Perderisa u japen argumente qe e tregojne neverine e kesaj ceshtjeje, atehere automatikisht kuptohet qe eshte i ndaluar, pasiqe Zoti i ndalon gjerat e neveritura.
Perderisa u japen argumente qe e tregojne neverine e kesaj ceshtjeje, atehere automatikisht kuptohet qe eshte i ndaluar, pasiqe Zoti i ndalon gjerat e neveritura.
Po Zoti ne Kur'an thote se Allahu i ndalon gjerat e neveritura, andaj kjo normal qe hyn aty.
Ne Kur'an ipet formula, kurse vazhdimi i detyres behet nga ne pastaj. Sikurse ne kete rast.
Se po te shkruhej ne Kur'an per cdo detaj, atehere do 'ishte dashur te kishte miliarda e miliarda faqe.
Nje gje eshte e sigurte, qe s'eshte natyrore, vetem se nga ana tjeter te ben te mendohesh me shume mbi teorine e evolucionit e te rastesise. Mire me ne qe qenkemi me shpirt, se na e jep Zoti, po kloneve kush ia jep kete shpirt, apo thuaj, njeri le te jete e s'ka rendesi se si krijohet, prandaj shpirt edhe per to! lol
La vita è bella...
Me aq sa di une nga feja (qe eshte shume pak ne krahasim me shume nga postuesit ne kete nenforum) Zoti e krijoi njeriun sipas imazhit te tij. Ska sesi te kete te shkruar ndonje gje qe njeriu duhet te luaje rrolin e Zotit ne keto libra.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Kjo tregon sa kupton ti per fene.
Mendimi im: Ne ate moment, kur Zoti i thote njeriut "gjerat e neveritura jane te ndaluara", Zoti vendimin ia le njeriut ne doren e tij dhe per veten e tij Zoti tretet. Prej ketij momenti, Zoti eshte inekzistent.
Po pyete dy njerez, njeri do te thote se klonimi eshte i neveritur, tjetri do te thote se s'eshte. Secili duke iu bazuar bindjeve dhe vlerave te tij. Keshtu qe ne keso kushte, jo vetem qe Allahu eshte treguar memec pran kesaj pyetjeje, por edhe "plani" i tij, pra venia e formules ne dore te njeriut dhe perdorimi i saj nga njeriu ne raste te caktuara, deshton. Sepse kemi dy pergjegje: E para thote klonimi eshte i neveritshem, e dyta thote klonimi ehste jo i neveritshem. Dhe kjo s'eshte me e keqja, e keqja eshte se pavaresisht per cilen pergjegje vendose, mudnesia per te hedhur poshte fjalen e Allahut, eshte 50%. Pra e ndalon klonimin, dhe duhet te llogaritesh me mundesi prej 50% se ke thyer mendimin e Allahut. E lejon klonimin, por prap duhet te llogaritesh me mundesi prej 50% se poashtu ke thyer fjalen e Allahut.
Keso ligji nuk mund te kete lene nje Zot. Jo nese e kuptojme Zotin si instance te gjithedijshme. Kjo paraqet nje mangesi te thelle intelektuale. Nje deshtim teresor. As njeriu i thjeshte modern, intelektuali i rendomte i sotshem nuk do kishte lene pas vete keso gropash per zenka te perjetshme. E lere me nje Zot.
Dhe me e rendesishmja eshte, se pavaresisht se si vendosesh, ti nuk vepron sipas fjales se Allahut. Por sipas fjales te dalur nga intelekti i njeriut. Sipas njeriut, i cili ka paskrupullsine e thote: Une mendova, logjikova keshtu, dhe prandaj Allahu mendon ashtu sic them une. Vetem kjo metode eshte refuzim i Allahut si Zot. Sepse eshte nje barazim i njeriut me Allahun. Sepse nenkupton se njeriu nepermjet te intelektit "arrin" Allahun. Dhe kjo nenkupton se njeriu nepermjet te intelektit eshte Allah, di sa Allahu di, vendose si vendose Allahu. Keshtu qe vetem kjo metode qe perdor ti, eshte refuzim.
Prandaj pergjegja e sakte ne pyetje duhete te jete kjo: Allahu heshte ne lidhje me klonimin. Jemi ne qe duhet te vendosim sipas dijes dhe ndergjegjes tone se si te trajtojme klonimin.
Cfare nenkupton kjo?
Shume gjera.
Nder to, per mua te rendesishme:
1) Feja qe moti nuk meson, cfare meson Allahu, por meson ate qe i duket njeriut "mire" apo "jo mire". Feja eshte ligj.
2) Feja eshte jo e plote. Zoti pa intelektin e njeriut eshte i manget, memec, i vdekur qe moti.
Nga keto dy rezultate mund te nxjerresh enciklopedi, te cilat ne cdo fjali e bejne te qarte edhe per nje foshnje sa kohen e kemi humbur me fe dhe sa shpejt duhet te vihen keto ne muze te te kaluares.
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 31-12-2009 më 12:37
Poashtu edhe tjetra: Kur flet ti per Fe, te tjeret me mire eshte ta luajnë deren se sa te te lexojn budallaqet qe veq nje skizofren i bënë.
Ti je nje Mendjemadhë i paskrupullt, qe je prej te rralleve dhe poashtu duke u bazuar ne injorancen tende klasike, shkon deri ne atë mase sa qe jep vlersime per gjera qe jan utopike per ty dhe per trurin tend (qe do formatizim)
Keto jan vlersimet e deri tanishme qe te jan bere, sahere qe je fut ne debate te kesaj natyre.
Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 31-12-2009 më 14:39
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
chino shum ke merak me i rras hundet tek temat fetare edhe pse sja ke haberin feve , mbeshtes fisnikun , ta ka gjet diagnozen shum sakt.
Shqiperi eshte edhe Cameria
Pergjigju ne mendimet qe i pata, se keto jane gallata. Eshte enjejta sikur une te dilja p.sh. prane Sali Berishes, dhe pasi ai te kete referuar pike konkrete per te miren e shtetudheheqejes se tij, t'i thoja une pastaj thjesht: "Keq e ke", "Je skizofren". Kjo s'shkon keshtu, sepse sikur te mendonim keshtu, atehere une paskam te drejten te them pasi qe kam lexuar Kuranin: "Liber non nens" ose keshtu dicka. Ky s'eshte debat. Duhet te tregoj ku eshte "skizofrenia", ku e "keqja", ku "nonsensi". Femijet e foshnjoreve diskutojne si ti.Poashtu edhe tjetra: Kur flet ti per Fe, te tjeret me mire eshte ta luajnë deren se sa te te lexojn budallaqet qe veq nje skizofren i bënë.
Ti e sheh se askush ne teme nuk qe ne gjendje - perkunder deshires - per te dementuar ate qe them. Pra qe Zoti pran kesaj pyetjeje eshte memec. Kjo eshte thjesht nje pohim i bazuar ne nje liber konkret, ne Kuranin. Po pati nje fjali ne Kuran, e cila dementon mendimin tim, pra nje qe tregon se nuk eshte ashtu sic them une, na e ofro. Keshtu do te tregoje se mendimi im eshte "skizofren" apo cfare do tjeter.
Jo, prej natyres jam i sjellshem. Por kam ndjenje te pamposhtur per drejtesi. Kush me hype mbi koke, faren ia zhduku. Pavaresisht a e quan ky veten nje "profet" apo "Zot". S'me rruhet hic per te.Ti je nje Mendjemadhë i paskrupullt, qe je prej te rralleve dhe poashtu duke u bazuar ne injorancen tende klasike, shkon deri ne atë mase sa qe jep vlersime per gjera qe jan utopike per ty dhe per trurin tend (qe do formatizim)
Keto jan vlersimet e deri tanishme qe te jan bere, sahere qe je fut ne debate te kesaj natyre.
Perndryshe kthehu ne teme. Harro keto lojera te devijimit apo personalizimit te temes sapo qe s'di ka t'ia mbashe. Beso se s'je as i pari as i fundit, i cilit i ndodhe kjo gje me mua. Ka nje numer imamesh qe nderrojne ambientin, kur me shohin mua, se ju mbesin fjalet ne fyt. Nuk jane imamet aq inorante qe te mos pranosh te ndash fatin e tyre.
Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 31-12-2009 më 14:37
Krijoni Kontakt