Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Jo qesha me avancimin e Zotaj ne brotherhood

Pastaj pak humor i ben mire forumit.
    Ka perparuar shume siduket, me cfare hapi ka ecur per te arritur deri aty ky o Darius, se je njecik me i mireinformuar se ne te tjeret

P.s Te ka dal nje sfidant ne lidhje me Iluminatin/Masonet, vetem budallalliqe lexon. Futi ndonje pastrim se na u lodhe koka me keta perkthyesat qe perdorin translater.

Ka nevoje forumi per qeshje, ne disa raste me duket sikur futem ne komunitete fetare

Sfidant? Jo Cold Fusion, eshte njohuri qe e kane mundesine te gjithe ta marrin. Sjam une i vetmi. Pastaj keshtu eshte forumi, hapen tema dhe koha i vlereson apo zhvlereson.

Andi Ballshi
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    118

Masonët e Shqipërisë...

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Masonët e Shqipërisë, pse Enver, Nano e Rama s’u pranuan në “Shoqëri”

25 November, 2009 01:31:00 Leonard VEIZI

Ne pyetjen se A ka pasur emra të shquar shqiptarësh në rrjetin e masonerisë?
    z. Zotaj pergjegjet:
    Ne mund të përmendim pa frikë, Aleksandrin e Madh, një numër perandorësh ilirë, po ashtu perandorë të Bizantit që ishin me origjinë shqiptare. Por veçanërisht, periudha e rilindjes evropiane dhe asaj shqiptare, është shquar për një numër emrash si: Jeronim De Rada, Sami e Abdyl Frashëri, Hoxha Tasim, Mit’hat Frashëri, Vaso Pasha, Simon Bolivari (që kishte lindur në Shkodër), Mehmet Aliu i Egjiptit, Ataturku, Ismail Qemali, Nuredin Bej Vlora, Lasgush Poradeci, Nikolla Naço, Petro Nini Luarasi, Faik Konica etj.. Këta jo vetëm që ishin masonë, por ishin dhe patriotë të mëdhenj, iluminist dhe njerëz që luftuan për progres. Nuk është rastësi, që Sami Frashëri thoshte: “Se drita e diturisë përpara do të na shpjerë”. Kjo tregon që masonizmi është jo vetëm filozofi universale, por ka dhe nota të theksuara patriotizmi...
    Eshte nje artikull shume interesant, por edhe i dyshimte, me duket me shume i imagjinuar, pra me pak te verteta, (Pranimi ne Lozhë, jo Lloxhë, a.b), sipas disa shkrimeve, behet me deshiren e rishtarit e jo propozimin e anetarit, dhe askush nuk mund te behet Mjeshter pa kaluar dy shkallet e para te shegertit dhe kallfes-ndihmes mjeshtri. Ndersa sa i perket shqiptareve te permendur si anetare te Masoneris - Muratoreve te lire, perveç Albanit te shenjte, ndoshta edhe te ndnjerit, nuk ka fakte se ata vertet kane qene masone. Iluministe (Nderiçimtare), po. Edhe pse shume autore, veçmas Darius etj, ne mes te Iluminizmit dhe Masonizmit po vejne shenje te barazimit. Une sa kam mundur te verej nuk eshte krejt nje.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Andi Ballshi Lexo Postimin
    Une sa kam mundur te verej nuk eshte krejt nje.
    Natyrisht... jam i sigurte qe ke verejtur shume. Edhe mire ke bere.

Masonet jane te shtyre nga forca te erreta sataniste. Ata pergatisin diten per mberritjen e AntiKrishtit.
    Jane njerezit me te keqinj ne planet, dhe fajtore per cdo gje qe mund te akuzohen.
    Shume shkrim intereresant.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Sa per informacon, Enveri ka qene Mason.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Te jeshe masone dhe te pranoheshe ne shoqerine Klanin masoite se pari duhet te keshe nje reputacione imigje nderkombetare dhe qka eshte me e rendesishmja te keshe edhe fuqin financiare mbrapa..

Eshte cinike te pretendohet per masonet breke grisure qe ka shqiperija te cielt fale hajnise preije hajdutve te rendomte te rrugve te perbaltura te tiranes kane arriture te siguroijne nga 2 apo 3 banesa me nga 100 mk per deri sa nje masone i vertet jetone ne nje vile e cila munde te kushtoije me teper se 50 milione dollare

Shqiperija nuke ka masone pore vetm ca hajdute te rendomte te cilet kryesishte jetoijne nga hajduterite e rendomta dhe nga fondacionet e sorosite keta jane vetm ca kelyshe zagare breke grisure te sorosite

I vetmi shqiptare i cili i permbushe kriteret per te qene nje masone i vertet eshte Behgjet Pacolli i cili eshte edhe antare i kalnite masonite ne washingtone

Te gjithe ata te cielt i permenden disa me larte kane qene vetem ca patriote breke grisure te cilet ne disa momente dhe rrethana te caktuare ka ndodhure qe te jen sjellure edhe verdalle rrugve te evropes pa asnje leke ne gjepe madje shume preije tyre kane ikure ne ate bote duke lene edhe borgje mbrapa si faike konica ismail Qemali e te tjere
    Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 18-05-2010 më 14:02

Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Sa per informacon, Enveri ka qene Mason.
    Ehe, ka qene dhe konfucist, taoist, shamanist etj. Po sidomos ka qene pusht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-06-2008
    Postime
    67
    Simon Bolivari ka lindur ne Shkoder...

Per cilin Simon flitet?

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Ej, po unë di që masoni është tuallaxhiu
    Apo e ka llafin për freemasonët e Anglisë e të Irlandës? Dhe si shumë e çuditshme më duket mua që freemasonët të kenë ekzistuar edhe në Perandorinë Osmane!!!!

Sa rehat qeka ky vllai??!!!
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    ky i paska cituar te gjitha kokat e politikes shqiptare, po Salen ku e ke ore
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •