Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 113
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Prandaj edhe Sali Berisha ka zgjedh ngjyren Blu..

Ah Cifut i derrit u zbulove!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Prandaj edhe Sali Berisha ka zgjedh ngjyren Blu..

Ah Cifut i derrit u zbulove!
    Aparte Ironine jashte teme!

Cifutet jane thjesht "hajdute" te kulturave negative te para.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Aparte Ironine jashte teme!

Cifutet jane thjesht "hajdute" te kulturave negative te para.
    I vetmi qe e kuptoi kte gje qe bejn cifutet, ishte Hitleri.. (dihet se ca u be)
    Un the ca shoke te mite, akoma po lutemi ne ringjalljen e Hitlerit.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Edhe Hitleri,eshte ndihmuar po nga to,nga nje astrolog dhe mesues te disiplinave okulte,se si te bente buje kur dilte ne publik,te "hipnotizonte" masen.

http://groups.yahoo.com/group/TheNeu...imes/message/6

Mjere per hebrenjte e thjeshte qe u bene "kurban" per nje shtet qe sot quhet Izrael.

Tamam si ato perrallat me keshtjella ku diku ne nje dhome te erret perziente kazanin "Merlini" per fitoren apo humbjen e mbretit te tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga La_Lune : 28-01-2010 më 13:09

Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Ne fakt,ti do beje mire te beje pyetje andej nga shkencetaret e forumit se ndoshta te japin ndonje pergjigje,e mos rri e te lodhesh qelizat nervore kendej...

Une se kam care ndonjehere koken per filmat e hollywood-it e po te shohesh me lart ne postimet e mia kam shkruar qe nuk eshte filmias i pari e as i fundit me tematika te tilla,prandaj shpresojme qe here tjeter te bejne me mire,se nuk na kane thene ndonje gje te re.
    Ne Ku'ran flitet per ato qeniet,por nuk specifikohet ngjyra e tyre..(nuk ka te beje me temen fare)Ne hadithe gjen qe jane te krijuar prej "smokeless fire" - tani perfytyro pak ndonje variant te perarfert ngjyre...

Tek chatra jote "blue" ka lidhje me "syrin e trete"
    Ne metafizike me elektricitetin..

*Blue is the color of electricity. We experience in a program created by electromagnetic energy that had a beginning and is evolving out of physical consciousness.

P.s Sa per filmin po beja disa kerkime rreth ngjyres "blue" tek native people in America dhe me shkoi ne mendje shprehja "I feel blue" - Ndihem blu?! gjithcka per mua lidhet ne menyre te qarte.
    Jo me kot te pyeta per kuranin. Nese me lexon qarte ska nevoje per mua qe te vazhdoj se ideja bertet. Per pjesen tjeter ndonese informacioni eshte i sakte, me vjen keq te te them qe ska lidhje me kete rast.

“Avatar”, një film që idealizon idhujtarinë
    Pse po mos ky fillm idealizon teuhidin???

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Tema te tilla me duken vertet te pavlefshme.
    Me vjen keq mjeksia qe po ta them kete gje , por ti bazohesh ne gjera te rendomta per te hap dialogje ku flitet per gjera te medhaja ne besimin islam.

Me thuaj ti mua , a ka ndonje film ne hollywood i cili predikon besimin , apo teuhidin sic e tha njeri me lart?

E jo vetem ne hollywood , por cdo kinematografi tjeter boterore flasin per tematika jashte teuhidit .

Ti edhe qeke simpatizant filmash , meqe i shikoke ato vete, por edhe demaskues i tyre.

Dicka qe nuk shkon , nuk perputhet ketu.

Do jete me e mira qe temat rreth fese tu perkushtohet pak seriozitet me shume , sesa te kapesh rreth filmave e te flasesh per idhujtarine e demin e saj ne besim.

Mendimi im ky.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    La Lune Ctitm : Megjithate nese lexon pak mbi spektrin e ngjyrave ku hyn blu-ja?!Apo dhe e kuqja etj etj...ndoshta shkenca do te te tregoj pak me shume perse kjo "blue" gjithandej ne hollywood

Fjala nxerr fjalen. La Lune (apo dikush tjeter), a ki mundsi me na spjegu pak kete punen e ngjyres "blue" se qenka interesant (:. Kam ndegjuar qe edhe disa magjistaret e preferoin ndriqimin me ngjyre "blue" kur te shfaqin ndonje magji ! Ja p.sh si ketu

Lexova se Copperfield ishte jaudi dhe ishte marr me magji qysh ne moshen 10 veqare. Hmmm me shkoi ne mendje, mos ndoshta edhe ky eshte mason !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 28-01-2010 më 17:01

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    O Darius ty perpara te ta vene te verteten,ti perseri nuk ke per ta pare sepse je paragjykues dhe jo "free minded" te eksplorosh dije fetare si ato shkencore...dhe aq me keq kur do pergjigje ndaj nje fushe qe ti nuk beson fare kerkon te arrish ne nje konkluzion...

Ku'rani cfare?!
    Nejse..

Bani une kete lidhje kam bere me ngjyren "blu"...keto mbeten intuita ime dhe thjeshte ajo se si une i perceptoj gjerat .. Allahu e di me se miri te verteten dhe vetem Ai e di te fshehten..

Blu-ja duhet te kete lidhje me xhinet dhe natyren e tyre,po te veresh pershkrimin qe i behet ne Islam dhe cthote shkenca per disa fenomene ndoshta del ne nje tabllo perfundimtare..

Surja : Hixhr

15:26. Ne krijuam njeriun nga balta e argjilit, të zi e të prishur (me erë të keqe)? (të formuar-të trajtuar-mesnun).
    15:27. E xhinët i krijuam më parë nga zjarri, nga flaka e fortë.

Surja : Rrahman

14. Ai e krijoi njeriun nga balta e terur si (enë balte) e pjekur.
    15. Dhe Ai krijoi xhinët nga flaka (pa tym e zjarrit).

Tani lexo pak kete artikullim per nje gjendje shume interesante "plasma" (bej nje kerkim ne wikipedia,mbi ngjyren)

http://chemistry.about.com/od/chemis...echemistry.htm

Poshte ke nje link mbi spektrim e ngjyrave dhe ne fund te artikullit

Cfare syri jone nuk mund te shohe..

http://eosweb.larc.nasa.gov/EDDOCS/W...or_Colors.html

Allahu e di me se miri.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Ndoshta shprehja ne fjale e ngjyres "blu" nuk eshte e plote sepse duhet te varioj ne nuance simbas meje..
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •