Jo jo spo flas per germat ne monedhen qe eshte ne figure, po flisja per ato qe kishin demin si smbol. Keto qe jane ne foto duken qarte qe jane germa greke.
Jo jo spo flas per germat ne monedhen qe eshte ne figure, po flisja per ato qe kishin demin si smbol. Keto qe jane ne foto duken qarte qe jane germa greke.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Kjo monedh eshte e njohur me emrin "Lopa duke nthithur viēin"
Une e kam porositur nje cope te tille para nje viti qe me kushtoi 15 euro, kuptohet nje kopje e argjendit dhe e kam ne gjep ende....
http://www.infomonnaies.com/fr/monna...ue-Illyrie.htm
http://www.infomonnaies.com/fr/monna...ro-Epirote.htm
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v13/f...ies37db-2.html
Armata geniale ilire !
Por me se interesanti eshte monedha e fisit iliriane te Peonisė....
http://www.infomonnaies.com/fr/monna...-de-Peonie.htm
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 26-09-2006 mė 17:52
Aversin e monedhes e paskam lexuar sakte.Postuar mė parė nga Baptist
LOPYROM
Dhe eshte e qarte se ka kuptimin e Lopes.
!Permiresim te deshifrimit te figures:Per shkak te dydimensionalitetit te fotgrafise dhe terheqjes asociative te drite-hijes se rastit kam pare gabimisht trup te kombinuar te njeruit me ate te kafshes, ne realitet qenka nje Mez i ri qe duket sikur iken i trembur. Kuptohet monedha eshte mjaft e demtuar nga krahu i majte. Kurse kjo e bene diskutabile qeshtjen e ekzistimit te vicit gjithashtu. Qe me duket eshte poashtu nje rezultat asociativ i konturave te rastit. Tani me ngjet sikur kjo lope nxjerr dicka sikur zjarre nga hundet/goja me cka edhe e trembe mezin qe sheh mbrapa gjate ikjes.Edhe sikur te jete ky simbol M qe here paraqitet ne krah here mbrapesht here paqyre nje Σ, fjala e aversit nuk mund te lexohet me ndyshe se
LOPYRoS
Per arsye se shkronja e pare, shihet qarte qe nuk e ka kufizen qe ka Σ dhe se gjymtyra i vazhdon nen kend te drejte perpjete deri ne zhdukje pra eshte L dhe jo Σ.
Problem tjeter paraqet reversi i monedhes ne rast se jane perdorur shkurtica.
Sikur:
DYR (Dyrrahium)
DA (Damastion)
MH (?MAHOS)
NOS?
Tjeter, simboli Σ=s,z; paraqitet shume me heret se shek IV pes.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Postuar mė parė nga Baptist
DYR- (EPI)-DA-MH NOS?
Sigurisht duhet pare cfare eshte DA-MH-NOS (mni-meri-zemerim-inat? ndaj Damastionit Dardan?)
Per buajt e eger qe nxirrnin tym e zjarr nga hundet kemi mitologjine. Pastaj Medea sikur do martohej me nje mbret Alban.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 27-09-2006 mė 06:25
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Postuar mė parė nga Styx
Mos te ngatrrojmi tash Meden e Gjeorgjisė afer Albanise se kaukazit....se edhe keta Albanet kan pasur mbreter e princa, jo vetemł ne iliret....
Nje pyetje, a jane te gjithe pasardhesit e ilireve shqiptare apo ka dhe kombesi te tjera?
Prandaj them une se ky lexim eshte i gabueshemPostuar mė parė nga Styx
Ne revers jane dy fjale te ndara nde dga dy pjese dhe ato lexohen kryq + prej larte pjesa e pare, posthe pjesa e dyte.
Dyrrahu perbehej pre dy qyteteve Damni i vjeter dhe Epi Damni i ri. Qe ndryshe quhej Dy R(ha) Dam(h)nos.
DAM = mallkim "damlla"(krah) = mallkim =Damn (ang) = mallkuar.
Shprehja ra;ro;re =yll, drite, rreze, sy, shikim.
Dyrrahu kishte dy mbreteri apo me sakta mbreteri te dyfishte, perbehej nga qyteti i vjeter dhe i ri, me saktesisht nga i eprmi dhe i poshtmi sikur Tebat ne egjitp dhe gjetiu neper bote. Kjo pos te tjerash na thote sa i vjeter eshte Dyrrahu.
Me kaq po e permbyll eksplikimin tim mbi kete qytet/monedhe.
Aeneas Dardanus
Ky mbreti qe llafos une qe nga ata qe ju vune pas Jasonit qe kur u nis me Arket, Po mbase Jason eshte nisur nga Gjeorgjia ne "Greqi". Pa po sipas mitheve qe kamlexuar une, babai i Medese coc mbreteronte verdalle ne Ballkan. Po mbase e ka patur kete vajze me ndonje skllave gjeorgjiane te cilen e ka perzene me pas.Postuar mė parė nga Kreksi
Edhe amazonasit e Brazilit kane patur mbereteresha e princesha, keshtu qe Amazonat jan ene Brazil. Me qe Amazonat ishin ne kufi me Trojen, Troja bie ne Bolivi.
Aeneas Dardanus
hahahahahaha
Drejte e ne pike, se vertete kam pertuar ti pergjegjem kesaj injorance te ndritshme!
Aeneas Dardanus
Sipas asaj qė kam mundur t'a vėrtetojė qė sė paku e besoj unė, njė pėrqindje e vogėl e stėrnipėve tė ilirėve janė shqipėtarė, as njė e pesta.Nje pyetje, a jane te gjithe pasardhesit e ilireve shqiptare apo ka dhe kombesi te tjera?
Kjo ėshtė si pasojė e asimilimeve dhe shpėrnguljeve.Njerėz me prejardhje ilire ka nė numėr tė madh nė Italinė veriore, pastaj retoromanėt tė cilėt flasin njė nga katėr gjuhėt zvicėrane duhet tė jenė njė miksim iliro-kelt, Austria gjithashtu ėshtė njė miksim iliro-kelt kurse njė pjesė fare e vogėl kanė prejardhje gjermane.Ilirėt kanė emigruar me shumicė nė Daki gjatė sundimit romak, ku punonin nė xeherore.Pastaj sllavėt e jugut pėrveq bullgarėve, shumica janė me prejardhje ilire dhe vet mosngjashmėria e tyre me rusėt tregon se nuk kanė ndonjė lidhje gjenetike me sllavė.
Ajo qė na dallon nga tė gjithė kėta popuj ėshtė identiteti ilir-alban-shqiptar, gjuha shqipe si pasardhėse e ilirishtes, dhe pastėrtia mė e madhe e gjeneve ilire.
Krijoni Kontakt