Sipas banoreve te fshatit, katoliket deri me tani jan varrosur ne varrezat e fshatit, ndersa tani kan vendosur te ndahen ne varreza nvete, pa ua kerkuar askush kete gje (dmth keto vet duan percarje nga shqiptaret musliman) . Por behet fjal per numer te vogel te besimtareve katolik ne fshat (qe tani po thuhet se jan vetem 5 familje).
Vertet spo arrij tja nxjerr logjiken kesaj pune, 5 familje me 30 antar varrosen ne 100m2 tok, dhe jo ne 25 000 m2, ne kaq siperfaqe mund te vorrosen 6000 persona.
Me ndertimin e kishes ne 25 000m2 do te bllokohet qasja deri te permendorja e deshmoreve te kombit.
Ne protesta kunder ndertimit te kishes ne ate vend, po marrin pjes edhe veteran dhe invalid te UCK-se.
Po thuhet qe asnjeher sdo te lejojn te realizohet ky projekt pa pelqimin e tyre.
Agresivitein e kishes katolike te Kosoves e kam verejtur qe nga clirimi i Kosoves, mjaftueshem kam shkruajtur per kete rrezik qe po u kercnohet shqiptareve dhe e kam ditur se nje dit kjo do te shpie ne urrejtje brenda shqiptareve.
Der tani toleranca ruhej per shkak te muslimaneve, qe toleronin cdo gje qe vinte nga Kisha Katolike.
Mendoj se eshte koha me u aktivizu Bashkesia Islame e Kosoves dhe me jau mat pulsin katolikeve te Kosoves.
Eshte koha te inicojne ndertimin e nje xhamie gjigante ne nje fshat 99,9% katolik dhe pastaj te gjith do te vertetohemi kush eshte tolerant ketu. Ket duhet ta testojn.
Sa per ilustrim, ne gjith komunen e Drenasit jetojne 57 987 musliman dhe vetem 66 katolik. (dhe ja ku duan tani te bejne objektin me te madh fetar ne gjith komunen, kush po i finanson? pse? cka duan te bejne? pse mu ne lartesite e drenices ne vendin ku u zhvilluan betejat kunder serbeve? pse mu ne vendin ku ndodhen permendoret e UCK-se?)
Krijoni Kontakt