Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 115
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    [QUOTE=jarigas;2884266]
    Citim Postuar më parë nga sheki51 Lexo Postimin
    Eshte e drejta e sejcilit te thote gomarlleqe sa te doje, ne shtepi te A!!!Ketu, ne kuvend, gomarlleqet me karar..!!!!
    Ka lind ne Shkup, e atehere??!!!
    I ke bere analizat e gjakut ti Sheki-shiki-java??!!!
    Sa cudi , cdo here thireni ne demokraci dhe tani ate demokraci kur sju vjen mire juve e shendroni ne karar,

Po de ne shkup, por si njihej shkupi ne kohen kur lindi nene tereza ?? Shqiperi ?? apo Jugosllavi-

ne muajin e gjashte bera analizat dhe grupi im ishte A rh + dhe plus ishte i kuq, e more vesh tani

Dtth ti na qenke xhandari i forumit , mire me behet qejfi. Shiqo Darius kete punen e tonit do e kuptoj si kercnim nga ana yte per postimin qe e bere, a nuk eshte e drejta ime te shprehem lirshem? , a nuk eshte forum demokratik,? apo genjehem , si duket sipas kercnimit tend me jep te kuptoj se ketu ka censure, dhe censurat dihet se kur kane qene ne mode ne kohen e komunizmit ,nese nuk gaboj.

Sa per temen , po ma thuaj ,ku dhe kur ka lindur nene tereza ?

UNE JAM 100 % SHQIPTAR , edhe ashtu me shkruan tek deshmia e nacionalitetit,po ti si te shkruan??
    Po te isha xhandari i forumit, ti do kishe fluturuar nga ky forum me shkelma. I ke pare pellumbat kaclyc si ngrihen ne xhiro? Ja ashtu do kishe ikur dhe ti. Ty ste ndalon njeri te shprehesh dhe fale asaj te shprehure qe ste ndalon njeri, je duke hedhur vrer e pislleqe ne te gjitha temat. Dhe pikerisht pse eshte forum demokratik, sic shprehesh ti, ashtu shprehen dhe antaret e tjere. Kush na qenke ti qe na pyeske pse fuskan hundet te tjeret neper tema, aq me teper nje smod qe ate detyre ka? Dhe duhet te kesh parasysh dicka, ketu nuk ka censure po ka rregulla. Nese se ke kuptuar akoma po ta them une qe nese do kishte censure ti sdo futeshe me ne forum, as ti e as disa te tjere si puna jote.

Per pyetjen qe me ben se ku dhe kur ka lindur Nene Tereza, lexoje temen me vemendje se disa shkrime siper mbrockulles qe ke shkruajtur e ke.

Do ta dish ti si me shkruan mua deshmia e nacionalitetit? Hajde se ta tregoj une ketu ku jam po te besh dhe ti te njejten gje. Vetem se kam frike po te shkojme ca si shume breza mbrapa, njeri nga ne rrezik del turk.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Ngadale mos e lavdero shume veten , i kam te njohuir tipat si ti ,po te isha , e di cfar do te beja .,aman aman .

Tani , ku ka lindur dhe ku e dime te gjithe dhe e kemi lexuar te gjithe ,po halli eshte se doni te beni nje gje qe nuk eshte , do ju shkoje mundi kot.
    Na ishte nje here nje kohe kur na ushqenin me lloj lloj perallash,dhe nuk guxonim as te hapim gojen se menjehere te benin tradhtar dhe anti kombetar,mirepo kohet ndryshojne dhe sot njerezit ti hapin DOSJET dhe ta lexojne duke ecur, sot asnjerit nuk i intereson per nene terezen ,vdiq ajo kohe , e keni kot mundin

Nuk i intereson turkoshakeve si ty po na intereson ne te Shqiperise. Hera e fundit qe te shoh te llomotisesh ne kete teme. Kur nuk te intereson as mos shkruaj me fare.

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    sheki, Shqiptareve nuk u hyn ne pune aprovimi yt, pot ti mund ta pranosh nene Teresen si Turk kur te lexosh si ka punuar e ndihmuar muslimanet (fq 20-21 te librit qe solli viola).

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Ndërtimi i katedrales së re “Nëna Terezë” ndihmon identitetin kombëtar

Katedralja e Prishtinës nga aspekti arkitektural është ndërtuar në stilin romak, që lulëzoi në shekujt e X, XI dhe XII dhe u përhap në tërë kontinentin e Evropës, si edhe të ne. Këto katedrale sollën një frymë të re arkitektonike në një anë, kurse në anën tjetër u realizua në jetë dhe në vepër edhe liria e ndërtimit me karakteristika lokale kulturore. Rëndësia historike e këtij stili qëndron në rend të parë në frymën e re ndërtuese dhe artistike të katedraleve, por edhe në frymën e re të jetës shpirtërore të evropianëve. U quajtën katedrale romake për shkak të stilit monumental të ngjashëm me stilin romak. Rëndësia simbolike e këtij stili për ne shqiptarët dhe evropianet qendrorë qëndron në faktin së me ndërtimin e katedraleve në Evropë dhe në Kosovë fillon forcimi i identiteteve të veçanta kombëtare në Evropë. Identiteti shqiptar u forcua dhe u zhvillua për tre shekuj me radhë nën simbolin e këtij lloji të kishave, por edhe u ndërpre pikërisht në kohën kur filloi të futen në këtë pjesë të Evropës fiset barbare nga Azia, të cilët me barbaritë e tyre shkatërruan një pjesë të konsiderueshme të qytetërimit tonë në kontinentin e Evropës.

Lidhur me punën dhe angazhimin shumëvjeçar të strukturave udhëheqëse dhe të Ipeshkvisë së Kosovës rreth ndërtimit të objektit të Katedrales së Re në Prishtinë dhe hapa e dyerve të saj dhe kremtimin e 100- vjetorit të lindjes së Nënës Terezës dhe shumë çështje të tjera e zhvilluam një bisedë të gjatë dhe mjaftë interesant me dr. Don Shan Zefin, kancelar i Ipeshkvisë së Kosovës, i cilin në mes tjerash na tha se merita më e madhe për ndërtimin e objektit të ri dhe modern të Katedrales së Re dhe objekteve të tjera përcjellëse në Prishtinë është e të madhit dr. Ibrahim Rugova, i cili për besimtarët shqiptarë katolikë në Kosovë dhe në trojet shqiptare do të mbetet si kujtim i shkruar në historikun e Katedrales dhe të kombit shqiptar, i cili me dorën e vet e vuri gur themelin e kësaj Katedrale. Kur jemi këtu duhet përmendur edhe kontributin e imzot Mark Sopit dhe Dodë Gjergjit, ipeshkëv të Ipeshkvisë së Kosovës, dhe të shumë të tjerëve...
    Për ndërtimin e objektit të Katedrales së Re, si na tha në vazhdim të bisedës dr. Don Shan Zefi, është dashur të kalojë një kohë e gjatë. Që nga momenti i vënies së gur themelit ka qenë një vizion që në vitin 2010 të përfundojnë të gjitha punët rreth ndërtimit të objektit të Katedrales, kur edhe do të kremtohet 100-vjetori i lindjes së humanistes të mirënjohur Nëna Terezë, gjë që u bë realitet. Objekti i Katedrales së Re, edhe pse nuk kanë përfundua të gjitha punët ndërtimore, është një objekt i bukur i cili dukshëm e ka zbukuruar pamjen e qytetit të Prishtinës. Urojmë që kjo Katedrale t’i përfundojë të gjitha punët ndërtimore deri në vitin 2013, atëherë kur në Kosovë do të kremtohet një jubile i madh – shtatëqind vjetori i lindjes të Konstantinit të Madh - birit të krishterimit, i cili ka qenë ilir.

Gjatë dy-tre vjetëve të ardhshëm në objektin jo të përfunduar të Katedrales do të bëhet vendosja e mermerit, pjesët dekorative, pikaturat, do të kryhet lyerja dhe gëlqerosja e jashtme dhe e brendshme dhe do të kryhen edhe shumë punë të tjera. Si deri më tani edhe tani e tutje presim kontributin e madh financiar të donatorëve të fuqishëm nga Kosova, nga Gjermania, nga Zvicra deri në Amerikën e largët e të tjerë. Kompleksi ku është ndërtuar Katedralja, Rezidenca e Ipeshkvisë së Kosovës dhe objektet e tjera përcjellëse kanë tetëdhjetë e shtatë arë sipërfaqe tokësore.

Me përfundimin e punëve në objektin e Katedrales do të punojë qendra kulturore e cila do t’u mundësojë qytetarëve dhe institucioneve të ndryshme të Prishtinës dhe Kosovës organizimin e mbajtjes së ekspozitave, seminareve. Ajo çka do të jetë më e rëndësishmja në gjirin e Katedrales do të mbahen mesha, rite, koncerte të mëdha klasike të Filarmonisë së Kosovës dhe të botës që na rrethon.

Në brendi të objektit të Katedrales, si na tha në vazhdim të bisedës dr. Don Shan Zefi do të këtë shumë zbukurime që do ta hijeshojnë pamjen e Katedrales, gjë që do të tërheq vëmendjen e vizituesve dhe të besimtarëve. Para hyrjes kryesore të Katedrales do të vendoset shtatorja e humanistes Nëna Terezë, emrin e të cilës e mban kjo Katedrale. Urojmë që sa më shpejt të kryhen punët dekorative, artistike, të cilat kërkojnë një përkushtim dhe angazhim të madh, e kjo varet kryesisht nga donacionet në mjete materiale që do të vijnë nga donatorët, shoqatat humanitare nga Kosova, Evropa dhe Amerika, gjë që, sipas stafit të Ipeshkvisë së Kosovës, nuk do të mungojë.

Objekti i ri dhe modern i Rezidencës së Ipeshkvisë së Kosovës, me bukuritë që i ka jashtë dhe brenda, tërheq vëmendjen e të gjithë vizitorëve që në hyrje, me sipërfaqen gjelbëruar, me zyra, me salla dhe me shumë lokale të tjera përcjellëse të tipit më bashkëkohor, në të cilat është vendosur Ipeshkvia, rezidenca e kishës katolike, nga tani e tutje do të koordinohen të gjitha çështjet e Dioqezës së Ipeshkvisë së Kosovës. Punët në ndërtimin e Rezidencës të Ipeshkvisë së Kosovës, Katedrales, dhe punët e tjera në kuadër të këtij kompleksi i kanë kryer shumë ndërmarrje, por punët më të mëdha dhe të suksesshme i ka kryer Ndërmarrja e mirënjohur ndërtimore në Kosovë, në Zvicër e në vende tjera “Vëllezërit Doda” nga Klina.

Andaj objekti i ri i Rezidencës të Ipeshkvisë së Kosovës, Katedralja, e cila e mban emrin e humanistes së mirënjohur Nënës Terezë, sot në qendër të qytetit të Prishtinës qëndron si simbol i fesë katolike që është një simbol i bashkëjetesës, i humanizmit, i tolerancës fetare, gjë që e karakterizon popullin shqiptar që nga lindja e tij. Katedralja “Nëna Terezë” në Prishtinë, si tempull i besimit, do të shërbejë si shtëpi e tolerancës dhe përkujdesjes e të pambrojturve dhe të vobektëve, të ruajtjes së paqes dhe respektit ndaj jetës dhe veprës së humanistes Nëna Terezë. Ne, qytetarët e Kosovës, duke e kremtuar 100-vjetorin e lindjes së humanistes Nëna Terezë, hapjen e dyerve të objektit modernë të Katedrales mundësojmë në Kosovë përhapjen e miqësisë, të dashurisë, të paqes, të tolerancës dhe të urtësisë në botë, dëshirojmë që nga xhamitë myslimane, nga kishat katolike e ortodokse në këto momente të dëgjohet dhe të punohet më shumë së deri me tani për kultivimin e urtësisë, të tolerancës në botë me kusht që në çdo familje dhe në mjedise të tjera të dëgjohet më shumë zëri i shpresës e besimit për një jetë më të mirë për të gjithë.

“ Nga gjaku dhe prejardhja

Jam krejtësisht shqiptare,

Nënshtetësinë e kam indiane.

Jam murgeshë katolike.

Për nga thirrja, i përkas mbarë botës

Për nga zemra, i përkas krejtësisht Zemrës së Jezusit “

Jubileu i sivjetmë i kremtimit të 100-vjetorit të lindjes së humanistes Nëna Terezë e gjeti Kosovën në një situatë krejt tjetër nga periudha kur Nëna Terezë në vitin 1996 e vizitoi Kosovën për herë të fundit, kur u shpall qytetare e nderit. Në solemnitetet që u mbajtën në Katedralen në Prishtinë dhe në shumë vende e mjedise të tjera pjesëmarrësve fetar dhe të tjerëve iu bë me dije së toleranca fetare, mirësia dhe dashuria ndërmjet njerëzve dhe komuniteteve në Kosovë ka qenë dhe mbetet vlera me e çmuar e kombit shqiptarë. Shëmbëlltyra e humanistes Nëna Terezë të gjithë ne na shtyn të kërkojmë nga komunitetet fetare dhe krerët e tyre që për hir të stabilitetit në Kosovë në mes vete të bashkëpunojnë me qëllim që të krijohen dhe të forcohen urat e komunikimit ndërmjet besimtarëve në një anë dhe në anën tjetër me aktivitetin e tyre të ngjeshur të kontribuojnë në eliminimin e rrymave të urrejtjes, të cilat nuk i duron bota e civilizuar. Komunitetet në Kosovë duhet të kultivojnë nëpërmjet besimit të tyre fetar frymën e vëllazërimit, të tolerancës, të respektit, të mirësjelljes, të dashurisë për njeri-tjetrin, për një shoqëri dhe shtet të gjithëve, shtet modern evropian dhe një Kosovë në të cilën besimi fetar, liritë fetare qytetare, progresi, siguria, mirëqenia dhe solidariteti të bëhen pasuri e të gjithë qytetareve në Kosovë, pa marrë parasysh se cilit komb i takojnë.

bota sot

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    sheki, Shqiptareve nuk u hyn ne pune aprovimi yt, pot ti mund ta pranosh nene Teresen si Turk kur A lexosh si ka punuar e ndihmuar muslimanet (fq 20-21 te librit qe solli viola).
    Po ,por edhe juve mos folni ne emer te shqiptareve ,une jam shqiptar, dhe shqiptaret jane 80% musliman, nese ti mendon tua imponosh mendimin se nene tereza eshte figure kombetare e ke kot, sa ka ndihmuar muslimaneve dhe shqiptareve edhe kete e dime, ne nuk jemi te ardhur na jupiteri edhe ne jetojme ne kete toke .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Sheki-51. Kontrolloje vehten tek ndonje Psihijater, se nuk tek je shnosh bre burr. Une kam pershtypjen se edhe je i smuar po edh ka mundesi mos me qen ti fare Shqiptar. Me siguri je Hibrid.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Po ,por edhe juve mos folni ne emer te shqiptareve ,une jam shqiptar, dhe shqiptaret jane 80% musliman, nese ti mendon tua imponosh mendimin se nene tereza eshte figure kombetare e ke kot, sa ka ndihmuar muslimaneve dhe shqiptareve edhe kete e dime, ne nuk jemi te ardhur na jupiteri edhe ne jetojme ne kete toke .
    Tek ai 80 % hyn familja ime farefisi im e shume familje te tjera muslimane te pakten nga emri, dhe kemi respekt per figuren e Nene Terezes. Mos fol kot ne emer te popullsise Shqiptare muslimane, kur nuk e ke idene. Per ne ajo eshte nje Shqiptare e besimit te krishtere qe vetem mire beri ne jeten e saj. Boll fole ne emer te Shqiptareve, sepse nuk je perfaqesues aspak i denje per te bere kete. Do te pershtatej me shume te perfaqesoje Turqine, apo Arabine.
    Ne Shqiptaret nuk arrijme te kuptojme ty, dhe ti ne, se ti je ndryshe nga ne.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •