Praktikisht dhe historikisht ka dal te jete me e suksesshme ky formulim:
Te jesh besimtar mund te jesh nje patriot i sinqert qe e ruan dhe e mbron kombin ne cdo moment.
Ndersa te jesh nje Jo besimtar, mund te jesh nje patriot ne form politikani qe lufton per ideale personale pasi qe ndalet dhe fitohet lufta -Sikur disa ish luftetar qe tash e vjedhin Kosoven.
Nacionalizmi ka qen, eshte dhe do të jetë burim ngaterresash dhe luftrash ndermjet nacionalisteve.
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Feja , nji bashk puntor i imi me tha ne nji rast ;feja e kombi jon si syt ,njeri pa tjetrin nuk e kryjn punen tamam ,ndersa une dhash mendimin tim.... Feja esht zemra e kombi mendja.
Feja dhe kombi ecin gjithemone se bashku.
Ato nuk pengojne por e plotesojne njera tjetren.
Jane sikur dy kembete, qe nevojitet te qendroj drejt dhe te ece kombi.
JU NJE HAP - PUNA DY...
Na kane treguar Haxhi Zeka dhe Hafiz Ymer Prizreni , qe te dy kane qene haxhi dhe musliman te devotshem.
Ymer Efenija, trim shqiptar,
Sylejmani ni komandar,
I tubuan tre mi’ luftarë,
Tanë malsorë, n’plisa t’bardhë,
N’Qafë t’Morinës kokan dalë,
Sylejmani majti fjalë:
- Ngoni ju vllazën shqiptarë,
Do t’i dalim turkut përballë;
Dervish Pasha n’Gjakovë a ardhë,
Për m’i zanë krent, m’i vjerr’ vet,
Me coptue kët ven t’shkretë.
- Efeni, çka me ba,
A ban turkut pushkë m’i ra?
Myderrizi kish pas thanë:
- Kur asht fjala për vatan,
Jo veç turkut e atij tjetrit,
Po ni plum kush ja jep mretit,
Ka me shkue n’lule t’Xhenetit!
Fjalët e hoxhës kur i nguen
Të tanë burrat n’kam u çuen,
Lidhën Besë e pajtuen gjaqe,
- Me ven tonë s’ka pazarllaqe...!
Pytje shum e pa kupimt kjo, feja apo kombi !!! Nuk ndahet thoni prej mishit jo !!!
A keni ndegjuar ndonje popull qe e bene kete pytje ?!!!! Jo kurr, athua pse ? Sepse pytja eshte e pa kuptimt dhe naive.
hej bela..po pikerisht feja islame ishte ajo qe na percaktonte si turq o gjergj..dreqi e mori..te mos fshihemi pas gishtit tone...a e din saktesisht kur u krijuan fete dhe kombet...mesoje nese nuk e din...po ta njihte feja kombin sot do kishim nje komb musliman o njeri..pra feja nuk identifikohet me kombin..
kombi eshte identiteti jot njerezor...feja eshte partia jote shpirterore....
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Ndarja e njerezve ne kombe eshte nje prej argumenteve te Allahut, mirepo asesi nuk guxon te behet kombi baze e mbivleresimit.
All-llahu thote: "O ju njerez ju kam krijuar ne popuj dhe fise qe te njiheni mes vehte, me i ndershmi prej jush eshte me i devotshmi".
Dallimi ne islam behet me devotshmeri e jo me perkatesi nacionale.
Njeriu lind si krijese e All-llahut (primare) e pastaj ndahen ne kombe (sekondare).
Njeriu me i mire eshte ai i Devotshmi. I devotshmi qe ka frike-rrespekt per All-llahun, behet edhe patriot i mire e i ndershem.
C'me duhet mua nje "patriot" qe nuk respekton krijuesin e vet.
Ndrysho Firmën
Në këtë temë kam spjeguar shumë thjeshtë se kush dhe çfarë realisht bëjnë Katolikët Shqiptarë.
Por të mos harrojmë, se një besimtarë i vërtetë është një patriot i vërtetë, i besueshëm dhe shembullorë. Gjithsesi, të gjithë e dijmë që Feja dhe Kombi, janë të lidhura ngushtë njëra me tjetrën dhe asesi, ato nuk ndalin ndesh. Por fakti që katolikët apo muslimanët, të dobët si besimtarë, shtrembërojnë qëllimet dhe veprat e Muslimanëve apo Katolikëve në realitet, është gjë krejtësishtë tjetër. Duke marrë parasysh, që në botë ekzistojnë një përqindje e madhe e njerëzve, të cilët vazhdimisht punojnë për "të keqen" e mësimeve të dobishme të fesë, feja është ajo e cila të bën njëri, besimtarë, durimtarë, vetëmohues, patriotë e atdhetarë, të ditur dhe zemërgjerë.
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Jame Shqipetar zot e krenar per mbi fe Kame at'the
S’çarmatosem sa t’jetë jeta!
Krijoni Kontakt