Se ke keq me Shiven dhe ca me shume se Shiva po kjo teme (qe ne fakt duhet ta merrte kete drejtim) po trajton paganizem dhe idhujtari. Hajde gjeje...
Se ke keq me Shiven dhe ca me shume se Shiva po kjo teme (qe ne fakt duhet ta merrte kete drejtim) po trajton paganizem dhe idhujtari. Hajde gjeje...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Sa mire po merremi vesh ne te dy. Nejse...temen ai qe e ka hapur e ka hapur per te analizuar idhujtarine. E perseris qe diskutimi me i gjere dhe i nje natyre tjeter po behet tek nenforumi i kinematografise.
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 29-01-2010 më 15:52
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Do shtoja diçka tjeter!
Doktrina e Avatar e huazuar dhe e ndryshuar nga hinduizmi eshte ne qendren e teozofise se Helena Petrovna Blavatsky.
Hey zot, sme le te dal rehat nga kjo teme. Cameron eshte pjestar i shoqerise teozofike. Kaq per kete teme nga ana ime.
Une nuk thash se ka patur ate, ate qe thash une eshte se mvaresisht se nen cfar prizmi e shikon filmin, mund te vish ne perfundime te ndryshme.
Disa anatere ketu e shikonin filmin nen prizmin se ky film perhap ide politeiste, ndersa une nga ana tjeter u tregoj se nese i njejti filmi shikohet nen nje prizem tjeter lirisht psh mund te krahasohet me situaten ne te cilen gjendet muslimanet ne lindjen e mesme dhe se pare nga ky prizem ky film perhap fene islame.
Tani a eshte kjo e vertete, ajo eshte pyetje tjeter.
Per mua personalisht , ky film nuk perhap as idhujtarine, as krishterimin, as judaizmin e as ndonje fe tjeter.
Te vetmin mesazh qe une kuptova nga ky film , me pak fjale eshte ky : " Njeriu ka ne gjenetiken e tij nje natyre shkateruese"!!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Une e shoh si nje mesazh,mos beni lufte.
Nje histori lineare,respekt, dashuri,vellazeri me te "ndryshmin".Nje histori ambjentaliste dhe antimilitariste,qe denon perdorimin e shfrenuar te forces militare(koloneli i keq Quarich eshte nje humbes) ne avantazh te fuqise energjike te natyres.qe mbron ekuilibrin e jetes.
Cameron nuk perhap fene islame,shpalos idete e tij teozofike(filozofike,jo idhujtare)permes filmave te tij.
Kristianet nga ana e tyre, dhe keta kane identifikuar mesazh kristian brenda filmit![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Violanda : 29-01-2010 më 16:26
po pse violanda,
nje mesazh human duhet patjeter t'i perkasi ndonje rryme te caktuar fetare apo filozofike?
çfare lidhje ka qe ky cuni ka ide teozofike,
mos valle ato qe the ti (paq, dashuri etj etj etj etj etj) jane patjeter monopol i njeres apo tjetres filozofi?
Krijoni Kontakt