Përshëndetje Antarë të Nderuar,
Ditëve të fundit shohim disa budallallëqe të cilat duken interesante në fillim, por kur shikohen mirë e mirë, del që ajo është thjeshtë
"Servilizëm Fetarë". Katolikët sot për të ofenduar bashk'kombasit e tyre Musliman, përdorin fjalët :
"Ju jeni turkë, ja keni falë jetë Turkut, ju nuk jeni Shqiptarë sepse e morrët fenë e Turkut", por ata nuk ndalen në asnjë aspekt të pushojnë e të mendojnë, ky është problemi i tyre, se nuk ndalen aspak veq ecin por gabojnë shumë.
Me të vërtetë të shfrytëzosh Kombin dhe Historinë për interesa fetare është absurditet, paramendo një njëri (Katolik) duke thënë :
"Unë jam pasardhës Ilir dhe prej tyre trashëgova fenë", por sa është i saktë ky justifikim, përderisa Kombi me Fenë kanë dallim të madh ndërmjet vete, por gjithsesi Ilirët një kohë besonin në idhuj të ndryshme,
pra pse Katolikët (PseudoPatriot) e sotëm nuk besojnë (trashëguan) fenë e të parëve ?! Ndoshta pse nuk ju duket e arsyeshme, sepse Idhujt janë hedhur poshtë shumë shekuj më parë, e këtu arrijmë në një konkluzion të thjeshtë :
"Katolikët e Sotëm nuk e trashëguan fenë e Ilirëve sepse nuk ju duk e arsyeshme, kështu as Muslimanëve nuk u duket e arsyeshme të bëhen Katolikë".
A mund të përdoret Patriotizmi për interesa fetare ?! Unë nuk mendoj se është gjë e mirë kjo dhe unë për vete e konsideroj të paarsyeshme një gjest të tillë, por katolikët nuk mendojnë si unë (fatkeqësisht apo fatmirësisht le të mbetet në ndërgjegjen tonë), sepse Katolikët përdorin Ilirët, Skënder-Beun, Nënë Terezën etj., për cështje Fetare, duke thënë se ne (Muslimanët) që jemi Musliman, jemi tradhëtarë të Historisë (atyre të lartëpërmendurve) me justifikimin se ata ishin
"Katolikë".
Ky është absurditet i madh, të cilin Katolikët e konsiderojnë Dituri.
Krijoni Kontakt