Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 80
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

A mund të përdoret patriotizmi për interesa fetare?

Përshëndetje Antarë të Nderuar,

Ditëve të fundit shohim disa budallallëqe të cilat duken interesante në fillim, por kur shikohen mirë e mirë, del që ajo është thjeshtë "Servilizëm Fetarë". Katolikët sot për të ofenduar bashk'kombasit e tyre Musliman, përdorin fjalët : "Ju jeni turkë, ja keni falë jetë Turkut, ju nuk jeni Shqiptarë sepse e morrët fenë e Turkut", por ata nuk ndalen në asnjë aspekt të pushojnë e të mendojnë, ky është problemi i tyre, se nuk ndalen aspak veq ecin por gabojnë shumë.

Me të vërtetë të shfrytëzosh Kombin dhe Historinë për interesa fetare është absurditet, paramendo një njëri (Katolik) duke thënë : "Unë jam pasardhës Ilir dhe prej tyre trashëgova fenë", por sa është i saktë ky justifikim, përderisa Kombi me Fenë kanë dallim të madh ndërmjet vete, por gjithsesi Ilirët një kohë besonin në idhuj të ndryshme, pra pse Katolikët (PseudoPatriot) e sotëm nuk besojnë (trashëguan) fenë e të parëve ?! Ndoshta pse nuk ju duket e arsyeshme, sepse Idhujt janë hedhur poshtë shumë shekuj më parë, e këtu arrijmë në një konkluzion të thjeshtë : "Katolikët e Sotëm nuk e trashëguan fenë e Ilirëve sepse nuk ju duk e arsyeshme, kështu as Muslimanëve nuk u duket e arsyeshme të bëhen Katolikë".

A mund të përdoret Patriotizmi për interesa fetare ?! Unë nuk mendoj se është gjë e mirë kjo dhe unë për vete e konsideroj të paarsyeshme një gjest të tillë, por katolikët nuk mendojnë si unë (fatkeqësisht apo fatmirësisht le të mbetet në ndërgjegjen tonë), sepse Katolikët përdorin Ilirët, Skënder-Beun, Nënë Terezën etj., për cështje Fetare, duke thënë se ne (Muslimanët) që jemi Musliman, jemi tradhëtarë të Historisë (atyre të lartëpërmendurve) me justifikimin se ata ishin "Katolikë".

Ky është absurditet i madh, të cilin Katolikët e konsiderojnë Dituri.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Kombi dhe historia jane te lidhur me besimin. Keshtu qe mos u mundo te flasesh gjera kontradiktore.
    Nje person, nje grup njerezish, nje shoqeri, jane pjese e nje kombi, por nderkohe jane edhe pjese e nje feje. Ata kane te drejt ta mbrojn dhe te flasin per kombin dhe fen e tyre. A e kuptove?

Titulli i temes dhe permbajtaj e saj jane diametralisht abstrakte. Ti na flete per shfrytezimin e kombit nga nje fe (katolike) dhe nuk shehe veten ku ne cdo teme i quan te krishteret tradhetar te kombit, vetem per arsye se nuk jane musliman. Ti je akome ne fazen e zhvillimit paraqelizore. Mund te jesh kerrbaqor, amfib ose paramecium. Nothing more!

Na lodhet me keto tema te turpshme, te ndyra dhe plote urrejtje e perqarje.
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    dhe nuk shehe veten ku ne cdo teme i quan te krishteret tradhetar te kombit, vetem per arsye se nuk jane musliman.
    Ma trego vetëm një pjesë nga të gjitha temat ku unë kam thënë një gjë të tillë ?!!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Ma trego vetëm një pjesë nga të gjitha temat ku unë kam thënë një gjë të tillë ?!!!
    Lene se nuk din se si te mbrohet! Ata folin per mendesh, dhe asnjehere me fakte.

Prit tani nje pergjigje koti prej Gregut.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Kombi dhe historia jane te lidhur me besimin. Keshtu qe mos u mundo te flasesh gjera kontradiktore.
    Nje person, nje grup njerezish, nje shoqeri, jane pjese e nje kombi, por nderkohe jane edhe pjese e nje feje. Ata kane te drejt ta mbrojn dhe te flasin per kombin dhe fen e tyre. A e kuptove?

Titulli i temes dhe permbajtaj e saj jane diametralisht abstrakte. Ti na flete per shfrytezimin e kombit nga nje fe (katolike) dhe nuk shehe veten ku ne cdo teme i quan te krishteret tradhetar te kombit, vetem per arsye se nuk jane musliman. Ti je akome ne fazen e zhvillimit paraqelizore. Mund te jesh kerrbaqor, amfib ose paramecium. Nothing more!

Na lodhet me keto tema te turpshme, te ndyra dhe plote urrejtje e perqarje.
    Gregu, me cin merremi dhe ne me jevgjit, i leme le te flasin dhe shkruajne, atyre ashtu i pelqen te rrine tere diten te merren me llafe, nuk shikojne punen por shikojne fene, falen pese here ne dite imagjino e kur do punojne kto
    pfffff

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Përshëndetje Antarë të Nderuar,

Ditëve të fundit shohim disa budallallëqe të cilat duken interesante në fillim, por kur shikohen mirë e mirë, del që ajo është thjeshtë "Servilizëm Fetarë". Katolikët sot për të ofenduar bashk'kombasit e tyre Musliman, përdorin fjalët : "Ju jeni turkë, ja keni falë jetë Turkut, ju nuk jeni Shqiptarë sepse e morrët fenë e Turkut", por ata nuk ndalen në asnjë aspekt të pushojnë e të mendojnë, ky është problemi i tyre, se nuk ndalen aspak veq ecin por gabojnë shumë.

Me të vërtetë të shfrytëzosh Kombin dhe Historinë për interesa fetare është absurditet, paramendo një njëri (Katolik) duke thënë : "Unë jam pasardhës Ilir dhe prej tyre trashëgova fenë", por sa është i saktë ky justifikim, përderisa Kombi me Fenë kanë dallim të madh ndërmjet vete, por gjithsesi Ilirët një kohë besonin në idhuj të ndryshme, pra pse Katolikët (PseudoPatriot) e sotëm nuk besojnë (trashëguan) fenë e të parëve ?! Ndoshta pse nuk ju duket e arsyeshme, sepse Idhujt janë hedhur poshtë shumë shekuj më parë, e këtu arrijmë në një konkluzion të thjeshtë : "Katolikët e Sotëm nuk e trashëguan fenë e Ilirëve sepse nuk ju duk e arsyeshme, kështu as Muslimanëve nuk u duket e arsyeshme të bëhen Katolikë".

A mund të përdoret Patriotizmi për interesa fetare ?! Unë nuk mendoj se është gjë e mirë kjo dhe unë për vete e konsideroj të paarsyeshme një gjest të tillë, por katolikët nuk mendojnë si unë (fatkeqësisht apo fatmirësisht le të mbetet në ndërgjegjen tonë), sepse Katolikët përdorin Ilirët, Skënder-Beun, Nënë Terezën etj., për cështje Fetare, duke thënë se ne (Muslimanët) që jemi Musliman, jemi tradhëtarë të Historisë (atyre të lartëpërmendurve) me justifikimin se ata ishin "Katolikë".

Ky është absurditet i madh, të cilin Katolikët e konsiderojnë Dituri.
    Je ti qe duhet te jesh i zoti te ndash diskutimet,duke i emeruar si serioze ose jo.

Qe ti,ose parardhesit e tu keni nderruar fene kjo eshte e vertete.Per nje grusht miser,per nje çante me hurma,ose per dy leke,kjo qendron ne ndergjegjen tende.Askush nuk duhet te kerkoje perse,vetem ti e din dhe eshte normale qe te jete keshtu.Nuk duhet te vrasin keto fjale,eshte thjesht nje mendim ndryshe nga i yti.
    Te njejten gjuhe qe permende me siper,perdorin myslimanet kur i thone bashkekombesve te tyre,qe besojne ne nje fe tjeter,qafir, grek,sllav,rumun,jevgjit etj.
    Ate qe mbjell do korresh.

Iliret ashtu si shumica e popujve te lashte ishin pagane.Keshtu qe konkluzionet nxirri vete.Ne si komb jemi pasardhes te ilireve dhe shqiptare.Ne privat çdonjeri mund te jete ate qe i don shpirti.

Nese katoliket permendin iliret,Skenderbeun,Nene Terezen dhe kjo i ben te ndihen mire eshte e drejta e tyre sepse jane pasardhesit e tyre,dhe nese nuk i bashkon feja,i bashkon gjaku.

Ti si shqiptar dhe si mysliman mund te zgjedhesh te permendesh ate qe don.Duke filluar nga muhameti e deri tek bin laden.
    E kupton rolin e patriotizmit ne kete kontest?
    Ndryshuar për herë të fundit nga leci : 10-10-2009 më 12:22
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga leci Lexo Postimin
    Je ti qe duhet te jesh i zoti te ndash diskutimet,duke i emeruar si serioze ose jo.

Qe ti,ose parardhesit e tu keni nderruar fene kjo eshte e vertete.Per nje grusht miser,per nje çante me hurma,ose per dy leke,kjo qendron ne ndergjegjen tende.Askush nuk duhet te kerkoje perse,vetem ti e din dhe eshte normale qe te jete keshtu.Nuk duhet te vrasin keto fjale,eshte thjesht nje mendim ndryshe nga i yti.
    Te njejten gjuhe qe permende me siper,perdorin myslimanet kur i thone bashkekombesve te tyre,qe besojne ne nje fe tjeter,qafir, grek,sllav,rumun,jevgjit etj.
    Ate qe mbjell do korresh.

Iliret ashtu si shumica e popujve te lashte ishin pagane.Keshtu qe konkluzionet nxirri vete.Ne si komb jemi pasardhes te ilireve dhe shqiptare.Ne privat çdonjeri mund te jete ate qe i don shpirti.

Nese katoliket permendin iliret,Skenderbeun,Nene Terezen dhe kjo i ben te ndihen mire eshte e drejta e tyre sepse jane pasardhesit e tyre,dhe nese nuk i bashkon feja,i bashkon gjaku.

Ti si shqiptar dhe si mysliman mund te zgjedhesh te permendesh ate qe don.Duke filluar nga muhameti e deri tek bin laden.
    E kupton rolin e patriotizmit ne kete kontest?
    I Nderuar : Leci,

Të të them të drejtën, më pëlqen shkrimi yt dhe të komplimentoj.

Muslimanët të cilët janë të mangët me Iman (besim), ia kthejnë ofendimet me të njejtën ritëm "Katolikëve", duke u thënë Sllavë, Grekë etj., sepse Muslimani me Iman (Besim) të fortë, nuk ia kthen me këto fjalë.
    Ndërsa Kafir (Qafir) në shqip do të thotë JoBesimtar, pra nuk është ofendim.

Katolikët e përmendin Nënë Terezen, Skënder-Beun etj., veqse për të hedh baltë mbi Muslimanët, por edhe Muslimanët krenohen me "Shqiptarët" që luftuan për ne. Pra katolikët mundohen që me anë të Historisë të shpërndajnë Fenë e tyre. Por kjo është zgjidhje e gabuar. Të marrim një shembull të thjeshtë .:

Këta njerëz edhe pse ishin shqiptarë, katolikët nuk i duan t'i shohin me sy:

Shkrimtarët Shqiptarë :

1. Mesihi Prishtina (Ishte me Origjinë nga Prishtina)
    2.Suzi çelebiu (Nga Prizereni)
    3.Nezim Frakulla
    4.Sylejman Naibi
    5.Hasan Zyko Kamberi
    6.Jahja Bej Dukagjini (Rridhte nga familja e njhur e Dukagjinëve)

Kryeministra me origjinë Shqiptare :

1.Gedik Ahmet Pasha (Ishte nga Vlora)
    2.Lutfi Pasha (Ishte nga Vlora i cili qeverisi në vitet 1539-1541)
    3.Koxha Sinan Pasha (Gjatë viteve 1580-1596, pesë herë ishte Kryeministër)
    4.Merre Hysein Pasha (Shërbeu më 1601-1602)
    Kryeministrat nga familja e njhur e Qyprylyve:
    5.Qypryly Mehmet Pasha (1578-1661)
    6.Qypryly Ahmet Mustafa Pasha (1635-1676)
    7.Qypryly Fazëll Mustafa Pasha (1637-1691)

Arkitekt Shqiptarë (Me Origjinë Shqiptare) :

1.Atik Sinani
    2.Mimar Sinani (1490-1558)
    3.Sedefqar Mehmet Agai (Mendohet se ishte me origjinë nga qyteti i Elbasanit)

Link: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=109809

__

Pra Katolikët e përdorin Skënder-Beun për qëllime Fetare, ndërsa këta Shkrimtarë, Komandant etj., i urrejnë veq për arsye Fetare.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    krejt shpiuna e tradhetare rend e varg
    feja nuk te ben shqiptar lykylykymap;
    te ben me pak shqiptar, e me shume turk, haprap, grek, sllav, magjup, hindus, gomar, tradhtar, e cka mos tjeter - por jo shqiptar!

andaj keput qafen ne turki, ne rome, ne arabi a serbi, a ku te te te dergoje feja se ti shqiptar nuk je. ti je fetar.

hec se na lodhe me ketofar temash palidhje e duke na zbuluar sa mendjevyshkur je.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    krejt shpiuna e tradhetare rend e varg
    feja nuk te ben shqiptar lykylykymap;
    te ben me pak shqiptar, e me shume turk, haprap, grek, sllav, magjup, hindus, gomar, tradhtar, e cka mos tjeter - por jo shqiptar!

andaj keput qafen ne turki, ne rome, ne arabi a serbi, a ku te te te dergoje feja se ti shqiptar nuk je. ti je fetar.

hec se na lodhe me ketofar temash palidhje e duke na zbuluar sa mendjevyshkur je.
    Babtist, a je ti ai që mendon se e gjithë bota është krijuar rastësisht, të gjithë njerëzit janë krijuar rastësisht, se kemi prejardhjen nga majmuni, se e kontrrollojmë vetë zemren, a je ti ai që nuk din se cfarë do të ndodh pas vdekjes ... etj ?!

Nëse je ky nuk ia vlen të ofendosh askënd, aq më pak të hysh në debat me ndonjë njëri i cili gëzon më shumë dituri se ty, por mos gabo të hysh në debat as me "Majmunët", sepse do pësosh disfatë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    T e gjitha fet shfrytezojn gjithcka per te arritur qellimet e tyre.Por si ka mundesi, qe sot ne kete dite, vazhdon akoma kjo loj langaraqesh, te cilet ju besuan verberisht feve, dhe harruan origjinen e tyre.

Atdhetaret e vertet, nuk dun fe, por SHQIPTARI,atyre qe ju cirret zeri per fe, nuk jan gje tjeter pervecse armiq direkt, te kombit Shqiptar.

Fet kan viktimizuar nje pjes te shqiptarve, dhe keta te viktimizuarit, duan te bejn rolin e patriotit duke bere propagand fetare te cfare do lloj feje.Shqiperia vuan sot, per vete faktin se fet kan percar popullin, dhe punojne nat e dite per qellimet e tyre, por kurrsesi per interesat tona kombtare, se nese do punonin per ne, ne vend te kryqit dhe gjysem henave,do ishte flamuri jon kombtar.

Mallkuar qofshin fet dhe langaraqt e tyre.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •