Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 76
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Komunizmi eshte nje ideologji populiste vetem per mendjeshkaret. Nuk eshte gje tjeter vecse nje menyre perfekte sundimi duke thene iluzion barazie kur ne te vertete eshte forma me e eger e kontrollit.
    prandaj amerika eshte kredhur ne borxhe tek Kina dhe Koreja e Veriut ja ka futur te dyja kembet ne nje kepuce Amerikes?

ale.

populiste? dmth vjen nga populli

mendjeshkaret? quan nje popull mendjeshkare?

rush limbaugh pyeti ne nje miting republikan ku isha prezent. "cila eshte lufta me e gjate qe vazhdon akoma ne amerike?" ta them une tha rush "lufta kunder varferise"
    me beri tja shkrepja te qeshurit.

Qe mos dalim nga tema dhe po e mbyll ketu kete diskutim: Populiste jo qe vjen nga populli por qe i serviret popullit me sugjestimin qe eshte ide apo ideologji e tij. Mendjeshkare quaj te gjithe ata qe shohin ide te tilla si shpetim dhe spirance shprese. Duke ditur mire sesi u hartua Manifesti i Marksit, nga kush ju dha platforma dhe sesi u implementua neper masa, nuk habitem aspak qe edhe mbas pothuajse mbi 220 vjet (eshte hartuar nga fundi i viteve 1700) gjen vend neper trushkulur. End of the story !!!

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Ka ka lidhje, se psh ne shkolla s'ka kryqe, ai qe don kryqe e ikona te religjioneve te tjera, le te ia mesyjne shkollave fetare. Ai qe don te mesoje per fene dhe te mbetet ne shkolla normale, ne t'ia mesyjne xhamive dhe kishave ne oraret e caktuara te riteve fetare, e mos te perjashtojme edhe librat fetare.

Mbetesh i pershendetur.

Clidhje ka kjo me ate qe shkruajta une?

Une do zgjidhja nje komunitet ku te kishte nje shkolle laike. Me medresene magjype nuk me lidh as kultura dhe as identiteti im si shqiptar. Edukimi im eshte laik dhe tere jeten time kam shkuar ne shkolla laike. E megjithate kjo ska lidhje me cfare shkruajta une. Here tjeter permbajuni subjektit, jo pyetje kodra pas bregut.

rozi po ta bej te qarte mire se se paske kuptuar. Nuk jam besimtar ne asnje fe. Per mua fete jane thjesht mjet sundimi ndaj mendjeve te njerezve. Kaq.

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Eh pra ate deshta te them, se fete nuk duhet te sundojne ne shkolla, per ate jane medreset dhe katedralet. I ram ne fije tash , flm per qartesim

te pershendes

rozi po ta bej te qarte mire se se paske kuptuar. Nuk jam besimtar ne asnje fe. Per mua fete jane thjesht mjet sundimi ndaj mendjeve te njerezve. Kaq.

Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    a) Nuk apelohen vendimet e Strasburgut, janė vendime tė formės sė prerė, prandaj ēohet ēėshtja atje pas vendimeve shkallė-shkallė tė gjykatave kombėtare.

b) Presidenti, Monarku, janė simbole tė kombit apo shtetit. Janė persona realė. Kryqi, gjysmėhėna, janė hamėndje.

Presidenti ose Monarku janė tė pėrkohshėm, njėrit mund t'i mbarojė mandati, tjetrit jeta dhe zėvendėsohen.

Besimet nga Lindjes sė Mesme vetė-pretendohen se janė tė pėrjetshme si fjalėt autentike tė zotit (edhe kėtė tė fundit e garantojnė ato).

Prandaj krahasimi i cituar mėsipėr nuk ka mbėshtetje nė llogjikė.
    C'do vendim gjykatet apelohet ne vendet demokratike, dhe Italia sot deklaroi se do te apeloje kyte vendim kaq te ēuditshem.
    Fotografia e Presidentit te Republikes eshte nje simbol dhe jo nje person. Dhe nese ndjekim te njejten kriter qe ka djekur Gjykata e Strasburgut, fotografia e Presidentit eshte ofeze per te gjithe ata qe duan monarkine.
    Nga ana tjeter nuk mund te percaktohet me ēekiēin e nje gjykatesi kultura dhe laiciteti i nje populli.
    Dhe nuk duhet harruar se demokraci do te thote opinioni i shumices, nuk mund te kondicionohet kultura e shumices me vendime gjykatash. Aq me pak kur kujtojme se Gjykata e Strasburgut eshte e perbere nga nje grup gjykatesish qe natyrisht vendosin edhe sipas bindjeve personale. Nder gjykatesit qe kane marre kyt vendim nje eshte me kombesi turke dhe nje tjeter me kombesi serbe.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    a) Sipas mendimit tėnd kur mbaron cikli i apelimive, nqs ēdo vendim i ēfarėdo shkalle apelohet?

b) Ideja ėshtė qė janė persona realė, dhe nė atė moment qė janė nė detyrė, pėrfaqsojnė ato qė pėrmenda mė sipėr. POR gjithsesi, JANĖ REALĖ. Kryqi, gjysmėhėna, ku bazohen?!
    Prektora

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Une nuk pajtohem me ty !!

Neses t'i thua mundet t'i mbaje ē'kishte me n'dodhur ne Kosove dote mebushen shkollat me shkronja arabo-magjupistanit
    mbase nuk me ke kuptuar mire!!
    une kam thane se:secili ka te drejten e vete te mbaje ose jo kryqet apo cfaredo simboli tjeter fetare!!
    fundi fundit ti na dhe si shembull shkronjat arabo-magjupistanse,ne qofte se ka nje etni te tille ne kosove le ta mbajne dhe ata,
    duke mos te mohuar te drejten as ty qe te mbash kryqin ortodoks Serb ne se je pjese e atij komuniteti!!
    megjithate shpresoj qe ti te jeshe pjese e identitetit shqiptare sic jane dhe ata shqiptaret e tjere te cilet ti i krahason me arabo-magjupistanet!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 06-11-2009 mė 08:02

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    o messia! menyra jote e te arsytuarit eshte shume qesharake.
    si ka mundesi qe diēka absurde qe ndodhe ne ndonje vend musliman ti e lidhe me kuranin???
    si te duket ndokusht te te thoshte ty qe ato burra qe vrasin bashkeshorten e tyre ne rusi e bejne kete ne emer te fese se krishtere? ketu behet fjale per 9500 gra ne vit. numri 1 ne bote.
    po per ato rreth 25000 perdhunime qe ndodhin ēdo vit ne france? si do te dukej qe ndokush te thoshte qe e bejne ne emer te bibles.
    ne amerike ēdo 4 minuta perdhunohet nje femer. edhe kjo ka lidhje me fene ne ate mendjen tende te ēuditshme?
    tani mos fillo te me fyesh duke me thene arab e turk e taleban etj etj sepse nuk praktikoj asnje fe. por kam diēka qe ti nuk e ke. RESPEKT per besimin e te tjereve.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=21

Ja postimi jot rrespektues , tolerant , me keto mendime ne koke e paske kaluar naten e Krishtlindjes ne Notre Dame te Parisit ?

Une vetem objektivisht flas , mbi bazen e dezinformimit dhe shpifjes tende si dhe keta shembuj te tute jane kryekeput llogjika e nje talebani , nese nuk e di e nese te habit .

Qe kur qenka gjykata e Strasburgut vete BE ? Nje vendim i marre nga nje nje juri gjykatesish bie poshte nga nje vendim tjeter i marre nga Shteti italian apo nga vete gjykata e Strasburgut ne nje proces tjeter derisa mos te kete pakenaqsi tek vete popullata autoktone . Nuk u pergjigje gjithsesi kesaj pyetjeje te vetme qe te bera me lart .

Pse nuk ke sjelle gjithe artikullin qe pashe ne gazete qe vete kishe sjelle linkun por e kishe krasitur ashtu siē do te mund te botohej ne Afganistan ?

Nuk je taleban ēallmazi , qenke i mbuluar , me ferexhe , se te paska shqetesu mjaft ai vendimi i Sarkozis kunder , dhe e paske mbrojt ne nje teme tjeter ferexhene me mish e me shpirt lol

shiko ore zoteri! se sa tolerant jam e di une dhe njerezit me te cilet kam te bej. nese do, me beso neso nuk do, mos mendo se nuk me ze gjumi naten.
    ajo qe na paske cituar paska te beje me intolerancen time nderfetare? meso te lexosh dhe sidomos te kupetosh ate qe po lexon! mos i interpreto gjerat si ta merr mendja ty.
    flet ti per tolerance dhe sapo lexon nje teme qe kam hapur me fyen duke me thene "taleban" e marrezira te tilla. a nuk eshte kjo nje hipokrizi???
    une nuk kam fyer asnjeri me epitete te trasha qe mbeshteten tek besimi i tij fetar.
    vetem kjo gje e vogel me ben shume me tolerant se ti.

Qe kur qenka gjykata e Strasburgut vete BE ??????
    ēfare mund ti them une nje njeriu qe ben nje pyetje te tille???
    gjykata e strasburgut eshte institucioni me i rendesishem qe merret me mbrojtjen e te drejtave te njeriut ne nivelin europian....
    bejne pjese shtetet e BE dhe jo vetem. jane plot 47 shtete.
    shpresoj qe te mos kesh te besh me fushen e juridikut!!!

i kerkoj falje te gjthe atyre qe kane pasur pakenaqesi me perkethimin e artikullit. e kam perkthyer shume shpejt dhe ju betohem qe nuk kam pasur asnje qellim dytesor (disinformim, shpifje etj). aq me teper qe kam vendosur dy link ku mund te lexonit vete artikullin origjinal.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 07-11-2009 mė 22:25
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Pun me vend dhe shum e thjesht,pasi nuk eshte shkolle fetare nuk ka nevoj te ket kryca se nuk jen te gjith nxensit katolik,mbase edhe po paksohet nr i katolikve dhe shtohet nr i muslimanve lol

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •