Close

Rezultati i Sondazhit: A eshte institucioni i Kishes Katolike, nje e mire apo nje e keqe per Katolicizmin?

Votues
38. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Nje e mire

22 57.89%
  • Nje e keqe

16 42.11%
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 146
    Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Pastaj, sa per enet qe perdoren ne altar, ato duhet te jene te lara ne ar. Aty ruhet Trupi dhe Gjaku tejet i cmueshem i Zotit tone Jezu Krishtit. E ketu nuk diskutohet asgje!
    Kur kam qene ne shkolle katolike e vura re kete, qe perdornin ene ari me dicka brenda qe thonin se sihte gjaku i krishtit..

Ma shpjegon dot te lutem se cfare domehtenie ka? Me nje fjale, nga e gjeten gjakun e krishtit ta vinin nje nje ene te lare me ar??

ps: mua, te pakten ky qe permende, me duket nje shpenzim lluksi..
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Admiral,

Nuk e pashe asnje para te harxhuar kot ne ato qe kishin vendosur ne keto 'antireklamat'. Nese ty te duken shpenzime te kota mirembajtja e shkollave, spitaleve, objekteve te kultit, pagesat e mesuesve te fese, prifterinjve, etj., mua perkundrazi me duken shpenzime tejet normale.
    !
    ti e quan normale qe nje ateist te kontribuoje ne pagesat e prifterinjve??????!!!!!!!!
    rreth nje miliard euro ne vit vetem ne itali... e imagjinon dot?
    po shtetet e tjera si ja bejne??? a mund te me pergjigjesh?
    si imirembajne objektet e kultit?
    pastaj di gje per pronat e ndryshme te vatikanit neper itali ti???
    shendet!

p.s. me mu drejto ne shumes duke me thene JU, pasi nuk di ne ēfare grupi te me kategorizosh. nga e di se ne ēfare bespj une????
    diskuto me mua si person nese do.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Kur kam qene ne shkolle katolike e vura re kete, qe perdornin ene ari me dicka brenda qe thonin se sihte gjaku i krishtit..

Ma shpjegon dot te lutem se cfare domehtenie ka? Me nje fjale, nga e gjeten gjakun e krishtit ta vinin nje nje ene te lare me ar??

Mau_kiko,

Nuk jane ene ari, por jane ene te lara me ar. Perndryshe do te ishin vjedhur te gjitha kishat qe kane ene qe peshojne mbi 200-300 gr ar. Ty mund te te duket shpenzim luksi, ndersa neve jo.

Sa per ta kuptuar domethenien e asaj qe ke pyetur, duhet te jesh i krishtere katolik ose ortodoks. Per me shume kliko ketu http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=124393

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ti e quan normale qe nje ateist te kontribuoje ne pagesat e prifterinjve??????!!!!!!!!
    rreth nje miliard euro ne vit vetem ne itali... e imagjinon dot?
    po shtetet e tjera si ja bejne??? a mund te me pergjigjesh?
    si imirembajne objektet e kultit?
    pastaj di gje per pronat e ndryshme te vatikanit neper itali ti???
    shendet!

p.s. me mu drejto ne shumes duke me thene JU, pasi nuk di ne ēfare grupi te me kategorizosh. nga e di se ne ēfare bespj une????
    diskuto me mua si person nese do.
    Admiral,

Me fal qe te jam drejtuar me ju, pasi kam menduar se perfaqeson myslimanet.

Sa per ateistet ne Itali, ata ia lene shtetit e jo kishes. Jo, nuk di gje per pronat e Kishes ne Itali, por di qe ne Shqiperi nuk i jane kthyer pronat Kishes. Mos harro dicka: Kisha s'ia ka marre kujt me force pronen, por eshte vete populli qe ia ka dhuruar me deshire asaj. A e ndalon dot kush kete te drejte timen per t'ia dhuruar pronen time Kishes?!?!? Mos kane me pak prona valle fete e tjera?

Mos ia mbani hallin italianeve ateiste, se i zgjidhin punet me greva ata. Mjafton te organizohen e te bejne presion, meqe jane shumica, dhe e pat kjo pune . E sa per shtetet e tjera, hulumto edhe ca ne internet, se e gjen se si ia bejne...

Paqja me ty!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Mau_kiko,

Nuk jane ene ari, por jane ene te lara me ar. Perndryshe do te ishin vjedhur te gjitha kishat qe kane ene qe peshojne mbi 200-300 gr ar. Ty mund te te duket shpenzim luksi, ndersa neve jo.

Sa per ta kuptuar domethenien e asaj qe ke pyetur, duhet te jesh i krishtere katolik ose ortodoks. Per me shume kliko ketu http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=124393

Paqja me ty!
    Pak si pa kuptim kjo shprehje:Jane te lara me flori,se perndryshe do vidheshin te gjitha kishat.
    Pa kuptim te pakten per nje person qe beson ne kishe.Se si shpegim eshte real,shkon...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Pak si pa kuptim kjo shprehjeane te lara me flori,se perndryshe do vidheshin te gjitha kishat.
    Pa kuptim te pakten per nje person qe beson ne kishe.Se si shpegim eshte real,shkon...
    Serafim,

Po, se jane vec te lara me ar, prandaj edhe nuk jane objekt sulmi nga hajdutet ordinere. Kete kuptim ka pasur shprehja ime.

QLJK

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Sa per ateistet ne Itali, ata ia lene shtetit e jo kishes. Jo, nuk di gje per pronat e Kishes ne Itali, por di qe ne Shqiperi nuk i jane kthyer pronat Kishes. Mos harro dicka: Kisha s'ia ka marre kujt me force pronen, por eshte vete populli qe ia ka dhuruar me deshire asaj. A e ndalon dot kush kete te drejte timen per t'ia dhuruar pronen time Kishes?!?!? Mos kane me pak prona valle fete e tjera?

Paqja me ty!
    Mund te shprehesh me qarte cilat fe??
    Mau_kiko,

Paqja me ty!
    Per te kuptuar kete duhesh me qen o katolik o ortodoks por mundet edhe nje pagan , sepse eshte komplet paganiste.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Nese nje ateist gjykon si te drejte shfrytezimin qe i behet kontributit te tij nga ana e kishes neper misione humanitare, eshte shume normale!!
    Por, ti nuk na tregon se cili ligj detyroka ateistet te kontribuojne per kishen!!!!
    Ta them une:"asnje lloj ligji"!!Pra, eshte debat i pabaze.....

Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin

Ti Mau, ose je genjeshtar ose nuk di te shprehesh mire!
    Neper shkollat katolike nuk ka ene ari; te tilla perdoren vetem ne kishe per meshe!!
    Nese nuk je genjeshtar dhe as derdimen, na trego paksa per ēfare perdoreshin keto "enet e arta" ne shkollen qe ke frekuentuar ti???
    Dhe ajo "diēkaja" qe perdoret si simbol i gjakut te Krishtit neper mesha, e din e gjithe bota se eshte vere e kuqe.....me sa duket nuk eshte vetem Cufoja gjumash....
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Mund te shprehesh me qarte cilat fe??

Per te kuptuar kete duhesh me qen o katolik o ortodoks por mundet edhe nje pagan , sepse eshte komplet paganiste.
    Xhamia,

Ate te paren per fete s'ta mora vesh.

Ndersa kjo e dyta eshte plotesisht mendim i yti. Por, si ka mundesi qe s'e morem qe ne fillim nga paganet kete tradite. Sa per dijenine e te gjitheve, enet e lara me ar filluan te perdoreshin vetem ne vitin 1220-30 me kerkesen e Shen Franceskut te Asizit.

Paqja me ne!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dielli_ime : 30-05-2010 mė 09:53

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Xhamia,

Ate te paren per fete s'ta mora vesh.

Ndersa kjo e dyta eshte plotesisht mendim i yti. Por, si ka mundesi qe s'e morem qe ne fillim nga paganet kete tradite. Sa per dijenine e te gjitheve, enet e lara me ar filluan te perdoreshin vetem ne vitin 1220-30 me kerkesen e Shen Franceskut te Asizit.

Paqja me ne!
    Fjala ke per pronat e Kishes dhe feve tjera.

Kurse per kete mjafton me pa ngjarjen e Jezusit dhe Horusit Egjiptian , 100 % e njejte.

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •