Close
Faqja 36 prej 49 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 487
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Hamza, injoroje kete jomusliman masonik, sepse s'ka dobi prej tij.

Njeqind here ia kemi sqaruar se hadithet qe jane te sakta nuk kane kunderthenie ne mes te tyre, per ate qe din cdo hadith ta vendoj ne vendin e vet, kurse hadithet qe ne shikim te pare japin pershtypje se jane kunderthenese jane shume pak. Shumica e haditheve jane sqarime te qarta qe s'ka se si te konsiderohen kunderthenese. Po kjo eshte nje pjelle masonike me prapavija te poshterta andaj mos i jep rejting imbecilit. Injoroje se s'ia vlen me u marr me te!

Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    Bani,

Jan recensuar diku rreth 300 mijë hadithe. Ti n'i paqe lexue 30, boll i kie.
    Un te thash, nese nuk te pelqen menyra se si ka këshilluar Muhamedi a.s., mohoje ate, sic e mohon edhe ne shehadetin qe refuzon te thuash, se ai a.s. ishte Profet, dhe ishte i Dërguar i Zotit.

Por pergjegjesia ne diten e gjykimit, do te bie mbi ty.
    i nderuar Hamza ,
    nuk i'u pergjigje thelbit te pyetjes...
    une nuk thashe qe nuk me pelqeu menyra se si ka keshilluar profeti dhe njekohesisht i derguari Muhamed, ...
    une me pak fjale e thashe dhe po t'a them perseri se: ku e din ti qe me te vertete ato jane theniet e profetit dhe sa i sigurte je ti qe hadithet e profetit jane me te vertete te profetit...
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Hamza, injoroje kete jomusliman masonik, sepse s'ka dobi prej tij.

Njeqind here ia kemi sqaruar se hadithet qe jane te sakta nuk kane kunderthenie ne mes te tyre, per ate qe din cdo hadith ta vendoj ne vendin e vet, kurse hadithet qe ne shikim te pare japin pershtypje se jane kunderthenese jane shume pak. Shumica e haditheve jane sqarime te qarta qe s'ka se si te konsiderohen kunderthenese. Po kjo eshte nje pjelle masonike me prapavija te poshterta andaj mos i jep rejting imbecilit. Injoroje se s'ia vlen me u marr me te!

si nuk shkruajte nje here pa ofenduar ,
    duket qarte shkalla e besimit dhe e inteligjences...

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    @hamza
    @islamInfo
    @to all

a thua valle Zoti e paska lene ne duar te besimtareve te vendosin se cilat hadithe (shpallje hyjnore siç thoni) jane te sakta e cilat te pasakta? Pse nuk na tregoni se cilat kritere aplikohen per te konstatuar se nje hadith eshte i pasakte?

A nuk ju duket vetja qesharak kur thoni se nese ne nje hadith ka kunderthenie, ateher ai eshte i pasakte?
    Po çfare ndodh nese nje hadith qe na duket per shembull absurd, dhe e hedhim si te pasakte, çfare nese pikerisht ai eshte i sakte? Kush merr pergjegjesi per kete?
    Kush merr pergjegjesi per ato qindra mijera hadithe te cilesuara si te pasakta nese 1 prej tyre ka qene e sakte, dhe anasjelltas?

Kjo tabele me lart eshte e ndertuar me sasite e H-ve dhe M-ve ne suret qe inicializohen me H & M,
    germa H eshte shenuar si dy H-ja dmth HH per shkak te dallimit qe duhet bere me germen tjeter arabe H " ه ",
    Nese marrim te gjitha H-te dhe te gjitha M-te ne te shtate suret qe inicializohen me keto germa dmth suret 40,41,42,43,44,45,46 do te fitojme shifren 2147 qe eshte shumfish i nentembedhjeteshit , pra 19x113, - por edhe nese i mbledhim numer per numer ato shifra na japin 113-ten , pra :

surja-40

(H)64 (M)380 ->6 + 4 + 3 + 8 + 0=21

surja-41

(H)48 (M)276->4 + 8 + 2 + 7 + 6=27

surja-42

(H)53 (M)300->5 + 3 + 3 + 0 + 0=11

surja-43

(H)44 (M)324->4 + 4 + 3 + 2 + 4=17

surja-44

(H)16 M)M150->1 + 6 + 1 + 5 + 0=13

surja 45

(H)31 (M)200->3 + 1 + 2 + 0 + 0=6

surja-46

(H)36 (M)225->3 + 6 + 2 + 2 + 5=18

TOTALI ESHTE

2147

(19X113) dhe numerimi i shifrave nje nga nje eshte 21+27+11+17+13+6+18=113

i njejti fenomen ndodh edhe nese merren :
    1)Suret 40,41,42 se bashku
    2)Suret 43,44,45,46 se bashku
    3)Suret 41,42,43 se bashku
    4)Suret 40,44,45,46 se bashku

por edhe sikur u tha edhe me lart te gjitha suret se bashku japin shyumefish te nentembedhjeteshit si edhe numerimi i shifrave nje nga nje na jep numerin qe i duhet nentembedhejteshit qe nese shumezohet me te jep shumen e numerave te H-ve dhe M-ve te perdorura ne keto sure te Kuranit.

Po ashtu edhe Iniciali A.S.Q(ajn sin kaf) eshte shumefish i nentembedhjeteshit perderisa ai inicializohet ne nje ajet te vecante ne suren 42 she numerimi i Ajn , Sin dhe Kaf eshte: 209, ose 19x11. Shkronja “`A” (`Ajn) ndodhet 98 herë, shkronja “S” (Sin) ndodhet 54 herë,
    dhe shkronja “K” (Kaf) ndodhet 57 herë.

Kalkulimet me lart jane te numeruara nga une , pasiqe kam bere me kompjuter ne programin Microsoft Word numerimin e germave arabe H dhe M ne secilen nga shtate suret qe inicializohen me Ha dhe Mim, nga surja 40... e deri ... tek surja 46.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 02-03-2012 më 09:34

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ajo mua qe me pengon dhe qe nuk mund te kuptoj eshte se cfar eshte roli i haditheve ?!!

Te na sqaroj Kuranin ose mos valle te na percaj ne sekte ?!!!

Sic duket , Kuranin hadithet nuik jane duke na e mesuar dhe te vetmen gje qe bejne sot hadithet dhe ne te kaluaren eshte se i kane nda muslimanet ne sekte !!!

Atehere parashtrohet pyetja , pse lejoi Zoti qe te shkruhen hadithet , ose mos valle ne vete moren guximin dhe shkruajtem cfar deshtem ?!!
    Pyetje shumë me vend sepse edhe unë kam menduar shumë rreth këtyre pyetjeve. Dhe po të merret përgjegjëja në këto pyetja, përgjegjëje e cila është bazuar në këto apo ato hadithe, ec e besoju tani kur vetë vlera e këtyre haditheve është në pyetje.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Numerimi i 19 germave te bismilahut dhe eikuivalencat e tyre ne shqip;
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 03-03-2012 më 12:57

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Pyetje serioze

Sa ka vonuar te shkruhet Kurani?
    Sa vjet (shekuj ) pas Muhamedit eshte perfunduar?
    A ka patur shenja pikesimi dhe a jane perdore ne origjinalin (nese?)?
    A egziston origjinali i Kuranit? Nese po ku eshte?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Germa kaf inicializohet ne dy sure , ne suren 42 dhe ne suren 50 ,
    Surja 50 fillon me inicialin Kaf dhe thote konkretisht:
    [50:1] K(Kaf)., dhe Kurani i madhërishëm

ndersa surja 42 e ka Kafin si inicial Kuranor ne ajetin e dyte:
    Numeri i germave Kaf ne te dy keto sure qe inicializohen me kete germe eshte 114 ,
    duke marre parasysh qe ne 50:1 thuhet : Kaf dhe Kurani i madhërishëm
    atehere Kaf personifikon Kuranin dhe per cudi numeri i germave Kaf ne keto sure eshte po aq sa jane edhe suret e Kuranit , pra 114-te:

Per me shume shikoni Tabelen:

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    hahahhaha qa pom shtin me kesh Bani , matematika jote ju pergjigjet edhe ksaj detyre kshtu ,
    1+1+1= 1 , hahhaha.

Faqja 36 prej 49 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •