Avatar tregon nje perplasje ndermjet dy boteve per mbijetesen e specieve,ata qe mbrojne hapesiren e tyre jetesore dhe te tjeret qe kerkojne nje hapesire te re.
Pushtues qe vijne nga nje civilizim qe po vdes,ose qe nuk ju mjaftojne me resurset,dhe rezistues te deshperuar qe nuk kane vend tjeter ku te shkojne....Darvinizem!!!
Por eshte e qarte qe ne titull filmi i referohet fjales sanskrite Avatar qe ne mos gaboj perkthehet i zbritur apo zbritje a diçka e tille.(kete kam parasysh me rrymen filozofike apo fetare qe permend ti)
Paralele me shiva apo krishna!!!me lekure blu![]()
nuk ta kuptova pyetjen e pare,
as pohimin e dyte nuk ta kuptova,
ma perserit dhe njehere tjeter ne menyre me te zgjeruar se çdo te thote "shejnterimi dhe besimi ne Metafiziken eshte vija ndarese mes fese dhe filozofise".
po e leme me mire kete muhabet se meriton teme me vete ku te caktojme qarte se çfare kuptohet me "shenjterim", çfare eshte "metafizika" dhe ça kuptimi ka "besim ne metafizike".
Per me teper shoqja violanda e ka llafin jo tamam per filozofi klasike por per Teozofi (shif H.P.Blavatsky).
Pastaj ec e hap nje teme te re.
Me duket se ka ardhur koha dhe eshte pjekur antaresia per te postuar Kozmogjenezen ne kete forum
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Nuk e kuptove apo nuk deshe ta kuptosh.
Nejse po e leme sic thua ti dhe te keshilloj ty ta hapesh ate teme, sepse s'po me duhet gje mua.
E ty si duket po tu dashka per te mesuar dallimin mes tyre.
isha shume i sinqerte, nuk e kuptova realisht se çfare doje te thoje me ate fjali.
dhe une kam rezerva ne lidhje me konceptin e atyre fjaleve qe perdore, prandaj evitoj te krijoj fjali kaq te ngaterruara pa kuptim.
Jam i sigurte se ty nuk te duhet gje, etja jote per dije eshte shuar duke lexuar kuranin dhe derivatet e tij.
Ndryshuar për herë të fundit nga Violanda : 29-01-2010 më 17:14
Krijoni Kontakt