Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Ishim mbrojt bre derjans, cfar deshe me bo ? me na lon e me na qit fare a ?
    Ne s'tham qe jemi kunder Kombit, Zoti krijoi shume kombe, dhe neve na vendosi ne njerin prej tyre. E ne s'jemi njerez qe kundershtojm Vullnetin e Tij.
    athere ti me ni fjal ne ket rast po ven kombin dhe familjen tane permbi fe

sepse ti po lufto vllaznit e fes tane per komb bashk me mu ateistin dhe ton katolikun.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Praktikisht dhe historikisht ka dal te jete me e suksesshme ky formulim:

Te jesh besimtar mund te jesh nje patriot i sinqert qe e ruan dhe e mbron kombin ne cdo moment.

Ndersa te jesh nje Jo besimtar, mund te jesh nje patriot ne form politikani qe lufton per ideale personale pasi qe ndalet dhe fitohet lufta -Sikur disa ish luftetar qe tash e vjedhin Kosoven.

Nacionalizmi ka qen, eshte dhe do të jetë burim ngaterresash dhe luftrash ndermjet nacionalisteve.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Feja , nji bashk puntor i imi me tha ne nji rast ;feja e kombi jon si syt ,njeri pa tjetrin nuk e kryjn punen tamam ,ndersa une dhash mendimin tim.... Feja esht zemra e kombi mendja.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Feja dhe kombi ecin gjithemone se bashku.
    Ato nuk pengojne por e plotesojne njera tjetren.
    Jane sikur dy kembete, qe nevojitet te qendroj drejt dhe te ece kombi.
    JU NJE HAP - PUNA DY...

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kombi mbi gjithcka

ni pytje per ju qe kishit fen para

ne rast se ni popull tjeter me te njeten fe si ju, sulmon kombin tuj? qysh do kishit me vepru?
    Na kane treguar Haxhi Zeka dhe Hafiz Ymer Prizreni , qe te dy kane qene haxhi dhe musliman te devotshem.

Ymer Efenija, trim shqiptar,
    Sylejmani ni komandar,
    I tubuan tre mi’ luftarë,
    Tanë malsorë, n’plisa t’bardhë,
    N’Qafë t’Morinës kokan dalë,
    Sylejmani majti fjalë:
    - Ngoni ju vllazën shqiptarë,
    Do t’i dalim turkut përballë;
    Dervish Pasha n’Gjakovë a ardhë,
    Për m’i zanë krent, m’i vjerr’ vet,
    Me coptue kët ven t’shkretë.
    - Efeni, çka me ba,
    A ban turkut pushkë m’i ra?
    Myderrizi kish pas thanë:
    - Kur asht fjala për vatan,
    Jo veç turkut e atij tjetrit,
    Po ni plum kush ja jep mretit,
    Ka me shkue n’lule t’Xhenetit!

Fjalët e hoxhës kur i nguen
    Të tanë burrat n’kam u çuen,
    Lidhën Besë e pajtuen gjaqe,
    - Me ven tonë s’ka pazarllaqe...!

Pytje shum e pa kupimt kjo, feja apo kombi !!! Nuk ndahet thoni prej mishit jo !!!
    A keni ndegjuar ndonje popull qe e bene kete pytje ?!!!! Jo kurr, athua pse ? Sepse pytja eshte e pa kuptimt dhe naive.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Me tha "po shihet qe s'je shqiptar", me detyroi ti replikoj. Pse s'u flijova ? Sepse nuk ishte e shkruar, edhe pse isha i udhes.

* Cila fe nuk e njeh kombin ? Nese ke fjalen per Islamin, gabohesh shoku profesor.
    hej bela..po pikerisht feja islame ishte ajo qe na percaktonte si turq o gjergj..dreqi e mori..te mos fshihemi pas gishtit tone...a e din saktesisht kur u krijuan fete dhe kombet...mesoje nese nuk e din...po ta njihte feja kombin sot do kishim nje komb musliman o njeri..pra feja nuk identifikohet me kombin..

kombi eshte identiteti jot njerezor...feja eshte partia jote shpirterore....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Ndarja e njerezve ne kombe eshte nje prej argumenteve te Allahut, mirepo asesi nuk guxon te behet kombi baze e mbivleresimit.
    All-llahu thote: "O ju njerez ju kam krijuar ne popuj dhe fise qe te njiheni mes vehte, me i ndershmi prej jush eshte me i devotshmi".
    Dallimi ne islam behet me devotshmeri e jo me perkatesi nacionale.
    Njeriu lind si krijese e All-llahut (primare) e pastaj ndahen ne kombe (sekondare).
    Njeriu me i mire eshte ai i Devotshmi. I devotshmi qe ka frike-rrespekt per All-llahun, behet edhe patriot i mire e i ndershem.
    C'me duhet mua nje "patriot" qe nuk respekton krijuesin e vet.
    Ndrysho Firmën

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Praktikisht dhe historikisht ka dal te jete me e suksesshme ky formulim:

Te jesh besimtar mund te jesh nje patriot i sinqert qe e ruan dhe e mbron kombin ne cdo moment.

Ndersa te jesh nje Jo besimtar, mund te jesh nje patriot ne form politikani qe lufton per ideale personale pasi qe ndalet dhe fitohet lufta -Sikur disa ish luftetar qe tash e vjedhin Kosoven.

Nacionalizmi ka qen, eshte dhe do të jetë burim ngaterresash dhe luftrash ndermjet nacionalisteve.
    Pse i zmadhon kaq shum shkronjat, ne shikojm per mrekulli, apo ke manin me ra ne sy qe po thu dicka te madhe, gjithsesi mendja jote nxjerr ide jo me te medha se ato shkronja
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    këtë temë kam spjeguar shumë thjeshtë se kush dhe çfarë realisht bëjnë Katolikët Shqiptarë.

Por të mos harrojmë, se një besimtarë i vërtetë është një patriot i vërtetë, i besueshëm dhe shembullorë. Gjithsesi, të gjithë e dijmë që Feja dhe Kombi, janë të lidhura ngushtë njëra me tjetrën dhe asesi, ato nuk ndalin ndesh. Por fakti që katolikët apo muslimanët, të dobët si besimtarë, shtrembërojnë qëllimet dhe veprat e Muslimanëve apo Katolikëve në realitet, është gjë krejtësishtë tjetër. Duke marrë parasysh, që në botë ekzistojnë një përqindje e madhe e njerëzve, të cilët vazhdimisht punojnë për "të keqen" e mësimeve të dobishme të fesë, feja është ajo e cila të bën njëri, besimtarë, durimtarë, vetëmohues, patriotë e atdhetarë, të ditur dhe zemërgjerë.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Jame Shqipetar zot e krenar per mbi fe Kame at'the

S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •