 30% e shqiptareve besokan ne nje fe genocidi.

Kjo eshte e patolerueshme tek forumi Toleranca Fetare, por dhe tek cdo nenforum i Forumit Shqiptar.

Dhe po ashtu te kerkoj qe ta ndryshosh firmen tende.
    Mendo pak sikur dhe te krishteret te vendosin vargje nga hadithi apo Kurani ku nxitet vrasja e jo-muslimaneve???
    Ti ato vargje i ke nxjerre nga konteksti dhe synon te besh propagande anti-krishtere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 23-09-2010 mė 12:47

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    gimche,

shkrimet e tua mbajne ere urrejtje nder-fetare.
    shih si shprehesh:

Pra sipas kesaj 30% e shqiptareve besokan ne nje fe genocidi.

Kjo eshte e patolerueshme tek forumi Toleranca Fetare, por dhe tek cdo nenforum i Forumit Shqiptar.

Dhe po ashtu te kerkoj qe ta ndryshosh firmen tende.
    Mendo pak sikur dhe te krishteret te vendosin vargje nga hadithi apo Kurani ku nxitet vrasja e jo-muslimaneve???
    Ti ato vargje i ke nxjerre nga konteksti dhe synon te besh propagande anti-krishtere.
    Matrix shprehja ime e fesė sė gjenocidit nuk ishte nė postimet e mia, pra ti nuk i fshijte me atė arsyetim, kete shprehje une e perdora vetem ketu ngase me detyrove ta perodorė.
    Sa i perket firmes ajo do te jete per sa kohė ti ushtron presion mbi personat qe mendojnė ndryshe.

P.s Pse ti nuk vepron njėsoj edhe me MafiaWarzin dhe te tjeret qė hapin tema urrejtese ndaj muslimanėve?! e sheh se ti je protagonisti i ketyre gjerave andaj mos kerko tolerancė kur vet je intolerant, mos kerko ndalim te urrejtjeve perderisa ti i urren te tjeret.
    Ti je hija e Kastriotit

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Pėrveē kėsaj ortodoks janė vetėm 20% e Shqipėrisė, pra mė pak se 20% e shqiptarėve nė mbarė botėn, e nė asnjė mėnyrė 30%
    Ti je hija e Kastriotit

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    jemi 30% katoliko-ortodokse.
    Ne nuk jemi dy sekte rivale si sunitet dhe shiat por jemi vellezer ne Krisht
    po te futim ketu dhe rreth 10-20% protestante qe jane konvertuar nga islami, shkojme 40-50%.

gjithsesi,
    shkrimet e tua kane fryme urrejtjeje ndaj dhe jane fshire.
    nuk kam as kohe as qejf te fshij shkrime kot se koti

ja kalofsh mire

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •