Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 113

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Askush nuk ka hap ndonje teme per gjithe filmat e historite ku alienet jane JESHILE

Sapo doli nje film me aliene blu, filluan teorite konspirative

Po habitem si La_Lune i ka shpetuar nje fakti si anagrami i emrit te perendise te "bluve".

EYWAH

E rikombinojme edhe del......

YAWEH

Ja nje prove tjeter ne favor te teorive anti-Avatar.
    Filmi ishte cool. Mesazhet shume te bukura. Kaq ka rendesi per mua.
    Mua nuk me shpetoi gje tek filmi por per te qene e sigurte mbi simbolikat duhet ta rishikoj ...gje qe s'kam ndermend tani per tani...

Jeshilja?
    Hmm,te rrija e ti kushtoja kaq rendesi ketyre extra-dimensionalve do me kishin dale thinjat..(Ne film ka nje fragment ku personazhi kryesor thote : Ketu gjithcka eshte blu dhe asgje jeshile..)
    Megjithate...ne Islam haset shpesh kjo ngjyre..

Lexo dicka habitese...(The Green One)Hidri..njeriu jeshil..

http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Khidr

18:65. Dhe e gjetën një nga robtë Tanë, të cilit i kemi dhuruar mëshirë nga ana Jonë dhe e kemi mësuar me një dituri të posaçme nga Ne.

18:66. Atij (Hidrit - njeriut të mirë e të dijshëm) Musai i tha: “A pranon të vijë me ty, që të më mësosh nga ajo që je i mësuar (i dhuruar) ti: dituri të drejtë e të vërtetë?”

18:67. Ai (Hidri) tha: “Sigurisht, ti nuk do të mund të kesh durim me mua!

18:68. Si do të durosh për atë që nuk je i njoftuar?”

18:69. (Musai) Tha: “Në dashtë All-llahu, do të shohësh se do të jem i durueshëm dhe nuk do të kundërshtoj ty për asgjë!”

18:70. Ai i tha: “Nëse më shoqëron ti mua, atëherë mos më pyet për asgjë, derisa unë vetë të të tregoj për të”.

18:71. E ata të dy shkuan (duke ecur) deri kur hipën në anije, ai (i dishmi) e shqeu atë. Ai (Musai) tha: “A e shqeve që t'i fundosësh udhëtarët e saj, vërtet bëre një punë të hatashme?”

18:72. Tha: “A nuk të thashë se nuk do të mund të kesh durim me mua?”

18:73. (Musai) Tha: “Mos më qorto përse harrova dhe mos më mundo me vështirësi në këtë shoqërim timin (lehtësoma punën)!”

18:74. Vazhduan të shkojnë deri kur takuan një djalë të ri, e ai (i dijshmi) e mbyti atë. (Musai) Tha: “A e mbyte njeriun e pastër, pa mbytur ai askë?! Vërtet ke bërë një pumë të shëmtuar!”

18:75. Ai (i dijshmi) tha: “A nuk të thashë se vërtet ti nuk do të mund të kesh durim me mua?”

18:76. (Musai) Tha: “Nëse pas kësaj të pyes (të kundërshtoj) për ndonjë gjë, atëherë mos më lejo të shoqëroj. Tashmë ndaj meje ke arsyetim (të mos më shoqërosh)!”

18:77. Vazhduan të shkojnë deri sa arritën te banorët e një qyteti që prej tyre kërkuan t'u japin ushqim, po ata nuk deshën t'i pranojnë si musafirë (e as t'i ushqejnë), e ata të dy gjetën aty një mur që gati po rrëzohej, e ai e drejtoi atë (murin). (Musai) Tha: “Sikur të kishe dashur do t'u merrje shpërblim për këtë!”

18:78. Ai (i dijshmi) tha: “Tash ka ardhur koha e ndarjes mes meje dhe mes teje, e unë do të tregoj për domethënien e asaj që nuk munde të keshë durim!”

18:79. Sa i përket anijes, ajo ishte pronë e do të varfërve që veprojnë në det, e unë desha ta bëj atë me të meta, ngase para tyre ishte një sundues që grabiste çdo anije (të aftë - pa të meta).

18:80. Sa i përket djaloshit, dy prindërit e tij ishin besimtarë, e u frikësuam se ai do t'i shpie ata të dy në humbje e në mosbesim.

18:81. Deshëm që Zoti i tyre t'u japë në vend të tij një më të mirë se ai dhe më të afërt në respekt dhe në mëshirë (ndaj prindërve).

18:82. Përsa i përket murit, ai ishte i dy djelmoshave jetima të atij qyteti, e nën të ata kishin një thesar (ari) dhe babai i tyre ka qenë njeri i mirë, e Zoti yt dëshiroi që ata dy (jetima) ta arrijnë pjekurinë e vet dhe ta nxjerrin ata vetë thesarin e tyre. Kjo ishte mëshirë e Zotit tënd (ndaj tyre). Dhe unë nuk e punova tërë atë sipas bindjes sime (po sipas udhëzimit të Zotit). Ky, pra, është sqarimi i asaj për të cilën nuk munde të kesh durim!

...

Hey Force a e kuptove te pakten vdekjen ne fund te shkencetares?!

Surja : Nisa

4:78. Kudo që të jeni vdekja do t'ju kapë, po edhe në qofshi në pallate të fortifikuara. E nëse i qëllon ata (munafikët) ndonjë e mirë, thonë: "Kjo është nga All-llahu". E nëse i godet ndonjë e keqe thonë: "Kjo është nga ti (Muhammed)". Thuaju: "Të gjitha janë nga All-llahu!" Ç'është me këtë popull që nuk kupton gati asnjë send?

Surja : Xhum'a

62:8. Thuaj: "S'ka dyshim se vdekja prej së cilës po ikni, ka për t'ju zënë, e mandej do të silleni te Ai që e di të padukshmen dhe të dukshmen, dhe atëherë Ai do t'ju njoftojë me atë që keni punuar".

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Per mua debati eshte konstuktiv sidomos kur devijon nga tema. urime per detyren e re.Shpresoj qe mos te lodh.

Psh mua me vjen mire kur Gostivari permend Titanet mirepo harron Titanikun emer i cili me kujton pavdekshmerine e nje anije.
    Mjeksia , nuk dua te me keqkuptojsh. Ate dua te them une, jo cdo film eshte i lidhur me idhujtarine dhe jo cdo film promovon idhujarine!!!
    James Cameron eshte cifut, nuk ka interes njeriu te promovoj idhujtarine, nese i shikon filmat e holivudit me mire do te shikojsh se ne fakt keto filma sulmojne idhujatarine, shiko filmin APOCALIPTO , INDIANA JOJNES 2 etj etj .

Une nuk jam kritik filmash, por thjesht filmi Avatar, tregon se cfar natyre te eger ka njeriu!!!
    Pandora, Titan, e ku ta di une se cfar emrash perdoren ne film , jane vetem fjale qe perdoren ne kuptimin metaforik.

E di ti psh qe filmi pare nga nje kendveshtrim tjeter , promovon fene ISLAME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dhe nese nuk e ke qarte , une do ta sqaroj kete kendveshtrim te filmit.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Fjala nxerr edhe mendimin (:
    La Lune, kjo puna e "Plasmes" ishte bukur shum e komplikuar, per mu (:, po megjithate kuptova disa gjera. Ndresa per ngjyra, duker kerkuar hasa ne kete artukull shqip http://www.botasot.info/def.php?category=40&id=41886 , un po e shkputi nje pjes te shkurt nga ky artikull qe ka te beje me temen dhe te jete me e qarte ajo qe po flasim. Ne kete shkrim thuhet:
    Përveç astrologjisë, urtësia e lashtë çifute Kaballeja, manipulon shumë me ritualin e ngjyrave. Sipas saj, vizualizimi mental i ngjyrës së caktuar dhe paralelisht shqiptimi i fjalëkalimit adekuat verbal, arrihet në gjendje transi, gjatë së cilës mund të kontaktohet me nivele të lartësuara hyjnore.
    Edhe urtësitë e tjera të lashta, sikurse janë: magjia, hermetizmi, okultizmi, alkimia etj., të gjitha ritualet e veta i mbështesin në veprimin e domethënies së simbolikës së ngjyrave. Sipas ndikimeve të ngjyrave në hapësira të caktuara dhe në gjendjen e përgjithshme emocionale të njeriut, ata kanë përpiluar tabela të veçanta të klasifikimit të tyre, të cilat i ruanin si fshehtësi.

Pra kjo ishte per mua dicka interesant.
    Tash mua me lind idea dhe me vjen nje pytje pak sa naive ne mend, qe nese dikush mundet mu pergjigj kishte me qene mire.
    Kam lexuar disa her neper libra dhe hadithe qe Muhamedi a.s ka mbajtur veshje me ngjyra si jeshil, kuqe, bardhe, zeze dhe nuk kam hasur ndonjeher qe Muhamedi a.s ka mbajtur veshje me ngjyre blu. Athua edhe mos veshja, apo me mir te themi jo e preferuara e Muhamedit a.s me ngjyr blu ka te beje me dicka ?! Nese dine dikush ndonje hadithe apo ndonje artikull qe flet per kete, kisha pas deshir te lexoi. Ose nese dikush ka hasur ne lexim qe Muhamedi a.s ka mbajtur edhe veshje me ngjur blu, te na tregoi se ku e ka lexuar.

Nejse dulem pak jashte titullit te temes po meqense eshte tema te komuniteti musliman dhe po flitet per disa gjera islame ateher besoj qe nuk prish pune.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 29-01-2010 më 10:03

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk Lexo Postimin
    Fjala nxerr edhe mendimin (:
    La Lune, kjo puna e "Plasmes" ishte bukur shum e komplikuar, per mu (:, po megjithate kuptova disa gjera. Ndresa per ngjyra, duker kerkuar hasa ne kete artukull shqip http://www.botasot.info/def.php?category=40&id=41886 , un po e shkputi nje pjes te shkurt nga ky artikull qe ka te beje me temen dhe te jete me e qarte ajo qe po flasim. Ne kete shkrim thuhet:
    Përveç astrologjisë, urtësia e lashtë çifute Kaballeja, manipulon shumë me ritualin e ngjyrave. Sipas saj, vizualizimi mental i ngjyrës së caktuar dhe paralelisht shqiptimi i fjalëkalimit adekuat verbal, arrihet në gjendje transi, gjatë së cilës mund të kontaktohet me nivele të lartësuara hyjnore.
    Edhe urtësitë e tjera të lashta, sikurse janë: magjia, hermetizmi, okultizmi, alkimia etj., të gjitha ritualet e veta i mbështesin në veprimin e domethënies së simbolikës së ngjyrave. Sipas ndikimeve të ngjyrave në hapësira të caktuara dhe në gjendjen e përgjithshme emocionale të njeriut, ata kanë përpiluar tabela të veçanta të klasifikimit të tyre, të cilat i ruanin si fshehtësi.

Pra kjo ishte per mua dicka interesant.
    Tash mua me lind idea dhe me vjen nje pytje pak sa naive ne mend, qe nese dikush mundet mu pergjigj kishte me qene mire.
    Kam lexuar disa her neper libra dhe hadithe qe Muhamedi a.s ka mbajtur veshje me ngjyra si jeshil, kuqe, bardhe, zeze dhe nuk kam hasur ndonjeher qe Muhamedi a.s ka mbajtur veshje me ngjyre blu. Athua edhe mos veshja, apo me mir te themi jo e preferuara e Muhamedit a.s me ngjyr blu ka te beje me dicka ?! Nese dine dikush ndonje hadithe apo ndonje artikull qe flet per kete, kisha pas deshir te lexoi. Ose nese dikush ka hasur ne lexim qe Muhamedi a.s ka mbajtur edhe veshje me ngjur blu, te na tregoi se ku e ka lexuar.

Nejse dulem pak jashte titullit te temes po meqense eshte tema te komuniteti musliman dhe po flitet per disa gjera islame ateher besoj qe nuk prish pune.
    Jane kaq "gomere" sa i humbin vitet e jetes se tyre duke kerkuar ate qe nje musliman i eshte treguar prej shume vitesh perpara,dhe qe nuk ka dobi (magjia apo kontakti me qeniet e tjera),jeta eshte e shkurter dhe vdekja e sigurte,me tej per ke eshte intel-igjente e kupton se kush rruge ne jete eshte ajo e verteta.

P.s Sa per veshjen mos hyr ne imtesi rreth ngjyres blu sepse nuk do i gjesh fundin diskutimit ne kete aspekt,e ndoshta te nxjerr ne ndonje rruge pa krye.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Mjeksia , nuk dua te me keqkuptojsh. Ate dua te them une, jo cdo film eshte i lidhur me idhujtarine dhe jo cdo film promovon idhujarine!!!
    James Cameron eshte cifut, nuk ka interes njeriu te promovoj idhujtarine, nese i shikon filmat e holivudit me mire do te shikojsh se ne fakt keto filma sulmojne idhujatarine, shiko filmin APOCALIPTO , INDIANA JOJNES 2 etj etj .

Une nuk jam kritik filmash, por thjesht filmi Avatar, tregon se cfar natyre te eger ka njeriu!!!
    Pandora, Titan, e ku ta di une se cfar emrash perdoren ne film , jane vetem fjale qe perdoren ne kuptimin metaforik.

E di ti psh qe filmi pare nga nje kendveshtrim tjeter , promovon fene ISLAME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dhe nese nuk e ke qarte , une do ta sqaroj kete kendveshtrim te filmit.

GV_USA
    e di si eshte kjo puna filmave eshte njelloj sikur me thene

Filmi superman, njeriu merimange, etj jane mite qe prodhojne dashuri dhe nuk flasin per rolin e Bin ladenit ne toke.Prodhimi i dashurise per mitet sjell perpjekje per ti perngjare keshtu qe per mendimin tim filmi ne vetvete ka mesazh sikur dhe nje poezi apo nje pikture edhe pse mund te jete abstrakte.Ky lloj mesazhi qe proklamon nje film duhet te jete ne buon sensin e njerzve.Shume here gjejme filma me tabela stop 16 apo vetem mami dhe babi, ose femijet lejohen.Ne boten tone moderne nuk i jepet perparesi moralit dhe dijes se monoteizmit por degjenerimit dhe paganizmit.Hollivudi ka bere filma per gjithe shtet e botes por per muslimanet ska bere kurre ne sensin qe te flasi mire per to.Sinqerisht kur ishim te vegjel donim ti ngjanim Cuk Norris kurse ku u rritem mesuam se Caku ishte hajdut Nafte.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    aty ke qejf vella .une i shof si shplodhje i kam relaks .

shko vllai dhe kap motren dhe vjen nje vella tjeter dhe nje moter tjeter e behet aty nami dhe jane te gjithe te lumtur e te qeshur e te kenaqur e nuk shofin oren cdo 5 minuta e jane te lare
    shume bukur .kane shume koncept brenda

Temen e leviza tek ky nenforum pasi me te drejte moderatori i faqes e konsideroi te papershtatshem per nenforumin mysliman. Meqe po diskutohet per idhujtarine si dhe disa koncepte brenda e jashte fese, eshte me mire te jete tek toleranca fetare.

Diskutim te mbare

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    e di si eshte kjo puna filmave eshte njelloj sikur me thene

Filmi superman, njeriu merimange, etj jane mite qe prodhojne dashuri dhe nuk flasin per rolin e Bin ladenit ne toke.Prodhimi i dashurise per mitet sjell perpjekje per ti perngjare keshtu qe per mendimin tim filmi ne vetvete ka mesazh sikur dhe nje poezi apo nje pikture edhe pse mund te jete abstrakte.Ky lloj mesazhi qe proklamon nje film duhet te jete ne buon sensin e njerzve.Shume here gjejme filma me tabela stop 16 apo vetem mami dhe babi, ose femijet lejohen.Ne boten tone moderne nuk i jepet perparesi moralit dhe dijes se monoteizmit por degjenerimit dhe paganizmit.Hollivudi ka bere filma per gjithe shtet e botes por per muslimanet ska bere kurre ne sensin qe te flasi mire per to.Sinqerisht kur ishim te vegjel donim ti ngjanim Cuk Norris kurse ku u rritem mesuam se Caku ishte hajdut Nafte.
    Mjeksia te thash se filmi pare nga nje kendveshtrim tjeter favorizon fene islame.
    Dhe tani do te sqaroj pse mendoj ashtu.
    Ky populli alien i planetit Pandora quhej Na'vi , ndersa nese jam i sigurt fjala arabe "Nabi" dmth profet ne shqip, nese jo me permiso.
    Nga ana tjeter psh, ato forcat qe okupojne Planetin Pandora per shkak te pasurive natyrore qe ka ky planet mund te krahasohet psh me okupimin e vendeve muslimane per shkak te naftes.
    Dihet qe vendet muslimane sa i perket armatimit jane me te dobeta se shtetet qe jane duke i okupuar.
    Dhe filmi ve ne dukje se edhe pse jane me te dobet, perseri vendasit fitojne, ne kete rast psh i bie qe me ne fund muslimanet do te fitojne dhe se do ti nxjerin jasht forcat qe i shfrytezojne pasurite e tyre natyrore.

Pra filmi mund te shikohen ne shum kend veshtrime.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une e pashe kete film dje dhe mund te them se ishte shume pozitiv, si nga mesazhi qe sjell ashtu dhe nga realizimi, dhe mund ta shoh serisht se shpejti.

Ai sjell nje problem real: Si duhet te sillet njeriu me natyren? A duhet ta shfrytezoje per qellime perfitimi apo duhet te bashkepunoje me te ne menyre qe njeriu te marre me te miren por dhe natyra te mos demtohet por te riperterihet.

Eshte e vertete se kishte dhe ide pan-en-teiste. Dmth te marra nga besimi se natyra eshte nje ekspresion i zotit, dhe universi i dukshem gjendet ne zotin e padukshem. Nje besim qe ka ngjashmeri dhe me hinduizmin, ku cdo gje eshte nje shprehje e Brahmanit, shpirtit universal prapa cdo qenieje.

Ky besim ka gjera qe Monoteizmi (i linjes Judeo-Kristiano-Islamike) nuk i pranon ose i pranon pjeserisht, ndaj dhe mund te kete sjelle nje reagim disi negativ nga disa fanatike fetare. Por, duhet ditur se ky film nuk ka si synim perhapjen e nje ideje fetare tjeter, por i rritjes se dashurise per natyren, gje qe e propogandon cdo fe!

Po keshtu, do shtoja se ne Bibel flitet per Renien e njeriut (qe solli dhe debimin e tij nga Edeni). Para Renies se njeriut, ka ekzistuar nje harmoni e persosur midis njeriut dhe natyres dhe natyra i eshte nenshtruar njeriut me dashje dhe njeriu nuk e ka keqtrajtuar natyren per qellime egoiste. Mendoj se Navit jane ne nje gjendje pak a shume te ngjashme me Adamin dhe Even para Renies. Po keshtu, Pema e Shenjte qe tregonte pranine e Zotit dhe qe sherbente si pike-lidhje dhe strehim per gjithe banoret e pyllit, ngjason shume me idene e Pemes se Jetes ne Bibel. Por, ka dhe dallime me gjendjen e njeriut para Renies, sepse psh Adami nuk merrej me gjueti, dhe ishte vegjetarian dhe vdekja nuk ekzistonte ne krijim. Nderkohe qe shohim se Navi-t merren me gjueti dhe vdekja ekziston ne Pandora.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 29-01-2010 më 13:23
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Mjeksia te thash se filmi pare nga nje kendveshtrim tjeter favorizon fene islame.
    Dhe tani do te sqaroj pse mendoj ashtu.
    Ky populli alien i planetit Pandora quhej Na'vi , ndersa nese jam i sigurt fjala arabe "Nabi" dmth profet ne shqip, nese jo me permiso.
    Nga ana tjeter psh, ato forcat qe okupojne Planetin Pandora per shkak te pasurive natyrore qe ka ky planet mund te krahasohet psh me okupimin e vendeve muslimane per shkak te naftes.
    Dihet qe vendet muslimane sa i perket armatimit jane me te dobeta se shtetet qe jane duke i okupuar.
    Dhe filmi ve ne dukje se edhe pse jane me te dobet, perseri vendasit fitojne, ne kete rast psh i bie qe me ne fund muslimanet do te fitojne dhe se do ti nxjerin jasht forcat qe i shfrytezojne pasurite e tyre natyrore.

Pra filmi mund te shikohen ne shum kend veshtrime.

GV_USA
    Pershendetje Beogradi_Teheran_Moskva_Saudi arabia_usa

Nabi eshte judaisht, por edhe ne arabisht... (spo them se cila gjuhe e ka perdore e para, pasi ju do te thoni se arabishtja e ka perdore e para pasi te gjithe profetet ishin myslimane). Aty perdoret fjala Navi e qitash ju e bete Navi...

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •