Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar mė parė nga Elisa Hoxha Lexo Postimin
    Gjithmon kam pyetur besimtaret musliman , por nuk kam marr pergjigje.

Pyetja ime eshte: Babai i Muhamedit e ka pasur emrin "ABDULLAH" Atehere nga e mori ky kete emer , kur shpallja e emrit te Allahut u be 40 vjet pasi kishte lindur Muhamedi. Nderkohe qe emri Abdullah do te thot " ROB I ALLAHUT " Pra shpallja nuk ishte ber atehere , nga e gjeti babai i Muhamedit kete emer
    Tani po na thua.... po mos ishte babai i Joshuas se Nazaretit Partneri.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    E Ne nuk dėnuam askė para se t’ia dėrgojmė tė dėrguarin"(Isra, 15)

…keshtuqe prej tyre ka qe i pėrgjigjėn ftesės se ''Allahut,'' subhanehu ve teala dhe hyjnė ne Xhennet dhe prej tyre ka qe nuk i pėrgjigjėn dhe hyjnė ne zjarre, e familja e tij (nena, babai dhe gjyshi) te jene prej atyre qe nuk i pėrgjigjėn kėsaj ftese.
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Si nuk doli edhe nje Naim qe te behet qiri per kete popull te mjere e injorant.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782

Pyetja ime eshte: Babai i Muhamedit e ka pasur emrin "ABDULLAH" Atehere nga e mori ky kete emer , kur shpallja e emrit te Allahut u be 40 vjet pasi kishte lindur Muhamedi. Nderkohe qe emri Abdullah do te thot " ROB I ALLAHUT " Pra shpallja nuk ishte ber atehere , nga e gjeti babai i Muhamedit kete emer

Selam Alejkum Eliza,

Emri Allah, gjithmon ka egzistuar. Politeistet kan besuar ne shume Zota, dhe emrat qe i kishin, nuk ishin emra pagan, por emra me dmtnje arabe.

Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    Qafirat na e luftojne islamin vella

... direkt me fedex.
    Any tracking number?

Nuk e dija kete fakt, interesante vertet. Pyetja qe shtron D@mian me larte eshte e drejte. Kujt Allah i referohet emri Abdullah?! Nese Abdullahu eshte biri i Allahut, Muhameti i bie te jete biri i birit te Allahut. Nipi me nje fjale, ose gjyshi nga ana e kundert

Pyetja prape ngelet, per ke Allah behet fjale? Na jepni kodin ta gjejme:

http://fedex.com/Tracking
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Eshte fare e thjeshte:
    Allah ne Arabisht do te thote Zoti (Ose Al-Ilah).
    Kjo fjale mund t'i referohet Zotit pagan, Zotit te Muhamedit apo Zotit te te krishtereve.
    Kjo duket dhe kur ne Kuran permendet: "Te krishteret thone Allah eshte Isai i biri i Merjemes"

Dhe te krishteret e arabise, kur i luten Zotit perdorin emrin Allah.
    Maria quhet Um-Allah (Nena e Zotit) etj...

Pra Allah nuk eshte nje emer i pervecem, por do te thote Zoti, ose Ai qe meriton te adhurohet!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Eshte fare e thjeshte:
    Allah ne Arabisht do te thote Zoti (Ose Al-Ilah).
    Kjo fjale mund t'i referohet Zotit pagan, Zotit te Muhamedit apo Zotit te te krishtereve.
    Kjo duket dhe kur ne Kuran permendet: "Te krishteret thone Allah eshte Isai i biri i Merjemes"

Dhe te krishteret e arabise, kur i luten Zotit perdorin emrin Allah.
    Maria quhet Um-Allah (Nena e Zotit) etj...

Pra Allah nuk eshte nje emer i pervecem, por do te thote Zoti, ose Ai qe meriton te adhurohet!
    drejt e thua ti Matrix, por ja qe disa thone se eshte emer personal per Zotin , e me keto mashtrime po n'a sjellin verdalle te gjitheve,
    ktyre ekstremisteve islamik sikur u mungon ndonje vide ne koke,te bardhen e bejne te zeze, nuk e kisha pas ditur se ka kaq injorante ,
    pastaj a nuk eshte mekat t'i m'veshesh Zotit emer personal , kur nuk eshte e vertete ? ,,,,,,,, patjeter qe eshte mekat!!
    vetem kete te mendojne ata "besimtare" dhe duhet t'u largohen genjeshtrave!! ,
    por ata nuk e mendojne dot kete sepse ua kane ndaluar te mendojne vete, sepse u thone "ju nuk keni aftesi per te menduar, MENDOJNE DIJETARET PER JU",
    dhe une sinqerisht nuk kuptoj se per cfare u duhet kaptina atyre!!!!!!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Nese Abdullahu eshte biri i Allahut, Muhameti i bie te jete biri i birit te Allahut. Nipi me nje fjale, ose gjyshi nga ana e kundert
    Abdullah nuk ka kuptimin e birit, por ka kuptimin e robit, d.m.th Abdullah-RobiAllahut.

Biri ne arabisht eshte "Ibn".
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Abdullah nuk ka kuptimin e birit, por ka kuptimin e robit, d.m.th Abdullah-RobiAllahut.

Biri ne arabisht eshte "Ibn".
    po mir , ashtu si thua ti eshte, rob i Allahut, pra nuk eshte se nga kurani e moren emrin Allah, sepse ekzistonte!!!!!!!!!, e atehere nga e dini ju se Zoti ka emer dhe se emri i tij eshte "Allah", me cfare guximi i shmangeni te vertetes kur behet fjale qe Zotit i mvishni "emer personal", ,,,,,, !! a nu e kuptoni se u bete bajat e n'a lodhet me kto mashtrime?????, thoni te verteten sepse vetem keshtu do gjejme paqen, perndryshe do sulmoheni vazhdimisht nga besimtare e nga jobesimtare , e do kene dhe te drejte,,thoni ashtu sic eshte , Allah eshte nje fjale arabe e perdorur nga te gjithe arabishtfolesit per Perendine, dhe pas kesaj pranoni se kurani duhet korigjuar e duhet thene ne vend te Allah ekuivalenti i saj ne shqip qe eshte Perendi, n'a e plaset ket shpirt , nuk po j'u kerkojme gje tjeter vetem te pranoni te verteten , , , a besoni ne Zot a ku besoni !!, nqs po , atehere thoni njehere te vetme te verteten ne lidhje me kete emer.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •