Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 113
    Se ke keq me Shiven dhe ca me shume se Shiva po kjo teme (qe ne fakt duhet ta merrte kete drejtim) po trajton paganizem dhe idhujtari. Hajde gjeje...

gone
    Anëtarësuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Se ke keq me Shiven dhe ca me shume se Shiva po kjo teme (qe ne fakt duhet ta merrte kete drejtim) po trajton paganizem dhe idhujtari. Hajde gjeje...
    Hinduizmin dhe budizmin personalisht nuk e konsideroj idhujtari,as paganizem,eshte filozofi,nuk do e quaja as religjion.

Hinduizmi ka 10 tipe Avatar.

Sa mire po merremi vesh ne te dy. Nejse...temen ai qe e ka hapur e ka hapur per te analizuar idhujtarine. E perseris qe diskutimi me i gjere dhe i nje natyre tjeter po behet tek nenforumi i kinematografise.

gone
    Anëtarësuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Do shtoja diçka tjeter!
    Doktrina e Avatar e huazuar dhe e ndryshuar nga hinduizmi eshte ne qendren e teozofise se Helena Petrovna Blavatsky.

Hey zot, sme le te dal rehat nga kjo teme. Cameron eshte pjestar i shoqerise teozofike. Kaq per kete teme nga ana ime.

gone
    Anëtarësuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Hey zot, sme le te dal rehat nga kjo teme. Cameron eshte pjestar i shoqerise teozofike. Kaq per kete teme nga ana ime.
    Por prandaj e thashe.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Violanda Lexo Postimin
    Jane krahasime te pabaza,Cameron nuk ka patur kte ne mendje kur ka bere filmin.
    Persa i perket te emertimeve te trupave qiellore vertet jane marre emra nga mitologjia,Pandora eshte njera nga henat qe rrotullohet rreth planetit Polyphemus i cili rrotullohet rreth Alpha Centaurit A.
    Eshte mese normale qe ne astronomi kemi emra mitologjike(vete planetet e sistemit tone diellor jane qe te gjithe mitologjike) por jo per kete astronomet mund te cilesohen si idhujtare.

Filmi eshte prodhuar nga Blue sky studios,ndoshta e kuptoni pse alienet kane ngjyren blu,dhe lereni kuranin me budallalleqet e tij
    Une nuk thash se ka patur ate, ate qe thash une eshte se mvaresisht se nen cfar prizmi e shikon filmin, mund te vish ne perfundime te ndryshme.
    Disa anatere ketu e shikonin filmin nen prizmin se ky film perhap ide politeiste, ndersa une nga ana tjeter u tregoj se nese i njejti filmi shikohet nen nje prizem tjeter lirisht psh mund te krahasohet me situaten ne te cilen gjendet muslimanet ne lindjen e mesme dhe se pare nga ky prizem ky film perhap fene islame.
    Tani a eshte kjo e vertete, ajo eshte pyetje tjeter.

Per mua personalisht , ky film nuk perhap as idhujtarine, as krishterimin, as judaizmin e as ndonje fe tjeter.
    Te vetmin mesazh qe une kuptova nga ky film , me pak fjale eshte ky : " Njeriu ka ne gjenetiken e tij nje natyre shkateruese"!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

gone
    Anëtarësuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une nuk thash se ka patur ate, ate qe thash une eshte se mvaresisht se nen cfar prizmi e shikon filmin, mund te vish ne perfundime te ndryshme.
    Disa anatere ketu e shikonin filmin nen prizmin se ky film perhap ide politeiste, ndersa une nga ana tjeter u tregoj se nese i njejti filmi shikohet nen nje prizem tjeter lirisht psh mund te krahasohet me situaten ne te cilen gjendet muslimanet ne lindjen e mesme dhe se pare nga ky prizem ky film perhap fene islame.
    Tani a eshte kjo e vertete, ajo eshte pyetje tjeter.

Per mua personalisht , ky film nuk perhap as idhujtarine, as krishterimin, as judaizmin e as ndonje fe tjeter.
    Te vetmin mesazh qe une kuptova nga ky film , me pak fjale eshte ky : " Njeriu ka ne gjenetiken e tij nje natyre shkateruese"!!!

GV_USA
    Une e shoh si nje mesazh,mos beni lufte.
    Nje histori lineare,respekt, dashuri,vellazeri me te "ndryshmin".Nje histori ambjentaliste dhe antimilitariste,qe denon perdorimin e shfrenuar te forces militare(koloneli i keq Quarich eshte nje humbes) ne avantazh te fuqise energjike te natyres.qe mbron ekuilibrin e jetes.

Cameron nuk perhap fene islame,shpalos idete e tij teozofike(filozofike,jo idhujtare)permes filmave te tij.

Kristianet nga ana e tyre, dhe keta kane identifikuar mesazh kristian brenda filmit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Violanda : 29-01-2010 më 16:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    po pse violanda,
    nje mesazh human duhet patjeter t'i perkasi ndonje rryme te caktuar fetare apo filozofike?
    çfare lidhje ka qe ky cuni ka ide teozofike,
    mos valle ato qe the ti (paq, dashuri etj etj etj etj etj) jane patjeter monopol i njeres apo tjetres filozofi?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga Violanda Lexo Postimin
    Hinduizmin dhe budizmin personalisht nuk e konsideroj idhujtari,as paganizem,eshte filozofi,nuk do e quaja as religjion.

Hinduizmi ka 10 tipe Avatar.
    Prej kur filozofia paska filluar ta kete si dicipline te saj edhe shejnterimin e gjerave??

Nuk e di pse eshte levizur tema!!
    Ishte shume mire te komuniteti musliman, sepse ketu po diskutohej filmi nga perspektiva e Islamit.

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •