Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 133
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ne fakt po me beje te dyshoja pse i shkruajta me apostrofi. Keshtu me duket qe shkruhet ne letrare. Ndonje qe e di mire pse ta konfirmoje ju lutem.

ç'fare,
    ç'do gje eshte mire,
    ç'me duhet te shkoj atje,
    ç'kemi,
    ne ç'ane eshte perendimi

Duhet vene sesbene apostrofia por nuk mbaj mend mire pse. Pershembull 'Do' eshte fjale ne vete edhe kur i vedons ç nuk duhet ta bashkosh 'çdo', nuk lejohet sepse fjala e rregullt eshte 'Do' pa ç-ne. E njejta gje me 'kemi' eshte fjale ne vete, pra keshtu me rradhe nuk duhet ti heqesh kuptimin e vertete te fjales dhe vendos ' apostrofi.
    Çfarë e çdo, shkruhet pa apostrof.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Nuk e di pse nga Veriu e nga Kosova perdoret shkronja 'Q' ku duhet 'Ç'?
    pshm Q'ka ben? e jo Ç'fare ben?
    Duhet të shkruhet: Çka bën, e jo Q'ka ben. As me q e as me apostrof.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    jo gjithmonë , nganjehere perdoret edhe shkronja sh
    Q'ka ben? = Shka po bon ?

p.s. The_Capital a Gjilanas je a?
    A po e vëreni se edhe në postime po bëhen ngatërrime. Nuk thuhet Q'ka ben, por Çka bën. Ç'ka, mund të thuhet shkurtimisht në vend të Çka ka.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Qudi e qojn ç ne q.
    Edhe ju z. Serafim gaboni. Shkruhet: Çudi e çojnë...

Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Dhe nese duhet te vendosim mes 'c' dhe 'q', une besoj se eshte me mire te perdorim 'q', sepse tingellon njejte.
    Por nese shkruajme me laps ateher padyshim qe vendoset secila ne vendin e saj. p.sh qeni, çekiçi etj.
    Si ore qenka ç me q njesoj ne tingellim? Ti e bere si puna e atij gabelit ne klasen e pare: Xh e madhe e shtypit, xh e vogel e shtypit - setra. Perdorimi i germave nuk eshte sipas qejfit po sipas kuptimit qe kane. Çekiçi eshte çekiç dhe jo qekiq. Qeni eshte qen dhe jo çen. Hajde qyfyre qe lexon ketu hajde...

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Une qe ne fillim e kam cek qe i ngatrroj gjithmon keto 4 shkronja,por nuk jame e vetmja,sidomos ne nga Kosova i ngatrrojm shum!Por pasi e pranoj,gjysma e te keqes me falet,a po jo?Ngatrrojm edhe psh.Dashurija-Dashuria,dhe shum fjale qe mbarojn me -ia-ne i shkruajm -ja-!Hajt se mesohemi edhe ca vite!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Walk a little slower... Maska e ♥ Ela ♥
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Postime
    369
    Lexova ne kete teme qe antaret pertojne te bejne alt+1+3+5 per te bere "ç". E clidhje ka kjo me perdorimin e q-se apo ç-se?
    Une vete e kuptoj fare mire kur dikush thote "cudi" pa e shkruajtur "çudi"... por ama kur lexoj "qudi" me verbohen syte.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga ♥ Ela ♥ Lexo Postimin
    Lexova ne kete teme qe antaret pertojne te bejne alt+1+3+5 per te bere "ç". E clidhje ka kjo me perdorimin e q-se apo ç-se?
    Une vete e kuptoj fare mire kur dikush thote "cudi" pa e shkruajtur "çudi"... por ama kur lexoj "qudi" me verbohen syte.
    Jo jo,une e pranoj qe nuk eshte ne pyetje pertesa ç-c,por vertet te them qe ne Kosove pak u kushtojm rendesi!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Si ore qenka ç me q njesoj ne tingellim? Ti e bere si puna e atij gabelit ne klasen e pare: Xh e madhe e shtypit, xh e vogel e shtypit - setra. Perdorimi i germave nuk eshte sipas qejfit po sipas kuptimit qe kane. Çekiçi eshte çekiç dhe jo qekiq. Qeni eshte qen dhe jo çen. Hajde qyfyre qe lexon ketu hajde...
    Shume dakort... por mos ma perdor emrin vend e pa vend

Citim Postuar më parë nga ♥ Ela ♥ Lexo Postimin
    Se besoj se ka lidhje me ate se kam vene re qe perdoret edhe ne te folur.

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •